Şimdi Ara

Vefat eden babamın banka borçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba geçen subat ayında maalesef babamı kaybettik.Babam 5 yıldır kanser tedavisi gördü. Babamın üzerinde 1 ev kredisi 1 ihtiyaç kredisi ve 2500 lira borçlu kredi kartı vardı.
    İlk önce babamın ev kredi çektiği bankaya başvuru yaptık evrakları verdik bankacı borcu siz ödemezsiniz 10 yıllık hayat sigortası yaptırmıs dedi(hastalıktan 3 sene önce çektiği için) ve büyük ihtimalle şimdiye kadar ödenen bütün paralar size geri ödenecek dedi.Rahmetli her zaman derdi ben ölürsem ödediklerimizi alırsınız diye bu mümkün olabilir mi? 2011 temmuzda 51 bin kredi çekmiş ve 2018 ocak ayına kadar düzenli bi şeklide ödendi.ödenen tutar 575 lira.
    İhtiyaç kredisini hastalıktan sonra çekti o büyük ihtimalle bize kalacak ama tutar 3 bin lira kadar düşük bişey ve kredi kartı da bize kalacak. Şimdi biz ihtiyaç kredisi ve kredi kartı borcunu evi annemin üzerine aldıktan sonra reddi miras yapsak banka bize sorun çıkarır mı? Babamı üzerinde şu anda banka ipotekli ev dışında hiç bişey yok ipotekte kredi borcu iptalinden sonra kalkacak. Sonuçta üzerinde hiç bişey olmadığı için icralık bi durum söz konusu olmayacak. Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Reddi miras yapmayınız. Yaparsanız evi de ret etmiş olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başınız sAGOLSUN HOCAM oncelıkle.Aynen hocam sıgorta oduyor paranın tamamınız ve bankada sıze bugune kadar odedıklerını gerı verır. Komsumuzda 30.000 kredı cekıp 1 ay sora vefat etmıstı borcu sılındı. Dıger konudada kalan borcları ıcın bankaya basvurun odememek ıcın bı avukatla gorusup olmuyorsa odeyın.Baska ıslemlere gırmeyın.Reddı mıras yaparsanız o evden bıradaha faydalanamazsınız annenıze bısey olması durumundada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas9292 -- 31 Mart 2018; 11:48:32 >
  • cagdas9292 C kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen gün bankadan cevap geldi ama umduğumuz gibi olmadı maalesef. Banka her sene düşmek koşulu ile teminat vermiş babam 7. Yıl vefat ettiği için 23000 bin ödeme yaptı ama bunun 22 bini kredinin kalan borcuna gitti. Ödediğimiz parayı da geri alamıyoruz maalesef banka ve avukatların dediği bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.