Şimdi Ara

VDF'den kredi kullandığınızda indirimli faiz mi yoksa normal faiz seçeneği mi mantıklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2014 ocak ayında aldım aracımı.kasko ve trafik sigortası bir arada aynı yerde Axa da yaptırdım ve 1.430 TL ödedim.
    Bahsini ettiğiniz hesabı tüm olasılıkları göz önünde bulundurarak defalarca kere hesapladım. Krediyi VDF'den aldım ama düşük faiz alabilmem için iki hizmetten birini almam gerekiyordu. Kasko için 1950 TL trafik sigortası hariç ve hesabın dışında fiyat teklifi aldım. Trafik sigortasını da dahil edince 2300TL yapıyor.
    Bitmedi elbette;indirimli faiz için ikinci bir ürün almanız şart koşuluyor. Bu alanda 2 secenek daha ortaya konuyor:
    Bunlardan ilki kredi koruma plus. Yani işsizlik veya kaza sonrası malullük durumunda kredinizi tamamen kapatma veya taksitlerini ödeme garantisi sağlar.(diye söylüyorlarsa da işin aslı düşenin dostu olmaz. insallah bu ikisi de başınıza gelmez ama vdf'nin işsiz kalan bir arkadaşımızın taksitlerini ödemeye yanaşmadığı mağdur kişi tarafından paylaşıldığını hatırlıyorum.
    İkinci seçenek garanti uzatma su an 1700 TL civarında.
    Tüm bunları dosya masrafı ( o zamanlar 600TL idi.)da kredi tutarina eklenerek ödeme planı çıkarılıyor.
    Bu ürünleri ve dosya masrafımı toplam tutara ekleyince ve 48 ay veya ne kadar vade ile alacaksanız o kadar faiz ekleyince hesabınızı kredi faizlerini toplam tutara ekleyerek yapmanızı öneririm.
    Ben tercihimi yüksek faizden yana kullansam dahi o günkü hesapla 48 ay üzerinden toplam 4000 TL civarında kârım olmuştu.
    Düz vites için garanti uzatmaya bence zaten gerek yok.

< Bu konunun sahibi Admin iken Admin tarafına aktarılmıştır -- Ara 12 2019 6:51PM >

• VDF Kasko ve diğerleri arasında seçim yapmak..

