Şimdi Ara

VDSL DSLAM CHIPSET UYUMSUZLUĞU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
16
Favori
17.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Infineon lantiq dslam chipsete bağlı olan arkadaşlara tavsiyem ya broadcom ya lantiq ya da Triductor işlemcili modemler kullanmaları. Yıllarca sorun yaşadığım DSL hattımda araştırıp deneyip en stabil olanları saptadım. Özellikle Triductor cpu içeren modemler lantiq dslam ile müthiş uyumlu çalışıyor.
  • gargamel11 kullanıcısına yanıt

    Hocam dediklerini fazla anlamadım ama ben de arayış içerisindeyim. Modem alacağım ve saha dolabımla en uyumlu modem hangisi öğrenmek istiyorum.

    Yardımcı olabilir misiniz?

  • Infineon lantiq dslam var ama 2 ayrı mtk çip modemle sorun yaşamadım uyumsuzluk durumunun olduğunu düşünmüyorum sonuçta belli bir standartlar üstüne kurulu bir sistem


    usb için her marka her türden ürün alıyoruz belli bir marka olma şartı varmı yok


    ram alıyoruz ssd alıyoruz anakartla aynı marka olmak zorundamı


    hat zayıflaman iyi yani mesafen kısa olmasına rağmen hat değerlerin kötü buda yoğunluktan yada iç-dış hattan kaynaklı sorundan dolayı bu değerler dalgalanıyor.


    Zyxel VMG8623-T50B bu modemi kullanıyorum 100 mbit sabit 20 snr ile alıyorum bana özel saha dolabından modeme kadar hat çekildi ek yok elektrik gidene kadar modemi resetlenmiyor bile hat hiç düşmüyor aynı modeme komşuya aldırdım 50-100 mbit arası gidip geliyor sürekli kopuyor görseldekide ona ait hat hem kutu pert hemde ek yapmışlar . Aynı saha dolabına bağlı yan komşum


    VDSL DSLAM CHIPSET UYUMSUZLUĞU


    VDSL DSLAM CHIPSET UYUMSUZLUĞU




  • rocky_balbao kullanıcısına yanıt

    Hattınız iyiyse mesafe kısaysa mtklar sıkıntı çıkarmıyor doğrudur. Fakat hat kalitesi bozuksa mtklar sürekli hattı kopartıyor. Broadcom ve Triductor işlemcililer hat ne kaldırıyorsa son demine kadar veriyor ufak dalgalanmalarda koparmıyor bağlantıyı. Mtk nın sıkıntısı bu aslında anlık kopmalar yapabiliyor sebepli sebepsiz.

  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    Öncelikle bağlı olduğunuz dolabın chipsetini öğrenmeniz gerekmekte. Bazı modemler direk gösterirken bazıları komut satırından komutlarla gösteriyor. Bağlı olduğunuz dslam infineon lantiq ise en uygunu Triductor ve broadcom işlemcili modemler. Tavsiyem ikinci el Huawei hg658 v2 alıp köprü moduna geçirip düzgün bir Router ile interneti dağıtmanız. Modem sadece hat bağlantısı yapacak internet trafiğini Router üstlenecek. Bilginiz varsa openwrt yüklenebilen işlem gücü yüksek router ile işi çözersiniz. 2 hg658 modem köprüde ortada xiaomi 4a gigabit openwrt multiwan kurulumu yaparak 50+50 mbit interneti 100mbit çıkış olarak sorunsuz dağıtıyorum.

  • gargamel11 kullanıcısına yanıt

    Hocam modemim VMG3312-B10B

    Nasıl öğrenebilirim dolabın chipsetini?

    Direkt router almayı düşünüyordum aslında ama hat değerlerimi iyileştirebilecek

    başka modemler varsa kullanmak isterim. Bufferbloat sorununu çözmek istiyorum.

    Şimdi yapmam gereken şey direkt router mı almak yoksa önce dolabın chipsetini öğrenip ona göre modem alıp ardından router mı almalıyım?

    Nasıl öğreneceğim kaynaklar çok kısıtlı malum DSL'e ilgi çok değil

  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    Tam emin olmamakla birlikte modeminize Telnet bağlantısı yapıp bazı kodlar girmeniz lazım. O şekilde komut satırında gösterebilir. Dediğim gibi 2. El Triductor işlemcili huawei hg658 v2 ve kaliteli bir router alın rahatınıza bakın. Yalnız snr ile oynayamazsınız bu modemle. Eğer snr ayarı kurcalarım derseniz broadcomlu airties 5650 bakabilirsiniz. Ya da keenetic Asus vs… Keenetic yazılımsal olarak çok iyi fakat DSL konusunda sıkıntı çıkarabiliyor. Hg658 v2 hattınız ne kaldırırsa onu sabitleyip verecektir. Diğer modemlere göre snr daha yüksek çıkıyor Triductor cpulu modemlerde. Dolayısıyla bağlantı stabil ulaşılabilir hız da yüksek oluyor. Router olarak Keenetic alabilirsiniz yazılımsal olarak gerçekten iyi. Hatta keenetic extra DSL alıp kullanın dslde durum iyi olmaz ise extra dsli Router yapıp hg658 v2 alıp köprüleyebilirsiniz.

