Şimdi Ara

VERGİ İADESİNDE EMEKLİ VE ÜCRETLİ İÇİN GEÇENLER?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ark lar mesela cep tel faturası,ütü gibi şeyler geçiyo mu biliyosanız bi yardım pls.

Galatasaraylılık; bir din gibi, bir mezhep gibi yerleşmiş köklü bir inançtır.''
  • Dayanıklı tüketim malzemeleri geçmez
  • Daha ilginci çalışanlara mutfak tüpü geçmez, kat kaloriferi için alınan mazot geçmez...
  • çalışanlara ait beş ana başlık altında ki gider belgelerine ödeme yapılır.

**geçerli gıda**
    her türlü yiyecek içecek için yapılan harcamalar,lokanta harcamaları (içki ve giriş ücretleri hariç)
    **geçersiz gıda**
    sigara,alkollü içecekler,bira, evcil hayvanlar için gereli olan yem,mama vs.,kullanım amaçlı su giderleri,toplu törenler için yapılan toplu alım faturaları

**geçerli giyim**
    hazır elbise, ayakkabı, şapka, kemer, kravat, eşarp gibi giyime müteallik her türlü malların satın alınması ile bunların dikim, tamir, onarımı için yapılan harcamalar,kumaş,iç çamaşırı, çorap.
    **geçersiz giyim**
    döşemelik, perdelik kumaş, çeyiz malzemesi, çarşaf, nevresim, havlu, bornoz alımları.çanta, cüzdan,kuru temizleme giderleri

**geçerli sağlık**
    özel muayenehane, poliklinik, hastane gibi yerlerdeki muayene, tahlil, ameliyat, fizik tedavi gibi sağlık harcamaları,ilaç ve sağlık malzemesi alımları,her türlü protez, gözlük (sağlık amaçlı) ve lens gibi sağlık harcamalarıdiş macunu, diş fırçası, gargara, ve diş ipi harcamaları.
    **geçersiz sağlık**
    gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olmayan vakıf sağlık kurumlarında yapılan sağlık harcamaları,sağlık bakanlığına ve devlet üniversiteleri ile özel üniversitelere bağlı hastanelerde yapılan sağlık harcamaları, sağlık bakanlığına ve üniversitelere bağlı hastanelerin döner sermayelerine yapılan ödemeler, sağlık bakanlığı’na ve üniversitelere bağlı hastanelerin birlik veya koruma derneklerine yapılan bağışlar,deterjan vs gibi temizlik malzemesi alımları, tuvalet ve ıtriyat malzemesi alımları.

**geçerli eğitim**
    gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olan özel eğitim ve öğretim kurumları ile anaokulu, kreş ve dershanelere eğitim-öğretim hizmeti ile yemek, servis ve yurt ücretleri karşılığında yapılan ödemeler, özel yada devlete ait okullarda doğrudan doğruya okul servis taşıyıcılarına, yemek yada yurt işletmecilerine yapılan ödemeler,özel dershanelere eğitim amacıyla yapılan ödemeler ile kurs ücretleri,roman ve mesleki dergiler.her türlü kitap ve kırtasiye alımları için yapılan harcamalar,okul çantası
    **geçersiz eğitim**
    gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olmayan özel (vakıf) okullarına ait ilk öğretim okulu, lise, anaokulu, kreş ve dershaneler ile tüm özel üniversitelere; eğitim-öğretim hizmeti (harç ödemeleri) ile yemek, servis ve yurt ücretleri karşılığında yapılan ödemeler,devlete (genel, katma ve özel bütçeli kurumlara) ait eğitim ve öğretim kurumları (ilk öğretim okulu, lise ve üniversiteler) ile anaokulu, kreş ve dershanelere eğitim-öğretim hizmeti ile yemek, servis ve yurt ücretleri karşılığında yapılan ödemeler,özel yada devlet okullarının okul aile birliğine veya okul koruma derneğine yapılan bağışlar,her türlü gazete ve magazin dergileri,yurt dışı eğitim-öğretim giderleri.

**geçerli kira**
    kira kontratı fotokopisi ve ödemelere ilişkin banka dekontu (kira ödemesi nakden ve elden yapılıyorsa ödemeye ilişkin mal sahibinin vereceği belge) ile kanıtlanan ikamet edilen tek konutun cari yıla ilişkin kirası. mal sahibince teyit edilmek kaydıyla onun bilgisi dahilinde yada talimatıyla üçüncü kişilere yapılan kira ödemeleri.mal sahibi adına yapılan ve mal sahibince kabul ve teyit edilen ayni kira ödemeleri.
    **geçersiz kira**
    kira kontratı ve banka dekontu (kira ödemesi nakden ve elden yapılıyorsa ödemeye ilişkin mal sahibinin vereceği belge) ile ibraz edilemeyen kira ödemeleri ile yazlıklar için yapılan kira ödemeleri.
    cari döneme (2002 ye) ilişkin olmayan kira ödemeleri. (örneğin; ocak 2002 de ödenmiş olsa da aralık 2001 dönemine ait kira yada aralık 2002 de ödenmiş olsa da ocak 2003 dönemine ait kira gibi.)
    anne, baba, kardeş yada üçüncü kişilerin ikamet ettiği konut/konutlar için ödenen kiralar.
    ikamet edilen ikinci ve daha fazla konuta ilişkin kiralar.
    otel, motel, pansiyon harcamaları
    kiralık yada sahip olunan konut için yapılan boya, badana, duvar kağıdı ve tamir giderleri.
    devlete ait lojman kiraları.

alıntıdır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.