VDF kasko ve uzatılmış garanti ortalama 20 bin kredi kullandığınızda 4-7 Bin lira arası zarar etmenize neden olur.
    Uzun uzun hesaplamıştım tüm kalemleri
    Garanti uzatmaya her yerde 1200Tl fiyat veriyorlar.
    Uzatılmış garanti; DSG kullananlara kafaları rahat etsin diye önerilir
    ayrıca DSG'li araçlarda uzatılmış garanti prim de ettirmesi açısından tercih edilmesi makul olabilir.
    Fakat ilginçtir
    DSG'ye bir kamyon dolusu laf ederler ama bir buçuk yıldır şanzıman değişimi ola ola manuelde olduğunu gözden kaçırıyorlar..
    2014 ocak ayında aldım aracımı.kasko ve trafik sigortası bir arada aynı yerde Axa da yaptırdım ve 1.430 TL ödedim.
    Bahsini ettiğim hesabı tüm olasılıkları göz önünde bulundurarak defalarca kere hesapladım. Mecburdum çünkü maksimum peşinatla minimum faiz ödemesini sağlayabilmek adına elimde avcumda ne varsa ödemiştim.
    Krediyi VDF'den aldım ama düşük faiz alabilmem için iki hizmetten birini almam gerekiyordu. Kasko için 1950 TL trafik sigortası hariç ve hesabın dışında fiyat aldım. Trafik sigortasını da dahil edince 2300TL yapıyor.
    Bitmedi elbette;indirimli faiz için ikinci bir ürün almanız şart koşuluyor. Bu alanda 2 secenek daha ortaya konuyor:
    *Bunlardan ilki kredi koruma plus. Yani işsizlik veya kaza sonrası malullük durumunda kredinizi tamamen kapatma veya taksitlerini ödeme garantisi sağlar.(diye söylüyorlarsa da işin aslı düşenin dostu olmaz. İnşallah bu ikisi de başınıza gelmez ama vdf'nin işsiz kalan bir arkadaşımızın taksitlerini ödemeye yanaşmadığı mağdur kişi tarafından paylaşıldığını hatırlıyorum.
    * DSG alırsanız olmazsa olmazlardan "2 yıllık garanti uzatma" =1200(peşin) (kredili alımdaki 48 ay vadeli 0,92 indirimli faiz eklenmiş fiyatı)
    Nasılsa bir ürün aldım bir ürün daha alıp 1,02 yerine 0,92 lik İndirimli faizden yararlanayım diyerek piyasada 1100TL'ye yaptıracağınız kaskoyu 1950TL vererek alacaksınız...
    *Bu hesaplamaya ilk aracınız olduğu için indirim alamadığınız ve 35 yaşının üzerinde olduğunuzdan riskin düştüğü için ödeme tutarının da düştüğü olasılığı üzerine kurulu olduğunu önemle belirteyim.*
    1950 TL'yi de kredi ödemenize dahil edecekleri için 850 TL'lik fazla ödemeniz yanında üzerine eklenecek faizlerle size 48 ayın sonundaki maliyeti= 1104 TL olacak. İkinci yıl 1034, 3. yıl 972, 4. yıl 912 olmak üzere toplamda maliyeti..=4022 TL
    Aslında zehiri kanınıza yavaş yavaş verirken siz onun ilaç olduğunu sanıyorsunuz ilk başta. Neden mi?
    Çünkü kredi ödemeleri arasına indirimli oran uğruna alacağınız iki ürün; ki kasko tutarı ve iki yıllık uzatma olarak en mantıklı seçeneklere yöneldik; zorunlu olarak toplam tutara eklenerek kaç ay vade ile alacaksanız aylara bölünerek aylık kredi tutarı hesap ediliyor. Bu durumda siz de ne kadar fazla ödeseniz de ödeme miktarınız aylara bölündüğünde azaldığından farkı görmezden geliyorsunuz. Aman dikkat!
    *İkinci seçenek garanti uzatma su an 1200 TL civarında; o sırada 1700 TL'ydi ve 48 aylık krediye ekleniyor ve maliyeti daha da artıyor... faizilerle 1552 TL
    Tüm bunları dosya masrafı ( o zamanlar 600TL idi.)da kredi tutarına eklenerek ödeme planı çıkarılıyor. (bundan da kaçış yok)
    Bu ürünleri ve dosya masrafımı toplam tutara ekleyince ve 48 ay veya ne kadar vade ile alacaksanız o kadar faiz ekleyince hesabınızı kredi faizlerini toplam tutara ekleyerek yapmanızı öneririm.
    Ben tercihimi yüksek faizden yana kullansam dahi o günkü hesapla 48 ay üzerinden toplam 4000 TL civarında kârım olmuştu.
    Düz vites için garanti uzatmaya bence zaten gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SILVERSHADOW -- 23 Şubat 2015; 12:31:32 >

• Kasko tercihinde dikkat edilecekler

Kasko konusunda ilk ve en belirleyici unsur;
    bulunduğunuz şehirdeki bayiye ait yetkili servisin anlaşmalı olduğu sigorta şirketleri arasından tercihte bulunmak... ve elbette buna bağlı değil ama dolayısıyla başlı "orijinal yedek parça" kullanımı
    yetkili servisinizin internet sitesinde bize özel başlığı altında anlaşmalı olduğu firmalar mevcuttur. Örneğin:http://vosmergaziemir.vw.com.tr/BizeOzel/AnlasmaliSigortaSirketleri.aspx

İkincisi;
    *Tanınmış olması, hasar veya pert ödemelerini hızlı yapması,
    Bunun önemini hasar var deyince hasar servisini arayınca karşınızdakinin ses tonu ele verir.
    İlk soruları genelde "kaskonuz hangi firmaydı?" olur tanıdık bir marka olunca sanki derinden sessiz bir ohhh çekmişçesine birden neşeli bir ses tonun geçiş yapmalarından anlıyorsunuz.
    pert halinde bir yıl içerisinde muadili sıfır km araç tutarında ödeme yapması ve elbette nerede kaza olacağını bilemeyeceğimiz için... yurt çapında genel olarak Vw ile anlaşmasının olması

üçüncüsü;
    kasko hasarsızlık indirimini bozmayacak şekilde yılda bir kez olmak kaydıyla cam yenileme, anahtar kaybı, mini onarım imkanları sunması...

