Şimdi Ara

Vestel 42PF9050

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sonunda bir LED tv aldım. Aylardır uzun süren araştırmalarıma rağmen dün bu televizyonu ilk defa keşfettim ve hemen aldım. Aklımda hep Philips'in 7000 serisi vardı ama bu televizyonun özelliklerini görünce hayran kaldım. Vestel'in her ne kadar elektronikteki kötü imajı aklımda olsa da yine gittim aldım. Televizyon daha gelmedi. Bir haftaya kadar geleceğini söyledi bayisi. Nette 1900 TL fiyatı var, sağolsun bana 1800'e bıraktı bayideki arkadaş. Artılarına gelince;

1 Yıl Digitürk paketi (Şampiyonlar ligi + HD kanallar + 2 keyif paketi)
    Dahili DVB-s2 TUNER (Hd Uydu Alıcı)
    Askı Aparatı
    3 yıl garanti
    Axess ile 3 ay erteleme fırsatı

Teknik özellikleri de hiç fena değil. Özelliklerini aşağıda incelerseniz yabana atılır gidi değil gerçekten. Bu özelliklerde bir Samsung TV almaya kalkarsanız 3000 TL'den başlıyor. Tek kafama takılan tepkime süresinin 5 ms olması idi. Ancak showroom'a gidip alt modelinin Hdmi kablo ile SD yayındaki kalitesini ve hareketlerindeki canlılığını görünce aklımda hiçbir şüphe kalmadı. Forumlarda yorum aradım, ancak bu televizyon ile ilgili koskoca internette sadece 3-5 yorum bulabildim.
    Bu konuyu açarsam belki katılım ve bilgi paylaşımı olur diye düşündüm.
    Düşüncelerinizi bekliyorum. Sizce nasıl bir TV....

Televizyonun ayrıntılı özellikleri şunlar;

Ürün Markası VESTEL
    Ürün Adı 42PF9050 42" DIGITURK LED TV
    Ürün Kodu 20226305
    Çözünürlük 1920x1080
    Dinamik Kontrast 1000000
    HD Full HD
    HDMI Bağlantısı 4
    USB Bağlantı 2
    USB Video Var
    Dokunmatik Tuşlar Var
    Slim Var
    Renk İyileştirme Algoritması Var
    Kontrast İyileştirme Algoritması Var
    Keskinlik Artırma Algoritması Var
    Ten Rengi Algılama ve Düzeltme Var
    Full HD Görüntü Algılama ve Gelişmiş Düzenleme Var
    Yüksek Tanımlı Multimedya Girişi(HDMI) 4
    USB Müzik,Fotoğraf,Video
    PC Girişi(VGA) Var
    Komponent Girişi Var
    Scart Girişi 2
    Audio Video (AV) Girişi Var
    Kulaklık Çıkışı Var
    Swivel Var
    Parlaklık Oranı 550cd/m2
    Tepki Süresi 5 ms
    Ekran Boyutu (cm) 106
    Combfilter Var
    Hem Televizyon Hem Bilgisayar Monitörü Olma Özelliği Var
    Bilgisayar Olarak Çalışırken TV'den Ses Alabilme Var
    Program Hafızası 200
    Teletext Evet/1000
    Top Text Var
    Görüntü Sistemi PAL SECAM B/G D/K I/I' L/L'
    Resim Formatı Otomatik / 16:9 / 4:3 / Panoramik / 14:9 / Sinema / Altyazı / Zoom
    Programlar Arası Otomatik Ses Seviyesi(AVL) Var
    Çocuk Kilidi Var
    Kablolu Yayınlara Uyum Var
    Otomatik Kanal Bulma(PLL) Var
    Otomatik Kayıt ve Program Arama Var
    OSD(Komutları Ekranda Görerek Verme) Var
    Bir Önceki Programa Tek Tuşla Geçebilme Var
    Zaman Ayarlı Kapanma Var
    Yayın Bittiğinde Otomatik Kapanma Var
    İsim Verme Var
    Stand-By Güç Tüketimi 1 W
    Voltaj Aralığı 220V-240V AC 50Hz
    Ses Kalitesi DOLBY DIGITAL PLUS
    Ses Çıkış Gücü 2 x 8W
    Yükseklik Ayaklı 655mm / Ayaksız 618mm
    Genişlik Ayaklı 1002mm / Ayaksız1002mm
    Derinlik Ayaklı 221mm / Ayaksız 40mm
    Ağırlık Ayaklı 19,00kg / Ayaksız18,00kg
    Uzaktan Kumanda Var
    Uzaktan Kumanda İçin Pil Var
    Duvara Monte Aparatı Var
    Ücretsiz Montaj Var
    Pc Girişi Var
    DVB HD DVB-T/C/S2 (MPEG4)
    CI+ Var
    PVR Ready Var
    Pixellence Pixellence FHD

