Şimdi Ara

Veigar aldım yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oldukça popüler olmaya başlayan bu heroyu dün itibariyle açtım. 2 de oyun attım. saçma sapan bir damage var heroda. midde arşivi genişletmek için bunu da öğrenmek şart. pasifine çok dikkat etmedim ama manayı ayakta tutmaya yarıyor herhalde. azaldıkça yenileme artıyor. qsu asıl mesele onu sonra sorucam. w si genelde stun yemeden birine atmak zor. alan hasarı veriyor lakin düşene kadar ondan kaçamayan yoktur herhalde. e si genelde ganklerden korumak için veya w isabeti için alan kontrolü için mükemmel birşey. gördüğüm kadarıyla q'dan sonra e fulleniyor cd için. ultisini konuşmaya gerek yok. o kutucuk üzerine gelirken hissedilen duygu rengarla eşdeğer. oyun sonu neden net 2000 damage yediğimi anladım veigardan.

asıl mesele oynayışı hakkında bilgim yok. genelde e tutturup stundan sonra w atıyorlar. ama koridor safhasında nasıl oynamak gerekir onu bilmiyorum. farm odaklı mı oynamak lazım nasus gibi. ne zaman q stacklemek lazım. atıyorum 20. dakikada ne kadar stack birikmesi iyidir veya kötüdür. büyük kuşatma minyonlarını alınca 2 ap geliyordu galiba. asist ve kill alınca birikiyor. ne zaman q atmak lazım. her ikili minyona atılır mı ne zaman düz vuruşla farm alınır. doran+2pot la mı başlanır. build nasıl gidilir. biraz yardımcı olursanız özellikle heroyu bilenler sevinirim. froggen falan izliyorum da biraz anlatmak lazım. oynayış zamanla düzelir.

• Tp al q farm ile lane freezele lvl 6 da 2 kere dürt,r ye basıp adama tıkla,tp al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frogan izle.çok basit şampiyon veigar eskiden beri severek oynarım.karsina assasins geldiyse ve reflekslerin kötüyse dodge at oyuna girme.çünkü adam biraz biliyorsa içinden geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: alfe28

Frogan izle.çok basit şampiyon veigar eskiden beri severek oynarım.karsina assasins geldiyse ve reflekslerin kötüyse dodge at oyuna girme.çünkü adam biraz biliyorsa içinden geçer.
    aldın da nasıl oynayacan her maç banlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oda Kokusu

Tp al q farm ile lane freezele lvl 6 da 2 kere dürt,r ye basıp adama tıkla,tp al
    Doran+2 iksirle başlarsın. Koridoru fazla ittirme 2 minyon kesebileceğin yerlerde q atmaya çalış büyükleri kaçırma, probuilds den ne eşya alıyorlar bakarsın ama standart büyücü eşyaları zaten athen ya da morello üstüne zhonya rabadon hiçlik değneği falan. Karşında büyücü bir karakter varsa koridorda e tutturduktan sonra w q r ile kesebilirsin canı da biraz azsa ad karakterleri de ormancıyla kesebilirsiniz Veigar her türlü hasarını çıkartır. Dikkat edilecek tek noktası 6-7. seviyelerden sonra aşağı ya da yukarı baskınlara ya senin karşındaki orta koridordan önce gitmen lazım ya da ortadaki adamın üstüne yürüyüp rahatsız etmen hatta kesmen lazım. Mesela ben karşımda bir Veigar varsa karakter fark etmez ultim açıldığı andan itibaren koridoru ittirip baskına gitmeye çalışırım. Koridorda kalırsam Veigarın kesme ihtimali var maç ortada gitse minyon kestiği için yine o avantajlı olacak. Baskına gittiğimde olur da benim peşimden gelmeye çalışırsa çimlerde bekleyip kesebilirim de çünkü hasarı yüksek de olsa zhonya yapana kadar çok zayıf karakter.

