Şimdi Ara

Veri bilimi için İstatistik Bölümü mü Yoksa Bilgisayar Mühendisliği mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ben veri bilimi alanında çalışmak istiyorum. Şu an bilgisayar mühendisliği hazırlıktayım, şimdi şöyle bir durum var: Bilgisayar mühendisliğinde okursam İstatistiği dışardan halletmem gerekecek. İstatistik bölümünde okursam işin yazılım kısmını dışarıdan halletmem gerekecek. Bana kalırsa aslında 2'si aynı benim için, programlama temelim var, hatta veri yapılarıyla ilgili 1 kurs + 1 kitap bitirdim. Yani aslında bölümümde 2.sınıfın sonlarına kadar yeni bir şey öğrenmekten ziyade daha çok pratiğini yapıcam. Ancak benim açımdan dışarıdan programlama öğrenmek istatistik öğrenmekten çok daha kolay. Ki veri bilimi için en önemli şey de istatistik bilmek. Eğer ben sınavlarımı, proje ödevlerimi, derslerimi İstatistik üzerinden görürsem teorik açıdan çok daha iyi bir yolmuş gibi geliyor. Türkiyedeki iş başvurularında istatistik bölümü veya bilgisayar mühendisliği bölümü arasında fark yok. 2'sine de kabuller. Yurt dışı iş başvurularında %90 veri bilimi alanında yüksek lisans şartı koşmuşlar. Bu açıdan bakınca istatistik bölümü daha mantıklı geliyor ne dersiniz?

• Veri Bilimi, standart programcılıktan cok farklı cok değişik bir alan değil. Hele ki Bilg Müh gibi one size fits for all bölüm okuyorsanız, o kadar detaylı hazırlık yapmanıza gerek yok; seçmeli ders olarak bir iki ders alırsınız. Ders planınızı, öncelikle kendi tercihlerinize göre ayarlayın; işverenlere göre ayarlarsanız, sonradan mutsuz olabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke her okul Sabancı gibi olsa. İlk iki yıl herkes ortak ders alıyor ve son iki senede bölüm seçiyorsun. Konuya gelirsek bölümler çok alakasız değil veri bilimiyle. İşveren için göze batan bir durum olmaz ancak veri bilimi için master şart. İşverenler de grad seviyesinde arıyor hatta. O yüzden bence bu bölüme devam et. Seçmeli derslerini olabildiğince veri bilimiyle al. Hatta yan dal imkanı varsa faydalan. Yaz okullarında da müfredat dışı ders alabiliyorsun. Oradan da faydalanabilirsin. Sonra da master yaparsın. Bölüm değiştirmek zaman kaybı olabilir.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.