Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tek tip askerlikle ilgili olarak taslağın henüz Bakanlar Kurulu'nda görüşülebilecek bir tasarı seviyesine gelmediğini söyledi.
kaynak? diyecem.. Kaynak resmi konulacak
O değilde bu adamlar niye 40 yaş üstü askerliğini yapmamış olanlara " 1 kerelik" af getirmek istiyorlar?
“Konu nihai bir kanun tasarısı haline gelmediği için bir şey söylemek yanlış olur. Bakanlar Kurulu'nda müzakere edilecek aşamaya geldiğinde daha çok bilgi verme şansımız olur. Değişecek bilgileri söylemek yanlış olur. Metin nihai şeklini alsın ondan sonra bilgi verelim.
Başbakan Erdoğan'a verilen dosyayla ilgili ben bir şey bilmiyorum. Bunu da sizden duyuyorum. O konuda bir şey söylemem mümkün değil. Genelkurmay'ın bir açıklaması olmadı bildiğim kadarıyla. Bu konuda siz nasıl bilgi aldınız onu da bilmiyorum açıkçası. Benim bilgim, şu anda bakanlık olarak verebileceğim bilgi, henüz Bakanlar Kurulu'nda görüşülebilecek bir tasarı seviyesine gelmedi.”
Sadece kendi bi bilgi sahibi olmadğını söylemiş ve kendi düşüncesini aktarmış.. Yazılanlar onu gösteriyor
Böyle birşeyin yakın zamanda olması mümkün değildi zaten.En az 3-4 yılı daha var