• quote:

Orijinalden alıntı: 47thief

Doran+2 iksirle başlarsın. Koridoru fazla ittirme 2 minyon kesebileceğin yerlerde q atmaya çalış büyükleri kaçırma, probuilds den ne eşya alıyorlar bakarsın ama standart büyücü eşyaları zaten athen ya da morello üstüne zhonya rabadon hiçlik değneği falan. Karşında büyücü bir karakter varsa koridorda e tutturduktan sonra w q r ile kesebilirsin canı da biraz azsa ad karakterleri de ormancıyla kesebilirsiniz Veigar her türlü hasarını çıkartır. Dikkat edilecek tek noktası 6-7. seviyelerden sonra aşağı ya da yukarı baskınlara ya senin karşındaki orta koridordan önce gitmen lazım ya da ortadaki adamın üstüne yürüyüp rahatsız etmen hatta kesmen lazım. Mesela ben karşımda bir Veigar varsa karakter fark etmez ultim açıldığı andan itibaren koridoru ittirip baskına gitmeye çalışırım. Koridorda kalırsam Veigarın kesme ihtimali var maç ortada gitse minyon kestiği için yine o avantajlı olacak. Baskına gittiğimde olur da benim peşimden gelmeye çalışırsa çimlerde bekleyip kesebilirim de çünkü hasarı yüksek de olsa zhonya yapana kadar çok zayıf karakter.

Alıntıları Göster
    Evet bende bu aralar neden popüler olmaya başladı diye merak ediyordum ki 5.18 de buff almış. Veigarı ranked da fidlemek için kullanıyordum ama bu aralar bende sardım çünkü hiç bi mid lane şampiyonunda olmayan damage var. Hani hep deriz dari tek atıyor rengar tek atıyor vs diye. Veigar harbiden tek atıyor. Latede karşı ap carrye sadece ulti atıyosun ya sadece ulti. Tek tuşla haritadan adam silmek gibisi var mı

Bu arada ben safe oynuyorum genelde karşı mid lanerla tradee girmiyorum çünkü comboyu yapınca çok mana gidiyor. Arada adamın önünde minyon varsa minyonu alırken ona da q atıyorum o kadar. Eğer kesebileceğime inanıyorsam direk girip alıyorum yoksa farm yapmak daha mantıklı. Bu arada ben en fazla 250-260 stack falan yaptım ki stack kasmak zor yani. Morello bittikten sonra w ile arkadaki büyücü minyonlara tek atıyorsun o yüzden arkadakileri w ile alıyorum genelde geri kalanları da q ile falan. Mesela nasus oynarken sürekli stack kasmak için e falan atmadan q atarsın ama ben veigarda w skilini de baya kullanıyorum.

Morello rabadon zhonya hiçlik son itemi de karşıya göre seçiyorum. Latede genelde 1200 küsür ap oluyor ve bu karşı mid lanera tek atmak için yeterli hatta artıyor bile.

Bu arada vlad ve lux zorladı biraz beni. Vlad özellikle hem e yi hem w yu dodgelayabiliyor. Hatta doğru zamanlamayla ultiyi bile dodgelayabilir. Lux ise klasik lux dürtme potansiyeli çok daha fazla ama yakaladığın an eritiyorsun.

Ayrıca yasuo talon zed tarzı assasinler baya zorlar veigarı özellikle bilen bi yasuoya hiçbir skillini tutturamazsın.

Bu arada tp ile girmek en mantıklısı bence. Hem stack için hemde earlyde çok sık base atmak zorunda kalabiliyorsun.

• Ilk seviyelerde e ye verecegin fazladan bir puan (toplamda 2 puan) w skilinni tutturmanda cok ise yariyor obur turlu rakibin dodgelayabiliyo

Suan sacma sapan bir hasari var ultisi olmadan bile tekleyebiliyor cok sacma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ashe İçin Ne skilleri alıyım
    12 yıl önce açıldı
    Darius Alıcam Ama Nerf Yer mi ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erescat-

Ilk seviyelerde e ye verecegin fazladan bir puan (toplamda 2 puan) w skilinni tutturmanda cok ise yariyor obur turlu rakibin dodgelayabiliyo

Suan sacma sapan bir hasari var ultisi olmadan bile tekleyebiliyor cok sacma

Tf de eskaza birine w değse ölüyor

• eskiden de oynardım, q su buflanınca daha da canavarlaştı =)
  • Hakkatten oyle, suan free elo :D

• quote:

Orijinalden alıntı: fat koala

Hakkatten oyle, suan free elo :D
    şunu bil E skilinden sadece ezreal e kassadin ulti veya sıçra gibi yetekler ile geçilebiliyor (ışınlanılan yetenekler). Leblanc w tristana w rengar çalıdan üzerine atlama gibi şeyler ile sersemletmeden kaçılamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senbenlekal

şunu bil E skilinden sadece ezreal e kassadin ulti veya sıçra gibi yetekler ile geçilebiliyor (ışınlanılan yetenekler). Leblanc w tristana w rengar çalıdan üzerine atlama gibi şeyler ile sersemletmeden kaçılamıyor.

