HP'yi bayağıdır takip ediyordum ama bu akşam indirim olunca Casper'ede bi gözüm kaydı gtx1060 olduğu için. Yinede HP'yi sipariş verdim. Casper'ın sorunları çok ve servisi kötü yorumları bayağı yapıldığı için tercihimi bu yönde kullandım. Tabi Birde HP'nin geri ödeme kampanyası var oda fiyatı bayağı aşağıya çekiyordu :)
quote:
Orijinalden alıntı: didy54
Ben siparişimi geçtim ;) inşallah kazasız belasız sağlam bir şekilde elime ulaştırırlar
HP'yi bayağıdır takip ediyordum ama bu akşam indirim olunca Casper'ede bi gözüm kaydı gtx1060 olduğu için. Yinede HP'yi sipariş verdim. Casper'ın sorunları çok ve servisi kötü yorumları bayağı yapıldığı için tercihimi bu yönde kullandım. Tabi Birde HP'nin geri ödeme kampanyası var oda fiyatı bayağı aşağıya çekiyordu :)
hadi hayirli olsun. HP guzel secim
İyi akşamlar,
HP OMEN 15-CE007NT İ5-7300HQ 8GB 1TB+128SSD GTX1050 4GB 15.6 DOS 3680 TL (N11, kupon indirimiyle) HP OMEN 15-CE008NT İ7 7700HQ 16GB 1TB+128SSD GTX1050TI 4GB- 15.6 W10 4660 TL (Vatan, KDV indirimiyle)
Oyun oynama alışkanlığım fazla yok. İnternet tarayıcılarında fazlaca (10-20 adet) sekme açma alışkanlığım var. Gigabyte büyüklüğünde raster dosyaları açma ve çok beklemeden zoom in ve out yapma gereksinimim var. CAD programlarıyla çalışıyorum. Öğrenim gereği bir süre photoshop kullanmam da gerekecek.
Şu anda birinci nesil i7 işlemcili, 8 gb 1333 mhz ramli, 480 gb ssdli, ati radeon 5730 1gb ekran kartlı bilgisayarımda ekran kartı gerektiren işlerde ağırlaşmalar var ve bilgisayar kullanım alışkanlıklarım gereği 6 gb civarında ram kullanıyorum. 2010 senesinden beri kullandığım bu bilgisayarı değiştirmek istiyorum.
Yukarıdaki iki bilgisayarı F/P açısından kıyaslarsak 500 TL işlemci, 300 TL ram, 200 TL ekran kartı desek donanımsal makas kapanıyor ve sadece W10 yazılımsal avantaj kalıyor.
HP ürünler üzerinde ısrarım 480 TL hediye kuponu alacağımdan dolayıdır.
Bilgisayar alışkanlıklarımı ve gereksinimlerimi göz önünde bulundurursak hangi seçeneği tercih etmeliyim. En son 2010 senesinden mevcut bir bilgisayarım olduğundan iki bilgisayarı kullanım açısından kıyaslayacak pratiğe ve bilgiye sahip değilim. 1000 TL civarında fazladan para verdiğimden sahip olacağım ektra özellikler değerinin hakkını verecek midir? Yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkür ederim.
emre1690E
kullanıcısına yanıt
Tercihin yüksek ram ve opsiyonel ssd hızı arttırma üzerine olsun çünkü dediğine göre o çıkıyor özellikle photoshop ve cad programları ram ve işlemci üzerinden çalışıyorlar
Bu sebepten i5 işlemciye sahip bilgisayarı bu saatten sonra almanı önermem. Çok oyun oynamadığın ve oynamayacağını düşünürsek gtx1050 içeren herhangi bilgisayar işini görür. Sonuçta CAD dosyaları gpu değil cpu ağırlıklı çalışıyorlar (render vb hariç ki onun için de notebook çok önerilmez)
Playinq
kullanıcısına yanıt
teşekkür ederim hocam. zaten 8 gb ram yetmeyecek. en iyisi i7 li olan versiyonu almak.