Şimdi Ara

vampirler gerçekmi ( ciddi ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
13.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    gerisi palavra
    quote:

Orjinalden alıntı: volt

evet vampirler var
    bu vampirler yarasaya benziyor biraz daha küçükler
    hayvanların kanını emiyorlar
    mesela ineklerin ama hayvanı öldürmüyor ve pek te
    canını yakmıyor
    bir nevi asalak

• quote:

Orjinalden alıntı: sanchalf666

bizim patrona rastlar inşallah o amok koşucusu
    şaka bi yana vampir diye bişey keşke olsa
    macera olur
    blade falan takılırız
    gümüş kurşun vs
    ha bi de blade kılıcı lazım
    araba motor masraf ama yaa

Bardan içeri girip hepsini dagatırdık.

• wampir yarasalar kanını emdiği canlının canını hiç acıtmazlar çünkü emmeye başlamadan önce özel bir lokal enestezi salgılarlar bölgeye ve uyuştuktan sonra afiyetle emerler, kanını emdikleri küçük hayvanlar anında olmasa bile bazen ölürler (kan kaybından)
  • benzeri bir hikayeyide ben duydum.köyde bir kadın kedi şekline dönüşüyormuş(kadın olduğu sonradan anlaşılıyor)ve küçük bebekleri öldürüyormuş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: qtq

benzeri bir hikayeyide ben duydum.köyde bir kadın kedi şekline dönüşüyormuş(kadın olduğu sonradan anlaşılıyor)ve küçük bebekleri öldürüyormuş...

aynen öyle
  • vampir yarasalar orta amerikada yaşarlar...
    sığırların başbelasıdır bunlar.
    kan emmeleri pek sorun değil ama kuduz bulaştırıyorlar hem hayvanlara hem insanlara.

tvde görmüştüm. yarasaların sesli radarının (bu hayvanlar kördür çıkardıkları sesin yankılanmasını radar olarak kullanarak uçarlar) yansımadığı bir maddeden ağ yapmışlar balık ağı gibi. sığır sürülerinin yakınına geriyorlar.
    sonra yakaladıkları yarasalara baktılar biri böcek yiyen yararlı bir yarasa bunu bıraktılar... 10 tane kan emici var. bunlara geç
    etki eden çok zehirli bir madde sürdüler.
    sonra bu yarasalarıda bıraktılar.. koloni halinde mağarada yaşıyorlar ve birbirlerinin tüylerinide yalıyorlar...
    bu şekilde birçoğunu öldürebilmek mümkün oluyormuş ve bu yöntemle zararlarını epeyce azaltmışlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: m@Ximus*

Vampirler varmış ama Holywood filmlerindeki gibi değil. Vampirlik bir hastalığın sonucu. TRT'de Kanıt Peşinde dizisinin bir bölümünde vardı. Kadın ıssız yerlerde insanları köpeğine öldürtüyor ve kanlarını içip karaciğerlerini yiyordu. Hastalık sebebiyle bu insanlar güneşe çıktıklarında derilerinde lekeler oluşuyormuş, ama insan eti yediklerinde hastalığı bir miktar bastırıyorlarmış.
    Bu arada belirteyim dizi bilim-kurgu değil gayet ciddi bir dizidir...

o diziyi bende biliyorum.. hastalık falan dogru olabilir tabi ama ogretmen olayı falan cok sacma geldi bana..
    Vampirin olmasını bende isterdim harbi manyak macera olurdu

• diyorum başkada bişey demiyorum
  • aslında böyle bir hastalık var. bazı hastaların metabolizması çok hızlı calısarak kan üretimi metabolizmanın hızına yetişemediği için ölümcül derecede kansızlık belirtileri görülür ve bu yüzdende vücudun kan ihtiyacı artar.. adam ısırıp kan içmekte işin fantezi tarafı :D
  • akciğer.avi. Ve ayrıca
  • Zombi hikayeleri bitince Donanım Haber'de birde vampir hikayeleri başlasın tam olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

quote:

Orjinalden alıntı: qtq

benzeri bir hikayeyide ben duydum.köyde bir kadın kedi şekline dönüşüyormuş(kadın olduğu sonradan anlaşılıyor)ve küçük bebekleri öldürüyormuş...

aynen öyle

Bu dediğiniz ümmüsübyan efsanesine benziyor, loğusa kadınlara musallat olup çoıcuklarını öldürüyormuş
  • 40 sayisi samanizmden geliyor.

