Şimdi Ara

Vantilatör arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://urun.n11.com/vantilator/ufo-atsfi-01-soguk-buharli-vantilator-iyonizerli-vantilator-P199543078?cid=604001&gclid=CjwKCAjwtdbLBRALEiwAm8pA5SaIqzcyuk5DaSvFdIJHbei3Wb7MY---woeE-wio_-rgJXwzdN3eDRoCImAQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Merhaba yukarıda linkini attığım Ufo ATSFI-01 model vantilatör var 5-6 yıllık. Geçen yaz normale göre biraz yavaş döndüğünü farketmiştim. Bu yaz 3. kademede bile neredesye dönmüyor çok ağır şekilde dönüyor. İçini açtım ama sorunun ne olduğuna dair fikrim yok. Araştırdığım kadarıyla bu tip sorunlar genelde kondansatörle alakalı oluyormuş. Bu parçayı yenilersek çalışır mı?

Vantilatör arızası

• Arıza mekanik olabilir.
    Elle çevirince kasılma var mı yoksa çok rahat dönebiliyor mu önce onu kontrol edin.
    Eğer hafif bir sıkışma varsa milin ön yatağına bir bakın.
    Bu kısımdaki yatak ekseninden hafif sağa sola kayıp sıkışabiliyor en azından bende ki sorunu böyle halletmiştim.
    Hazır açmışken çok az gres yağı sürmeyi de ihmal etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukubara -- 24 Temmuz 2017; 22:47:35 >
  • Kapasitörden kaynaklandığını sanmıyorum. Kapasitörün ordaki tek işlevi ilk startı vermek için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kukubara kullanıcısına yanıt
    elle çevirince dönüyor ama kasılma var mı anlayamadım biraz ağır dönüyor sanki. ön bölümü söküp mil yerlerine yağ sıkıp taktım şimdi hiç dönmüyor :/
  • benzer sıkıntı bizim vantilatördede var fakat açılışta yavaş dönüyor sonradan hızlanıyor
  • motorun miline dönen yerlerine yağ sıkın sadece.
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Aynen kapasitörle alakalı sıkıntı olsa start olmazdı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rezistans arızası mı?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu vantilatörlerin sargıları alüminyum. sargılardan biri kopmuş olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.