Şimdi Ara

Vergiden Muaf Olarak Yurtdısından Oto Teyp Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • daha önceden arkadaşlar söylüyordu,100euro altı gümrükte sorun olmuyor ayrıca vergidende muaf oluyormuşuz,
    az öncede pcnet dergisinin eski sayılarını kurcalarken böyle bir yazı gördüm,bende aylardır arabama dogru düzgün bir teyp alıcam ama bu tür teypler 300ytl den başlıyor,
    Şimdiwww.amazon.com da geziyorumda,100Euro'nun altında birçok güzel teypler var,Türkiye'de satılsaydı herhalde bi en az 300ytl fiyatı olurdu bu teyiplerin.
    Sizden şimdi yardım istiyorum arkadaşlar,daha önce böyle bir yabancı siteden alışveriş yapan oldumu,
    ne gibi unsurlara dikkat etmem gerekiyor,sakıncası varmıdır,
    yoksa herseyı unutup Türkiye'den bir teyp mi alayım 350ytl ye, ama 350ytl de çok para ya
    bir kaç teyp buldum , eger alırsam bunlardan bir tanesini alıcam, fiyatlar burda dolar cinsinden verilmiş,ancak 100euro davası hesaplanırken euro ya çevrilip hesaplanıyormuş,

bluetoothlu bir pioneer teyp;100dolar
    http://www.amazon.com/Panasonic-CQ-C3333U-Variable-Flip-
    Down-Bluetooth/dp/B000EGQSVK/ref=sr_1_11/103-7041517-3785442?ie=UTF8&s=electronics&qid=1176733847&sr=1-11

yukardakinin aynısı sanırım bluetootsuz olanı 74dolar
    http://www.amazon.com/Panasonic-CQ-C3303U-Flip-Down-
    MP3-Receiver/dp/B000E95AM0/ref=sr_1_15/103-7041517-3785442?ie=UTF8&s=electronics&qid=1176733847&sr=1-15

yani 100euro altı mp3/cd çalarlı pioneer teyp bulabilirim burdan,

şimdi yorumlarınızı bekliyorum

linkler uzun oldugu için ve yan taraftaki reklamlar yıüzünden yazılar görünmediği için enter ile aşağı aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 16 Nisan 2007; 18:00:54 >

• Dostum bu siteyle benim bi alısverisim olmadı ama yine de soylemek istiyorum

Siteyle alısverisi olan cıkar mı bilmem ama aradaki bariz fiyat farkına kanıp ta alısveris yapma derim ben

Cihaz la alakalı ileride bi sorun cıktıgında kafan cok agrar bence

yine de sen bilirsin

Bu arada linkleri gormek için baya bi caba sarfettim
  • Zaten sitedeki fiyatlar geçerli olan satış fiyatları Türkiyede satılan fiyatlar vergili fiyatlar dolayısıyla siteden aldığın takdirde sen istesende istemesende Türkiyede alırken ödediğin vergileri ödemiyorsun. 100 Euro nun altında problem çıkmadığı doğrudur. Ama kutu buyuklugu de onemlı ve ne alırsan al uzerınde hedıyedır. ("Gift İncluded") seçmeyi unutmaki takılmasın. Eğer gümrükte takılırsa Gümrüğe gider paşa paşa TRT bandrolunu ( hatırlamıyorum ne kadardı ) alırsın ve kullanırsın.

Siteden birçokkez ve devamlı olarak CD - DVD alan arkadaşlarım var. Türkiyeye gelmeyen getirilmeyen yabancı müzik cd lerini ısmarlarlar genelde bende sorarım boyle daha mı ucuza gelıyor dıye ucuzundan değilde ülkede olmayan ürünleri getirdiklerini söylemişlerdi.

Ayrıca Türk vatandaşı isen dünyanın neresine gidersen git vergiden muaf tutulursun tabi sadece tax free olan yerlerde. Eğer yurt dışına giden yada ordan gelen bir tanıdıgın ahbabın varsa ona ısmarla ne ıstıyorsan o sana hem turkıye fıyatının altında alır hemde ordakı vergıdende muaf alır ve daha ucuza gelır. Tabı vergıyı vermemek ıcın aldıgın urunun 75~ ila 150 Euro arasında bir değeri olması gerekiyor. Dükkanlardan Dükkanlara farklılık gösterebilir.