ölülerin de 40 i beklenir mesela tamamen samanizmin gunumuzdeki kalintilarindan biri
  • evet daha çok yeni doğan bebeklere musallat oluyormuş vaybe 7 senelik konu
  • quote:

arkadaşlar vampir tarzında anlatılan bişyler duydunuzmu mesela bizim oralarda cazı dedikleri bişe var ve yeni doğan çocuklar 40 günlük olana kadar asla yanlarından ayrılmazlar ve bunları tasvir ederlerken norml aramızda yaşayan insanlar fakat aniden dönüşüm geçirdikleri gözlerini kızardığı dişlerinde dğişim olduğu falan söyleniyor yaşlılarca tabi bu tanıma uyan beim aklıma vampir gedi bu cazı dedikleri şey daha çok yeni doğan bebeklere saldırırmış ve ciğerlerini yermiş çocuğu ölü olarak bulanlar ciğerinin çalındığını görürmüşler yüzden 40 günlüğe kadar yalnız bırakmazmışlar yalnız ölümsüzlük diye bir olay yok ben pek inanmamıştım fakat bize uzak olan akrabalardan biri kendisi öğretmen namazında niyazında bi insan ben daha konuşmadım fakat aile içinde önemli bir yeri var bu namaz kılarken arkadan bir gölgenin geçtiğini fark eder ve huylanır selam verip odaya girdiğinde o yaratık ilekarşılaşır baya bi boğuşma geçer ve akrabam üstün gelir yenilen yaratık eski haline döner ve o köyden tanınan bir kişidir öğretmen ona bidaha böyle bişe yapmayacağına yemin ettirir ve bırakır ve onun kim olduğunuda kimselere söylemez vallaha ben gidince oakrabama olayın ayrıntılarını soracam şimdiye kadar hiç görüşmedim ama b anlattığım gerçek ben byburtluyum belki trabzon ve erzurum tarafından olanlar benzer şeyler duymuş olabilirler en azından 40 günlük bebek olyı vardır öyle ise ailelerine neden çocuğu yalnız bırakmazlar diye sorsunlar bakalım amacım paylaşmak ve daha fazla bilgi edinmek teşekkür ederim

İlk bahsettiğin 40gün yalnız bırakılmaz meselesi eski Türklerde de vardı ve bunu yapanın Al karısı denirmiş yani bir çeşit Türk mitolojik yaratığı bu inancın başlangıcı Alkarısı
    2.O güreş meseleside yine Türk mitolojisinden yine bir yaratık ile ilgili hatta efsanesine göre geceleri yolda gördüğü kişilerle güreşir yendiklerini öldürür yenemediklerinden yaklaşmayacağına söz verip uzaklaşır
    Edit;O 2.yaratığa gulyabani deniyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anypeopl.. -- 7 Mayıs 2012; 21:44:42 >

• çok benzer evet hatta ben bayburtluyum bizim orda cazı dediklerine muşta falan alkarısı deniyormuş evet doğru şuan tamamen aynı şeyden bahsediyoruz
  • quote:

çok benzer evet hatta ben bayburtluyum bizim orda cazı dediklerine muşta falan alkarısı deniyormuş evet doğru şuan tamamen aynı şeyden bahsediyoruz

Zaten dünyadaki birçok efsaneli yaratıklar birbirine benzer mesela hortlak-vampir,ejderhalar Alkarısı-Lilith tabi bunlar adı üstünde efsaneli yaratıklar ama yörelere göre farklı batıl inançlar oluşturuyorlar
  • Çok Blade izliyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.