Şimdi Ara

VakifBank Reserve [ANA KONU] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
83
Favori
111.551
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: önceki 1...16...29303132
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkürler bu ilginçmiş hep ana para birimi Euro ile harcama yapılan yerde Euro ekstresi. Usd ile harcama yapılan yerde usd ekstresi mantıklı diye düşünmüştüm. Demek her zaman TL ekstre daha avantajlı oluyormuş.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam her zaman avantajlı diyemem , sadece benim bakış açımla öyle diyelim (yanlış yönlendirmiş olmayayım).

Çünkü banka katakulli yapıp işlemi hafta sonu gerçekleşmiş gibi gün sonu kuru ile çevirirse çok yüksek kurdan işlem yapmış olabiliyorsun da .

Örneğin salı günü yaptığım bir EUR harcaması, hafta sonu düştü işlemlere ve aşırı yüksek kur ile gerçekleşti . Bankanın da açıklaması aşağıdaki gibi ,

-----

Kredi kartı ile yurtdışında yapılan harcamalar için USD, Euro veya TL hesap özeti olarak belirlenebilir. Seçim sonrasında yurt dışı harcamalarınız, talebinize göre TL, USD veya EUR olarak hesap özetinize yansıtılmaktadır. 

Kredi kartı hesap özeti seçiminizin TL olması halinde, yabancı para ile yapılan işlemler provizyon alındığı sırada Akbank kurlarından TL karşılığına dönüştürülmektedir ve kart hesabınızda bekleyen provizyonlarda bu tutarlar görülmektedir.

Bankamız uygulamasında TL ekstresi olan kart hamillerimizin USD para birimi dışında gerçekleşen işlemleri Visa/MasterCard tarafından USD‘ye çevrilir. USD olarak bankamıza yansıtılan işlemler ilgili tarihteki Gişe USD satış kuru üzerinden %2 mark-up uygulanarak TL’ye çevrilmektedir. 

Hesap özetimi seçimi TL ise;

- USD para birimiyle yapılan harcama(lar);

* Visa / MasterCard tarafından bankamıza yansıtıldığı tarihteki Akbank gişe satış kapanış kuru üzerinden %2 mark-up uygulanarak TL'ye çevrilmektedir.

- USD dışında başka bir para birimiyle yapılan harcama(lar);

* Visa tarafından 0,85 komisyon uygulanarak, MasterCard tarafından herhangi bir komisyon uygulanmadan USD'ye çevrilmektedir. Harcama(lar), Visa / MasterCard tarafından bankaya yansıtıldığı tarihteki Akbank gişe satış kapanış kuru üzerinden %2 mark-up uygulanarak TL'ye çevrilmektedir.

Hesap özeti seçimi USD ise;

- USD para birimiyle yapılan harcama(lar);

* Hesap özetine direkt USD olarak yansıtılmaktadır.

- USD dışında başka bir para birimiyle yapılan harcama(lar);

* Visa tarafından 0,85 komisyon uygulanarak USD'ye çevrilmekte ve hesap özetine USD olarak yansıtılmaktadır. MasterCard tarafından herhangi bir komisyon uygulanmadan USD'ye çevrilmekte ve hesap özetine USD olarak yansıtılmaktadır.

Hesap özeti seçimi EUR ise;

- EUR para birimiyle yapılan harcama(lar);

* Hesap özetine direkt EUR olarak yansıtılmaktadır.

- EUR dışında başka bir para birimiyle yapılan harcama(lar);

* Visa / MasterCard tarafından harcamanın USD karşılığı bankaya gönderilmekte, banka tarafından ilgili tutar önce Akbank gişe satış kapanış kuru üzerinden TL'ye, sonrasında yine Akbank gişe satış kapanış kuru üzerinden EUR'a çevrilmektedir. EUR'a çevrilen tutara %0,25 kar uygulanarak hesap özetine yansıtılmaktadır.

Aksi talep edilmediği müddetçe yurt dışı harcamalar TL'ye çevrilmekte ve TL hesap özeti gönderilmektedir.

Yurt dışında, yabancı para cinsinden yapılan nakit kullanımlar, hesap özeti seçimine bakılmaksızın TL'ye çevrilmekte ve TL hesap özeti oluşturulmaktadır.

İşlem anında kullanılan kur kullanılabilir kart limiti güncellemek ve provizyon anında limit kontrolü yapmak için kullanılmakta olup işlem onay kaydı geldiğinde o günün kuru üzerinden hesaplama yapılarak kredi kartınıza yansıtılmaktadır. 

Bilginize sunarız.

Saygılarımızla.

---------

• Merhaba;

İnternet şubesinden yaptım ödemeyi, dekont bu şekilde geldi.

Reserve kart, harcamalarda görünüyor ödeme.

Kontrol edebileceğim, düzgün dekont alabileceğim yöntem var mıdır?

VakifBank Reserve [ANA KONU]

Bahsettiğiniz yurtdışı çıkış harç pulu ise , Dijital Vergi Dairesi'ne giriş yaparak “Sorgulamalar/Doğrulamalar” menüsündeki “Yurt Dışına Çıkış Harcı Sorgulama” alanınından kontrol edebilirsiniz .

Burada buldum hocam, teşekkürler...

• hiç deneyen oldu mu acaba bu harç pulunun süresi bazı yerlerde 1 yıl bazı yerlerde 1 ay yazıyor, kullanmazsak yıl sonuna kadar geçerli mi acaba? ben 2-3 ay sonra çıkıcam yurtdışına tekrar. pul u aldım kullanadım henüz.

• Christopher Moltisanti kullanıcısına yanıt
    Hocam bende araştırmıştım çoğu yerde 1 ay yazıyor ama kanunda herhangi bir süre yok. Belirsiz bir durum yani

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Dijital ödeme de 1 ay pul da 1 yıl ama 31 aralık son günü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

GEÇMİŞ YP ALIŞVERİŞ BORCU açıklaması ile 2879.18TL harcama yansıtılmış.

Nedir, bu sizce?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Tekrar baktım;

Ekstre USD kesilmiş, USD ödemişim...

evet bu bilgi doğru. ek olarak alımdan sonra zam gelirse geçersiz oluyor ikisi de yeniden aldırıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    KINGSTON 8GB HX316C10FBK2 1600Mhz CL10 DIMM 1.5V Ram x 2
    ASUS RADEON RX560 2GB OC EDITION
    XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA
    LG E2381VR-BN 23" FULL HD MONITOR
  • kampanya sartlarini karsilarsaniz, yurtdisina cikmasaniz da ,1 ay icinde kullanmasaniz da harç pulunuzu alın.
    harc pulunun süresi dolduktan dijital vergi dairesine girip harc pulunu süresi içinde kullanmadiginizi belirtir dilekce doldurun iban numaranızı girin. ortalama 2 ay sonra parayi hesabiniza yolluyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.