Arkadaşlar merhaba, bu ay sonu bir araba almayı düşünüyorum limitim şuan için 16000 TL kadar ve vectranın uzay kasa diye tabir edilen modeli çok hoşuma gidiyor, yalnız aklımda birkaç soru var yardımlarınızı bekliyorum 1. GLS-CD-CDX sınıfları arasındaki donanım farkı fiyat farkına değermi? 2. 2000 model GLS olacağına 1998-1999 CD olsun diyebilirmiyiz mesela? 3. 2000 model öncesi makyajsız kasalar için sorunlu deniyor doğrumudur doğruysa ne gibi sorun çıkabilir? Şimdiden teşekkür ederim.
1997 model Opel vectra GLS 2.0 Benzinli aracımızı gecen sene 13.500. Civarına sattık motoru 300.000 kmyi gecikti arada arızalar oluyordu tabi fakat ciddi hic bir arıza yaşatmadı tas gibi arabaydi tavsiye ederim
Bunun harİcinde gls cd cdx farklarını bilmiyorum
GLS almayın bence. 96 CD (Şu an kullandığım) 2000GLS den donanım olarak çok üstte. 98CD 4 havayastığı, dijital klima, yol bilgisayarı, bel desteği vs. vs. tarzı donanımlarla çok daha üstün. GLSlerde sadece saat sıcaklık bilgisi gösteren ekran var. Alıcaksanız en kötü CD alın derim. Ha derseniz ki 2 hava yastığı yeter dijital klima falan filan olmasın o zaman GLS de idare eder sizi. GLS de 98den sonra 2 havayastığı ve abs standart. Yanlız şunu net söylerim ki bakımsızı bezdirir temizi ise aşık eder.
Makyajsız CDX'ler x25xe kodlu 2.5 v6 motora sahip. Genelde CD'lerle donanım olarak aynı diyebiliriz. GLS'lerin sis farı olmayanını bile gördüm geniş bir yelpazesi var. En iyisi 2.0 16v CD olacaktır. Ya da makyajlı CDX 2.0.
Makyajlı CDXler eğer Z motor koduyla başlıyorsa hız sabitleyici takılabilir sinyal kolu ve müşür ile. Ek olarak belirteyim
GLS Sanirim Türkiye de uretilen vectra`larin full`u fakat 4 cam otomatik 2 airbag ve klimadan baska 1 ozellik yok cd lerde dijital klima yol bilgisayari kadife ya da deri koltuklar hiz sabitleyici diye uzayip gidiyor cdx ise en full versiyonu elektrikli isitmali koltuklar hiz sabitleyici vs vs benim tavsiyem cd ya da cdx almaniz
CDX 2.0'larin hepsinde cruise control yok. Onun disindaki aksesuarlar (xenon, isitmali deri koltuklar, cd changes) mevcut.
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim linkdeki araç ilgimi çekti ama fiyatını diğerleri ile kıyaslayınca bişey mi var diye korktum biraz
Hocam makyajlı 2000 model Opel Vectra Ankara'da Galerici arkadaşımda var. Çamurluğun alt kısmında boya var.Değişen yok . Gri Renk 2.0 CD 154binde . 18.500 diyor . Düşünürsen PM at .
Yorum bekliyorum bilen,kullanan arkadaşlardan :)
Ben 98 Vectra CD kullandım. 8 ay dayanabildim sattım.
Bu arabaların %90'ı alanın elinde 1 sene bile durmuyor.
Bir daha da benden uzak allaha yakın.
quote:
Orijinalden alıntı: Fozan
Yorum bekliyorum bilen,kullanan arkadaşlardan :)
Hocam arkadaş aracı satmıs siz mesaj attığınız gün kusura bakmayın 17.500'e .
quote:
Orijinalden alıntı: Utku
Ben 98 Vectra CD kullandım. 8 ay dayanabildim sattım.
Bu arabaların %90'ı alanın elinde 1 sene bile durmuyor.
Bir daha da benden uzak allaha yakın.
Ne gibi sıkıntılar çıktı dostum ? Vectra'ların muhteşem ses sistemi var ama aklıma gelmişti =)
Zamanının en güzel arabalarındandı bence.
Ama şu an da piyasada temiz,eli yüzü düzgün olanlarının çok çok az kaldığını düşünüyorum.
Artık kilometreleri hadsafhada,motoru yağ yakmayanı yok neredeyse.Herkes elindeki sorunlu,ağır bakım-rektefiye isteyen vectralarını elden çıkarmaya çalışıyor.
İlk alındığı zamanlarda bir süre hevesle güzelce biniliyor,masraf kapıya dayandığı zamanlarda yavaşça elden çıkarmaya bakılıyor.Örneğin bu forumdada araştırırsanız o yaşlarda masraf çıkarmış araçları hakkında ne yapması konusunda ya da nerede ne kadara halledebileceği konusunda fikir isteyenlere genelde derhal satmaları önerilir. Yaptırsa da ileride arkadan yeni masraflar açabileceği için.