Vestel 42PF9050

• Ben de bu televizyonu bugün keşfettim. Aklımda 2 sorun var.
    1. si 1.000.000 kontrast bir led tv için düşük gibi geldi. LG'ler 5.000.000 çıkarmış. Hatta yenilerde 8.000.000 bile var.
    2. si bu televizyonda d-smart kartımı takıp HD yayınlar da dahil d-smart yayınlarını seyredebilir miyim?
  • Merhabalar,

paylasim icin tesekkürler.Ben de bu model ile ilgileniyorum.
    1)Ürün ile birlikte Digitürk karti ve CI+ Modülü mü geliyor?
    Yoksa modül TV'ye gömülü mü, bildigimiz digitürk uydu alicilarinda oldugu gibi.
    2)TV'den USB ve ya HDD'ye kaydetme özelligi var mi? Var ise bilgisayarda oynatilabiliyor mu? Arceligin modeli gr uzantili ve kriptolu kayit yaptigi icin malesef sadece kendi alicisinda kullanilabiliyor.
    Fiyati ve kampanya Arceligin modellerinden cok daha avantajli gözüküyor.

Cevaplar icin simdiden tesekkürler...
  • Bu tv, vestel'in eylül kataloğunda olmasına ve eylül sonuna gelmemize karşın hiçbir bayide yok... Ne zaman bayilere geleceğini tam olarak bilen var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 24 Eylül 2011; 21:27:01 >
  • Merhabalar,

eger modüllü üyeliginiz varsa kesinlikle izleyebilirsiniz.
    CI+ modül girisli bir TV!

Ancak tek modül girisi oldugu icin ( ve eger digitürk icin gömülü bir modülü yoksa)
    ayni anda hem digitürk hem de d-smart izlenemeyecek.

Entegre uydu alicili TV'lerin dezavantajina bir örnek.

Ben de merak ediyorum acaba bu modelde Digitürk yayinlari icin
    gömülü modül mü var yoksa beraberinde Smit marka CI+ Irdeto Modül ve kart mi veriyorlar.

Selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: xuye

Ben de bu televizyonu bugün keşfettim. Aklımda 2 sorun var.
    1. si 1.000.000 kontrast bir led tv için düşük gibi geldi. LG'ler 5.000.000 çıkarmış. Hatta yenilerde 8.000.000 bile var.
    2. si bu televizyonda d-smart kartımı takıp HD yayınlar da dahil d-smart yayınlarını seyredebilir miyim?

Kontrast olayını hiç takma. Alt modelini showromda gördüm mükemmel renkleri vardı. Ayrıca philips'in 3000-4000 TL'lik led tvlerini araştır bi bak. 500.000 kontrastı geçmez :) Kontrast olayı fasa fiso anlayacağın. Fiyat kabartmak için veya bu konuda bilgi sahibi olmayan tükecilere karşı satıcıların ellerinde kullandığı manasız, asılsız, alay edici tarzda bir koz... Geçen Samsung bayisine gittim. Vay efendim bizim tv'lerin kontrastı 2 milyondan başlıyor diye üste çıkmaya başladı. Kontrast nedir diye sordum :D kendisi de anlatamadı.

Diğer soruna gelince, anladığım kadarıyla dekoder bu cihazda gömülü ve digitürk kartı takıp kullanıyorsun. D smarta uyumlu mudur onu net olarak bilmiyorum. Değerlendirmem yanlış olabilir mi bilmiyorum ama Vestel ile Digitürk'ün bir elektronik cihaz ortaklık bağlantıları var ve Digitürk'ün hemen hemen tüm ürünleri Vestel üretimi.
    Eminim Digitürk D Smart ile çalışacak bir cihazı VEstel'den üretmesini hiç mi hiç istemez. O yüzden D Smart'ın çalışacağını tahmin etmiyorum. Kesin olmamakla birlikte benimkisi sadece bir değerlendirme, umarım çalışır....