  • gargamel11 kullanıcısına yanıt

    aynı modemleri 2km uzaktaki santrale bağlıykende kullandım gene santral lantiqdi komşular 4 mbit hız kullanırken ben 8-10 mbit kullanabiliyordum


    her mtk broadcom modem iyi veya kötü değildir 64 mb ram zayıf 400 mhz cpu koyarsan arayüze bile zor erişirsin 128 mb ram ve biraz daha iyi cpu ile normal performans sağlar çift çekirdek cpu ve 256 mb ram ile tıkanmadan haftalarca reset atmaya gerek kalmadan rahat rahat interneti kullanırsın.

  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    Turknet forumunda da bahsetmişler bakabilirsiniz

    VDSL DSLAM CHIPSET UYUMSUZLUĞU
    VDSL DSLAM CHIPSET UYUMSUZLUĞUturknet iletişim hizmetleri a.ş.
    FTTN - xDSL bağlantıları üzerine
    https://forum.turk.net/t/fttn-xdsl-baglantilari-uzerine/4756/9
  • rocky_balbao kullanıcısına yanıt

    Aynen haklısınız hocam. Aynı modem benim de elime geçti mtk olmasına rağmen gayet iyi fakat hatta çok ekleme yapılınca çevrede internet bağlatan çoğalınca bir de üstüne direk ya da dolaptaki işlemleri baştan savma yapınca arada da olsa bağlantıyı koparıyor bu modemde. Airties 5650 ve hg658 gibi stabil ve bağlantıyı ayakta tutmak için çabalayan modem görmedim daha :)

  • gargamel11 kullanıcısına yanıt

    5650 efsanedir zaten keşke üretmeye devam etseydi airties

  • gargamel11 kullanıcısına yanıt

    Peki Triductor kullanan sıfır modem yok mudur çünkü ikinci elini bulmam zor gözüküyor.

    Başka marka modeller de kullanmıyor mu acaba Triductor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: grikurtccc

    Peki Triductor kullanan sıfır modem yok mudur çünkü ikinci elini bulmam zor gözüküyor.

    Başka marka modeller de kullanmıyor mu acaba Triductor

    Çok nadir bulunur hocam bahsettiğiniz chipsete sahip modem. Yanlış bilmiyorsam Huawei AR109 serisi kurumsal bir VDSL modem triductor kullanıyor. Bireysel kullanıcılar için hiç görmedim.

  • Şu değerlerde kopma yaşamadan bağlantı sağlayabilecek tek bir Mediatek cihaz bulamazsınız. Lantiq ve Broadcom'dan şaşmam.


    VDSL DSLAM CHIPSET UYUMSUZLUĞU
  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    Maalesef çok zor hocam. Hg255s var ama DSL desteği yok. En bulunabilir Superonline’ın dağıttığı hg658 v2.Dolap uygulamasında 2.el satan çok örneğin.Alibaba’da sıfır satan görmüştüm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gargamel11 -- 16 Ekim 2022; 0:19:7 >
  • gargamel11 kullanıcısına yanıt

    Hocam bu alet temize benziyor alıp deneyeceğim olmazsa iade edeceğim. Hat değerlerimde değişiklik olursa kullanırım. Bu arada sizin rj11 bağlantınız nasıl?

    telefon kablosuna ek falan mı yaptınız yoksa direkt cat6 ucuna rj11 mi çaktınız?


    trendyol.com
    Huawei Hg658 V2 Vdsl/adsl 4 Port 300mbps Modem Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/huawei/hg658-v2-vdsl-adsl-4-port-300mbps-modem-p-60545746
  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    Direkten eve kadar gelen siyah telekom kablosunda 4 adet iç kablo var. Onlara boncukla 20 cm kadar 2li telefon kablosu;kablonun ucuna da rj11 çaktım.

  • gargamel11 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler bilgiler için peki modemi alınca snr ayarlayabilecek miyim yoksa routerdan mı ayarlayacağım?

  • Router DSL hattınıza etki etmez. Sadece ip alıp interneti cihazlarınıza dağıtır. Hg658 de snr ayarı yok maalesef. Ama servis sağlayıcınızdan ne hız alıyorsanız ona göre max düşebileceği snr yi ayarlar. Modemi sadece DSL sinyallerini alması için kullanırsınız köprüleme yaparsanız.

  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    Köprülemeyi de root yetkisi ile giriş yaparsanız yapabilirsiniz bilginiz olsun.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.