94 model değil ondan sonraki kasa çok daha bi efsaneydi...
96 da çıktığı zaman yeryerinden oynamıştı be...
Benim İsveçli bi arakdaşım vardır, İsveçte millet zengin gani gani araba adam Vectraya hastaydı... Dayısının Vectraya bitiyordu o zaman...
Dehşet bi araçtı hakikaten rakibi yoktu... Bir de yerliydi, her sene en iyi yerli seçiliyordu
95 2.0 İ GLS'yi 11 sene kullandım. 85 sonrası astra gsi'lerda da kullanılan acayip bi motoru vardır. 115 hp ve 170 nm'dir. Max torkunu 2600 - 5750 devirler arasında tam olarak verir. Yani, 5. viteste 80'le giderken arkadan dallamanın biri sıkıştırdığında vites küçültmeye gerek kalmaksızın gazı köklediğinde 12-13 sn. içinde 150'lerde falan bulursun kendini. bu özellik bugünkü arabalarda yok. Çoğu max torkunu 4000 devir civarı veriyor (turbolar hariç). Sollamalar falan çok keyiflidir. Hız kasislerinden geçerken yavaşladıktan sonra, 3'le devam edebilirsin. 40'tan alıp 160'a kadar kesilmeden taşıyan manyak bi 3. vitesi vardır. Kadranı düz yolda çok rahat kapatır (220).
Depo 61 lt.dir. Ben şehir içinde depoyu doldurup 600 km yaptıktan sonra tekrar dolduruyordum. Şehir dışında, 100-110'u geçmeden kulanarak 900 km yapmışlığım vardır. Ama basıp da sıkıştırınca benzinin de hakkını verir yani.
Motor yüksek hararette çalışır. Hararet 100'e gelince fan açar. Yaz aylarında şehir içi dur kalkta klima açıkken hararet kolaylıkla 100'e ulaşır ve araba biraz çekişten düşer. Endişelenecek bir durum değildir. Araba dur kalk yapmadan yürümeye başlayınca hararet hızla düşer. Uzun yolda klima açık olsa dahi rampada falan bayılmaz. 5. viteste 100'le girdiğin uzun rampaları 140-150 ile bitirebilirsin.
Konfor yeterlidir. Araba fazla sarsmaz, içeri teker - rüzgar sesini fazla almaz. Yalıtımı iyidir. 4 cam elektrikli ve sıkışma sensörlüdür. Camlar dışardan kapatılabilir ama açılamaz. Çift kilitleme özelliği vardır.
Km.'si yüksek araçların (100 bin üstü) genelde rölanti regulatörü (orjinali 350 YTL) ve hava debimetresi (400 YTL) bozuktur. Yolda bırakmaz ama trafikte 1. viteste durmayla gitme arasındaki hızlarda silkeleme ve rölantide düzensizlik yapar, biraz da çekişten düşer. Araç lpgli ise bu parçaları sürekli bozar. Triger 60 binde bir değişir. Su pompası (60 YTL) da 60 binde bir bozulur ve değişir. İçerdeki dış ısı göstergesinin sensörü 100 bin gibi bozulur (15 YTL). Bunun dışında da anca bi yeri kırılırsa masraf çıkarır. Parçaları pahalı görünebilir ama uzun ömürlüdür. Baskı balatayı 150 binde değiştirmiştim mesela.
Ciddi kazası yoksa 94-95 model temiz kullanılmış 100-150 bin civarındaki bir 2.0i GLS, daha uzun yıllar sahibine hizmet edebilir. Karoseri kolay kolay dökülmez. Bir keresinde serviste motor yaptıran bir GLS görmüştüm. Dış görünüşü benimkinden çok farklı olmadığı için meraktan baktım km göstergesi 625 bindeydi.
Fiyat olarak, küçük şehirlerde kasabalarda 50-60 bin civarında km yapmış çok temizleri var. Böylesi bulunabilirse bunlara 13 - 14 milyara kadar verilebilir. Km. 100-150 aralığındaysa 11 iyidir. 200 civarı ise 9,5 - 10 iyidir. Tabi temiz olmaları şartıyla.