Alacağın Ürüne göre değişen bir durum anliyacağın mantıklı olarak bakmak gerekirse ülkede bulunmayan ürünleri al. Diğerlerini getirmek kritik. Yinede sen bilirsin.

Sevgilerimle

• ozdamar yorumların için çok teşekkür ederim

Eklemek istediğim birkaç şey olucak;

Mesela Türkiye'de o bluetootlu pioneer teyp sanırım yok,ayrıca olsa bile epey pahalı satarlar,sitede 100dolar oldukça uygun ,yani 65dolara cd/mp3 calarlı teyipler var sitede,çok hoşuma gitti,eğer kaybedersek 65dolar kaybetcez aman aman o kadar büyük bir meblağ değil sanki,riski sadece bu,ama eger sorun yaşamaz isek epey bi karlı çıkıcam sanırım,
    2.yol olarakta yurtdısına giden kuzenlerim var,askeri gemilerle,onlara da söyleyebilirim,bu yol daha garanti olucak ama, biraz uzun sürer sanırım,
  • quote:

Orjinalden alıntı: espirtlotus

ozdamar yorumların için çok teşekkür ederim

Eklemek istediğim birkaç şey olucak;

Mesela Türkiye'de o bluetootlu pioneer teyp sanırım yok,ayrıca olsa bile epey pahalı satarlar,sitede 100dolar oldukça uygun ,yani 65dolara cd/mp3 calarlı teyipler var sitede,çok hoşuma gitti,eğer kaybedersek 65dolar kaybetcez aman aman o kadar büyük bir meblağ değil sanki,riski sadece bu,ama eger sorun yaşamaz isek epey bi karlı çıkıcam sanırım,
    2.yol olarakta yurtdısına giden kuzenlerim var,askeri gemilerle,onlara da söyleyebilirim,bu yol daha garanti olucak ama, biraz uzun sürer sanırım,

Ben teşekkür ederim , bidiğim kadarı ile yardım etmeye çalıştım.

• Başka, bu konu hakkında yorum yapabilecek arkadaşlar varmı acaba ?
  • 1998 yılında internet vasıtasıyla Amerika'dan bir fotoğraf makinası aldım. Gümrüğe takıldı. Gümrükten çıkarana kadar anam ağladı, üstelik gümrü ve masraflar Türkiye fiyatlarına çok yaklaştı. Garanti kapsamı dışı oluşu da işin cabası. Bir daha Türkiyede bulunan herhangi bir şeyi dışardan almamaya söz verdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ama sanırım o zaman , bu 100 Euro altı ürünlerde gümrük vergisi alınmasın diye bir kanun yoktu,
    bu konun olmasa zaten bende yanaşmazdım,ama işte şeytan biryerlerden dürtüyor,riskli bir iş,ama başarırsak iyi bi getirisi var
  • 100 euronun altında getiridigin zaman vergi problemi cıkmamakta.ve eger aldıgın site ups ile gonderiosa aldıgın malın cinsine gore sana onceden ulaşım bedelini solemesi gerekir bunada dikkat etmelisin. iyi ve güvenilir bir siteyse sana malın fiyatı+posta ücretini birlikte verir ve onaylamanı bekler.ups amblemi varsa ve malın 100 euronun altındaysa bir sakınca oldugunu dusunmuoum.
  • 100 euro altı olması gereken sadece ürün değil, ürün + yol parası 100 euronun altında olması lazım. ayrıca alacağın alette fm olması halinde her türlü trt bandrölü alacaksın ne kadar bilmiyorum.
  • Merhabalar öncelikle yurtdışından sürekli bişeyler alan birisi olarak araştırmalarımı paylaşmak isterim. ben özellikle EBay dan alışveriş yapıyorum.

1-) Amerikadan alınan radyo-teyp ya da radyo-cd-mp3 çalar gibi cihazlar eğer universal özelliği taşımıyorsa, Türkiye ve Avrupada kullanıldıklarında Radyo kanallarının bir çoğu Amerikadaki frekans farklılığından dolayı alınamıyor.