Dördüncüsü;

İhtiyari mali mesuliyet teminat tutarı ile ölüm ve yaralanma halinde manevi tazminat teminat tutarlarının 100 bin liranın altında olmamasını tercih ediniz. Bu farkın poliçe bedelinde 10-15 lira gibi çok küçük bir fark yarattığını da vurgulayayım.
    Hiç kimse öyle bir şey olmasını dilemez ama;
    olası bir yüksek değere sahip lüks bir veya birden fazla araçla kaza durumunda malumunuz karşı tarafın hasarını karşılayacak olan Trafik sigortamızın Maddi araç kazası araç başına 29.000 TL'ye kadar karşıladığını ve üstü maliyetlerde anahtarı bıraksanız da kurtulamayabilirsiniz...;

Beşincisi;
    Kaza halinde muadil ikame araç temini.
    İşinize araçla gelip gitmek zorundaysanız ya da çocukları okula/kreşe bırakma işlerini aracınızla yapıyorsanız bunun ne kadar önemli olduğunu görebilirsiniz.
    İkame araç olarak dizel Beetle verilen bir forumdaşımız illallah etmişti Golf'ün tutumluluğuna alışınca yakıt konusunda... Bu kötü ama daha kötüsü hiç araç vermemeleri.

Altıncısı;
    Kloz tabir edilen istisnai durum ya da muafiyetlerin durumlarının azlığı. ile sunulan ekstra imkanlar
    Ne yazık ki, bunun önemini "Efendim üzgünüz ama;" diye başlayan cümlenin sonrasında başımızdan aşağı kaynar sular dökülmesine maruz kaldığımızda ve ne yazık ki geç anlıyoruz...
    Söz gelimi doğal afetleri klozlara dahil ederek aracınız olası sel veya benzeri suya maruz kaldığında hasar ödenmeyince öğreniyoruz varlığını...
    *Şehir dışında kaza halinde en yakın yetkili servise değil yaşadığınız yere yakın olan yetkili servise çektirilmesi
    *Kaza durumunda eksper görevlendirme ve tamirata başlama süresi
    *Groupama bu alanda liderlerden biri ve pert halinde ikinci yılında geri ödeme yapan tek firma ve pert tutarını karşılama süresi en kısa olan.. fakat pahalı... imzamdaki araç için verilen teklif: 1950 TL
    Benim tercih ettiğim Axa en uygun teklifi verdi ve pert halinde geri ödeme süresi 20 gün civarında.. Fiyatı da uygun... 1100TL
    *Firma kötülememek için isim zikretmiyorum ama bu alandaki en sık karşılaşılan aracı kurum veya sigorta acentesi görünümündeki üç kağıtlara karşı dikkatli olmanızı öneririm.
    İlki mutlaka poliçenizi teslim alın ve inceleyin ve sigorta şirketinizin genel merkezini arayarak ve numaranızdan kontrol ederek sigorta acentenizin gerçekten poliçe düzenleyip düzenlemediğine emin olun.
    Tek sürücü kullanacağına dair teminat vermeniz halinde fiyat düşer, ancak Kasko sigortası iyi niyetli değilse bunu daima kullanır ve siz o sırada kullanıyor olsanız dahi kullanmadığınızı ileri sürebilir.
    Hukukta en basit ilkelerden biri masumiyet karinesi de her iddia ispatla mükelleftir de ayaklar altına alınıverir.....

Yedincisi;
    hesabınıza uygun olması... Herkes ilk olarak buna bakıyor ama ben özellikle en sonda zikrettim çünkü; herkesin düştüğü hataya düşmeyin ve herkesin galat-ı meşhur denen doğru bilinen yanlışlarından ama söylene söylene doğru kabul edilegelmiş örneklere dahil olmayasınız diye söylemeliyim ki: sadece bunu ön planda tutmayın. Tutarsanız diğerlerini gözden kaçırırsanız hasar veya pert durumunda sorun kaçınılmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SILVERSHADOW -- 23 Şubat 2015; 12:31:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zxx

Çok Güzel Anlatmışsınız fakat benim kafam karıştı..

Yani VDF kasko + uzatılmış garanti olunca nasıl zarar ettiğimizi anlayamadım..

