Veritabanında en ufak bir değişiklik yapmanız gerektiğinde elinizin altında phpMyAdmin`den başka bir araç bulamayıp; çok hantal ve yavaş bulduğunuz için de phpMyAdmin`i kullanmak istemiyorsanız Veritabanı Gösterici`yi çok beğeneceksiniz.
Forumu yazdığım zamanlar çok fazla phpMyAdmin`den, tabloların ve alanların isimlerine yada girilen verilere bakmam gerekiyordu. phpMyAdmin bu tür basit işler yapmak için çok hantal ve yavaş çalışıyor.
Bende, onun kadar olmasa da istediğim şeyleri yapabileceğim bir betik yazma gereği duyduğum için Veritabanı Gösterici`yi yazdım ve sizlerle paylaşmak istedim. MySQL hiç bilmeyenler bağlantıları tıklayarak veritabanındaki bilgileri görüntüleyebilirler. Ama MySQL bilenler buradaki sorgu pencceresinden hertürlü işlemi yapabilirler. Otomatik yapılan sorgular görüntülendiği için, MySQL öğrenmede çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Forumu geliştirirken bana çok faydası dokundu, umarım sizlerinde işine yarar.
ÖZELLİKLERİ: ---------------
1) Mysql sunucu şifresini HTTP protokolü ile alır. (WWW-Authenticate)
2) Mysql sunucudaki veritanablarını listeler.
3) Listelenen veritabanları tıklandığında tabloları ve alanları listelenir.
3) Otomatik olarak ek yük giderilir ve ek yük boyutu ile bir uyarı yazdırılır.
5) Tabloya bağlı alanlar tıklanarak sadece bu alandaki verilerin görüntülenmesi sağlanır, çıktıya alan eklemek için yukarıdaki formda "Alan(lar)" kısmına virgül ile ayırarak istenildiği kadar alan girilebilir. (SELECT alan1,alan2)
6) Listelenen verilerin alanadları tıklanarak listelenme sıralaması değiştirilebilir. (ORDER BY ALAN ASC - DESC)
7) Listelenen verilerin sıra numarasına tıklanarak, JavaScript yardımıyla silme (DELETE) komutunun sorgu penceresine eklenmesi sağlanır. İstenilirse Sorguyu Gönder düğmesi tıklanarak veri silinir.
8) Yapılan bütün sorgular (tıklama veya otomatik oluşan) Sorgu Penceresine yazdırılır. Böylece yapılan işlemler görülebilir (MySQL öğrenmek isteyenler için)
9) Her türlü sorgu girilebilmesi için alt kısımda bir sorgu alanı (textarea) bulunur. Buradan noktalı virgül ( ; ) ile ayrılarak çoklu sorgu yapılabilir.
10) Sorgu Penceresine girilen sorlu(lar) while döngüsüne sokularak ayrı ayrı tablolarda listelenir.
11) Sorgu ne olursa olsun (SELECT,UPDATE,DELETE), sorgudan kaç satırın etkilendiği yazdırılır.
Kullanmanız için tek yapmanız gereken; 24. satırdaki $cfgdbhost = 'localhost' yerine kendi MySQL sunucu adresinizi yazmak.