|
Merhabalar, ben veri bilimi alanında çalışmak istiyorum. Şu an bilgisayar mühendisliği hazırlıktayım, şimdi şöyle bir durum var: Bilgisayar mühendisliğinde okursam İstatistiği dışardan halletmem gerekecek. İstatistik bölümünde okursam işin yazılım kısmını dışarıdan halletmem gerekecek. Bana kalırsa aslında 2'si aynı benim için, programlama temelim var, hatta veri yapılarıyla ilgili 1 kurs + 1 kitap bitirdim. Yani aslında bölümümde 2.sınıfın sonlarına kadar yeni bir şey öğrenmekten ziyade daha çok pratiğini yapıcam. Ancak benim açımdan dışarıdan programlama öğrenmek istatistik öğrenmekten çok daha kolay. Ki veri bilimi için en önemli şey de istatistik bilmek. Eğer ben sınavlarımı, proje ödevlerimi, derslerimi İstatistik üzerinden görürsem teorik açıdan çok daha iyi bir yolmuş gibi geliyor. Türkiyedeki iş başvurularında istatistik bölümü veya bilgisayar mühendisliği bölümü arasında fark yok. 2'sine de kabuller. Yurt dışı iş başvurularında %90 veri bilimi alanında yüksek lisans şartı koşmuşlar. Bu açıdan bakınca istatistik bölümü daha mantıklı geliyor ne dersiniz? |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler