Şimdi Ara

VCD filmi DVD'ye Kaydetme???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elimdeki çoğu filmleri bilgisayarımda yada cdlerde tutmaktansa bunları DVD cd lerine kaydetmek istiyorum.Mesela dört adet bir filmi dvd ye VCD formatında kaydederek dvdimde televizyonda izlemek istiyorum. Bunu bilgisayarımda nero ile yapmağa çalıştım ama ya bu özellik olmadığından yada ben bilmediğimden yapamadım. Acaba bu işlem başka programlar aracılığı ilemi yapılıyor yada benim nero programında atladığım bir bölümmü var. Şimdi acaba farklı farklı dört adetden oluşan bu filmleri DVD cdsine VCD formatında nasıl kaydetmeliyimki bunu DVD oyanatıcıdan televizyonda izleyebileyim??? Bu konuda biraz acemiyim bana yardım ederseniz çok sevineceğim. Şimdiden teşekkürler...

• Vcd'lerin içindeki MPEGAV klasöründeki Dat dosyalarını direkt veri dosyası gibi dvd'ye yazmayı denediniz mi? Büyük ihtimalle okuması gerekiyor...
  • Tabi denedim onu fakat DVD de okutamadım "no disc" yazıyor.DVD 'de bazı ayarlarlamalarmı yahmak gerekiyor yoksa? Arkadaşlar şu işe bir el atalım olmazmı...
  • Vcd film formatını direk Dvd diskine kayıt edemezsin.. çünkü dvd'nin formatı farklı..
    Dvdlerdeki dosyalar 'vob' formatındadır.. bu yüzden dönüşümü gerçekleştirmek için program kullanmalısın..

Mesela kullanabileceğin bazı programlar;
    All Video To VCD, SVCD, DVD Creator&Burner
    Colorful DVD Creator
    Super DVD Creator
    Win DVD Creator

Ama büyük ihtimalle bu programları freeware olarak bulamazsın, yinede kullanımı ya da kullanım süresi kısıtlanmış bir program bulabilirsen bu senin problemini çözer..
    Ayrıca eğer çeviri yaptığın program direk olarak kendisi diske yazamıyorsa, Nero'yu kullanabilirsin.. Çünkü elde ettiğin 'vob' dosyalarını direk cd nin içine atmakta işini çözmez.. Dvd'nin içinde Audio_TS ve Video_TS klasörleri oluşturulmalıdır. (Nero ve benzeri programlar bunu kendileri hallediyor zaten)

Kolay Gelsin....

• Peki nero programı dat dosyalarını vob formatına dönüştüremiyormu? Ayrıca normal CD de dat dosyalarını cd kısıtlı kapasitede olduğu için film ikiye ayrılıp iki cd de izleyebiliyoruz fakaaat burda biz bunu DVD cd sinde çözmüş olmuyormuyuz hem kapasiteside fazla içine 4 tane film atabiliyoruz.. Yani dat dosyalarını .vob formatına dönüştürmeden DVDye kaydedip oynatıcıda izleyemiyormuyuz? Evet gerçi güzel bir konuya değinmiş olmadıkmı sizce arkadaşlar... Açıklayıcı ve yardımcı fikirlerinizi bekliyorum.... Teşekkürler...
  • Hayır dostum düşündüğün gibi değil durum, şöyleki;

VCD formatında filmler Mpeg-1 kalitesinde sıkıştırılırken, Dvd lerde görüntüler daha yüksek görüntü kalitesine sahip olan Mpeg-2 formatında sıkıştırılmaktadır..
    Cd oynatıcılar VCD'yi okumak için 780 nanometre genişliğinde lazer kullanırken, DVD için 650 nanometrelik bir genişlik kullanırlar..
    Bu yüzden içerisinde Mpeg-1 kayıtlı olan bir dvd diskini okuyucunuza taktığınız zaman görüntüleri oynatamazsınız.. Çünkü o anda kullanılan lazer genişliği VCD formatı için uygun değildir. Burda aklınıza şöyle bir soru takılabilir; madem o anda cd içerisinde vcd formatında bir kayıt var, neden okuyucu 780 nanometrelik lazer genişliğini kullanmıyor?? Bunuda cd ve dvd arasındaki yapısal farklılık ile açıklayabiliriz; bir dvdnin iz genişliği 740 nm iken cdnin iz genişliği 1600 nm'dir. Zaten dvdnin kapasitesinin yüksek olmasının nedenide budur..
    Bu yüzden siz dvd oynatıcınıza dvd diski taktığınız zaman gönderilen lazer bant genişliği standarttır ve cd içinde Mpeg-1 formatı kayıtlı olsa bile bunu oynatamazsınız..
    Dvd oynatıcalar iki bant genişliği arasında geçiş yapabildiklerinden hem dvdyi hemde cd yi okuyabilirler. (Vcd oynatıcıların aksine)

Ben bu şekilde biliyorum...

• Çok teşekkür ederim sayende bir bilgi daha elde etmiş oldum. O zaman söylediklerinden dat uzantılı bir dosyayı .vob formatına dönüştürdüğmüzde 4 adet bir filmi DVD ye aktaramıyoruz yada ne bilim 3 filmi.Doğru değilmi.Peki şöyle olabiliyormu DVD okuyucuları MPEG2 formatlarını okuyabiliyorlarmı? Ki okayabiliyorlar ise bu dat dosylarını MPEG2 ye çevirir ordanda DVD cdlerine kaydederek oynatıcılarda izleyebiliriz değilmi? Teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVD filmi türkçe oynatma!Yardım
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Problemin çözümüne şu açıdan baktın mı; No disk yazıyor diyorsun. O zaman dvd ye yazma işlemi etkin değildir bir ihtimal. dvd sürücüsünde özellikleri açıp 'bu dvd de yazma işlemini etkinleştire ' tıklı vaziyetde duruyor mu?
    Zira ben eşekden indirdiğim filmleri herhangi bir format değişikliği işlemi yapmadan 5-6 filmi , altyazıları ayrı dosya olmak üzere bir dvd ye nero aracılığı ile devamlı yazdırıyorum.
  • Binbaşım yardımcı olmaya çalıştığın için çok çok sağol. Fakat benim burda bahsetmek istediğim .dat formatındaki dosyaları DVD ye yazdırdığımda DVD oynatıcıda izleyebilme ihtimali üzerine.Yahlış anlamadıysam burda DVD cdsine kaydedip yine bilgisayarda izliyorsun. değilmi? Ben bunları DVD oynatıcıdan televizyonda izlemek istiyorum? Bir yanıt verebilirmisin acaba...
  • Sonuçta ne olursa olsun, bir dvd diskten görüntü izlemek istiyorsan bunun formatı dediğim formata uygun olmalı..
    Ama 4.7 Gb ta vcd kalitesinde ne kadar film sığdırabilirsin bilmiyorum.. Sonuçta piyasada divx ten dvd ye çevrilmiş korsan filmler var ve bunlar kimi zaman 2,5-3 saat sürmesine rağmen yazılı alana baktığınızda dvd nin yarısının hala boş olduğunu görüyorsunuz..
    Bu arada son bir tawsiye; ben denemedim ama Nero7 nin bu işi becerdiğini (format dönüşümü) forumlarda okumuştum.. Bilen bir arkadaş warsa sana yardımcı olabilir..
  • Ulead DVD Movie Factory deneme sürümünü kur bilgisayarına. VCD lerin içindeki film dosyalarını avseq01, 02, 03 şeklinde isimlerini değiştirerek bir klasöre at.
    Daha sonra Ulead ı aç. Create Video DVD kısmına gelip DVD-R ı seç. Add Video Files dan yazmak istediğin video CD dosyalarından 6 tane (eğer küçük boyutluysa daha fazla) seç. Durum çubuğuna bakıp ne kadar yazacağına karar ver. Project settings işaretine basıp oradan Archive 6VCDs onto 1 DVD kısmını seç. Böylece 6 vcd 1 dvd ye sığacaktır. İstersen çözünürlük ve bitrate ayarlarını kısıp daha fazla film sıkıştırabilirsin ama görüntüde kayıplar meydana geleceğinden, zaten yüksek olmayan VCD kalitesini daha da düşürebilirsin. Sonra adımları izleyip yazdırıp izliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdson -- 18 Ekim 2006; 19:58:58 >

• Ardagoth, erdson ve yardımcı olan diğer arkadaşlarım yardılarınız için çok çok sağolun. Özellikle Erdson arkadaşım çözümün için teşekkür ederim. Söylediklerini yapıp sonucu buraya yazacağım.Umrım bu programı bulurum... Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: İlhankayhan

Ardagoth, erdson ve yardımcı olan diğer arkadaşlarım yardılarınız için çok çok sağolun. Özellikle Erdson arkadaşım çözümün için teşekkür ederim. Söylediklerini yapıp sonucu buraya yazacağım.Umrım bu programı bulurum... Saygılar...

Bizzat kullandığım bir program. Deneme sürümü 30 gün kısıtlamasızdır için rahat olsun.
  • valla ben .dat dosyalarını nerodan veri dvd si yarattdan haldır haldır yazıyorum. uyduruk show marka dvd player cayır cayır açıyor ama açmayanı var demek ki, ilk defa duyuyorum..sorunu çözersin umarım.
  • Kardeş senin cihaz büyük ihtimal Vestel. Bak şimdi, vcd deki mpegav dosyasının içindeki .dat uzantılı dosyayı VCDGear programı ile mpeg dosyasına çevir. Her film için klasör oluşturup içine oluşturduğun mpeg dosyalarını CD1, CD2, CD3 diye adlandırıp koy. Böylelikle her film için ayrı klasör oluşur. Bunu da Nero da veri DVD si olarak yazdır. Okey?
  • Evet arkadaşım aynen öyle benim DVD okuyucu vestel hasta olacak insanın doktor ayağına gelirmiş görüyormusun. Evet vcd gear programı var zaten aynen öyle yapıcam. Şimdi bu halde iki seçenek var önümde her ikisinide deniyeceğim arkdaşlar.Bayramdan sonra cevap atacağım. Çok çok sağolun....Bu arada herkesin hayırlı bayramlar.....
  • Arkadaşlar video dosyası ne olursa olsun kendi dvd video nu yap dediğiniz zaman nero otomatik olara vob yapıyor ve o şekilde yazıyor. Yani önceden vob a çevirmene gerek yok. Kendi dvd video nu yap seç daha sonra video dosyası ekle de ve video ları ekledikten sonra menu ve bölümleri oluştur ve yaz kolay gelsin. Ben bu şekilde yapıyorum sorunsuz bir şekilde okuyor. Bende de vestel var
  • Evet arkadaşlar bir süre önce açmış olduğum bu topicde geldiim son durum şu selo donanımhaber arkadaşımızın dediği şekildi vcdgear programı ile .dat dosyalarını aynen mpeg'e çevirdim fakat DVD okuyucusu okuyamadı.Ondan sonra, ki bu mutlaka olur demiştim ama olmadı daha sonra bir arkadaşımında da dediği üzere ulead movie programını önerdi o programıda denedim fakat burada bu programın son sürümlerinden biri olduğu için onun söylediği kısmlar aynen çıkmadı fakat benzeri olan bölümlerinden söylediği adımları izlememe rağmen sonuca ulaşamadım. Ya ben bu işi beceremiyorum yada DVD ouyucunun bilmediğimiz bir yerlerinde değişmesi gereken bazı ayarlamalr var. Yine bu konuyu takip edeceğim soruna bir çözüm bulduğumda bu konu ile ilgilenen arkadaşlar burdan bilgi alabilirler. Yardımcı olan ve görüşlerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. İyi günler....
  • lockmanhackym adlı kardeşim mail atmış çözümü ne yaptın diye. Keşke çözüm bulabilseydim. Ama anlattıklarım aynen denenmiş ve sonuçlarını sizlere yazdım. Çözüm bulamama rağmen tüm bunları sadece tek marka bir DVD okuyucuda denedim. Yani bu denediklerimi farklı DVD okuyucularda deneme imkanım ne yazıkki olmadı. Son düşüncem yeni çııkan DVD okuyuculardaki farklı formatları okuyabilme özelliklerinin olması nedeniyle son dönem teknolojilerinde böyle bir problemin çıkmama ihtimalinin olmasıdır. İyi çalışmalar arkadaşlar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.