Şimdi Ara

Varmı aradığım gibi bi MMORPG?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar. Daha önce hiç mmorpg oynamadım. Çok önceden arkadaşlarımın ısrarıyla 1 hafta filan rappelza bakmıştım tüm tecrübem bu yani. Ama nedense yaz gelince inanılmaz bir boşluk oldu bende. Hiç aklıma gelmezdi ama mmorpglere bakmaya başladım bugün.

Bu sene etrafımı lol sardı. Ancak nedense hiç çekici gelmiyor oyun. Şimdi başlasam öğreticek 10 tane adam var ama ısınamadım işte.

Burdaki free to play mmo başlıklarına bakarak oyunları tanımaya çalışıyorum ama hepsi çok yabancı geliyor. Ben aradığım özellikleri yazıyımda belki yardımcı olursunuz.

-Yukarda belirttiğim gibi free to play olmalı yani her ay para vericek kadar ciddiye almıyorum sonuçta bi oyun.
    -Ancak ftp olmasının oynarken dezavantajlarının minimum olması lazım. Yani emek vererek bi yerlere gelinmeli herşey paraya bağımlı olmamalı.
    -Çok şikayet edilen bi durumda şu gördüğüm kadarıyla çoluk çocuğun az olduğu bi oyun olmalı. Benim içinde çok önemli bu. Mesela metin2 knight filan bakıyorum forumlara konuşmalardan yaş ortalaması anında anlaşılıyor. Çok popülerler sürekli item char satışı filan var ama seviye yerlerde maalesef.
    -Çoğu oyunda hile konuları almış başını gidiyor. Hileye göz yumulmamalı.
    -Alışverişte yoğun olursa iyi olur. Belki dalga geçiceksiniz online oyunlardan uzak olduğum için bilmediğim için mantıksız isteklerim olabilir ama atıyorum 3 4 ay oynadıktan sonra karakterimi satıp para kazabiliyim isterim. Yani tutulmayan bir oyun olursa alışverişte olmaz yanlışsam düzeltin.

Toparlıyım

-Free to play
    -Paraya olabildiğince az bağımlı
    -Seviyeli bi ortam
    -Hilesiz
    -Alış-verişi yoğun

Bu saydığım 5 maddeye en uygun oyun hangisi olabilir? Daha doğrusu varmı böyle bi oyun

Dediğim gibi online oyun bilgim 0 a yakın. Ama vaktim bol öğrenebilirim. Yeterki dediklerim olsun. Sonuçta iyi kötü bi ftp oyun bulabilirim ama ileride para ödemem gerekicekse veya saçma sapan insanlarla muhatap olacaksam oyun hileden geçilmiyecekse yada aylarca emek verdiğim char bi hiç uğruna gidicekse hiç başlamayım daha iyi.

Onun dışında pvp filan çok önemli değil benim için. Ben karakterimi geliştirmeye bakarım görevleri yaparım filan. Oyunun içeriği açısından ise tek isteğim bu olur yani. Rappelzı o yüzden bırakmıştım sürekli bişeyler kesip duruyodum başka birşey yoktu inanılmaz sıkıcı gelmişti.

Bikaç konudan okuduğum kadarıyla çoluk çocuktan hileden filan kurtulmanın tek yolu ingilizce. İngilizcem iyidir mutlaka bi artısı olur diye düşünüyorum.

Şuanda incelediğim tek oyun Aion ama çok fazla oyun var bilen birileri yardımcı olursa çok sevinirim.

Konu yanlış yerdeyse affola genel bi forum yok rastgele bi oyun forumuna açtım.

• Biraz daha araştırınca seçeneklerimi 2 ye indirdim. Aion ve Tera online.

Teranın grafikleri çok hoşuma gitti. Mmorpglere ısnamamın bi sebebide uzakdoğu havasıydı. Aionda bu varken terada yok.

Ancak teraya dünyanın en iyisi yada çöp diye yorumlar yapılmış arası yok yani. Aionda ise yorumlar genelde iyi. İlk mesajımı dikkate alıarak hangisini önerirsiniz?

İkiside 20 küsür gb bikaç gün alıcak indirmesi. Teraya daha yakınım ama nedense cevap gelmezse akşama kadar bu gece indirmeye başlıyıcam.

Bu arada konuyu tera online bölümüne taşımak istedim ama beceremedim bi admin filan görürse yardım eder umarım
  • Bence Tera Online a baslamalisin. Action based oldugu icin, mob kesmek bile pek sıkıcı olmaz diye dusunuyorum. Ben pek oynayamadim pc kastigi icin ama, gameplay videolarini incelemelisin ;) iyi bi bilgisayarin varsa oneririm. Eger oyun satin almayi dusunuyosan guild wars 2 yi de dusunebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valeara

Bence Tera Online a baslamalisin. Action based oldugu icin, mob kesmek bile pek sıkıcı olmaz diye dusunuyorum. Ben pek oynayamadim pc kastigi icin ama, gameplay videolarini incelemelisin ;) iyi bi bilgisayarin varsa oneririm. Eger oyun satin almayi dusunuyosan guild wars 2 yi de dusunebilirsin.

Terayı indiriyorum şuan. 24 gb in in bitmiyor Para vermek istemiyorum oyuna yoksa guilt wars 2 yi öve öve bitirememişler. O yüzden seçeneklerimi 2 ye indirmiştim. Birazda yabancı forumlara baktım ve burada yapılan yorumlarla alakası yok. Benim aradığım kriterlere Tera daha çok uyuyor aiondan. Gerçek paraya çok az bağımlıymış. Çoluk cocukta yok anladığım kadarıyla Türk oyuncu bile az diğer oyunlara göre.

Ve youtubeta bikaç video izledim grafikler map filan çok hoştu. Atmosferide güzel. O klasik uzakdoğu yapımı oyunlardan değil. Özellikle karakter yaratma bölümü çok iyiydi. Umarım bilgisayarım kaldırır. Sistem gereksinimlerim fazlasıyla tutuyor ama notebook olduğu için bi pislik çıkartabilir. Bana bu oyundan önce bi online oyunun bu kadar sistem isteyeceğini söyleseler hadi ordan derdim.

Bu arada youtubetaki incelemede aliveingames miydi neydi adını tam hatırlayamadım bi arkadaş çok güzel ve eğlenceli incelemeler yapmış çok güldüm valla Hele guilt wars 2 incelemesi var heyecandan ölecek diye korktum

• Ultima Online'a bekleriz aradıklarınızın çoğu ve fazlası var
  • UO altına açmış yanlışlıkla galiba :) UO ücretli ama private sunucularda oynayabilirsin tabii.

soruna gelirsek Aion oynamanı tavsiye ederim. derinlik, sunum, grafikler ve hikaye olarak o bahsettiklerinden çok daha iyi. sana bu arada aion dışında f2p verenler zaten adam gibi aion oynamamış kişiler olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.