Şimdi Ara

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.619
Cevap
53
Favori
206.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam merhabalar,

Siz ve sizin gibi sorun yaşayanlar için eğer benim deneyimlediğim problemse çözümü anlatıyorum. Bu sorunun ana kaynağı Türk telekom yurt dışı çıkışları. PingPlotter adlı uygulamayı indirip 8.8.8.8 e tracert atın ekranı izleyin, 6 yada 7. Bağlantı 06lı bir şey ise ankaradan yurtdışına çıkış yapıyorsunuz demektir. Bu çıkış paket kaybı yaşatan bir çıkış ve ara ara hat değerleri iyi gözüksede bağlantı giden bi çıkış. Bazende hat 5.4 snr gözüksede kopmuyor. İki durumdada download 0.0xxx lerde geziyor. Tek yapmanız gereken ya modemi yeniden başlatmak yada dsl kablosunu çekip takmak. Sorununuz benimki gibi ise çözüm bu. İşe yaramazsa başka bişi vardır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rmzn96 R kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten de eski modemi kapatıp açınca düzelmeler oluyordu. Bunun kesin çözümü nedir sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otostopcu97 kullanıcısına yanıt
    Biraz baskı kurarsanız işi ciddiye alıyorlar. Güzel düşünelim 😊 Ben atlak hat sorununu 1 saatte çözdürmüş insanım. İstedikleri ve sıkıştırıldıkları takdirde bakıyorlar, çözüyorlar.

Siz arıza kaydı bırakırken kopmalar yaşıyorum felan deyin. Ayrıca uzman biriyle görüşmek istiyorum deyin. Ve durumu detaylıca aktarın. Size savunma yapmasına müsaade etmeyin. Sorun çıkarırsa klasik Türk mantığı ile devam edin. Baskı kurun biraz.

• onur5545 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten o şekilde ilerliyorum hiç bir şekilde konusturmuyorum temsilcileri. Ama az önce aynı sorunu yaşadım, dsl kablosunu çıkarıp taktım düzeldi. Cmd den tracert attım google a, 6. Satırda 06 ankara ulusa gitti gerçekten. Bu problemin çözümü nedir hocam? Nasıl ankara yerine istanbula çıkış verebiliriz? Bu arada çok yardımcı oluyorsunuz gerçekten sağolun varolun.

• bu Netspeed müşteri hizmetlerine başvurmak için aradığımda 2 dakikaya bağlanıyordum. İşlem sorun dinlemek olunca şekil a🤢. Ben bunları btk ya şikayette edemiyorum Netspeed çıkmıyor firma bölümünde
    VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

Yönlendirme işi tamamıyla ISS ile ilgili. Ama DNS değiştirmek suretiyle bu illetten kurtulma şansınız var. Üst mesajdaki dns yi girip bir deneyin bakalım.
  • agesblue A kullanıcısına yanıt
    60 dakika boyunca ne zırvaladılar merak ettim doğrusu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur5545

60 dakika boyunca ne zırvaladılar merak ettim doğrusu?
    55 dakika bağlanmayı bekledim. 5 dk konuştuk konuşmadık kendiliğinden kapandı. Geri dönmeye de kendimi hazır hissetmedim. Şarjım azdı

• agesblue A kullanıcısına yanıt
    Açıkçası pek hoş olmamış. Netspeed konusunda da çok deneyimim yok. Ama başka bir konuda, bilgim dahilinde ise seve seve yardımcı olurum.
    Allah razı olsun. Eksik olmayın

Hocam dns yi modemden değiştirdim level3 dns si yaptım lanet hala ulustan geçiyor. Bir fikriniz var mı?
    Modeminizin marka ve modeli nedir?

Zte H168A V2

• Merhaba değerlerim nasıl kötüyse neyden kaynaklanıyor neler yapabilirim bilgi rica edebilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: onur5545

Modeminize 50 mbps geliyor. Ama ttnet 1 mbps ye sabitlemiş görünüyor.

Arıza kaydını ne olarak açıyorsunuz?
    Upload 1'e sabitlenmiş hocam.
    Dns yi wan ayarları üzerinden mi yoksa lan ayarları üzerinden mi değiştirdiniz?

• espesito kullanıcısına yanıt
    Gayet iyi görünüyor 😊

Teşekkür ederim. Bir konuda yardımcı olmanızı rica edeceğim evimde sadece bir yerde telefon prizi var ve oturma odama uzak telefon ile modemi bağlayan telefon kablosunu uzatarak modemimi oturma odama getirmek istersem sizce aldiğım değerleri bozmuş olur muyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espesito -- 26 Eylül 2020; 17:31:34 >
  • espesito kullanıcısına yanıt
    Kaliteli bir telefon kablosu ile 'ek yapmadan' yani yeni bir kablo alarak yaparsanız çok ta negatif etkilemez.

En kötü ihtimalle snr değeriniz 0.5 birim düşer. O da zaten 15 küsürlere tekabul eder. Sorun yaratmaz.

Optimum SNR 12-14 tür zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur5545 -- 26 Eylül 2020; 18:22:3 >
    Yerel, lan kismindan değiştim hocam. Başka bir yerde bulamadim dns yerini. Zte yi aradım. Modem çok yeni bizde eğitimdeyiz tam bilmiyoruz dedi. Ben kendim buldum dns yerini. Wan kısmından mi değişmek gerek

• 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.