|
VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (109. sayfa)





-
-
-
Hat değerleri nasıl? Bu sabah itibariyle Türk Telekom 16 Mbps ADSL olan paketimi 35 Mbps VDSL olarak değiştirdim.
-
-
Hattın maksimal hızı 100mbps gözüküyor yani sağlıklı olarak 80 mbps alırsınız. -
Merhaba.
Değerler fena değil ama hat zayıflaması fazla yani santrale biraz uzaksınız. -
benim hat değerlerini incelediğimde 56mbit destekliyor gözüküyor ortalama 30-35 mbit çekiyorum bu normal midir?
diğer sorum ise 100mbit internet kullanıyorum güya! modemi değiştirmek bunu etkiler mi? yoksa tarife değişikliğine gitmem gerekecek sanırım.
-
Merhaba.
Hat değerlerinizi paylaşmadan net bir yorum yapamayız :) -
-
-
-
Arkadaşlar hat değerlerim bunlar ve 81 alabileceğim yazıyorken. Btk üzerinden açtığım kayda gelen cevap böyle:
Şirketimiz Abonelik Sözleşmesi’nin 5.1.1. maddesinde “Belirli bir hız limiti ifadesi ile hızı tanımlanan TARİFE/PAKET’ lerde en fazla beyan edildiği kadar hız desteklenebilecektir. İNTERNET/YALIN İNTERNET/FİBER İNTERNET HİZMETİ’ ne ilişkin hız, ABONE’ nin yararlandığı hizmet açısından maksimum hızı oluşturmaktadır.” hükmü yer almaktadır. Teknik ekiplerimiz tarafından yapılan kontrollerde santral mesafesinin uzak olması sebebiyle hız profilinizin, internet erişim hizmetinden sağlıklı bir şekilde yararlanabileceğiniz hız profilinde verilebildiği tespit edilmiştir. Bilgilerinize arz ederiz. Saygılarımızla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yubb -- 25 Aralık 2020; 16:54:43 > -
-
-
StandartITU G.993.2 (VDSL2)
Hat durumushowtime
ModVDSL2 CPE
VDSL profili17a
Bağlantı hızı 23297 kbit/s 649 kbit/s
Atanabilir hız 35675 kbit/s 653 kbit/s
Gürültü marjı 8.1 dB 7.8 dB
Sinyal gücü seviyesi 14.7 dBm -14.5 dBm
Sinyal zayıflaması 4.2 dB 9.9 dB
Foruma katkı sunmak amacıyla ben de paylaşayım.
-
Merhaba vdsle 3 ay kadar önce ilk geçişimde hat depğerlerim çok iyiydi. 35 mbit hızda snr margin download 31 iken şu an snr margin 13 / 14 seviyelerine düşmüş durumda. Hat zayıflaması da 3.9 dan 5 lere dayandı. Ev tesisatında olumsuz yönde bir değişim yapmadık sorun telekom kaynaklı gözüküyor.
Müşteri hizmetlerini arayıp destek talebi iletmeli miyiz bu durumda yardımcı olurlar mı yoksa pandemiden kaynaklı herkes eve kapandığı için mi değerler kötüleşti bilemiyorum?
soldaki değer ilk geçiş döneminde aldıgım iyi değerler @onur5545
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 26 Aralık 2020; 15:29:25 >
-
-
-
-
Genelde alınabilir hız, internet sorgulamalarında daha az gözükür.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X