Çünkü bugün arkadaşıma araç alırken 47.000 TL kredi girişi yapıldı - 1330 TL aylık ödeme ile 48 ay vade

+2 garanti uzatma ve vdf kasko yaptırdı toplam da aylık ödemesi 1370 TL oldu şimdi zararın nerde olduğunu bu yüzden anlayamadım

Değerli Hocam;
    Demek ki güzel anlatamamışım veya anlattıklarımda tutarsızlık ya da basit ifadeyle atıp tutma olmalı..
    Öncelikle finans uzmanı değilim...
    Ama hesabını bilmeye çalışan bir vatandaşım.
    Dilerseniz ekran alıntısı resmine güvenmeyip iş bankasının sitesine girerek de teyid edebilirsiniz.
    Aslında 0,92 faizle vermediklerinin en güzel kanıtı burada...
    Üzerine bindirilen kredi dosya masrafı ve benzeri masraflarla kredi oranı piyasaya yaklaşıyor.
    Fakat bu arada hiç de ihtiyacınız olmayan ürünleri size yutturmuş oluyorlar.
    Buradaki hesaba göre 47.000 TL için 48 ay vade ile geri ödenmesi gereken miktarın 1266 TL olması gerektiği yazıyor.
    1330-1266=64 TL her ay toplamda 4 yıl sonunda 3072 TL fazla ödeyeceksiniz.
    Diyelim ki burada bir hesap hatası yapıyorum fakat o halde bu fark neden var sorusunu bir bilen yanıtlar umarım..
    1330 x 48 = 64.840 demek ki 47.000 TL 4 yıl için toplamda %35.8 oranında faiz işlemi görmüş.
    Kredi dosya masrafını da peşin ödemenize izin vermiyor.
    600 TL'yi de bu hesaba dahil edersek ve ödeyeceğiniz faizleri de eklersek 4 yılın sonunda 600 x 1.358= 814 TL maliyeti olacaktır.
    Şimdi gelelim 2yıl garanti uzatma ve vdf kaskoya..
    Benim ilk aracımdı ve herhangi bir meslek vs. indirimi de alamayınca bana 1950TL fiyat çıkarttıklarını ve bunun da alınan diğer teklifler içerisinde en uygunu olduğu söylenmişti.
    Ancak bunu peşin ödememi kabul etmediler haliyle...
    Trafik sigortasından bahsetmiyorum bile...
    Benim 240 TL'ye yaptırdığım sigorta için onlar 480 TL fiyat istediler.
    Ben 1340 TL'ye mal ettim kasko ve trafik dahil..
    Kısacası fark devasa üzerine bir de faizleri ekleyin 3299 TL size hediyesi. Bize peşin ve piyasadaki maliyetinden çıkartınca 1959 TL fark var.
    2 yıllık uzatma mecburen alınıyor. Normalde zorunlu değil. bunun maliyeti de 4 yıl sonunda 2716 TL
    İşte size hesap:
    3072+814+1959+2716=8561 TLDolayısıyla ben az bile söylemişim.

Sizin hesabınıza henüz gelebildik...
    Çok merak ediyorum ben de...
    Nasıl olur da
    Aradaki farkı faizleri dikkate alarak hesaplarsak:
    1370TL-1330TL= 40TL x 48 ay = 1920 TL bundan faizi düşersek 1413 ana para çıkar.
    2 Yıl garanti uzatma minimum 1200 TL iken ve bunun 1200'ünü 2 yıl garantiye düştüm...
    213 TL ye hem trafik hem kasko sigortası yapmış olamazlar değil mi?
    ne olur bir açıklığa kavuşturursanız sevinirim

VDF'den kredi kullandığınızda indirimli faiz mi yoksa normal faiz seçeneği mi mantıklı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SILVERSHADOW -- 15 Mart 2015; 17:56:55 >

• Murat Hocam, Türkiye gibi bir yerde sizin gibi bir insanın hak ettiği yerde olmaması inanin üzücü ama normal bir şey maalesef. .Böyle bir genel kültür ve birikim her insana nasip olmaz..Beş para etmez nice insan var üst mevkii ve makamlarda.universite sınavında ilk üç bine girip öğretmen oldum.kendime yanıyordum ama size daha çok üzüldüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan40500

Murat Hocam, Türkiye gibi bir yerde sizin gibi bir insanın hak ettiği yerde olmaması inanin üzücü ama normal bir şey maalesef. .Böyle bir genel kültür ve birikim her insana nasip olmaz..Beş para etmez nice insan var üst mevkii ve makamlarda.universite sınavında ilk üç bine girip öğretmen oldum.kendime yanıyordum ama size daha çok üzüldüm.