2-) 100 Euro muafiyeti Kurban ve Şeker bayramları ile yılbaşı tarihlerinin bir ay öncesi ve sonrası sınırlarında kalmak koşulu ile 300 euro ya çıkıyor.

3-) Sadece 2007 yılında bir kere uygulanmak üzere 21/02/2007 tarih ve 26441 sayılı resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile özellikle Radyo-TV gibi elektronik eşyalardan ilave ücretler alınması kararlaştırıldı. Buna göre ;

CİHAZ CİNSİ:

1. Renkli Televizyonlar

• 51 Ekrana kadar (51 dahil) 55 AVRO

• 51 Ekran-67 Ekran arası (67 dahil) 85 AVRO

• 67 Ekran-85 Ekran arası (85 dahil) 100 AVRO

• 85 Ekran-116 Ekran arası (116 dahil) 120 AVRO

• 116 Ekrandan yukarı 150 AVRO

• Oto Televizyonu 85 AVRO

2. Siyah/Beyaz Televizyonlar

• 51 Ekrana kadar (51 dahil) 25 AVRO

• 51 Ekrandan yukarı 30 AVRO

• Oto Televizyonu 30 AVRO

3. Radyolar

• Cep tipi radyo alıcıları 10 AVRO

• Saatli radyo ve radyolu saatler, radyolu cep telefonları, bir müzik

aleti (elektronik org gibi) üzerindeki radyolar, oyuncaklar

üzerindeki radyolar, ışıldaklar ve radyolu vantilatörler 10 AVRO

• Oto radyo alıcıları 15 AVRO

• Taşınabilir radyo alıcıları 25 AVRO

• Rack tipi birleşik cihazlardan (TUNER) radyo alıcı kartları 180 AVRO

4. Videolar, video kameralar (Televizyon yayınlarını alma ve kaydetme özelliği olanlar)

• 180 AVRO

5. Televizyon Uydu Alıcı Cihazları

• Tek Kanallı 30 AVRO

• Çok Kanallı 70 AVRO

6. Birleşik Cihazlar (Kombine)

a) Televizyon ağırlıklı birleşik cihazlar

• Televizyon - Radyo 95 AVRO

• Televizyon-Radyo-Teyp 130 AVRO

• Televizyon-Video 195 AVRO

• Televizyon-Radyo-Video 215 AVRO

b) Radyo ağırlıklı birleşik cihazlar

• Cep tipi radyo kasetçalar (radyo-walkman) 10 AVRO

• Taşınabilir (pilli) radyo-pikap 35 AVRO

• Taşınabilir (pilli) radyo-kasetçalar 35 AVRO

• Oto Radyo-Kasetçalar 35 AVRO

• Oto Radyo-Kompakdiskçalar 45 AVRO

• Taşınabilir (pilli) Radyo-Kompakdiskçalar 45 AVRO

• Radyo-Kasetçalar 50 AVRO

• Radyo-Kompakdiskçalar 70 AVRO

• Radyo-Pikap 70 AVRO

• Radyo-Kasetçalar-Pikap 140 AVRO

• Radyo-Kasetçalar-Pikap-Kompakdiskçalar 180 AVRO

• Radyo-Kasetçalar-Kompakdiskçalar 180 AVRO

7. Tuner Kartları

• FM Tunerkartı 10 AVRO

• TV Tuner kartı 15 AVRO

8. Yukarıda sayılan cihazların dışında kalan Radyo-Televizyon yayını almaya yarayan her türlü cihazla 180 AVRO

ilave ücret uygulanacak. Yani cihazının posta yoluyla yada yolcu beraberinde geldiğinde gümrükte yakalatmamakta fayda var.

Saygılarımla.

• amazon.com dan elektronik eşya getiren arkadaş varmı? Bunda prosedür nedir? Hangi kargo şirketi getiriyor? Farzedelim sitede 95$ olan bir teyp elimize geçinceye kadar ne kadar süre ve maliyette olur? Bilen arkadaşlar cevaplarlarsa sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akarast

Merhabalar öncelikle yurtdışından sürekli bişeyler alan birisi olarak araştırmalarımı paylaşmak isterim. ben özellikle EBay dan alışveriş yapıyorum.

