Şimdi Ara

Vatandan PC toplatacagim yardim eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ilk basta dizüstü almayı dusumuyordum fakat bayağı pahalı geliyor.

Bugün vatanda konuştum istediğim parçalara gore toplayabileceklerini söylediler.

Toplayacağım PC de ağırlıklı olarak CAD programları çalıştıracak. Autocad plaxis gibi. Maksimum bütçe 2000 civarı olur zorlama ile 2500 belki.

Hangi işlemci hangisiyle uyumlu pek bilmiyorum yardımcı olsanız çok iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Monitörün varmı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2.000 tl çok az, 1 kere alacaksın, biraz daha bütçeyi arttır 3,000 tl ye denk getir, güzel bir şey olsun derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cFogger

Monitörün varmı?

Monitör var hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: ellikurus

2.000 tl çok az, 1 kere alacaksın, biraz daha bütçeyi arttır 3,000 tl ye denk getir, güzel bir şey olsun derim

Hocam odeo bank kredisi ile almayı düşünüyorum zaten bugün konuştum. Her parçaya kullanabilirsiniz dediler.

Elden de biraz nakit çıkarmaya calisirim artık.

• Hocam açıkçası "sadece" CAD için kullanılacaksa çok güçlü donanımlara ihtiyacınız yok bildiğim kadarıyla, burada AutoCAD 2017 programının sistem gereksinimlerini görebilirsiniz
    https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/learn-explore/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-AutoCAD-2017.html

İşiniz dolayısı ile bir laptop sizin için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Eğer düşünürseniz burada bir laptop mevcut (daha önce kullandığım için tavsiye ediyorum)
    http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/asus-x555ln-i5-4210u-17ghz-4gb-500gb-4gb-gt840m-156-fre-P30247721

Eğer masaüstü olsun diyorsanız sistem toplayabilirim sizin için. Fakat dediğim gibi sadece CAD için kullanacaksanız abartı birşeye girip kullanmayacağınız donanımı almayınız :)

• butce 2500max
    monıtor de alınacak bu butce ıle
    ve vatandan alınacak

muthıs 3 lu olmus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InsideR -- 12 Haziran 2017; 0:29:4 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Leptop Tavsiye Eder misiniz ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • InsideR kullanıcısına yanıt
    Aynı kombinasyonla bi arkadaşa 16GB Ram, 1050Ti ve g4560 lı sistem topladım hocam bence fena bir üçlü değil giriş seviyesi için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Aynı kombinasyonla bi arkadaşa 16GB Ram, 1050Ti ve g4560 lı sistem topladım hocam bence fena bir üçlü değil giriş seviyesi için

toplanamaz demedım

suanda sınerjıden baktım sızın soyledıgınız
    g4560+asrock h110m+16gb ram+msı 1050ti 1tb hdd dark 500w kasa power

2300tl (kı bunu vatanda toplasak daha fazla cıkar)

sımdı buna monıtor ekle mınumum 500tl
    vatandan baktım 21ınch ler 500tl :D

2800tl oldumu

ssd sız bu devırde bır sıstem kurmak artık hıc mantıklı gelmıyor
    kı bu tarz uygulamalar ıcın onemlı
    hadı onuda pas gectık

ısın onemlı kısmı
    1-vatanda aldın urunlerı kazık fıyata
    2-forumdan bakınız ıade urunlerı alan arkadaslar var (ınternet sıparısınde) anakart ustunde bır suru cızık var vs
    3-urun sorunlu cıktı sızı surundururler (kendım yasadım gtx 970 serısı 2 ay yakın ıskence cektım)

sonuc olarak herseyı gectım
    buna ragmen kazıklanıp parasıyla rezıl olmak ısteyen bır uye varsa kosa kosa gıdıp alabılır
    bu benım gorusum

sız tavsıye verırsınız o da sızın gorusunuzdur

sevgıler

• quote:

Hocam elimde ki notebook i5 2450 işlemcili eski biraz gercide is AutoCAD 2d de çok sıkıntı olmuyorda is 3 boyuta girince PC yi camdan atası geliyor insanin :D PC donunca bi Bakmışim yaptığım her şey gidiyor.

Daha cok 3 boyutlu programlar kullanicam.

Vatan da notebook lara baktım genelde sonunda U olan işlemciler vardı. Galiba bunlarında verimleri çok yuksek drgil. Hq olanlarda 4000-5000 civarindaydi zaten.

Kasa toplamak daha mantıklı geldi.

Birde kredi kullanacağım için vatan daha uygun olacak gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: InsideR

quote:

toplanamaz demedım

2800tl oldumu

hadı onuda pas gectık

ısın onemlı kısmı
    2-forumdan bakınız ıade urunlerı alan arkadaslar var (ınternet sıparısınde) anakart ustunde bır suru cızık var vs
    3-urun sorunlu cıktı sızı surundururler (kendım yasadım gtx 970 serısı 2 ay yakın ıskence cektım)

buna ragmen kazıklanıp parasıyla rezıl olmak ısteyen bır uye varsa kosa kosa gıdıp alabılır
    bu benım gorusum

sevgıler

Hocam vatandan odeo bank kredisi kullanarak almayı düşünüyorum. Bende farkındayım biraz pahalı olacak gibi.

Monitör var hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insaatmüh. -- 12 Haziran 2017; 0:52:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: insaatmüh.

quote:

Orijinalden alıntı: InsideR

quote:

toplanamaz demedım

2800tl oldumu

hadı onuda pas gectık

ısın onemlı kısmı

bu benım gorusum

sevgıler

Hocam vatandan odeo bank kredisi kullanarak almayı düşünüyorum. Bende farkındayım biraz pahalı olacak gibi.

Monitör var hocam.

:D ozaman yapacak bısey yok

• Vatan'dan almayın da nerden alırsanız alın. Ha birde lütfen MSİ'da almayınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: italyanaygiri

Vatan'dan almayın da nerden alırsanız alın. Ha birde lütfen MSİ'da almayınız

Hocam nakit para olmadığı için mecburen :(

• g4560 işlemci
    h110m çipsetki en ucuz 1151 soket anakart
    8GB DDR4 en ucuzu
    1TB 7200RPM 64MB harddisk
    xigmatek 600w kasa
    1050 ti ekran kartı
    Full hd monitör

2500 tutar galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhdemir

g4560 işlemci
    8GB DDR4 en ucuzu
    xigmatek 600w kasa
    1050 ti ekran kartı
    Full hd monitör

2500 tutar galiba

Hocam monitör var.

İşlemci zayıf değil mi ? Yapacağım işleri kaldırır mi ?

• quote:

quote:

g4560 işlemci
    8GB DDR4 en ucuzu
    xigmatek 600w kasa
    1050 ti ekran kartı
    Full hd monitör

2500 tutar galiba

Hocam monitör var.

g4560 işlemci son nesil i3 ile aynı mimariye sahip, bütçe yeterse ryzen 1400 olabilir , anakartı da am4 soket seçersiniz
  • quote:

quote:

quote:

g4560 işlemci
    8GB DDR4 en ucuzu
    xigmatek 600w kasa
    1050 ti ekran kartı
    Full hd monitör

2500 tutar galiba

Hocam monitör var.

g4560 işlemci son nesil i3 ile aynı mimariye sahip, bütçe yeterse ryzen 1400 olabilir , anakartı da am4 soket seçersiniz

Hocam liste şöyle mi olur ?

Ryzen 1400

http://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-5-1400-soket-am4-3-2ghz-3-4ghz-8mb-65w-14nm-islemci.html

am4 soketli anakart
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-a320-gaming-pro-am4-amd-ryzen-ddr4-3200-mhz-o-c-usb-3-1-anakart.html

8 gb ddr4

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-1x8gb-fortis-ddr4-2133mhz-cl15-1-2v-amd-ryzen-uyumlu-tek-modul-ram.html

1 tb 7200rpm
    http://www.vatanbilgisayar.com/seagate-barracuda-3-5-1tb-sata-3-0-64mb-cache-7200rpm-harddisk.html

kasa

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-soundwave-xcp-600w-midt-atx-siyah-kasa.html

ekran kartı

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-gtx1050-ti-4gb-oc-gddr5-128bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html

burası tam 2500 yapıyor. Dediğiniz parçalar bunlar mı tam bilmiyorumda. performans için ssd eklemek istesek ne gerekli olur ?
    birde bunların sorunsuz şekilde çalışacagını nasıl anlarız ? :)

• Vatanda ücretsiz montaj-test yapıyorlar. SSD eklemek için zaten anakartta sata3 girişleri var. para gerekli olur :) Çok oyun oynamıyorsan , 120 gb bana yeter diyorsan harddiski çıkarıp yerine ssd eklenebilir
  • bir tanıdığım illa vatandan alıcam diye tutturdu, bilir kişi olarak illa gel dedi. gittim neyse x370 prime pro + flare x 3200 alacaktık. Konuştuk ne istediğimizi söyledik, öncesinde ben raflarda aradım bulmadım. Henüz lise mezunu cocuğu koymuşlar oraya, iyi de ezberletmişler "bu anakart temiz hiç bir sistemde kullanılmadı, sıfır" vs vs... rafların altından geriden beriden birtane x370 çıkardılar ben orada olduğunu hiç tahmin etmezdim. Anakart bildiğin oraya iteklenmiş. Hazır isteyende gelmiş ya?! neyse dedim başka anakart varmı acaba ben bunu istemiyorum. İstemememin sebebi kutu harpten çıkmıştı adeta, anakartın antistatik poşeti, hiç el sürülmemiş değildi, içine bakmaya lüzum görmedim. biraz gözü olan anlar zaten. ses etmedim, başka şubenizde bu üründen varmı acaba diye sordum (istanbul avrupa), var dediler neyse... flare x i görebilirmiyim dedim. Getirdi önüme koydu... elime aldım. Ramin de aynı şekilde daha önce kullanıldığını anlamak 3 saniyemi almadi.. Dedim bu da mı sıfır? koydum tezgahın üzerine dedim, kardeşim ürünler bana herşeyi söylüyor, yanımdakini işaret ederek bu adam istemese gelmezdim buraya, mecburiyetten geldim. Siz sıfır ürün diye bana bunları veriyorsanız hemde fahiş fiyatlar size dahada bir sey demiyorum dedim, almıyoruz dedik çıktık. Flare x diğer yakın şubesinde de yoktu.

olay dün gerçekleşti.

vatan müşteri hizmetleri kapısında, oradaki elemanları, ürününüzün gerçekten problemli olduğuna ikna etmeye çalışırken kendinizi bulmak istiyorsanız, buyrun alın. Sıfır diye az kaldı kimbilir neyi itekleyeceklerdi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.