• quote:

Orijinalden alıntı: sailor404

Merhabalar,

paylasim icin tesekkürler.Ben de bu model ile ilgileniyorum.
    1)Ürün ile birlikte Digitürk karti ve CI+ Modülü mü geliyor?
    Yoksa modül TV'ye gömülü mü, bildigimiz digitürk uydu alicilarinda oldugu gibi.
    2)TV'den USB ve ya HDD'ye kaydetme özelligi var mi? Var ise bilgisayarda oynatilabiliyor mu? Arceligin modeli gr uzantili ve kriptolu kayit yaptigi icin malesef sadece kendi alicisinda kullanilabiliyor.
    Fiyati ve kampanya Arceligin modellerinden cok daha avantajli gözüküyor.

Cevaplar icin simdiden tesekkürler...

Bildiğim kadarıyla sadece Digitürk kart geliyor. Modül uygu alıcısı hepsi gömülü.
    USB'ye kayıt özelliğinin olduğunu pek sanmıyorum. Resmi sitesinde yazılı teknik özelliklerine buna dair hiçbirşey yok. Şöyle birşey var ama. Vestel bildiğiniz gibi aslında beyaz eşya ağırlıklı. Benim gidip bu televizyonu sipariş ettiğim satıcı televizyon hakkında en ufak bir reklam bile yapmamış. Televizyonu oraya satın almaya gitmişim, bana bu televizyonu satmak için televizyonda yapabileceği onlarca reklam olmasına rağmen özelliklerini hep ben saydım o dinledi. Dahili HD uygu alıcı var falan filan dedim "hhıııı doğru" deyip geçiyordu. Vestel'in de bu şekilde ayrıntılarda bayileri gibi açıklayıcı olmadığını varsayarak gelecek olan televizyonda USB'ye kayıt özelliği belki vardır da siteye yazmamış olabilirler diye düşünmek pek de zor değil. :D Sanmıyorum ama yine de ihtimal dahilinde. Benim için önemli bir özellik değil ama, bazı programları arşivlemek isteyenlere ve sinema kanallarından film kaydetmeye yarar çok iyi bir özellik. Eğer illa da bu özellik olsun istersen piyasada o özelliğe sahip bir sürü mini uydu alıcısı var. Ayrıca takıp televizyona kayıtlarını yapabilirsin... Bu da bir öneri tabi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PHILIPS 42PFL5603D LCD TV
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xuye

Bu tv, vestel'in eylül kataloğunda olmasına ve eylül sonuna gelmemize karşın hiçbir bayide yok... Ne zaman bayilere geleceğini tam olarak bilen var mı acaba?

Arkadaşım, valla ben de bayiye gittiğimde mağazada yoktu, daha doğrusu adamın böyle bir model olduğundan bile haberi yoktu. 9050 modeli dedim, adam 9040 var diye ısrar etti. Aç kataloğa bak dedim, sayfaları çevir çevir yok diyecekti ki ben aldım kataloğu bak burda var dedim. Adam aaa varmış dedi. :D
    Stokçusuna sordu, televizyon stokta vardı, hemen istedi bi tane. BEn de televizyonun gelmesini bekliyorum. 10 gün falan sürer dedi. Bu gün 5. gün. Geldiğinde paylaşırım izlenimlerimi....
  • quote:

Orijinalden alıntı: sailor404

Merhabalar,

eger modüllü üyeliginiz varsa kesinlikle izleyebilirsiniz.
    CI+ modül girisli bir TV!

Ancak tek modül girisi oldugu icin ( ve eger digitürk icin gömülü bir modülü yoksa)
    ayni anda hem digitürk hem de d-smart izlenemeyecek.

Entegre uydu alicili TV'lerin dezavantajina bir örnek.

Ben de merak ediyorum acaba bu modelde Digitürk yayinlari icin
    gömülü modül mü var yoksa beraberinde Smit marka CI+ Irdeto Modül ve kart mi veriyorlar.

