Şimdi Ara

Vatan Bilgisayar - Gulf sigorta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Mlirka Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tarih yanlış hatırlamıyorsan 12 Kasım gibi elektrik kesilip geri gelince asansör yarım katta kaldı, asansörden çıkarken cep telefonum asansör boşluğuna düştü. Hanım üzülmeyim diye ben işteyken, gitmiş Vatan Bilgisayar'dan Samsung A70 telefon almış. Yaklaşık telefon bedeli 3000TL, kaskoda almış bedeli yaklaşık 500TL.

Devam etmeden önce size bir şey sormak istiyorum;
    Siz hiç elinizden düşen birşeyi refleks olarak tutmaya çalıştınız mı ? Peki düşmekte olan birşeye sanki kurtaracakmış gibi tekme attınız mı ? Evet başınıza gelmiştir böyle bir şey. İnsanlık halidir.

Akşam evde telefonu açtım daha içerisine sim kart bile takmadığım telefonu halı ayağımın altından kayınca düşürdüm telefon kapı eşiğe denk geldi ve ben telefonun üstüne bastım (120 kiloyum). Telefon nerdeyse ikiye büküldü. Hanım canın sağolsun kasko vardı dedi. İşim 1 hafta çok yoğundu, geçtiğimiz pazartesi kaskoya telefonu gönderdim.

Kasko bugün 3000 liraya alınan telefon için yaklaşık 1850 liralık hediye çeki gönderdi. Aradım meğer telefon bedelinin 60% ını ödüyorlarmış. "Kasko" maddeleri içerisinde varmış... Tamam doğrudur, öyledir... Kim okur zaten ?

Burada "KASKO" diyoruz, 3000 liralık mal için 500 liralık "kasko" ücretinden bahsediyoruz ve 60% ının ödenmesi diyoruz. 6'da biri kadar para ödediğim kasko pert olan malın 60% ını ödüyor.

Araçlara da "KASKO" yaptırıyoruz. 50.000TL lik araca 1.000 liraya kasko yapıyorlar. Bu araçlar 1.5 tonluk, 120km hızlarda seyahat ediyor ve "HERGÜN SOKAĞA KOYUYORUZ", öyle sıfır aracada kasko yapılmıyor 10 yaşında aracım var ona da kasko yaptılar (Riski göz önüne sermek için yazdım). Ancak aracınız siz suçluda, suçsuzda olsanız, gidip duvarada vursanız, "KASKO" sizin aracınızın bedelinin tamamını ödüyor ya da tamir ediyor.

Rezalet değil, reklam değil ancak benim umduğum şey aynı telefonun sıfırını alabilmekti. Bu konu bir hayal kırıklığı konusu.

Birde şunu sormak istiyorum, bu sigorta şirketi iki gün sonra bu telefonu "yenileyip" tekrar satışa çıkartacaktabilir, pert olan araçlarda haliyle satışa çıkartılıyor, doğrultulup "sigorta şişirmesi" diye satılıyor. İlk satışı IMEI numarası benim adıma kayıtlı (sim takmamıştım). Bu telefonu başkası satın alıp başıma iş açabilir mi ? Malum ortalık karışık ?

Not : Asansörün bakım zamanı geldiğinde asansörcüden düşen telefonumu çıkartmalarını rica edecem.
    Edit : Asansöre düşen telefonunda kaskosu varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 21 Kasım 2019; 17:18:51 >

• Telefon "ikiye" büküldü demişsiniz. Ekran ve anakart hasar gördü ise ürün çöpe atılır herhalde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence dedigini yaparlar. Ustelik yenisini vermeleri gerekirdi sonucta o sigortanin devam etmesi grrekmez miydi? Eee elinde tel yok sigorta bitmis oldu tabi sozlesmeyi okumak gerekir.

Bu arada kasko gereksiz demissin ama o kaskoyu yaptirmasan suan 1800 tlnizde olmayacakti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11 52 7 -- 21 Kasım 2019; 17:20:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    Kasko içinde verilen 500 lira da cebimde olacaktı. 1300 lira cebimde olmayacaktı. Benim hayal kırıklığım bu kadar bahtsız bir durumda en azından telefonun aynısından gönderilmesini beklerdim. Kasko diyince ne bileyim zararın tamamının karşılanmasını umuyor insan. Az önce görüştüm "üretici kaynaklı ve tamir masrafı yüksek tutması halinde ürün bedeli tamamen iade edilir" dediler.

Sigorta haklıdır, vatanda zaten sorumluluk yok, benimki böyle bir bahtsız silsile arkası olan hayal kırıklığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Kasko içinde verilen 500 lira da cebimde olacaktı. 1300 lira cebimde olmayacaktı. Benim hayal kırıklığım bu kadar bahtsız bir durumda en azından telefonun aynısından gönderilmesini beklerdim. Kasko diyince ne bileyim zararın tamamının karşılanmasını umuyor insan. Az önce görüştüm "üretici kaynaklı ve tamir masrafı yüksek tutması halinde ürün bedeli tamamen iade edilir" dediler.

Sigorta haklıdır, vatanda zaten sorumluluk yok, benimki böyle bir bahtsız silsile arkası olan hayal kırıklığı.
    Benim arkadasda zamaninda yaptirmisti eger kayip calinti vs durumu olursa yani telefon ellerine gecmezse %50 sini mi ne karsiliyorlardi. Bu arakadas kasko bitmeye yakin telefonu bozuldu sifir telefon gelmisti. 2017 yilinda yinr vatandan almisti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    vatan bilgisayar kasa temizliği?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.