Şimdi Ara

Vatan Bilgisayar kullanılmış Ürün Satıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz önce cooler master Hyper T4 soğutucu aldım. Alırken satıcı daha önce birinin aldığını fakat açmadan geri iade ettiğini söyledi. Bende acelem olduğu için bakmadım fakat otobüste gelirken açıp baktığımda daha önceden açılmış ve macunun sürülmüş olduğunu gördüm. Birazdan gidip iade edeceğim.

Vatandan alışveriş yapacakların bilgisi olması amacıyla yazdım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Vatan bunu yıllardır yapıyor, keşke satıcının önünde açsaydınız. Mağazadan ürün alırken açıp kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 7 Mart 2016; 15:48:28 >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Adam orda sıfır kutunun katiyen açılmadığını söyleyince bende üstelemedim. Ön kapağı açılıyordu hatta ama içini açmadı. Bende açtıysa bile kasaya uyup uymadığını kontrol edip geri kapatmıştır sorun olmaz diye düşündüm acelem de olduğu için uğraşmadım. Zaten götürüp iade ettikten sonra başka yerden sipariş vereceğim.

• Hocam Vatan çalışanları da bir şey yapamıyor işte. Müşteri kullanıp getiriyor hiç açmadım diyerek, çalışan da ne yapsın inanıyor açmış mı açmamış mı diye de kontrol edemiyor çünkü bu sefer de açılmamış ürün açıldı statüsüne girecek. Açılmadığını düşünerek rafa koyuyor. Suç Vatan'da değil suç açmadım deyip iade veren müşteride.
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Suç tabiki çalışanlarda. Bi kere hiç bir şey bilmiyorlar. Buna kutunun açılıp açılmadığını anlayamamak da dahil. Alan kişi beni ilgilendirmez sonuçta ben hiç bir zaman böyle bir şey yapmadım. Kaldı ki kurulumu, kutu içeriği hakkında detaylı bilgi verdi ve üstünde tedirginlik de vardı. Şüphelendim ama üstüne gitmedim. Birazdan varmış olacağım bakalım ne yapacaklar. Anlayamayacağımı mı düşündü yoksa tekrar uğraşmayacağımı mı düşündü bilmiyorum. Macun kullanılmamış, jelatin açılmamış olsa tamam ama belki macun bitti belki parçası eksik ya da bir ay kullanmış veya hasar görmüş nereden bileyim? O kadar para verip kullanılmış mal alıp üstüne bu kadar uğraşıyoruz.İade alsalar da zaten bunların peşini bırakmayacağım. Avukat arkadaş var akşam arayıp görüşeceğim.

• Boşver parasını hak eden bir ürün değil zaten.
  • 1366 için nedense piyasada fan bulunmuyor ya da ben bulamadım. İşim acil olduğu için fazla bakamadım fiyatı o yüzden önemsemedim. Zaten iade sonrası amazondan almayı düşünüyorum ya da önerebileceğiniz bir fan varsa o da olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• bilmediğimiz birşey değil ki bu :D
    almayın şu çapulculardan birşey...
  • xigmatek daha önce hiç duymadım nasıldır bilmiyorum. Biraz daha araştırıp şu ürünü buldum:
    http://www.sanalmarketim.com/cooler-master-rr212x20pmr1-hyper-212x-intel-amd-uyumlu-cpu-sogutucusu/p_45913/
    genellikle iyi olduğu söyleniyor. Fakat Cooler Master Elite 331(mid tower) kasaya uyar mı bilmiyorum. Çünkü güç kaynağı sol üst tarafta bu da yer azalmasına sebep oluyor. Xigmatek fiyatı daha uygun ama bunu alırsam hem uzun ömürlü hem sessiz, hem de ileride yeni anakart işlemci alırsam onda da kullanırım diye düşünüyorum.

Benim bilmediğim bir şey. Maalesef herkesin bilmesi gereken bir şeyi çok kişi bilmiyor bunu herkese duyurmak lazım. En azından almak isteyen de bilerek alır.

Arkadaşlar ürünü götürüp durumu anlattığımda önceki alıcının kullanıp iade ettiğini ve bana ürünü getiren şahsın 2 günlük olduğunu ve bilememiş olabileceğini iddia ettiler. O şahıs gittiğimde orada değildi. İlk başta değişim yapalım dediler tamam dedim baktılar başka yok. Sonra iade veya farklı ürün olabilir dediler bende diğer modellere bakayım dedim s ile başlayan bir model daha vardı baktım onun da dış yapışkanı daha önce açılmış gevşek duruyor. Açıp baktım içindekiler sağlam duruyordu ama fiyatı pahalıydı. Sonra biri dedi macun hediye edeyim. İkinci açtığım kutudakini vermek istedi. Bende yarın bir gün o fanı başkası alır, içinden macun çıkmayınca gidip birde macunla uğraşır diye kabul etmedim. Raftakilerden de kaliteli olanları veremeyiz dediler.

Daha sonra başka bir model daha vardı. Onun da kutusu açıkmış ve amd parçaları eksikmiş.

Yani sonradan baktıklarımın da çoğu daha önceden açılmış ve bazılarının parçası eksikti. İkinci el satıcısı da diyebiliriz.

Ben müşterilerin sürekli iade ettiği için durumun böyle olduğunu düşünmüyorum. Bunlar muhtemelen kasa toplatanlar için eksik parçaları böyle temin edip kalanları da gelene satmaya çalışıyorlar. Benim aldığım da belki ilk başta takılıp sonradan kasaya uymadığı veya dış kapak kapanmadığı için(yada ram sığmamış olabilir, müşteri beğenmemiş olabilir) geri kutuya konmuştu çünkü alacak müşteri ya parça listesini verir ya da uygun parçaların takılmasını söyler diye düşünüyorum.

Ürün iadesini aldım ama bana ekstradan 4 saat, yorgunluk, işlerimin aksaması ve yol masrafına mal oldu. Bir daha zaten buradan alışveriş yapmam ama bunların daha fazla insanı mağdur etmemesi için bu durumu herkesin bilmesi gerek.

• Yaşadıkların gerçekten can sıkan durumlar...
    Herşeyden önce teknoloji işi heves işidir. Bir hevesle gidip para verip, ürün alıyorsun. Bi bakmışsın ki biri kullanmış bozukmu sağlammı belli değil...
    Sattıkları ürünü kontrol etmek zorundadırlar. İade bir ürünü sıfırı ile aynı rafa koymamaları gerekir.
    Almanya Satürn var. Orada ekran kartı bakmak için girmiştim. Reyondaki görevlilere 960 mı 380 mi önerirsiniz diye sordum. "Birbirlerine çok yakın performans sunuyorlar ancak şu kart daha performanslıdır diye öneride bulunamam internette bir çok test bu sorunuzla alakalı, ancak seçiminizi 4gb VRAM olan modellerden tercih edin" dedi.
    Birde diğer reyonlardan ayrı olarak Kutusu açılmış yada tamir edilmiş ürünlerin olduğu ayrı bir reyon mevcuttu. Ürünün üstünde handikapı hakkında bilgiler(teşhir ürünü, coilwhine, sistem uyumsuzluğu nedeniyle iade edilmiş v.b.) içeren etiket ile çok az bir indirim ile ürünler ayrı olarak satılmaktaydı.

Burada bir teknoloji mağazasına gittiğinizde bunu al öbürü bunun kadar iyi değil gibi laflar telaffuz etmeye... 980Tİ İLE 60HZ MONİTÖR BİLE ÖNEREBİLİYORLAR...

Neyse,
    Buradan teknoloji mağazalarına seslenmek istiyorum. hergün binlerce kullanıcının tavsiye aldığı şikayetini dile getirdiği googledan yazıp sonuçlarına ulaştığı bu forum bünyesinde Yetkili temsilciler belirleyip
    kullanıcıların sıkıntılarını şikayetlerini iverdi bir şekilde çözüme ulaştırmalarını rica ediyorum.

• Xigmatek gaia 2 attığın 212 evoya bedel.Tek fark aradaki 50 lira fark.yine de sen bilirsin.Bu arada sanalmarketimde stok yok.
  • Evet hiç bir yerde görünmüyor hatta amazonda bile yok. Gittigidiyorda 115Tl ye 212evo satan var şuanda. Artık ikisinden birine karar vereceğim. Tavsiye için teşekkürler.
  • İade edilen ürün tekrar satılabilir yasal olarak.Ama tabi can sıkıcı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatan bilgisayar senelerce açılmış ürünleri müşterisine iteledi. Mesela cwli kart dolu rafları. İade alınan ürün direkt rafa tekrar yerleştiriyor.

• streetfigter82 S kullanıcısına yanıt
    Yasadaki şartlarını bilmiyorum, fakat sıfır kategorisinde satılmaması gerektiğini düşünmekteyim. Amazon bu iş için her üründe ikinci el seçeneği de koyuyor bu şekilde isteyen daha uygun fiyata iade edilmiş veya tamir görmüş ürünü alabiliyor.

Çok fazla alışveriş yapmadım ama alınca da pahalı şeyler aldım genelde. Yıllardır böyle yapıyorsa sadece yazıklar olsun diyebiliyorum. Kabahat bende de var tabi ki daha ucuza internetten almak varken gidip mağazadan aldığım için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enver328

Yasadaki şartlarını bilmiyorum, fakat sıfır kategorisinde satılmaması gerektiğini düşünmekteyim. Amazon bu iş için her üründe ikinci el seçeneği de koyuyor bu şekilde isteyen daha uygun fiyata iade edilmiş veya tamir görmüş ürünü alabiliyor.

Çok fazla alışveriş yapmadım ama alınca da pahalı şeyler aldım genelde. Yıllardır böyle yapıyorsa sadece yazıklar olsun diyebiliyorum. Kabahat bende de var tabi ki daha ucuza internetten almak varken gidip mağazadan aldığım için.

Evet yasa çok açık ve net
    O zaman 14 gün geçmeden sürekli ürün iade edilirse gelen ürünler firmalara sıkıntı çıkartabilir..Eğer ürün bence sadece paketi açılmış ise sıfır olarak alınabilir..Ama macun sürülmüş vs alınmamalı..
    Misal cep telefonlarında bu kural wifiye ve 3g ye bağlanmaması şartı ile iade alınıyor

• Sıfır pc topladım hiç böyle bişeyle karşılaşmadım vatan candır müşteri memnuniyeti harika her şey ile ilgileniyolar. istanbul elmadağ şubesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: FSOCIETY

Sıfır pc topladım hiç böyle bişeyle karşılaşmadım vatan candır müşteri memnuniyeti harika her şey ile ilgileniyolar. istanbul elmadağ şubesi

vatan

• quote:

Orijinalden alıntı: naak98

quote:

Orijinalden alıntı: FSOCIETY

Sıfır pc topladım hiç böyle bişeyle karşılaşmadım vatan candır müşteri memnuniyeti harika her şey ile ilgileniyolar. istanbul elmadağ şubesi

vatan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.