Selamlar

Evet haklısın. Entegre TV'lerin böyle bir dezavantajı var ama HD uygu alıcısından da ettiğin kar pek de yabana atılır bir miktar değil. Bugün adam gibi bir HD uydu alıcı fiyatı ortalama 200 TL civarında. Ayrıca bu televizyona eşdeğer özellikteki başka marka tvlerin ortalama 3000 TL'ye satıldığı apaçık da ortada. Üstelik alacağın 3000 TL'lik o televizyon çıplak bir televizyon. Digitürk ortalama bir hesap ile 700 TL falan ediyor o cepte. Askı aparatı 40-50 TL o da cepte. Alacağın televizyonların çoğu hatta hepsi 2 yıl garantili nerdeyse. VEstel 3 yıl veriyor. Artı bir yıl için ortalama 150 TL falan ücret alıyorlar, o da cepte.
    Belki bu kadar konuşuğum için bana Vestel'in reklamını yapmak için mi buraya beni gönderdiler diyor olabilirsiniz kendi kendinize :D Ama inanın çok güzel bir kampanya. Arkadaşlarımın faydalanmasını isterim. Aylardır araştırma yapıyorum televizyonlar ile ilgili bu kadar artısı olan bir televizyonu yeni gördüm. Faydalanmanızı isterim...

• Vestel müşteri hizmetleriyle konuştum. Evet bu modelde digitürk modülü gömülü geliyormuş. Sadece digitürk için yani bu tv. Yazın d-smart ilede ortak tv çıkarmışlar. 9021 modeli d-smarta özelmiş fakat bu modelde ne kataloglarında ne de bayilerinde yok artık.
  • merhaba arkadaşlar, tam bu kampanyayı araştırırken bu konuyu buldum, konuyu açan ve yorum yazanlara teşekkürler

benim merak ettiğim bu televizyonu aldığımızda digitürk yayınlarını türksat üzerinden mi izleyeceğiz?
    ayrıca 1 yıl ücretsiz kullanım bitince tekrar üye olmazsak televizyonu normal bir uydu alıcılı tv gibi kullanma imkanı varmı?
    yoksa digitürk olmadan tv çöp mü oluyor? sanırım bazı digitürk uydu alıcılarında bu tip sıkıntılar vardı
  • http://forum.donanimhaber.com/m_53033370/tm.htm

Burada detayli bilgiler mevcut
  • Ben d-smartlı 9021 modelinin siparişini verdim.
  • TV nin yaninda CI+ Modül ve Digitürk kart geliyormus.

Yani gömülü modül söz konusu degilmis.

Diger modelini alan arkadaslar teyid etti!
  • Arkadaşlar Vestel bunu hep yapıyor.
    Digiturk kampanyalarında verdiği tv ler genelde 50hz oluyor.
    Bence digiturk alacağınıza aynı tv nin 100 hz modeli var ve yanında digiturk olmadığı için 100 tl daha ucuz, ve 100hz lik tv ler ile 50hz lik tvler arasında müthiş kalite farkı var. 1 yıllık lig tv aboneliği bitince 50hz lik bir tv yi 10 sene kullanmak zorunda kalacaksınız. Özellikle Full HD filmler ve Oyun konsollarında 100 hz farkı çok net ortaya çıkıyor.
    AŞağıda size her iki tv nin linkini veriyorum. Bence daha iyisi ve daha ucuzu olan 100 hzlik ten şaşmayın. Lig tv demode tv yi gazlamak için bir makyaj.
    Saygılar.

Bu 50 hz lig tv li model fiyatı 1899 tl ve 2 ekim itibarı ile istanbulda tüm bayilerde mevcuttu

http://www.vestel.com.tr/tuketici-elektronigi/televizyon/led-televizyonlar/vestel-42pf9050-42-led-tv

Bu da 100 hz lik lig tv siz 1799 tl lilk model bu moıdel şu an yok satıyor. uzunca bir aramadan sonra bulabildim.

http://www.vestel.com.tr/tuketici-elektronigi/televizyon/led-televizyonlar/vestel-42pf8915-42-led-tv

Birde 46 inch Led olmayan LCD var bu tv de hem 117 ekran oluşu hem 100 hz oluşu hemde fiyat olarak uygun oluşu nedeni ile tercih edilebilir.

