Şimdi Ara

Vergi Dairesinden mektup alanlar DİKKAT!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
21.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler ne ödenmemiş cezam var, ne de MTV taksidim. Herbişeyi çatır çatır ödüyorum. Bu yıl 2-3 cezam oldu (park ve radar) hepsini daha internete düşmeden ödedim. Ama Sakaryadaki Gümrükönü vergi dairesinden bana bir mektup geldi. Diyor ki borcunuz var internetten kontrol edin yada vergi dairesini arayın.

İnternetten sorgulattım bişi çıkmadı. Vergi dairesini arıyorum cevap veren yok. Artık Sakarya'da da oturmuyorum. gitme şansım yok.

Ne dersiniz? ne olabilir.Altında ihbarname değildir diyor ama orta satırda MTV yatırılmadı yada eksik yatırdığınız tespit edilmiştir deyince kıllandım açıkçası..

Size de böyle gelen mektup var mı? Bir arkadaşıma gelmiş ama o daha ocak MTV'yi yatırmamış. Ben yatırdım..

Edit: Başlığı değiştirdim. Çünkü çok eski bir cezam karşıma çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 29 Şubat 2012; 10:30:19 >

• Size yakın başka bir vergi dairesine gidin ordan bilgi alın
  • 1 senede, kendi adina 1 den fazla arac alim-satimi yaptin mi ?

dun okudugum bi habere gore artik vergilendirilmeye baslanmis,

vergisi odenmis malin, vergisini odeyecegiz ...

Hukumeti bir kez daha takdir ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

1 senede, kendi adina 1 den fazla arac alim-satimi yaptin mi ?

dun okudugum bi habere gore artik vergilendirilmeye baslanmis,

vergisi odenmis malin, vergisini odeyecegiz ...

Hukumeti bir kez daha takdir ettim

Hayır nerdeyse 3 yıldır imzamdakini kullanıyorum.
    OGS cihazım var, kaçak da geçmedim.
    Acaba banka 1-2 gün geç mi yatırdı parayı. İntenret vergi dairesinden öderim hep.

@delgadobm bak onu düşünmedim, olmazsa onlara bi bakayım ama kendileri olmadığı için pek sallamazlar gibi geliyor.

• Vergi ödenmeden önce yollanmıştır, ancak gelmiştir
  • Beyler işin aslı ortaya çıktı.

Sene 2009. Ben bir kaza yapmıştım ve 2 araç pert olmuştu. Tabi kazayla beraber hız yada ışık ihlali nedeniyle ceza da kesilmiş. Gecikme zammıyla beraber 307TL sıkışmış.

Demem o ki.. Eğer böyle bir mektup gelen olursa, kesinlikle sadece internetten bakıp, kendini rahatlatmasın.

Kesin birşeyler vardır.
  • Sürücü belgesi bile olmayan kuzenimi başka bir uyanık kuzenim kandırmış, araç almış onun adına, MTV'sini tabi ki (!) ödememiş (TABİ Kİ!!!) ve saf kuzenime aşağıdaki zarf gelmiş:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zarfın içinden tabi ki Düğün Davetiyesi veya Vergi İadesi çıkmamış...

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Zarfın içinden tabi ki Düğün Davetiyesi veya Vergi İadesi çıkmamış...

Bana gelen mektubun aynısı..

Ben de dünden beri itiraz konusunu düşünüyorum. Sonuçta bana tebliğ edilmemiş bir ceza var. Normalde 7 günde bana tebliğ edilmesi gerekiyor ama aradan yıllar geçmiş bir de yasal faizi işletmişler. 300TL de diyorlar.

Olmazsa Sulh mahkemesine dilekçe verip cezanın iptalini istiycem. İntenrette bir sürü emsal karar var.

• Geçen hafta arkadaşıma da bir yazı gelmiş aynı şekilde. Vergi dairesine gitti mecburen. 3 yıl önce yediği ceza + faizini istiyorlar. Arabayı satalı 2 yıl olmuş, satarken borç görünmemiş ne hikmetse. Faiziyle yatırdı dün malesef.
  • arkadaşlar 1 ay geç ödesem olur mu?
  • Bugün sabah 07:25'te posta kutumda duruyordu kendileri. Açıp baktığımda aynen yukarıda verilen matbu yazı idi. Bunun üzerine vergi dairesine gidecek zamanım olmadığı için şansımı deneyerek bağlı bulunduğum vergi dairesine şöyle bir e-posta gönderdim:

"Sayın ilgili,

Vergi daireniz tarafından adıma gönderilen mektupta "başkanlığımız bilgi işlem kayıtlarının incelenmesinden, sahibi bulunduğunuz taşıta/taşıtlara ilişkin motorlu taşıtlar vergisinin ve/veya taşıtınızla ilgili idari para cezalarının ödenmediği veya eksik ödendiği tespit edilmiştir" deniliyor.

Şu anda bir motorlu taşıta sahip değilim. Son sahip olduğum motorlu taşıtı ocak 2012'de sattım ve satarken borçlarının tamamını ödedim. Aksi halde zaten noter satışını gerçekleştiremiyordum.

