Şimdi Ara

VDF Kredi Dosya Masrafı İadesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
6
Favori
14.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam kredi sözleşmesini tüketici hakem heyetine verdim onlar bir dilekçe doldurttular bana imzaladım bıraktım. Yaklaşık 2 ya sonra lehime karar cıktı, 1 bucuk ay sonra da VDF ye tebliğ edildi. Sonrasında VDF yi aradım boyle boyle durumu anlattım abna bir faks numarası verdiler oraya bir dilekçe gonderdim. İşte şu şu tarihte ilgili hakem heyeti karar gereği tarafıma 600 Tl nini ödenmesi diye, altına da adresimle banka bilgilerimi yazdım gönderdim. 2-3 sonra para hesabıma yatmıstı VDF sorun cıkarmadı hiç bana. Hatta son dilekçenin ulaştığını teyit etmem için bile arayın dediler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anton | SS

    Selamlar, malumunuz 3 ay önce 0 km VW Polo araç aldım VDF den kredi kullanarak. 23.000 Tl kredi kullandım ayrıca VDF benden 600 TL dosya masrafı aldı. Ertesi gün sözleşme ile tüketici hakları hakem heyetine başvurdum ve bugün başvurum sonuçlandı. 600 TL nin tarafıma iadesine karar verdiler. Forumdan yada yakınlarınızdan, VDF tarafından dosya masrafı alınan varsa aynen benim gibi itiraz etmelerini tavsiye ederim.

    benim de başvuralı 2 ay falan oldu galiba hala ses seda yok...
  • dosya masraflarına ilişkin emsal karar yargıtay tarafından verilmiş olup tutarı 1162 tl dir

    ilgili tutarın altındaki masraflar için kaymakamlıklarda bulunan tüketici hakem heyetlerine başvurmanız gerekiyor

    zaten okumuyorlar bile çünkü vakitleri yok direk ödenmesine diye matbu yazıyı değiştirip onaylıyorlar 3 ay civarında sürüyor tanıdığınız varsa 15 gün

    yukarıda yazdığım tutarın üstünde ki meblağlar için adliyelerde bulunan tüketici mahkemelerine başvurmanız gerekiyor 2-3 yıl civarında sürüyor


    EDİT: yargıtayın ilgili emsal kararı

    yargıtay 13. hukuk dairesi 2011/3576 esas 2011/10221 karar sayılı ilamı ve 27.06.2011 tarihli içtihadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dymmt -- 17 Aralık 2013; 23:44:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi

    Hocam benden de ayni sekilde 600tl masraf aldi vdf.
    Yalniz şunu merak ediyorum. Diyelimli masrafi geri aldik, vdf de giciklik yapip kalan borcun tamamini isteme tarzi olaylara girisebilir mi?
    Eger bir sorun olmazsa pazartesi bende hakem heyetine gidiyorum


    hakem heyetine gidebilirsiniz her hangi bir sorun olmaz

    bütün bankaların bireysel kredi sözleşmelerinde borcun tamamını istediği gün nakden alma hakkına sahiptir diye bir ibare geçer

    vdf de muhtemelen durum aynıdır ancak ilgili firmada prestij kaybına yol açacağı için böyle bir karar alacağını sanmıyorum

    bence gönül rahatlığı ile verebilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anton | SS

    Selamlar, malumunuz 3 ay önce 0 km VW Polo araç aldım VDF den kredi kullanarak. 23.000 Tl kredi kullandım ayrıca VDF benden 600 TL dosya masrafı aldı. Ertesi gün sözleşme ile tüketici hakları hakem heyetine başvurdum ve bugün başvurum sonuçlandı. 600 TL nin tarafıma iadesine karar verdiler. Forumdan yada yakınlarınızdan, VDF tarafından dosya masrafı alınan varsa aynen benim gibi itiraz etmelerini tavsiye ederim.


