Şimdi Ara

VDSL2 Modem tavsiyesi(Acill)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler elimdeki Türk Telekoma ait modemi iade edip yeni bir modem almak istiyorum.Bütçem 200 lira civarı.Acaba bu fiyata alabileceğim snr değerinide modemden ayarlayabileceğim VDSL2 destekli modem var mı?
    Tam hatırlamıyorum bir konuda asus modemlerde böyle özellik olduğunu duymuştum ama Asusun en ucuz hangi modeminde bu olay var yardımcı olursanız sevinirim.

Bu modelde stability adjustment, yani hedef snr değeri ayarı var. Fiyat dönem kampanya durumuna göre 180 190dan başlıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: suphion

Asus vdsl destekli en uygun modem dsl-n16.

Bu modelde stability adjustment, yani hedef snr değeri ayarı var. Fiyat dönem kampanya durumuna göre 180 190dan başlıyor

Türk Telekomun verdiği ZTE H168N modemi yarın problem çıkmadan iade edebilirsem sanıyorum benimde bütçeme uygun bu modem gözüküyordu tplink modemle birlikte.Snr değer ayarlamayı vdsl2 hattım içinde yapabiliyormuyuz cidden.Kimi yorumlarda sadece adsl hat için yapıldığı yazıyordu?
    Yani bu modemde benim 8.9 db gözüken snr değerimi 15 db e çıkarabilirim(snr değerini yükseltirken hızda belirli ölçüde düşer bunu biliyorum)

Bu modemde bu dediğiniz özellik varsa hemen alayım öyleyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 09kezman09 -- 23 Ağustos 2017; 20:57:29 >

• Aynı modemden şu anda kullanıyorum. Vdsl 50mbit.

Snr 10 a çektim 44mbit alıyorum

Aynı modemden şu anda kullanıyorum. Vdsl 50mbit.

Snr 10 a çektim 44mbit alıyorum

Teşekkür ediyorum hocam.Yarın bendeki modemi Türk Telekom müdürlüğüne teslim edip vatandan bu modemden alayım.Bu modemle snr sorunumuda çözmüş olurum.

Daha üç dört sene önce Asus modem deyince o ne diyorduk. Şimdi piyasayı sildi süpürdü. Adamlar hangi pazara girse direk kendilerini belli ediyorlar. Vdsl deyince artık herkes Asus diyor.

Fiber alt yapıda bile insanlar Asus modemlerini kullanmak istiyorlar da iss ler engel oluyor. Ondan sonra gel de Taiwan i sevme

Modem Tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Fiber modem tavsiyesi
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Modemin dsl ayar arayüzü:

Türk Telekomun modemi teslim edip Asus N16 modem aldım.
    ZTE H168 N ile

Bugün aldığım Asus DSL N16 ile

SNR değerini 12 ye çektim.

Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor.Modem yanlız çok çabuk başlatılıyor.ZTE ile bayağa bekliyordum ip alıp net gelmesi için:)

• Asus n-16 modemi vatan dan 215 tl ye almıştım 2 hafta önce

Orijinalden alıntı: phyask0

Asus n-16 modemi vatan dan 215 tl ye almıştım 2 hafta önce

220 liraya aldım dün akşam.Bayağa uğraştırdı ilk kurulum.Gece 2.5 a kadar uğraştım Fener maçı bittikten sonra:)
    Son değerler bu şekilde.Kopma yaşamadım hiç.(Modem son yeniden başlatmayı yaptığım 02:28 den beri açık durumda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 09kezman09 -- 25 Ağustos 2017; 20:4:19 >

• Asus N-16 modemi tavsiye ederim ama bulursanız Airties 5650 de olur.

Orijinalden alıntı: -Oxy.gen-

bende n16 almayı düşünüyorum. buna en yakın 9970 var. ama snr ayarından felan bahsedilmiş ne işime yarayacağını bilmesemde asusu almak mantıklı gibi?

Snr ayarı şöyle oluyor kendimden örnek vereyim.
    Bu ZTE marka modem kullanırken ki değerim.
    Maksimum ulaşacağım hız bazen 76 mbite snr değerimde 8 in altına inerdi bazen kopmalar oluyordu

Türkneti arayıp hızımı biraz aşağılara sabitlerseniz kopmanın olmayacağını söylemiştim.(Ne kadar dil döksemde Bu şekilde hız sınırlaması yapamıyorlarmış.Hızınızı 50 mbitlik pakete indiririz dediler.Buda benim işime yaramazdı çünkü 75 mbitlik pakette hızım 24 mbit düşerken 50 mbitte 16 mbite inecekti.Türknetin bana cazip gelme nedeni AKK sonrası hızımın 24 mbit olması.

Asus n16 modemi aldım.Modemimdeki hızı bir miktar kıstım değerlerim bu şekilde

Yani modemime gelen hızı istediğim şekilde sınırlayabiliyorum.Snr değerimde 10 db nin altına inmiyor.Hem snr acaba ne zaman bağlantıyı koparacak seviyeye düşecek gibi problemim olmaz diye düşündüm
    Yani kimseye mecbur kalmadan modemime gelecek maksimum hızı snr değerime uygun kısıp kopma sorununun snr kaynaklı olmasını bu şekilde durdurmuş oluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 09kezman09 -- 25 Ağustos 2017; 23:56:10 >

• Ben 10 gün önce zyxel ve asus arasinda kalmistim zyxelden yana kullandim tercihimi ama memnun degilim açikcası keşke asus alsaydim demiyor degilim açıkçası

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.