Şimdi Ara

vatandaşlıktan çıkarma hata olur.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ülkeye gel çağrısı yapılıp gelmeyenleri vartandaşlıktan çıkartacaklarmış. iyi de kardeşim adamı vatandaşlıktan çıkartırsan o kişiyi bir daha yargılayamazsın,tutuklayamazsın. çünkü artık senin vatandaşın değil. Yani dileyimki 5 sene sonra Türkiye ye giriş yapmaya kalktı yakalandı,bu durumda Türk yargısı bu kişiyi hapse atabilir mi?

• o senin dediğin hukuk devletinde olur,hele o vatandaş gelsin 1 saat içersinde tekrar o ülkenin vatandaşı olur.2saat sonrada mapus damlarına düşer

sen bu sorudan önce sen bu adamı yargılamadan ülkeye girmeden nasıl vatandaşlıktan çıkarırsın hangi gerekçeyle gibi sorular sorman lazım
  • gael kullanıcısına yanıt
    bir arkadaş mesaj yazmışi evet yargılababilirmiş.
    nasıl kiRze Zarrap ABD vatandaşı olmadığı halde ABD de yargılanabiliyorsa,Türk vatandaşı olmayan da Türkiye de yargılanabilirmiş.
  • Niye yargılanamasın. Işid üyesi suriyeliler,pkk ile beraber savaşan yabancılar falan tutuklu değil mi şuan.
  • Ülkende suç işleyen kişileri yargılayabilir hapis yatırabilirsin .

Ancak söyle bir durum var . Misal ben Türkiye'de suç işledim ve yurt dışına kaçtım kaçtığım ülkeden beni geri talep edebilirler . Anlaşmalar vs var tabı .

Ayrıca Türkiye'de hukuk var yersen .
  • Bir ise yaramaz.

Yurtdisindaysa zaten donmez.
    Vatandasliktan cikarirsan da bulundugu ulkeye iltica eder, dosyasi da daha kolay kabul edilir vatansiz oldugu icin.

Arkasinda sponsor ulkeler varsa zaten, vatandasliktan cikmis, cikmamis bir anlami yoktur.

Asil yapilmasi gereken sey, turkiye'ye sucu kesinlesmis teroristleri (erdal gibi, dundar gibi) vermeyen ulkelerle imzalanan suclularin iadesi ve istihbarat paylasimini dondurmaktir.

Turkiye'nin sinirdisi ettigi her ISID'liden AB'nin haberi oluyor. Bunu bitirmek lazim. Suclular ve terorizmle ilgili olay ve anlasmalarda calisan taraf sadece Turkiye oluyor cogu zaman. Almanya ve Belcika'nin AB'deki ISID'in usleri oldugunu varsayarsak, boyle tiplere en kolay ve kesin cevap, istihbarat paylasimini kesmektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

bir arkadaş mesaj yazmışi evet yargılababilirmiş.
    nasıl kiRze Zarrap ABD vatandaşı olmadığı halde ABD de yargılanabiliyorsa,Türk vatandaşı olmayan da Türkiye de yargılanabilirmiş.

Yanlız reza usaya karşı işlediği suçlardan yargılanıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cikartsinlar diye seviniyorlardir iste
  • Onlarında işine gelir zaten Türkiyenin düşmanı başka bi batı ülkesinin vatandaşlığına geçerler kolayca eminim.Asıl mesela bu meslekten attıkları kamu personeli ne olacak ? bunca insan ülkede hiçbir işe yaramadan öylece yaşayacakmı ölene kadar ? bunlarda atılıp sınır dışı edilmeli bence.
  • Eğer vatandaşlıktan çıkarılacak kişi kaçak, aranan biri ise vatandaşlıktan çıkarılmak o kişinin işine gelir.
  • Ben bundada bir bit yenigi oldugunu dusunuyorum. Fetocular zaten zengin, burdaki mallarina AKPliler cokecek hemde haklarindaki suclamari nasil olsa vatandas degil diye dusurecekler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.