Şimdi Ara

Ve Nokia netbook pazarına giriyor; Booklet 3G (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
12.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakalım Nokia, netbook pazarında da aynı başarıyı gösterebilecek mi?
  • walla güzel olurda n97 1500 e satılırken bunun 1000tl civarında olması komik bi görüntü oluşturur. pek olası gelmio. notebook fiyatına netbook belki o zamanda avantajı kalkar. ama fiyatı makul tutabilirlerse güzel tasarım. şahsn ben bi tane alabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinalsurgeon -- 25 Ağustos 2009; 21:26:42 >

bunuda umarım makul bi fiyatla cıkarırlarda bunlardan alırız.
  • Nokia nın seneler önce montiröleri vardı.Gayette güzeldiler.Ara,ara bu tipte girişimleri olur bakalım bu sefer nasıl olucak?Kendi adıma : Cihazı beğendiğimi söyliyebilirim.Hatta bu tipte bir cihaz arıyor olsam kesinlik ile ilgilenirim.Ama Nokia kendini şaşırıpta Apple yapsaydı kaça satardı diye düşünüp cihaza 1000$ isterse işi biraz zor.Elbetteki 599TL ye satılmasını beklemiyorum ama fiyatının üst uç segmentte olmaması lazım diye de en azından temenni ediyorum.
  • fiyatı konusunda aldığım sağlam kaynaklı duyum şöyle

aynen aktarıyorum metni

quote:

Nokia Booklet 3G price: Russia >20.000 rubles, so for Europe price will at least 399 Euro without contract, could be higher. Available:Dec09

Avrupada rusyadan önce piyasaya çıkacak. fiyat en az 400 euro bekleniyor. veya daha fazla.

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER

fiyatı konusunda aldığım sağlam kaynaklı duyum şöyle

aynen aktarıyorum metni

quote:

Nokia Booklet 3G price: Russia >20.000 rubles, so for Europe price will at least 399 Euro without contract, could be higher. Available:Dec09

Avrupada rusyadan önce piyasaya çıkacak. fiyat en az 400 euro bekleniyor. veya daha fazla.

bence 1500tl seviyesinden gelir trye.

But,you were deceived...And now, your Republic shall fall!
  • N97 nin netbookdan bir farkı yok nerdeyse! bence çok mantıklı bir iş yapmışlar
  • Gerçekten güzel duruyor. Umarız Hızıda Güzel olur
  • Aslında haberi gördüğümden beri okumadığım yabancı kaynak kalmadı diyebilirim, fakat burada yazılanlar dışında elde edebildiklerimden fazlası da yok...Öncelikle beklenen bir adımdı zaten, ki başarı şansını ben yüksek buluyorum (Tabi aslında netbook pazar verileri, krize rağmen daralmamış (ve ya şöyle diyelim; çok az etkilenmiş olsa da)) Tabi Nokia analistleri, buna tabiri caizse bizden çok daha fazla kafa patlatmışlardır...

Cihazın promo'sundan anladığımız kadarıyla belli başlı özellikleri açık, Wintel(windows+intel) bazlı olacağıda kesin (kaynak gösteremeyeceğim, çünkü pek çok yer okudum ve hatırlamayabilirim bile) Fakat yeni nesil Atom işlemcileri barındıran Intel "Pine Trail" platformu üzerine kurulu olacağına dair söylentilerde varmış (bu ihtimali kuvvetlendiren neden ise, açıklanan "up to 12 hours" pil ömrü imiş, ki intelin bu yeni işlemci platformu enerji verimliliği konusunda iddialı imiş)
    Aslında bu hamlenin ipuçları da bir süredir ortadaydı, çünkü internetde çıkan hatda chip.com.tr 'nin yıl içinde yaptığı bir-iki haber vardı mesela;
    Birincisi Nokia-Intel stratejik işbirliğine gidiyor haberi; bir antlaşma yapıldığından bahsediyordu. (Bu haber daha çok cep telefonlarında mı kullanılacak, yorumlarına sebep olmuşdu)
    İkinci haber ise, Nokia'nın yine windows'la işbirliğine gittiği/gideceği yönündeydi...Bunun dışında Nokia'dan bir netbook gelebileceği yüksek sesle tekrarlanan bir dedikoduydu son dönemlerde (malum çıkardığı yüksek teknoloji telefon cihazlarıda, netbook kavramına temas edecek kadar benzer fonksiyonlara sahip olmaya da başlamışlardı)

Yalnız bu hamlenin riskleri de mevcut elbetde...Birincisi öyle ve ya böyle "tam anlamıyla" içinde bulunmadığı bir pazara girmiş olacak; ve pazar lideri değil...Ayrıca zaten netbook pazarının kendi riskleride halihazırda bulumaktadır ki, burada önemli bir soru işareti var; netbook pazarında düşük maliyet-düşük fiyat bazlı ürünler sunulduğu için (zaten hatırlayınız sınırlı işlem ve memnuniyet garantisi veren ucuz laptoplar olarak lanse edilmişti netbooklar) ürünün talep esnekliği, yani tüketicinin fiyat değişimlerine göstereceği etki çok önemli. Yani Nokia eğer "alın ben size zirve bir ürün yaptım, bu bir netbook ve fiyatı da bu kadar yüksek koyuyorum derse" satışların düşük olması içten bile olmaz.
    Şimdi bazılarımız marka sadakatinden sözederek pek çok Nokia fanatiği bunu da alır diye düşünebilirler, fakat bu konuda da şöyle bir tezimiz olabilir; Örneğin apple i-phone'u ele alalım; bugün çevremizde pek çok iphone kullanıcısı var, fakat yüzde kaçı macbook kullanıcıdır, muhtemelen çok düşük bir oran. [tabi ki tüketicinin istekleri ve ihtiyaçları ölçüsünde-ayrıca fiyat da gözeterek- bir PC ve ya Mac aldığını biliyorum, fakat olayın özünde ki sebep örnek olması açısından aynı:)] Çünkü değişen ürün varyasyonlarında marka sadakatiyle-satış beklentileri arasında pek alaka kurulamaz.

Fakat dediğimiz gibi bunları konuşmak için çoook erken, ancak fotolar itibariyle ben beğendim

Sonuç olarak bunların hepsi şu an için eldeki verilerle mantık yürütmekden öteye geçemeyen tahminler olarak kalıyor; ta ki 2-3 Eylül Stutgart Nokia World'e kadar...
    p.s. uzun bir yazı oldu, fakat paylaşmak istedim...
    Ayrıca p.s. Notebook/netbook dizüstü sayfasına Nokia bölümünün eklenmesini talep ediyorum yöneticilerden
    I'm wanted
    Dead or alive
    Wanted
    Dead or alive

• güzel cihaz denemek lazım
  • bu pazarın en azından ülkemizde çok ilgi çekeceğini düşünmüyorum. nokia klasiği olarak fiyatta da coşarsalar hava alırlar.
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• buna da symbian koysalardı tam olurdu. ilk defa nokianin bir windows sürümü ile iş yaptığını göreceğiz sanırım. symbian ile anlaşmasını hala bozamıyor olması kötü. ve bu platform cep telefonu olmadığı için symbian dan bağımsız bir işletim sistemi kullanabilmiş sanırım. yoksa nokia ya windows mobile çok yakışırdı diyorum ve burada bitiriyorum. iyi günler
    i want to play a game
    make your choice... live or die
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.