Şimdi Ara

Vespa PX200 Almaya Karar Verdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, ilk kez motorsiklet bölümüne yazıyorum tanıyan tanımayan herkese selamlar.

Aslında Otomobil ile hoby olarak detaylı şekilde ilgileniyorum. Asıl ilgi alanım İtalyan Otomobilleri.

Motor tecrüben az gibi şöyle belirteyim bir Scooter ile İstanbul trafiğinde zorlanmadan rahatça heryere gidebilirim. Vitesli motorsiklet 2-3 kere kullandım ama basit 125 lik 150 lik falandı hep.

Bir keresinde Kawasaki Ninja 600 lük 98 model bir Racing kullanmıştım. 200KM civarı bir hıza kadar çıktım. Racing bir motorsikleti şehir içinde kullanabilcek kadar biliyorum bu işi öyle diyim.Fakat hiçbir sürüş bilgim yok ve öyle gelişigüzel sürüyorum. Sürüş konusunda bir problem yok yani anlayacağınız şekilde. A2 ehliyetim yok bide o iş çıktı.

Mondial Znu125 ile uzun süre şehir içinde sürüş yaptım bilgilendim (2 gün kadar) tipik ucuz bir motor olduğu belli oluyor ve doyurmuyor. Performans bakımından beni doyurdu ama dengesiz motor gaz yemede problemleri oluyor debriyajı otomatik olması kafayı yedirtiyor.

Eskilerden hoşlanan ve İtalyanları motorlu taşıtlar kategorisinin tek müdavimi olarak gördüğümden Vespaları inceledim. Bütçem o kadar çok değil, aslında çokta benim motora verdiğim para az olmalıki üstünde uğraşabileyim. Bana biçilmiş kaftan PX200 olarak gördüm.

Güzel bir hacim. Motorsiklet tasarım olarak mükemmel. Üstüne üstün Vitesli tam istediğim özellikleri taşıyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-vespa-1991-model-vespa-px200e...tertemiz-172968219/detay

Şöyle birşey mesela bu tip bişey düşünüyorum.

Dikkat ettiğim kısım orjinallik. Oynanmamış olmalı. O havayı yaşayabilmeliyim. Motor 2 zamanlıymış. Olsun bu özelliğide çok hoşuma gitti 2 ayrı depo birisine yağ birisine benzin koyuyoruz ne güzel

Tipik Vespa vitesi yani şöyle diyim herşeyiyle beni hayran bırakan bir motorsiklet oldu. Eğer bu aracı alırsam satmamak üzere alıyorum. Hevesimi alsam bile keyfine yaşatırım.

Ama bu konuda bilgi sahibi olmadığım için arka yüzünü görmüyorum. Örneğin bu motoru almaya karar versem gider Hataya görürüm denerim falan sonra ordan kargoya verir kendimde otobüsle gelirim.

Önemli değil ama merakımdan soruyorum bu motor ne kadar yakar ? Katalog verisi 2.2 gözüküyor.

Gidon üstündeki düğmeler far vesaire derken sorun yaşarmıyım eğer yaşarsam çözümüm parça bulmam çok zor olurmu. Motor olarak nasıl yürür bilmiyorum bakımı falan nasıldır yada bi rektefe yaptırmaya kalksam kolay işin içinden çıkılırmı Görüdğüm kadari ile biraz pahalı parçaları.

Aklımdan geçenleri yazdım. Bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim. Tahmin ve görüşlerinizide belirtebilirsiniz mutluluk duyarım.

• Motosiklet merak zevk işi, hoşunuza gittiyse alabilirsiniz. Kendi görüşüm 23 yaşındaki bu motosikleti almak bana göre macera, alıp restorasyon yapıcam derseniz orası ayrı. Öncelikle bulunduğunuz yerde bu motosikletten anlayacak usta var mı onu bir araştırın, yoksa perişan olursunuz. Hadi parçaları internetten bir şekil bulabilirsiniz. Ama işin bu kısmı önemli. Evet parçalar muadillerine göre biraz tuzludur. Yerinizde olsam bütçeyi biraz daha artırıp daha güncel motosikletler bakardım. Madem retro seviyorsunuz daha ucuza D'elight, Fiddle II bakabilirsiniz. Ben bu işe gönül koydum diyorsanız, Allah yardımcınız olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S R T

Motosiklet merak zevk işi, hoşunuza gittiyse alabilirsiniz. Kendi görüşüm 23 yaşındaki bu motosikleti almak bana göre macera, alıp restorasyon yapıcam derseniz orası ayrı. Öncelikle bulunduğunuz yerde bu motosikletten anlayacak usta var mı onu bir araştırın, yoksa perişan olursunuz. Hadi parçaları internetten bir şekil bulabilirsiniz. Ama işin bu kısmı önemli. Evet parçalar muadillerine göre biraz tuzludur. Yerinizde olsam bütçeyi biraz daha artırıp daha güncel motosikletler bakardım. Madem retro seviyorsunuz daha ucuza D'elight, Fiddle II bakabilirsiniz. Ben bu işe gönül koydum diyorsanız, Allah yardımcınız olsun.

Hocam yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.

Şimdi bakınca benim için Motorsiklet bir ihtiyaç değil. Arabam var çünki. Motorsiklet tutkunuda değilim fakat Vespa PX serisi yada Cosa olsun bu seriler bana çok farklı geldi. Böyle sade ama teknik olarak güzel. Basit ama gerçekten güzel bir motor. Ya motorsiklet almayacağım yada bunu alacağım öyle diyim. He alternatif olarak farklı Vespa modelleri olabilir.

Restore edecek kadar kaynağım yok fakat biraz bilgilenip bu motoru evimde komple söküp restorasyon gerçekleştirebilirim.

Sadece bu alet hakkında bilgi almam lazım.

Belirttiğiniz modele baktım. Dediğim gibi güncel bir makineye ihtiyacım yok öyle diyeyim.

Herşeyim okeyde bu motorsikleti almak için beni engelleyen bişey var fikir olarak hemen alamıyorum. Biraz daha bilgilenmem lazım kullanan bilen birisiyle sohbet etmem lazım.

Bir tanıdığımda vardı. Aradım şehir dışındaymış. Gittim kapısına baktım PX200 üne. Sanırım 90 lı değilde çok daha eski bir model. O fazla antika gibi duruyordu o yüzden biraz tereddüte düştüm.

Edit: Bundan 1-2 ay öncesinde hoby olarak uğraşmak için herhangi bir motor almak istediğimi belirtmiştim (sadece motor) o yüzden birazda bu motoru seçtim. Bir takım araştırmalar yaptım ve oldukça kolay bir motor. Önüme şasiden alınmış bu motoru verseler Vidaların Tork değerlerinide bilsem çok rahat söker toplarım.

2 işimi birden görmüş olacak hem motorla uğraşcam hemde motorsikletim olmuş olcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mono Italiano -- 2 Ağustos 2014; 19:26:19 >

• merak güzel ama ilk defa böyle bir işe girişecekseniz zor bir model seçmişsiniz. söküp toplarken vs illa ki parça ihtiyacınız olacak, eliniz mecbur fercomotor servisine. bir de model çok eski. alet yürüyorsa kullanırsınız, ve son sahibi olabilirsiniz. motosiklet sizin için bir tutku değilse bence vazgeçin bu maceradan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Keko olmaya karar verdim
    2 yıl önce açıldı
    Karar verdim LG 55LM860v Alıyorum
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.