Alıntıları Göster
    işe yarar güzel yorumlar geliyor. işin gerçeği benim karşımda veigar olduğunda junga derim cample silelim veigarı. agresif oynarım kule altına hapsederim. klasik ap buildi gidiliyor gördüğüm kadarıyla. manayı da dengelemeye çalışarak stacklemek lazım. asıl mesele onda çünkü. geri kalan oynayış zamanla gelişir. e si bayağı işlevsel yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: calibrane

işe yarar güzel yorumlar geliyor. işin gerçeği benim karşımda veigar olduğunda junga derim cample silelim veigarı. agresif oynarım kule altına hapsederim. klasik ap buildi gidiliyor gördüğüm kadarıyla. manayı da dengelemeye çalışarak stacklemek lazım. asıl mesele onda çünkü. geri kalan oynayış zamanla gelişir. e si bayağı işlevsel yani.

Alıntıları Göster
    Seraph'a gelen buff'tan sonra gözyaşı stackleyip oyun sonunu veya ortalarını beklemelisin.Tabiki bazıları athene bazılar morello tercih ediyor ama benim tercihim seraph.Ayrıca koridorda farma oynamak daha karlı gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: PagRyze

Seraph'a gelen buff'tan sonra gözyaşı stackleyip oyun sonunu veya ortalarını beklemelisin.Tabiki bazıları athene bazılar morello tercih ediyor ama benim tercihim seraph.Ayrıca koridorda farma oynamak daha karlı gibi.

Alıntıları Göster
    Veigar rehberi yapmayı düşünüyorum. Cidden çok OP ve oynaması da çok kolay. Oyunun erken safhasında sadece Q ile minyon biçip oyunun geç safhasında tekleyebiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lynxou

Veigar rehberi yapmayı düşünüyorum. Cidden çok OP ve oynaması da çok kolay. Oyunun erken safhasında sadece Q ile minyon biçip oyunun geç safhasında tekleyebiliyorsunuz.

valla çok makbule geçer. bayağı revaçta çünkü.
  • calibrane kullanıcısına yanıt
    Bir anket açıp en fazla oyu alan şampiyonun rehberini yapmak daha mantıklı geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pisagor

Bir anket açıp en fazla oyu alan şampiyonun rehberini yapmak daha mantıklı geliyor.
    dk 50 ye kadar q ile farm yap, aa veya diğer skillerle farm almana gerek yok. neyse 50den sonra all mid yaz adamlar gelmeden fighta gir öl gg
  • quote:

Orijinalden alıntı: FullFlavour

dk 50 ye kadar q ile farm yap, aa veya diğer skillerle farm almana gerek yok. neyse 50den sonra all mid yaz adamlar gelmeden fighta gir öl gg

• quote:

Orijinalden alıntı: Infinityy

quote:

Orijinalden alıntı: FullFlavour

Alıntıları Göster
    Bayağıdır oynamıyorum veigar metaya mı girmiş? LoL benim için gg kendinize iyi bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1D00A3EA7

Bayağıdır oynamıyorum veigar metaya mı girmiş? LoL benim için gg kendinize iyi bakın.

Alıntıları Göster
    Genel Taktikleri Veriyorum..