    vdf tüketici hakem heyeti kararına karşı dava açtı mı?
  • twinklestar kullanıcısına yanıt
    İtiraz derken genel işleyiş şöyle oluyor. Hakem heyeti başvuruyu aldıktan sonra VDF ye yazı yazıyor, VDF de cevabında şu şu durumlara göre masraf aldım sözleşme imzalattım diyor. Sonra hakem heyeti de bu duruma göre karar veriyor. VDF karar açıklandıktan sonra itiraz etmedi hatta gariptir onlara tebliğ edildikten yaklaşık 2-3 gün sonra paramı iade ettiler.
  • ah ulan ah bi dava banamı açıldı :):):) :) :)
  • Merhabalar. konu mesleğim icabı dikkatimi çekti. zira hem mesleğim gereği hemde benimde vdf den kredi çekmem sonucunda galiba sizlere doğru bilgi verebileceğim.

    kredi kuruluşlarının (bankalar , vdf gibi) müşterilerinden haksız yere aldıkları dosya masrafı, yapılandırma bedeli v.b. gibi isimler altında masraf almaları yasaya uygun değildir. Ancak bunları geri almanın en sağlam yöntemi Kaymakamlıklarda bulunan Tüketici Hakem heyetlerine yapılan başvurular veya yasal sınırın üstünde olması halinde Tüketici Mahkemelerine açılacak davalardır.

    Şu hususu özellikle belirtmek isterim. Bankalar yada diğer finans kuruluşları alınan bu paraların geri alınmasını engellemek adına asılsız dedikoduları yayma girişimi içerisindelerdir. Asla unutmayın bu paranın iadesini talep etmeniz halinde asla ne kara listeye alınırsınız nede size yeni bir kredi ihtiyacınızda bu husus nedeniyle zorluk çıkarırlar. yani hiçbir etkisi olmaz.

    Şöyle bir tavsiyede de bulunmak isterim. Hukukçu olmayanların yada bu hususu dikkatli takip etmeyenlerin gözünden bazı ince ayrıntılar kaçabilir. Bu sebeple bu tarz bir başvuru yapmayı düşündüğünüzde bir avukat aracılığıyla yapmanızı şiddetle öneririm. sebebi de hem anlamadığınız bir sürü kağıt dilekçe yazışma v.b. angaryalardan ve oraya buraya gitmelerden kurtulursunuz hemde yanlış yapmanızın önüne geçebilirsiniz. Zira 1 kuruşluk bir yazım yanlışı dahi diğer taraf lehine vekalet ücreti doğurur. Ayrıca kuvvetle muhtemel avukat sizden ekstra para talep etmez. Siz evinizde otururken paranız tahsil olur banka hesabınıza yatar.

    Hakem heyeti kararına karşı dava açılmasından da korkmayın hiçbir etkisi olmamaktadır. Açılan davalar en fazla 1 yıl kadar sürmektedir. daha uzun sürmez genelde. Sizden haksız yere alınan paraları bankalarda bırakmamanızı tavsiye ederim. Ankara ilinde bulunan forum üyelerinede tarafıma mail ile ulaşırlarsa yardımcı olabilirim.




  • arkadaşlar hiç çekinmeden bulunduğunuz kaymakamlığın tüketici hakem heyetine başvurun...

    ben dosya masraflarını iade aldım, paranızı bırakmayın alın...
  • Bireysel İhtiyaç kredilerini vadesinden önce kapatınca masraf ve hayat sigortası iade alınabiliyor mu_?
  • arkadaşlar aynı şekilde ben de dosya masrafını ve yapılandırma ücretini tüketici hakem heyetine verdiğim dilekçe ile başlayan süreç sonunda aldım.
    benim paramı alma sürecim şu şekilde gelişti.
    alınacak tutar ozamanki üst sınır olan 1200 tl nin altında olduğu için oturduğum ilçedeki tüketici hakem heyetine dekontlarla beraber dilekçemi verdim.
    aradan bir kaç hafta geçtikten sonra eve bir tebligat geldi ve haklı bulunduğum ve masrafları geri alacağım yazıyorudu.
    bankaya ilgili tebligatla bankaya gittim paramı istedim vermediler bende doğruca icra dairesine gidip dilekçemi verdim.
    dilekçeden birkaç hafta sonra ise cep telefonuma uyap'dan bir mesaj geldi paramın ankara bilmem kaçıncı icra dairesine yattığını söylüyordu.
    icra dairesine parayı almaya gittim bana vakıfbanktan bir hesap açtırmamı istediler. hesabı açtırıp iban numarasını icra dairesine verdim ve param hesabıma yattı.
    ardından evime bir tebligat daha geldi. banka beni mahkemeye vermiş. hatta mahkeme olmuş ve karar verilmiş. ben haklı bulunmuşum
    bir yılı geçtikten sonra bir tebligat daha geldi. banka üst mahkemeye itiraz etmiş orada da red cevabı almış.
    bu süreç boyunca canımı sıkan iki şey oldu biri arzuhalcinin aldığı 25 tl diğeri de beni mahkemeye veren bankanın hala cep telefonuma mesaj yollayıp gelin kredi verelim demesiydi. şubeye gidip tüm bağımı kopardım kurtuldum çok şükür. darısı size




