Şimdi Ara

Vasıta fotoğrafları bölümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
4
Favori
9.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • otomobil başlığının genişletilmesinin uygun olacağını düşündüm. motorsiklet otobüs kamyon ren vapur vb ekleyebilirsiniz.
    Dijital Fotoğraf/Baskı bölümünde böyle bir başlığın eskisliğini hissedip açıyorum inşallah aktif bir başlık olur.(yeri geldikçe ilk mesajı sonradan düzenleyeceğim)
    lütfen simage tuşu ile yükleme yapalım
    Otomobil fotoğrafı deyince benim aklıma gelen türleri şunlar.

Pan :
    Arabayı takip ederek yapılan çekim diyafram kısılarak nd filtre polarize kullnarak veya düşük ışıkta kolaylıkla yapılabilecek çekim.bunu yaprken vizörden bakarak çekmeniz daha iyi sonuç verebilir.1/10 gibi sürelerde yakalamak biraz sıkıntı oluyor fakat üstü hızlarda güzel kareler alınabilir

Duran araç: bunda da park halinde otoparkta ve benzeri yerlerde planlı fotoğraf çekilebilir geniş çaı kullanılabiliyor.

Hareket halinde: yolda giderken yapılan çekim. Elinizde manuel varsa yetişmek netliği ayarlamak sıkıntı olabilir. Otomobil fotoğraflarında en çok yağtığım çekim.
    Casus:piyasaya çıkmamış yeni otomobilleri test sürüşleri esnasında yakalayıp çekilen fotoğraf. Türkiye şartlarında gayet az sayıda uğraşılan ve fotoğrafı olan tür.nette araştırısanız bu tip fotoğrafların ne kadar az olduğunu görürsünüz.

Rig: arabaya sabitlenen sistemin ucuna kamera takılıyor. Uzun estantene de arabanın dışı tül etkisi oluyor araba net gayet hoş fotoğraflar alınıyor. Otomobil firmaları genelde bu tip çekimler yaptıyıror.

Tavsiyeler: Eğer sokakta çekecekseniz uygun bir yer bulup sahneyi ayarlayıp gelen arabayı çekmek daha iyi sonuç verebilir.
    Polarize filtre kullanmadım fakat iyi sonuçlar alınabiliyor.

Fotoğrafları düzenlemek için irfan view programı kullanılabilir. Plakayı silmek için silinecek yeri seçip ctrl +e ye basıp explosion efektiyle istenilen yer gizlenebilir.

fotoğraf yüklemek için imgur.com sitesini kullanıyorum.oraya upload edip direkt link bölümünü kopyalayıp simage tuşuna basıp araya yapıştırırsanız sayfaya resminiz eklenir.
    Eklenen fotoraflar için; araba kendinizin değilse plakayı gizlemeniz uygun olur.casus otomobillerle ilgili merak ettiğiniz konu varsa özel mesajla bilgi alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trlux -- 6 Eylül 2011; 14:19:14 >

• Amerikan aşığı olarak
    İki farklı araç iki farklı mekan:)

Belair!

• 2. fotoğraf güzel araba maket gibi görünüyor nedense
  • Açıdan ve efektten kaynaklı sanırım:)
  • jupiter 21m ve Bursa fsm den

• Konu çok güzel olmuş hayırlı olsun.Bende bir tane ekleme yapayım

• bugünkü çektiklerimden
  •  Vasıta fotoğrafları bölümü

EDIT:

Bu makineyi de özledim he

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 24 Temmuz 2011; 22:31:00 >
  • renkler çok hoş favori rengim sarı ancak bu kadar güzel yansıtılır
  • Güzel konu. Arşive bakayım, bende paylaşırım birşeyler.
  • güzel konu, çekmeye değer bi araba bulunca eklerim - smart görmüştüm de pek güzel çekemedim
  • Hocam D2x özlenmezmi ya.Hayalimin makinelerinden ahh ahh if]

• Güzel bir konu olmuş.Bir tanede benden olsun

• akgulcemal ,kompozisyon güzel ama sankiaraba karede biraz daha küçük yer kaplasa iyi olurdu gibi geliyor.simage olarak yüklediğiniz teşekkürler

• Ahmet abi senin mi bu makine
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Ahmet abi senin mi bu makine

Yess, bizzat kullandım

• Hakan o değilde o sarı mercury nerde hacı? Nerde çektin o fotoyu?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.