Değerli Hocam;
    Gerçekten çok ama çok içtenlikli ve güzel sözler sizinkisi...
    Önceki güzel sözlerinize ekliyorum.
    Borcum artıyor sanırım ve kazancım...
    Teşekkür ederim gurur verici sözler için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SILVERSHADOW -- 23 Şubat 2015; 12:58:13 >
  • arabayı rehin vererek vdf den araç ın fatura bedeli kadar kredi talep edebilirmiyiz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SILVERSHADOW kullanıcısına yanıt
    Cvr amcamda hocam golf alcaz simdi bizde mahkeme prosudurleri vardi onlari dun itibariyle astik bildiginiz gibi otv indirimi ile alcaz fakat bu dediginiz yasa yuzunden arac fatura bedelinin hepsini ihtiyac kredisinden karsiycaz gibi gorunmekte zira pesinat veremeyiz

• SILVERSHADOW kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ama evdeki hesap carsiya uymuyo bazen opsiyonlar soyle 1.4 tsi 122 ps dsg sunroof durbanlar bixenon plus dinamik far asistaniyla surucu profil secimi ergoactive koltuklar anahtarsiz giris ve calistirma geri gorus kamerasi carpisma asistani bi kac ozellik daha duruma gore eklenebilir acc dusnuyom bu kosullarda 86 87 bin gibi bir fiyat cikmakta indirimle 58 bin gibi bir fiyatla alcaz nasipse cok ugrastik bu otv indirimi icin sizede mesaj atmistim zaten hocam hakim izni grekliydi ozellikle carsamba gunu izni aldik 15 gun sonra karar elimizr ulasir sonra bayi yoluna dusebilcez isallah

• murat hocam arabamızı beklerken size birşey sorayım. ben 25-30 bin arası bir kredi almak istiyorum vdf den. doğan olarak ben de o iki paketin biraz ayak üstü geçirilip düşük faiz oranı veriyoruz oyunu oynandığını düşünüyorum. mesela kasko için sigortacım proforma fatura gelince kesin bişey söyleyebilirim ama başak sigorta için 1250 TL fiyat verdi. trafik için de 300 falan dedi. şimdi aklıma takılanlar;

1-trafik sigortasını mutlaka doğuştan mı yaptırmak lazım?
    2-aracımın siparişi manuel olmasına rağmen bir arkadaşım eğer uled ve arka led far grubunun patlama şeklindeki olaylarında bu durum garanti kapsamına giriyorsa mutlaka uzat çünkü bu tür led ya da xenon gruplarının ampul değişimi vs olmuyor dedi.
    3- 25-30 bin civarı kredi için siz özet olarak avantajlı paketi gerekli görür müsünüz?
    4-tabi başak sigortanın ayrıntılı klozlarını ya da paketlerini bilmiyorum. başka bir konuda ayrıntılı bahsetmişsiniz zahmet edip. onlara dikkat etmek lazım ama çevrenizde kullanan bilen var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW

quote:

Orijinalden alıntı: maniax

murat hocam arabamızı beklerken size birşey sorayım. ben 25-30 bin arası bir kredi almak istiyorum vdf den. doğan olarak ben de o iki paketin biraz ayak üstü geçirilip düşük faiz oranı veriyoruz oyunu oynandığını düşünüyorum. mesela kasko için sigortacım proforma fatura gelince kesin bişey söyleyebilirim ama başak sigorta için 1250 TL fiyat verdi. trafik için de 300 falan dedi. şimdi aklıma takılanlar;

1-trafik sigortasını mutlaka doğuştan mı yaptırmak lazım?
    2-aracımın siparişi manuel olmasına rağmen bir arkadaşım eğer uled ve arka led far grubunun patlama şeklindeki olaylarında bu durum garanti kapsamına giriyorsa mutlaka uzat çünkü bu tür led ya da xenon gruplarının ampul değişimi vs olmuyor dedi.
    3- 25-30 bin civarı kredi için siz özet olarak avantajlı paketi gerekli görür müsünüz?
    4-tabi başak sigortanın ayrıntılı klozlarını ya da paketlerini bilmiyorum. başka bir konuda ayrıntılı bahsetmişsiniz zahmet edip. onlara dikkat etmek lazım ama çevrenizde kullanan bilen var mıdır?

Değerli Hocam,
    imkânlarınız elverirse bu başlığı baştan aşağı göz gezdiğiniz takdirde detaylı yanıtları bulabileceğinizı düşünüyorum.
    Kısaca özetlersek kampanyalı olmayan oralardan almak, Kasko için en az üç dört firmadan teklif almanızı öneririm.
    İMM, yani ihtiyari mali mesuliyet 100 bin liradan hesaplanıp poliçe fiyatlarını karşılaştırmalısınız.

peki 2. sorumun cevabı hakkında bir bilginiz var mı? çünkü satıştaki arkadaşlar bile led ve xenon guruplarının değişiminin garanti kapsamında olup olmadığına cevap veremediler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.