Haliyle büyük masraflarda hep yeni sahiplerini bekler.
Alacaksanızda titizlikle araştırmanız lazım.Aksi taktirde yaşı itibariyle çok masraf açabileceğini düşünüyorum.
Ben de severim o kasaları. Babam yıllarca GLS kullandı. Tüp taktırmayacaksan CDX ocak söndürür.
Hocam o yaşta arabalarda kaşı gözü çok fazla arama. En temiz hangisini bulursan onu al. GLS mi olur CD mi olur kısmet artık.
Cdx'ler güzeldir,Opel Omega ile aynı motoru kullanırlar.
Şimdi ayağa düştüler ama bir 15 sene önce ütopik araçtı Cdx'ler.
Sunrofflu ve deri döşeme + ahşap kaplamalıdır,otomatik vitestir.2.5 v6 170 hp güç üretir.
Her ne kadar tüp olayını sevmesem de,tüpsüzünü de muhtemelen almayacağınızdan,temizi bulunan "tüplü cdx" çok güzel bir seçim olabilir.
2, el araç işi tamamen şans işi bende 2001 cdx var yakıt lpg o kadar zamlara ragmen uzun yolda 270 yaktı şehir içide 300 ü geçmez dogan şahin yakıyor zaten o parayı performans dersen mükemmel yokuşta arabanın kıymetini anlıyorsun yaşına göre hala diri bi motoru var parçası biraz pahalı olabilir ama her araba arıza yapabilir sanki duyanca opelciler hiç sanayiden çıkmıyor yok öyle bişey arabanın yagını suyunu bakımını adam gibi vaktinde yaptırırsan hiçbi sıkıntı olmaz sanayisiz araca binmeyi düşünüyorsanız rüyanızda görürsünüz ama temizini bulursan süper bi araç tabi fiyat ve yaşına göre emsalleri arasında...
Arkadaşlar merhaba, Eğer elinizde 15.000 tl civarı paranız var ve yolda dogan ve şahhine göre oturaklı ve bol konforlu araç istiyorsanız (benim için) 2 secenek vardıYa 97-98 vectra yada mondeo hangi arabayı almayı düşünüyorsanız düşünün hemen arabadan anlar fikrini alayım dediğiniz insanlar100/80 i kullanmasalrda dışardan duyma aracların kötü yonunu soyluyorlar mondeo içinde olmadık seyler soylediler vectra içinde nerdeyse araba almaktan vazgeçecektim yada 0 arac alacaktım yogun araştırmalarım sonucunda vectra almaya karar verdim ve 2-3 araba arasında gidip geliyorum 2.0 cd olanı fakat arkadaşların bahsettiği gibi dökük olmayan bakımlı araclara bakıyorum 15-17 yaş arası arabada buyuk kaza direkler ve şasede oynama yoksa boya ve degişen önemli değil (1 veya 2 parça için gecerli) en azından güneş solugundan dolayı boyanmıştır.Bir ornek daha galaxy s4 aldım olumsuz yorumları okuyunca dedimki bu telefon bi facia ama inanın mükemmel telefon demem o ki herşeyin mutlaka iyi ve kötü yönü vardır kul yapssıdır hatası olacak.İnsan modaya veya gösterişe fazla onem vermeyip kendisine saglayacagı faydaya bakmalı alacagı şeyle ilgili...
Vectra B'lerin 99 ve altı modelleri yani makyajsız kasalarında bolca elektronik sorun var. Bu sorun 99 ve sonrası olan makyajlı kasalarda çözüldü. 16-17 civarına getirebilirseniz makyajlı kasa 2.0 16V CD alabilirsiniz. Boyaya o kadar kafa yormayın, güneş yanığıysa hiçbir sorun olmaz. Bizim halkımızda şöyle birşey var, araba döküntü olsun heryeri yanık olsun ama boya olmasın, o aracı alır kendisi boyatır. Boyayı o kadar dert etmeyin. Kaza konusuna gelince plakayı 5664'e yollayın. Örnek: 34abc123 yazıp 5664'e yollayın. Size muayene tarihini ve hasar kaydını gönderir. Sorun konusuna gelince millet 10.000de değişmesi gereken şeyi 15.000de değiştirir. Bi parça bozulur ama araba gidiyo mu gidiyo. Bişey olmaz der binmeye devam eder sonra sorun arabayı sarar. Bu araba sorunlu diye adı çıkar. Bakımı zamanında yaptırırsınız sorun çıkarmaz emin olun. CD'lere 18.000'den fazla vermeyin. Mondeo hakkında yorum yapamıcam.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme