Şimdi Ara

Vatan Bilgisayar Hukuk Tanımıyor: THH ve İcra Kararına Rağmen Mağduriyet!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
    ​Geçen yıl Vatan Bilgisayar’dan aldığım TCL marka televizyonun, henüz 4. ayında anakart arızası vermesiyle başlayan ve Vatan Bilgisayar'ın yasal kararları hiçe saymasıyla devam eden trajikomik mağduriyet sürecimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Tüketici olarak hakkını arayan herkesin bu süreci bilmesini isterim.
    ​Süreç Nasıl İlerledi?
    ​Arıza ve Servis Süreci: Televizyonum 4 ay sonra bozuldu ve açılmadı. Yetkili servis "anakart arızası" teşhisi koydu. Benim "ayıpsız misli ile değişim" (yenisiyle değişim) hakkımı kullanmak istememe rağmen, yasalara aykırı şekilde zorla "iade" kararı çıkardılar.
    ​Tüketici Hakem Heyeti Kararı: Bu dayatmayı kabul etmeyerek Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdum. THH beni haklı buldu ve "Ayıpsız Misli ile Değişim" kararı verdi.
    ​Vatan Bilgisayar’ın Karara Direnmesi: THH kararına rağmen Vatan Bilgisayar cihazı değiştirmeyeceğini, sadece geçmişte ödediğim (ve enflasyon karşısında eriyen) para iadesini yapacağını söyledi.
    ​İcra Takibi ve Oyalamalar: Kararı uygulamadıkları için konuyu İcra Müdürlüğü'ne taşıdım. İcra emri çıkmasına rağmen Vatan Bilgisayar yasalara direnmeye devam etti. Bu süreçte bana iki kez farklı cihaz teklif ettiler. İkisini de kabul etmeme rağmen, aylarca cihaz göndermeyip beni tamamen oyaladılar. Cihaz stoklarda olmasına rağmen Bilkom tarafından gönderileceğini söylüyorlar fakat Bilkom da bu durumu kabul etmiyor.
    ​Güncel Durum: Hukuk Biriminin Pişkinliği ve Haciz Süreci
    ​Şu an geldikleri son nokta tam bir fiyasko. Vatan Bilgisayar Hukuk Birimi, ürün stoklarında olduğu halde cihazı bana göndermeyeceklerini, değer tespitine gidip paramı faiziyle almamı (yani beni enflasyona ezdirmeyi) dile getiriyor.
    ​En son Ankara Söğütözü şubesine haciz memurları ile gittim. Şube yetkilileri, ürünün depolarında olmadığını iddia ederek ve başka bir eşdeğer cihaz vermeyi de reddederek haciz memurlarını ve beni geri çevirdi.
    ​Sonuç
    ​Şu an mahkemenin yasal değer tespiti kararını bekliyorum. Haklı davamdan asla vazgeçmeyeceğim. Tüketici Hakem Heyeti kararını ve İcra Emrini dahi çiğneyen, müşterisini enflasyon karşısında ezmek için elinden geleni yapan, stokta ürünü varken yasal karara rağmen göndermeyen Vatan Bilgisayar’dan alışveriş yaparken yasal haklarınızın hiçe sayılacağını bilerek hareket edin.
    ​Süreçle ilgili gelişmeleri ve hukuki sonucu buradan aktarmaya devam edeceğim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bende vatandan razer mouse almıştım. Mouse bozulunca iade değişim raporu aldım, sadece iade yaparız dediler. Thhye başvurdum yalan beyanda bulundular parasını bile iade etmediler, uğraşmadım bende. Daha da kapısının önünden geçmem.

Vatan Bilgisayar Hukuk Tanımıyor: THH ve İcra Kararına Rağmen Mağduriyet!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan.kocatepe -- 7 Haziran 2026; 23:25:36 >
  • x (formerly twitter)
    Tüketici Deneyimleri (@tuketicideney) on X
    https://x.com/i/status/2063624716913373483

• Güncelleme : 8 ay sonunda Vatan Bilgisayar tarafıma yeni bir cihaz gönderdi ve süreç sona erdi.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.