İnternet vergi dairesinden sorgulama yapmak istediğimde ise benden istediği bazı bilgileri (aracın şu andaki plaka nosu, tescil tarihibi v.s.) hatırlayamadığım için sorugulama yapamıyorum.

Bu nedenle, vergi dairenizde, adıma görünen herhangi bir borç varsa tarafıma bildirilmesi için konuyu bilgilerinize arz ederim.

Saygılarımla"

Bunun üzerine vergi dairesi cevaben şu metni göndermiş: (aynı gün içerisinde geri dönüş yaptılar)

"sayın XXXX,
    05.01.2011 tarihli 21TL vergi aslı 4.07 gecikme zammı mahkeme/ilam borcunuz,
    16.12.2008 tarihli 236,99 aslı 462,13 gecikme zammı trafik cezanız vardı. trafik cezanız 01 XX 590 plakalı araç ile ilişkilidir. söz konsu borçların bir an evvel kapatılması hususu için dairemize gelinmeniz önemle rica olunur.
    bilgilerinize rica ederim."

Anlayacağınız bu gelen yazı dikkate alınmalı ve mutlaka araştırılmalı. E-posta ile geri dönüş yapmayan vergi dairelerine bizzat gidilmeli. Yoksa ileride çok can yakabilir.

Bir de anlayan arkadaş varsa, 236,99 asli ceza faiziyle beraber mi 462,13 olmuş yoksa 236,99+462,13 mü olacak?

• Maliye çok sorumsuz. Cezanın tebliğ edildiğine dair kanıt var mı? Yok.
    Tüketici derneklerinin artık üçkağıtçı şirketler kadar sorumsuz bürokrasiye de cephe alması lazım.
    Bence siz işin peşini bırakmayın bir tüketici derneği ile görüşün.
    Sanki ödediğimiz verginin hemen karşılığını alıyoruz.
    2009'da aşırı yüksek bir kasis için beyaz masaya şikayette bulunmuştum. Yıl 2012 kasis hala aynı. (Nakkaştepe Kazdal camisinin önünde) O kasise ne araçlar çarpıyor, bunların zararını kim ödeyecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akinci

Maliye çok sorumsuz. Cezanın tebliğ edildiğine dair kanıt var mı? Yok.
    Tüketici derneklerinin artık üçkağıtçı şirketler kadar sorumsuz bürokrasiye de cephe alması lazım.
    Bence siz işin peşini bırakmayın bir tüketici derneği ile görüşün.
    Sanki ödediğimiz verginin hemen karşılığını alıyoruz.
    2009'da aşırı yüksek bir kasis için beyaz masaya şikayette bulunmuştum. Yıl 2012 kasis hala aynı. (Nakkaştepe Kazdal camisinin önünde) O kasise ne araçlar çarpıyor, bunların zararını kim ödeyecek?

Bu tür vakalarda o ilde trafik mahkemesi varsa oraya,yoksa sulh mahkemesine dilekçe veriliyor.

Tüketici mahkemesi bu durumda bişi yapamaz.
  • Şimdi bu mektup bilgilendirme amaçlı mı yoksa cezalarınızı ödeyin diye mi yolladılar.Bize de bugûn geldi ayrıca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim geçen senenin 2.taksitiyle beraber bu seneki borçlarım duruyo ama mektup falan gelmedi ne iş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devils_

Şimdi bu mektup bilgilendirme amaçlı mı yoksa cezalarınızı ödeyin diye mi yolladılar.Bize de bugûn geldi ayrıca.

Mektup geldiyse kesin borcun vardır ve faizde olma olasılığı yüksek.. Bu borçlar yeni yasayla 6183 kapsamına alınmış. Yani devlet maaşına bile el koyabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Şimdi bu mektup bilgilendirme amaçlı mı yoksa cezalarınızı ödeyin diye mi yolladılar.Bize de bugûn geldi ayrıca.

Mektup geldiyse kesin borcun vardır ve faizde olma olasılığı yüksek.. Bu borçlar yeni yasayla 6183 kapsamına alınmış. Yani devlet maaşına bile el koyabilir.

Peki hocam ceza olup olmadığını sadece vergi dairesinden mi öğreneceğiz?Birde bu borç durumu arac vizelerini yaparken gözükmüyor muydu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Peki hocam ceza olup olmadığını sadece vergi dairesinden mi öğreneceğiz?Birde bu borç durumu arac vizelerini yaparken gözükmüyor muydu?

araç hala sizin üzerinizde ise internet vergi dairesinde (MTV ödediğimiz adreste) görünebilir. Eğer görünmüyorsa, vergi dairenizi telefonla arayıp sorabilir yada yukarıdaki arkadaş gibi mail atabilirsiniz. Maile cvp verecekleri aklıma gelseydi ben de mail atardım.

Ardından ödeme yapabilmek için bir kod aldım. Araç bnm üzerime değil, kaza sonrası servise satmıştım. O yüzden bende böyle oldu.

Araç vizeye girdiğinde görünür mü bilemiyorum. Ama MTV borcu ise muayeneden geçemezsiniz.

• @synthesizer hocam bilgiler için teşekkürler.Evimizin yakınında vergi dairesi var en iyisi gideyim bir konuşayım ben.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.