Oyun içinde dk 35-40 a kadar iyi stackalrsan stackrakamın 300+ görebilir.
    Oyun içinde maximum 1200+ Ap kas. Eğer hareket hızı yoksunluğuna katlanabilecek durumdaysan son bir ap item daha çıkıp 1700+ ap ye ulaşabilirsin.
    Lanede en dikkat etmen durum Q dışında saldırı amaçlı skill atmamak. Tamamen stack odaklı oynayacaksın. 6 ya kadar uzaktan stack yapıp bekleyeceksin.
    Diyelimki 2 minyon var ard arda. Öndekine senin minyonların saldırıyor. Sen dedüz vuruşla arkadakine saldır ve ve ikisininde canı q ile vereceğin hasara denk veya az olduğunda q yu at. Bu taktikle tek q da 2 stack geliştireceksin. Bunu bol bol yapman lazım. Artık yeni q suyla çift stack almaya oynanıyor.
    E ni çok dikkatli açman lazım. Tek bir şansın var ve artık kolay kolay yemiyor rakipler. Biraz tecrübe lazım yani.
    Ultin tabiki çok güçlü bir skill. Canı az olana değilde ( ADC-Apc veya kasmış bir rakip olamdığı sürece) adc-apc ye kullanmaya çalış.
    W skilini lanede asla dürtme amaçlı kullanma. W ultinde sonraki en güçlü saldırı skilin. E tutturmadan veya rakip e nin içine sıkışmadan atmanı önermem. Ancak kaçarken arkana düzgün w atarak hasarlayabilir ve ya rakibi caydırabilirsin.
    Ultini e tutturunca ve w ve q skillerinde tutacaksa kullanmaktan çekinme. En azından rakibi öldürememiş bile olsan laneden düşüreceksin. Ve zaten o gelene kadar ultinin %30-40 ı dolacak.
    W Skilini çok önemli bir minyon ittirme durumu ya da baseye gelen aşırı minyon dalgaları olmadıkça minyon dalgalarına atma ya da birikmiş sürülere. Q ile stack çıkarmaya çalış.

Şimdi veigarın birkaç farklı oynanışı ve bunlara göre item buildleri vardır. İlk söyleceğim build veigarı birazdaha dayanıklı yapar ancak stack yapmayı becerebilmen lazım yoksa hasar çıkarmakta zorlanırsın

1- İlk item zhonya çekiyorsun. İkinci item olarak Rylai'nin Kristal Asası nı çıkacaksın. Tabi Bu arada bot almayı unutma. Gerisinde rabadon ve Hiçlik değneği devam ediyorsun. Son item senin seçimine kalmış. İstersen daha çok ap devam edersin istersen melek çıkarsın vb.

2- Bu buildi kullanıyorum bende. Gerçekten agresif bir build. Yine stack dan geri kalmamalısın. İlk önce tanrıçanın göz yaşı çıkıyoruz. Sonra Rabadon bitiriyoruz. Bu arada bot tamamlamayı unutmuyoruz. Tanrıçanın göz yaşında stacklar birikiyor. Ve para biriktiğinde onu tamamlıyoruz. Bu şekilde zaten yüksek miktarda ap miz oluyor. Üstüne bir de zhonya çıkıyorsun. Yalnış hatırlamıyorsam orta derece bir q stackı ile 900 ap yi görüyorsun o 4 itemle. Sonra Morello çıkmanı tavsiye ederim. Normalde ben zaten rahat stack yaptığım için direk rabadona koşuyorum ama sen rabadon yerine ilk olarak tanrıçanın göz yaşını aldıktan sonra veya hiç tanrıçanın göz yaşını almayıp bitirmeyerek morello çıkabilirsin. Sonra luden mi kasarsın rylai mi kasarsın sana kalmış. Oyun tarzına ve rakiplerine bağlı.

3- Direk morello bot zhonya rabadon hiçlik ve luden. Hem seni başlarda mana konusunda rahatlatır hem de daha rahat stacklamanı sağlar. Ayrıca son itemi değiştirebilirsin sana kalmış.

Her türlü oyun sonunda ap miktarın 1200+ oluyor zaten. Ultin 1500-2000 civarı W skilin 1500+ Q sklin 1000+ vuruyor.

İtem fulleyebildiysen zaten late gamedesindir. Tf lerde her zaman arkada dur ve e tuttur. Baktın e yi 2-3 kişiye tutturdun acıma direk çak q ve w yi zaten ölen ölür ölmeyen 100 canla kaçar. Gözüne kestirdiğinede ulti at. Baktın peşinde 2 adam var direk kaçarken 3 sn de bir q atıyorsun. E skili 8 sn de dolması lazım yani her türlü kaçarsın.

Bildiklerimi anlatmaya çalıştım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.