Şimdi Ara

Varoldugu Söylenen Geçmişe Gitme Yolu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
5
Favori
3.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildigimiz üzere gökyüzünde ki yıldız sayısı saymamizin mümkün olmadığı söylenecek kadar fazladır. Ve aslolanın bundan çok daha fazla oldugu söylenmektedir. Sebebi ise söylenenin üzerine, görüş açımızın henüz ulaşamadığı yıldızlara çarpan ışığın yansımasının bize ulaşmamış olması, o yansımaların bize ulaşması örneğin 2 yıl alacak ise, bize ulaşan görüntü, anı yaşayan yıldız için 2 yıl geçmişte kalmıştır. Yani o yıldıza ait bir geçmişi görebiliriz. Peki geçmişte varolduğu bilinen dinazorların görüntüsüne, dünyadan belirli bir ışık yılı uzağa gidilerek ulaşılabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kopyaladığın sayfada cevabı yazıyordur muhtemelen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Persom

kopyaladığın sayfada cevabı yazıyordur muhtemelen

Tam 6 dakikadır aklıma takıldığı için yazdığım soruya bu şekilde mantıksız ve önyargılı şekilde cevap vermenin sebebi nedir?

• sen bi 65 milyon ışık yılı uzak git bakayım ben ordamıyım.
  • Hocam bende aynı şeyi düşünmüştüm zamanında. Ama imkansız. O ışıkların hızlarını yakalayabilmen için ışık hızın geçmen gerekir ki bu durumda zaten madde değil enerji olursun.
  • Belki olabilir ama gerceklestirilmesi zor seyler

• Boyle konu daha once acilmisti. Aratmanizi oneririm. Ama bnm fikrum. Hersey mumkundur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Milan Kundera

Boyle konu daha once acilmisti. Aratmanizi oneririm. Ama bnm fikrum. Hersey mumkundur

Uyarın ve fikrin içim teşekkür ederim.

• ışık hızından milyonlarca kat hızlı ve olabildiğince uzağa gittin diyelim. dünyaya bakabilmek için büyüteci nasıl bulacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deorro4

Belki olabilir ama gerceklestirilmesi zor seyler

Belki gelecekte çok daha güçlü cihazlar ile

• aslında teorik olarak doğru ancak o kadar uzaklıkla gözlem yapabilmekte başlı başına bi sorun

• Diyelim ki 1 isik yili uzağa gidiyoruz ve bu günümüz şartlarıyla 1isik yili sürecek. oradan dünyaya baktigimizda ise 1isik yili oncesini yani ancak dünyadan ayrildigimiz gün itibariyle görüntü alabiliriz.

Kisacasi bana gore geçmişi görebilmemiz için isiktan daha hizli olmamız lazim.

• yok olduğu söylenen geçmişe gitmek daha eğlenceli bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olmuş bitmiştir. Öyle geçmişe gidipte orda yaşamak felan hikaye. Zamanın daha hızlı ya da yavaş akması zaten teoride mümkün ama geçmişe gidebilme olayı saçmalıktan başka bir şey değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1myst

quote:

Orijinalden alıntı: İsmail Uyar

Bildigimiz üzere gökyüzünde ki yıldız sayısı saymamizin mümkün olmadığı söylenecek kadar fazladır. Ve aslolanın bundan çok daha fazla oldugu söylenmektedir. Sebebi ise söylenenin üzerine, görüş açımızın henüz ulaşamadığı yıldızlara çarpan ışığın yansımasının bize ulaşmamış olması, o yansımaların bize ulaşması örneğin 2 yıl alacak ise, bize ulaşan görüntü, anı yaşayan yıldız için 2 yıl geçmişte kalmıştır. Yani o yıldıza ait bir geçmişi görebiliriz. Peki geçmişte varolduğu bilinen dinazorların görüntüsüne, dünyadan belirli bir ışık yılı uzağa gidilerek ulaşılabilir mi?

Sen 2014 yılında dinazorları görebilmek için; atıyorum 10 ışık yılı uzağa gidiyorsun bu süre zarfında 100 sene geçmiş oluyor. Işık hızıyla yolculuk yaptığın için seninle beraber 100 sene önceki görüntülerde geliyor. Bu durumda 10 ışık yılı uzaktan dünyaya baktığında dinazorları görebilme imkanın hiç yok. 100 sene önceki görüntüleri görürsün ancak.

Not: Rakamlar sallamadır.

O zaman ki görüntülerin kaç ışık yılı olduğu hesaplanacaktır elbette ki.

• 65 milyon ışık yılı uzaklıkta bir yere gidersen senin yazdığın yazıya göre şimdiyi görürsün dinazorları değil. gitme süresini hesaba katmamışsın. tabi bunun için ışık hızıyla gittiğini varsayıyorum
  • Mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: İsmail Uyar

Bildigimiz üzere gökyüzünde ki yıldız sayısı saymamizin mümkün olmadığı söylenecek kadar fazladır. Ve aslolanın bundan çok daha fazla oldugu söylenmektedir. Sebebi ise söylenenin üzerine, görüş açımızın henüz ulaşamadığı yıldızlara çarpan ışığın yansımasının bize ulaşmamış olması, o yansımaların bize ulaşması örneğin 2 yıl alacak ise, bize ulaşan görüntü, anı yaşayan yıldız için 2 yıl geçmişte kalmıştır. Yani o yıldıza ait bir geçmişi görebiliriz. Peki geçmişte varolduğu bilinen dinazorların görüntüsüne, dünyadan belirli bir ışık yılı uzağa gidilerek ulaşılabilir mi?

Zaten o yıldıza baktığımızda hep geçmişi görüyoruz. Bazen gökyüzüne bakıp dalıp gittiğimde kendi kendime belkide şu an yüzbin yıl önceki evrene bakıyorumdur diyorum. Ama şu dinozorlar çağı olayının gerçekleşmesi imkansız. Çünkü mesela diyelim 60bin yıl önce dinozordan yansıyan ışık uzayda ilerledi ilerledi ilerledi. 60bin ışık yılı uzağa gitti diyelim. Bizim bu ışığı gözlemleyebilmemiz için 60bin ışık yılı uzağa; o foton 1cm bile ilerlemeden yetişip bakmamız lazım. Ki bunun gerçekleşebilmesi için bizim ışık hızından çok çok yüksek bi hızla 60bin ışık yılı uzağa gitmemiz gerekir. Daha ışık hızına yaklaşamıyoruz birde ışık hızını nasıl geçelim? Bu olay ancak bi ışınlanma olayıyla oraya ışınlanarak gözlemlenebilir. Ki onun içindr bi 300yıl felan vardır.

Kısacası o iş imkansız

• quote:

Orijinalden alıntı: Peopledie Everyday

Geçmiş olmuş bitmiştir. Öyle geçmişe gidipte orda yaşamak felan hikaye. Zamanın daha hızlı ya da yavaş akması zaten teoride mümkün ama geçmişe gidebilme olayı saçmalıktan başka bir şey değil

Haklısın ancak geçmişe gitmekten çok geçmişte yaşanmış birbolaya şahit olma isteği. Ayrıca orda yaşamak demedim, gittiğimiz uzaklıktam görmek dedim

• kulağı hoş geliyor ama mümkün olacağını sanmıyorum

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.