http://www.vestel.gen.tr/46pf7013-46-vestel-lcd-tv.html

Bu modelin fiyatı nette 1999 tl gözüküyor ama vestel bayilerinde 1799 tl

Tüm tv ler Axes karta vade farksız 36 ay taksitle. Ayda 52 tl taksitle bu tv leri alabiliyorsunuz.
    Benim sıralamam kesinlikle şöyle
    1) 42 inch 100 hz led 42PF8915 1799 tl 36 ay vadeli 52,47 TLX36 ay
    2) 46 inch 100 hz LCD 46PF7013 1799 tl 36 ay vadeli 52,47 TLX36 ay
    3) Bunu tavsiye etmiyorum Lig tv hediyeli 42 inch 50 hz led 42PF9050 1899 TL 36 ay vadeli 55,39 TL X 36 ay

• arkadaşlar bu ürün ile digiturk yayınlarını alabilmek için kesinlikle eutelsata çevrili bir anteninizin olması gerekiyor. digiturk üyeliği bittikten sonra devam etmezseniz normal yayınları alabiliyorsunuz ancak eutelsatta bildiğim kadarıyla bedava yerli yayın yok :) kısacası anteni turksata çevirmek gerekir.
  • Arkadaşım sipariş ettiğin tv 50 hz bilgin olsun
    8915 modeli 100 hz
  • Arkadaşlar güzel haberlerim var.
    Digitürkün bu Vestel ve Arcelik kampanyalarinda vermis oldugu CI+ özellikli modüller, her CI+ uyumlu uydu alıcısı ve entegreli TV lerde sorunsuzca çalışmaktadır. Bu modüllerin Digitürk Euro üyeliği ile verilen I_r_d_e_t_o_ modüller ile (herşeyiyle) aynıdır.

Eger kendi uydu alıcısında HD yayınları sorunsuzca izlemek ve istediği kanalı, istedigi şekilde sıralamak isteyen varsa (tıpkı Digitürk Euro daki Modüllü üyelik sistemi gibi, artı Türkiye'ye özgü kanallar Nat Geo HD, TRT HD, Espn HD, Fox HD vs.) bu TVlerden birini alabilir ve yanında gelen modülünü istediği şekilde kullanabilir.

Tıpkı Cryptoworks modüllü eski Lig TV üyeliklerde olduğu gibi.
    Ancak bahsettiğim üzere cihaz CI+ uyumlu olacak.Bu şart! Dreambox larda böyle bir özellik yok.
    Yeni Samsung TV lerin neredeyse hepsi ve Technisat, Kathrein gibi uydu alıcıları bu yeni sistemi desteklemektedir. Hatta Technisatın iki modül girişli uydu alıcıları ile hem Digitürk HD yi hem de D-Smart HD yayinlarini sorunsuzca izleyebilir, harici diskinize şifreli sistem kullanmadan kayıt yapabilirsiniz. Vestel ve Arçelik TV lerde kayıt yapıyor ama bilgisayarda ya da başka cihazda izlenemiyor.

Eh bundan sonra da aldığınız kampanyalı Vestel ya da Arcelik TV nizi satıp satmamanız ya da yan oda yapmanız size kalmış.

Pahalı bir çözüm ama bu bilgiler mutlaka işinize yarayacaktır.

Keyifli seyirler

• quote:

Orijinalden alıntı: gbiroly

Arkadaşım sipariş ettiğin tv 50 hz bilgin olsun
    8915 modeli 100 hz

.arkadaşım ben cok araştırdım 42 pf 9050 modeli 100 HZ 42pf9040 modeli 50HZ bende aldım şuan bağlı çalışıyor modül ise çakılı deyil çıkarıp taka biliyorsunuz.fiyatıda iyi içinde HD dekoder biryılık üyelik zaten bunlar 750 tl 1250 yede tv geliyor dijilen anlaşman bitimi istersen yazılımla türksatı izleye biliyorsun.en azından ortadan dekoder kalabalığı kalkıyor.tabiki benim görüşüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h.olmezz -- 1 Kasım 2011; 16:30:12 >
  • ARKADAŞLAR BUGÜN BİR YENİ BİLGİDAHA EDİNDİM HD TV LERE ( MDU 4 LNB ) TAKILIYORMUŞGÖRÜNTÜ KALİTESİ DAHADA ARTIYORMUŞ BENDE BAZI KANALAR AÇMIYORDU LNB DENMİŞ VE DE GÖRÜNTÜ KALİTESİ ARTTI BİLGİNİZE
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.