1-) Amerikadan alınan radyo-teyp ya da radyo-cd-mp3 çalar gibi cihazlar eğer universal özelliği taşımıyorsa, Türkiye ve Avrupada kullanıldıklarında Radyo kanallarının bir çoğu Amerikadaki frekans farklılığından dolayı alınamıyor.

2-) 100 Euro muafiyeti Kurban ve Şeker bayramları ile yılbaşı tarihlerinin bir ay öncesi ve sonrası sınırlarında kalmak koşulu ile 300 euro ya çıkıyor.

3-) Sadece 2007 yılında bir kere uygulanmak üzere 21/02/2007 tarih ve 26441 sayılı resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile özellikle Radyo-TV gibi elektronik eşyalardan ilave ücretler alınması kararlaştırıldı. Buna göre ;

CİHAZ CİNSİ:

1. Renkli Televizyonlar

• 51 Ekrana kadar (51 dahil) 55 AVRO

• 51 Ekran-67 Ekran arası (67 dahil) 85 AVRO

• 67 Ekran-85 Ekran arası (85 dahil) 100 AVRO

• 85 Ekran-116 Ekran arası (116 dahil) 120 AVRO

• 116 Ekrandan yukarı 150 AVRO

• Oto Televizyonu 85 AVRO

2. Siyah/Beyaz Televizyonlar

• 51 Ekrana kadar (51 dahil) 25 AVRO

• 51 Ekrandan yukarı 30 AVRO

• Oto Televizyonu 30 AVRO

3. Radyolar

• Cep tipi radyo alıcıları 10 AVRO

• Saatli radyo ve radyolu saatler, radyolu cep telefonları, bir müzik

aleti (elektronik org gibi) üzerindeki radyolar, oyuncaklar

üzerindeki radyolar, ışıldaklar ve radyolu vantilatörler 10 AVRO

• Oto radyo alıcıları 15 AVRO

• Taşınabilir radyo alıcıları 25 AVRO

• Rack tipi birleşik cihazlardan (TUNER) radyo alıcı kartları 180 AVRO

4. Videolar, video kameralar (Televizyon yayınlarını alma ve kaydetme özelliği olanlar)

• 180 AVRO

5. Televizyon Uydu Alıcı Cihazları

• Tek Kanallı 30 AVRO

• Çok Kanallı 70 AVRO

6. Birleşik Cihazlar (Kombine)

a) Televizyon ağırlıklı birleşik cihazlar

• Televizyon - Radyo 95 AVRO

• Televizyon-Radyo-Teyp 130 AVRO

• Televizyon-Video 195 AVRO

• Televizyon-Radyo-Video 215 AVRO

b) Radyo ağırlıklı birleşik cihazlar

• Cep tipi radyo kasetçalar (radyo-walkman) 10 AVRO

• Taşınabilir (pilli) radyo-pikap 35 AVRO

• Taşınabilir (pilli) radyo-kasetçalar 35 AVRO

• Oto Radyo-Kasetçalar 35 AVRO

• Oto Radyo-Kompakdiskçalar 45 AVRO

• Taşınabilir (pilli) Radyo-Kompakdiskçalar 45 AVRO

• Radyo-Kasetçalar 50 AVRO

• Radyo-Kompakdiskçalar 70 AVRO

• Radyo-Pikap 70 AVRO

• Radyo-Kasetçalar-Pikap 140 AVRO

• Radyo-Kasetçalar-Pikap-Kompakdiskçalar 180 AVRO

• Radyo-Kasetçalar-Kompakdiskçalar 180 AVRO

7. Tuner Kartları

• FM Tunerkartı 10 AVRO

• TV Tuner kartı 15 AVRO

8. Yukarıda sayılan cihazların dışında kalan Radyo-Televizyon yayını almaya yarayan her türlü cihazla 180 AVRO

ilave ücret uygulanacak. Yani cihazının posta yoluyla yada yolcu beraberinde geldiğinde gümrükte yakalatmamakta fayda var.

Saygılarımla.

Off baba ne yaptın arşivlik bilgi çok teşekkür ettim.

• sanırım getiren arkadaş yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.