Bende 2006 Focus HB Ghia var benzinli. Ama çoğu zaman vectramı öyle özlüyorum ki...
quote:
Orjinalden alıntı: avdr
95 2.0 İ GLS'yi 11 sene kullandım. 85 sonrası astra gsi'lerda da kullanılan acayip bi motoru vardır. 115 hp ve 170 nm'dir. Max torkunu 2600 - 5750 devirler arasında tam olarak verir. Yani, 5. viteste 80'le giderken arkadan dallamanın biri sıkıştırdığında vites küçültmeye gerek kalmaksızın gazı köklediğinde 12-13 sn. içinde 150'lerde falan bulursun kendini. bu özellik bugünkü arabalarda yok. Çoğu max torkunu 4000 devir civarı veriyor (turbolar hariç). Sollamalar falan çok keyiflidir. Hız kasislerinden geçerken yavaşladıktan sonra, 3'le devam edebilirsin. 40'tan alıp 160'a kadar kesilmeden taşıyan manyak bi 3. vitesi vardır. Kadranı düz yolda çok rahat kapatır (220). Depo 61 lt.dir. Ben şehir içinde depoyu doldurup 600 km yaptıktan sonra tekrar dolduruyordum. Şehir dışında, 100-110'u geçmeden kulanarak 900 km yapmışlığım vardır. Ama basıp da sıkıştırınca benzinin de hakkını verir yani.
Motor yüksek hararette çalışır. Hararet 100'e gelince fan açar. Yaz aylarında şehir içi dur kalkta klima açıkken hararet kolaylıkla 100'e ulaşır ve araba biraz çekişten düşer. Endişelenecek bir durum değildir. Araba dur kalk yapmadan yürümeye başlayınca hararet hızla düşer. Uzun yolda klima açık olsa dahi rampada falan bayılmaz. 5. viteste 100'le girdiğin uzun rampaları 140-150 ile bitirebilirsin.
Konfor yeterlidir. Araba fazla sarsmaz, içeri teker - rüzgar sesini fazla almaz. Yalıtımı iyidir. 4 cam elektrikli ve sıkışma sensörlüdür. Camlar dışardan kapatılabilir ama açılamaz. Çift kilitleme özelliği vardır.
Km.'si yüksek araçların (100 bin üstü) genelde rölanti regulatörü (orjinali 350 YTL) ve hava debimetresi (400 YTL) bozuktur. Yolda bırakmaz ama trafikte 1. viteste durmayla gitme arasındaki hızlarda silkeleme ve rölantide düzensizlik yapar, biraz da çekişten düşer. Araç lpgli ise bu parçaları sürekli bozar. Triger 60 binde bir değişir. Su pompası (60 YTL) da 60 binde bir bozulur ve değişir. İçerdeki dış ısı göstergesinin sensörü 100 bin gibi bozulur (15 YTL). Bunun dışında da anca bi yeri kırılırsa masraf çıkarır. Parçaları pahalı görünebilir ama uzun ömürlüdür. Baskı balatayı 150 binde değiştirmiştim mesela.
Ciddi kazası yoksa 94-95 model temiz kullanılmış 100-150 bin civarındaki bir 2.0i GLS, daha uzun yıllar sahibine hizmet edebilir. Karoseri kolay kolay dökülmez. Bir keresinde serviste motor yaptıran bir GLS görmüştüm. Dış görünüşü benimkinden çok farklı olmadığı için meraktan baktım km göstergesi 625 bindeydi.
Fiyat olarak, küçük şehirlerde kasabalarda 50-60 bin civarında km yapmış çok temizleri var. Böylesi bulunabilirse bunlara 13 - 14 milyara kadar verilebilir. Km. 100-150 aralığındaysa 11 iyidir. 200 civarı ise 9,5 - 10 iyidir. Tabi temiz olmaları şartıyla.
Bende 2006 Focus HB Ghia var benzinli. Ama çoğu zaman vectramı öyle özlüyorum ki...
ah abicim yaa iyice özlettin bana arabayı bende de 93 2.0i gl vardı torkunun 170nm olduğunu bilmiodum şimdi dizel connect kullanıyorum araç dizel olduğu halde tork 175 nm vectrada da iyi tork varmış ne arabaydı beaaaaa yahu keşke satmasaydım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme