Şimdi Ara

Veritabanı örnekleri yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir ödevim var hoca bana lise okulu için bir program yazmamı istedi veritabanı MSSQL olacak c# ta form uygulaması yazacağım fakat bir türlü veritabanını oturtamadım bir bildiğiniz site varmı böyle mesleğe göre veritabanları örnekleri veren sektörel ayrılmış veritabanı örnekleri siteleri vardı şimdi bir türlü bulamadım bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

teşekkürler.

• yav bir allahın kulu yardım eden yokmuki....
  • Merhaba,

Sanırım bu siteden bahsediyorsunuz:http://www.databaseanswers.org/data_models/
    İstediğiniz veritabanı örneği ise burada bulunuyor:http://www.databaseanswers.org/data_models/school_management_systems/index.htm

Kolay gelsin, başarılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgür beyin -- 10 Ağustos 2013; 23:25:22 >

GreenPeace Türkiye | WWF Türkiye | Hayvan Hakları Federasyonu

"sadece inandığın, istediğin ve doğru olduğuna inandığın bir şey için aptal durumuna düşmekten korkmazsan egonu yenebilirsin ve işte o zaman özgür kalırsın..."

• Ödevi biraz açarsan yardımcı olmaya çalışırız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

okula öğrenci ön kayıt yapılacak

sonra öğrenici sınıflara kaydedilecek öğretmen listesi olucak öğrenci kaydı kabul edilince 200-okula kayıt yılı şeklinde olucak mesela 200-13 şeklinde bir öğrenci numarası verilecek
    ana dersler olacak ve alt dersler olucak ana ders biyoloji alt ders biyoloji1 - biyoloji2 olucak

öğretmen bilgileri tutulmalı branşı ne adı soyadı şeklinde tutulmalı bir listede

sonra öğrenci listesi tutulmalı sınıfa göre tutulacak bu tabloda
    öğrenci numarası sınıf şube adı soyadı cinsiyet ve devam durumu isteniyor. tabloda
    sonra şubeye göre yani sınıfa göre ders atasması yapılması isteniyor
    öğrenci bazlı devamsızlık girilmeli kriter olarak öğrenci raporlumu öğrenci o gün nöbetçimi

sınıf şube içerisindeki öğrenciler listelenmeli ve seçilen öğrencinin notları girilebilmeli
    mezun olduğunda veya sevk edildiğinde öğrencinin ilişkisi kesilmeli
    ilişkisi kesilen öğrenci diğer listede olmayacakta ilişkisi kesilmiş mezun olmuş veya sevk edilmiş şeklinde ayrı ayrı veya tasarıma göre tek listede tutulmalı

rapor olarak teşekkür belgesi alanlar
    rapor olarak taktir belgesi alanlar
    rapor olarak onur belgesi alanlar
    ilişkisi kesilenler listesi çeklinde olmalı

dönem başlangıcı ve dönem bitiş tarileri sisteme girilmesi gerekiyor.
    öğretmen ise ders verdiği kendi sınıfları gelmeli
    listeden sınıf seçtiğinde o sınıfın öğrencileri gelicek ve not girecek devam bilgisini girecek değişecek

buraya kadar Windows uygulaması ve database tasarımı yapmam lazım

birde web uygulaması olarak veli öğrencisinin ders notlarına bakacak devamsızlık bilgisine bakacak bir site yapmalıyım aslında yukardakileri yaparsam zaten bu siteyi çok rahat yapabilirim düşüncesindeyim
    veli çocuğunun ya öğrennci numarasıyla öğrenecek veya tckimlik no ile öğrencisinin durum bilgisini öğrenecek..

biraz zor ben hala database tasarımında kaldım ..

• Hangi hoca verdi bu ödevi ?

Bu bir ödev değil. Resmen proje sözleşmesini vermiş.

Özelden okul ismi yollar mısın ?

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.