Şimdi Ara

VALİ'den MEKTUP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samimi olarak tanıdığım çok aziz bir abimizin mektubundan alıntı yaptım aynen buraya özel isimleri değiştirerek aktarıyorum bir kısmını.
    İsteyen inansın isteyen inanmasın herkesin görüşü kendine...

    Herkesin bahsettiği yeni bir darbe veya yumuşatılmış darbenin zeminini hazırlıyorlar bu zaten iyice ayyuka çıktı. Ama pis olan ise ülkeyi batırmak isteyenlerin tezgahı olması. Bu iş geniş alana yayılmış bir grup tarafından yürütülüyor, bunuda bir çok kişi biliyor. Malumun benim aram bu hükümetle hiç bir zaman iyi değildi ama hükümeti indirecek olan bu grup kesinlikle ülkeyi ateşe atacak. Abd desteği ile gelen yeni bir darbe ve elbette bazı tavizleri olacak bu yardımın. Diyet ödeyecekler ama bu onlar için zor değil! Neden? Çünkü bu ülkenin insanı değilller. Kimin malını kimse satacaklar... Taviz denince herkesin alına İran dosyası geliyor ama işin ucu o kadar sivri değil. Devlet şu an mahvolmanın eşiğine getirilmeye çalışılıyor belki uzaktan bunları göremiyorsun ama hoş burdakiler zaten görmüyor. Az kalsın Gelibolu’yu bu serseriler AB’ye kaptırıyorlardı, Selim uyarıp tavır koymasaydı 10 sene sonra vize ile girecektik oraya ki benim kırmızı bile bir naneye yaramayacaktı..
    Sende görmüşsündür Demirel gene gündeme girmek için uğraşıyor!!. Hayır uğraşmıyor, çünkü ona kalan kısmı bitirmeye çalışıyor. Amacı iktidara gelmek falan değil bunu cümle alem biliyor. Amacı sevmediğim bir hükümete nasip olan ve takdir ettiğim malum operasyondu. Demirel’in en büyük karın ağrısı o ki intikamını alacak ve sonrasında 2. plandaki istekleri gelecek. Ah yeğenim bir yakından tanısan yaptıklarını bilsen aynen benim gibi miden delik deşik olur..

    Abd’ye meclis Irak için izin vermeyince ne olmuştu. Abd’liler demişti ki; Biz size geçmiş darbelerde destek verdik bu mu karşılığı?? Ordu da gerekli yerlere bir ültimatomdu bu aslında. Adeta fırça yediler bu iş böyle mi yapılır diye. Maalesef kuzum biz, silahlıların içine sızmış ve üst katmanı ele geçirmiş hainleri aşamıyoruz. Ben ilin babasıyım ama garnizon komutanının emrindeyim. Kanuna bakarsan onlar benim emrimde olacak HAH!..

    Bu iktidardaki salaklar bazı adımları hızlı attılar. Rektörlerle uğraşmanın vakti değildi. Çok gerekliydi ama vakti değildi. Rektörler bu büyük yılanın Türkiye’de ki kısmının başıdır ve gerçekten o yetkilerle kuşatılmış makamdan defedilmelidirler ama bizim Kazım dahi sırf menfaatine uyuyor diye evinde küfrediyor dışarıda bu adamlara eyvallah diyor. Bildiğin gibi değil iyice bunaldım bende.
    Çok hızlı gidiyoruz çukura. Bedavaya.. Ucuza... Onursuzca.. Savaşamayacağız bile haberin var mı? Şu an İzmir’i Yunanlıya verdik deseler kim evinden çıkıp tavır koyacak haberin var mı? Kimse bir avuç deli haricinde!!.. He koyarlar ağabey dersen şimdiye kadar olanlardan ötesi mi var yeğenim derim sana. Ah neler oluyor bir anlatabilsem. 3 kuruşluk vali olarak benim payıma hangi evraklar düştü anlatsam çıldırırsın. Zıkkım fakülteyi bitirmeyip olmasaydım bu makamda diyorum hergün. İmza atanlar bir çok şeye vakıf halk uyuyor. Eve her zamanki gibi vaktinde geliyorum 3 tane sıpa vaktimi şenlendiriyor gece ise uyku yok, sabah olsa da gitsem diyorum ama nereye?? Recai gibi olsam diyorum bazen, tek işi arabamın kapısını açıp beni götürmek getirmek, gidilecek yere benden önce gidip milleti uyarmak, vali geliyor, vali istiyor, vali diyor, vali babam vali...
    Vatanperverler hapse giriyor, hainler ne yapacağını karıştıran hükümete karşı kampanya başlatıyor. Artık ülserim iyice arttı ve herseferinde Atatürk diyerek ortalığı ayaklandırmaya çalışan hainleri gördükçe iyice azıtıyor. Önümdeki ceviz masayı atacam aşağı bir gün bu sinirle. Ya ne deyim sana nasıl deyim bilmiyorum. Ülkeyi harcayacak bunlar ve bizde bir bok yapamıyoruz. Hükümeti devirdikleri anda önlerinde hiç bir engel kalmayacak yaz bunu bir kenara. Dedim ya bu hükümeti günahım kadar sevmiyorum ama yok anasını satayım yok işte başka..
    Alayı planlı bir şekilde kalktılar ayağa gene. Geçen Cüneyt geldi lafladık azcık. Yargıtay olayından bahsetti ki zaten bildiğim şeylerdi. Hükümet patır patır toplattırdı polise ama ne fayda malum çevre kaptırdı gitti, zaten dertler yargıtay değildi ki yapan onlardı zaten..
    Şöyle etrafa bakınca sevmediğim hükümet şu an ülke için beceriksizce de olsa çalışan tek alternatif. Erkan adlı ufaklıkla ilgili planları ise akıllıcaydı alkışladım ilk duyduğumda.. Neyse şu an elimizde bunlar var ve ötekilerden iyidir diyorum. Ama Abd ve Ab ortaklaşa şu anki rezil satılıkları yönlendiriyorlar. Hani Zübeyr anlatırdı ya kendini kaptırmış şekilde İttihat Terakkiyi. Aynıları gene geliyor. O zamanlar Osmanlı’yı gömdüler bu hainlerle şimdide Türkiye’yi gömüp Osmanlı’dan geriye bir şey bırakmak istemiyorlar. Aman sakın ola ki her denilene inanmayasınız, sakın bu ecnebi uşaklarının sözlerine kanmayasınız. İttihat Terakkiden tek farkları çok daha güçlü olmaları. Atatürk boşuna mı sırt çevirmişti onlara. Ne zamanki ne mal olduklarını anladı tekmeyi bastı. Zaten sonrasında onunla da uğraştılar epeyce ama ruhu şadolasıca akıllı hareket etti de memleketi yem etmedi onlara.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.