  • Sayın İlgililer;

    4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanunun 6.maddesinde Haksız şart düzenlenmiştir. Bu maddeye göre bankalar tarafından yapılan kesintiler( dosya masrafı, ücret tahsisi, yapılandırma ücreti vs..) haksız şart teşkil ettiğinden kesintiler rahatlıkla geri alınabilmektedir. Bunun için yapmanız gereken ilgili kaymakamlığa yada Tüketici Mahkemesine başvurmaktır. Ama bunu yaparken dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü ; ilgili banka avukatları, sizin bilmeden yanlışlıkla yaptığınız bir işleme itiraz ederek sizden ayrıca vekalet ücreti alabilmektedir. Sizin bir uzmandan yardım almanız sizin faydanıza olacaktır.

    Daha detaylı bilgi almak istiyorsanız yardımcı olurum.. dilediğiniz gibi istediğinizi sorabilirsiniz TEL: 0542-242-3037
  • Anton | SS A kullanıcısına yanıt
    Tam olarak nereye nasıl başvuruyoruz bende bir tane vdf kullanmıştım 3 sene önce.
  • Çağımızın modern tefecileri işte yapacak birşey yok Keşke herkes bu durumun farkında olsa da bir daha böyle o masrafı, şu masrafı diye haraç kesemeseler
  • Demage kullanıcısına yanıt
    Demage yazmaya üşeniyorum burdan iletişim sağlayabilirsin en ince ayrıntısına kadar : 0542-242-30-37
  • Demage kullanıcısına yanıt
    Bulunduğunuz ilçenin Kaymakamlığında Tüketici Hakem Heyeti diye bir büro var oraya kredi kullandığınızı gösteren kredi sözleşmesinden bir fotokopi vererek başvuru yapabilirsiniz, muhtemelen size de olumlu cevap çıkacaktır. Herhangi bir uzmana yada avukata başvurmanıza gerek yok. Netice de bu bir idari yaptırım, adli olarak boyutu yok.
    Heyetten çıkacak karar ne olursa kaybeden taraf(siz ve ya banka) mahkemeye başvurabilir ama banka kaybettiği kararların en az yüzde 90'ına mahkemeye itiraz etmiyor. Ben VDF'den iade aldığım ile toplamda 9. yada 10. kez iade alıyorum, herhangi bir sorun çıkmadı. Kararın açıklanmasından 1 ay sonra VDF yi aradım 15 dakika içinde parayı hesabıma yatırdılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anton | SS -- 9 Ağustos 2014; 0:13:49 >
  • Anton | SS A kullanıcısına yanıt
    hakem heyetinin vermiş olduğu kararda kısmı red dahi olmuş olsa bankanın avukatları karara itiraz ederek karşı dava açıyor, böyle durumlarda da olay tersine dönmüş olabiliyor vekalet ücreti felan vs. ayrıca karardan sonra bazı bankalar yine ödeme yoluna gitmiyor avukatınız olmuş olsa icra takibine koyarak kararı, 7 gün içerisinde parayı fazlasıyla tahsil eder yani siz hic uğraşmamış olursunuz....

    Bizler bu gibi konularda davacıdan herhangi bir ücret veya masraf talep etmiyoruz...
  • Kredi ödemesi bitince başvuru yapıcaz dimi arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sile S kullanıcısına yanıt
    bitmesine gerek yok, kredi kullandıktan sonra hemen başvuru yapabilirsin.
  • Arkadaşlar Tüketici hakem heyetine vermiş olduğunuz bir dilekçe örneği yokmu VDF için birisi yüklerse çok makbule olur herkes yazdım verdim aldım bitti diyor :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.