Şimdi Ara

VAIO-NS21M...değer mi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrba arkaşdaşlar bir arkadaşıma VAIO NS21M (http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=36411) almak istiyoruz.Kullanma amacı : genel olarak internet,office programları, film izlemek.Çok nadir photoshop ve oyun için kullanmıycak pek fazla.Bu modeli alan ve kullanan arkadaşlar lutfen artılarını ve eksilerini yaza bilirler mi?Bu aralar bu urunde indirim var her yerde, ortalama 1550 lira civarında.Tasarımı harika cunki.Urunun kullanma amacı içinde ozellikler fena sayılmaz.Sizce değer mi almaya?Ozellikle kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim, ısınma sorunu varmı,şarjı nasıl ve s.
    Şimdiden teşekkur ederim

• 1-ısınma sorunu hiç yok..
    2-harici bir ekran kartı olmaması oyunlar için dezavantaj ama bu özelliği ile batarya kullanımı nerdeyse güç tasarruf modunda 3 saat 30 dakikayı buluyor.
    3-Film,internet ,office çok rahat karşılar.
    4-Fan sesi kesinlikle sessiz ortamda bile rahatsız edecek boyutta değil.
    4-Photoshop kaldırır.işlemci çift çekirdekli.Ekran kartı Intel 4500M yeni nesil 1340 MB a kadar hafızaya çıkabiliyor.
    5-kasa kalitesi,LCD renk kalitesi çok iyi.
    6-1480 e almıştım ben Vatan dan 4 ay önce..

Orijinalden alıntı: mybo37

1-ısınma sorunu hiç yok..
    2-harici bir ekran kartı olmaması oyunlar için dezavantaj ama bu özelliği ile batarya kullanımı nerdeyse güç tasarruf modunda 3 saat 30 dakikayı buluyor.
    4-Photoshop kaldırır.işlemci çift çekirdekli.Ekran kartı Intel 4500M yeni nesil 1340 MB a kadar hafızaya çıkabiliyor.
    vatan'dan ykb 5 taksit 1408 tl ye aldık, MSI YI Da satacaz artık...

kasa gerçekten çok kaliteli, görüntü için yorum yapmaya bile gerek yok,
    klavye sık yazı yazanlar için kullanışlı, şarjı bir kere denedim 3 saate yakın gitti..
    fan sesi konusunda bir önceki arkadaşla mutabıkız.,
    ayrıca yanında verdikleri çanta da çok şık,
    fakat sony kutusu üzerinde mouse da görünmesine rağmen, öle bişey beklediğimiz üzre çıkmadı, dolayısıyla hayal kırıklığına uğramadık:)..
    wireless evin her tarafında 5 çekiyor :),bluetooth yok, bence büyük kayıp da değil :)
    kamerası var 1,3 megapiksel imiş pek öle göstermese de..

aldıktan sonra kurtarma yapmayı unutmayın zira herhangi bir cd vermiyorlar. kurtarma için 4 adet dvd gerekiyor. işlem 2 saat civarında sürüyor...

bla bla...

• quote:

Orijinalden alıntı: meyster

vatan'dan ykb 5 taksit 1408 tl ye aldık, MSI YI Da satacaz artık...

kasa gerçekten çok kaliteli, görüntü için yorum yapmaya bile gerek yok,
    klavye sık yazı yazanlar için kullanışlı, şarjı bir kere denedim 3 saate yakın gitti..
    fan sesi konusunda bir önceki arkadaşla mutabıkız.,
    ayrıca yanında verdikleri çanta da çok şık,
    fakat sony kutusu üzerinde mouse da görünmesine rağmen, öle bişey beklediğimiz üzre çıkmadı, dolayısıyla hayal kırıklığına uğramadık:)..
    wireless evin her tarafında 5 çekiyor :),bluetooth yok, bence büyük kayıp da değil :)
    kamerası var 1,3 megapiksel imiş pek öle göstermese de..

aldıktan sonra kurtarma yapmayı unutmayın zira herhangi bir cd vermiyorlar. kurtarma için 4 adet dvd gerekiyor. işlem 2 saat civarında sürüyor...

bla bla...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar çok teşekkur ederim cevaplarınız için.Dün aldık bilgisayarı, ilk izlenimlerimiz çok iyi.Tamamen sessiz çalışıyor, ısınma problemi yok, webcam iyi durumda hemen msn'le denedik görüntü çok iyi,alır almaz kurtarma DVD yaptım hemen, tasarımı zaten harika urun elinizdeyken kaliteyi his ede biliyorsunuz,klavye tuş dizilimi çok iyi ve kullanışlı.Kısaca almak isteyen, kararsız kalan veya karşılaştırma yapan herkese tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: doctor_of_death

Arkadaşlar çok teşekkur ederim cevaplarınız için.Dün aldık bilgisayarı, ilk izlenimlerimiz çok iyi.Tamamen sessiz çalışıyor, ısınma problemi yok, webcam iyi durumda hemen msn'le denedik görüntü çok iyi,alır almaz kurtarma DVD yaptım hemen, tasarımı zaten harika urun elinizdeyken kaliteyi his ede biliyorsunuz,klavye tuş dizilimi çok iyi ve kullanışlı.Kısaca almak isteyen, kararsız kalan veya karşılaştırma yapan herkese tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    yalnız ben setup ına giremedim bunun ?

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: meyster

makinayı aç. Vaio logosu göründüğü anda F2 tuşuna parmağını 5-10 sn.kadar basılı tut. Set up a girersin.yalnız hemen söyliyimki set up sadece bios açılış parolası koymak için işe yarıyor. Öyle fan hızı , ekran kartı performans, intel virtualizion technology ayarları falan yok.basit bir bios menüsü.

eğer recovery,geri yükleme onarım ekranına gitmek istersen aynı açılıştaki gibi fakat bu kez F10 tuşuna basarak yapıcan

• quote:

quote:

makinayı aç. Vaio logosu göründüğü anda F2 tuşuna parmağını 5-10 sn.kadar basılı tut. Set up a girersin.yalnız hemen söyliyimki set up sadece bios açılış parolası koymak için işe yarıyor. Öyle fan hızı , ekran kartı performans, intel virtualizion technology ayarları falan yok.basit bir bios menüsü.

eğer recovery,geri yükleme onarım ekranına gitmek istersen aynı açılıştaki gibi fakat bu kez F10 tuşuna basarak yapıcan

Alıntıları Göster
    Orjinalden alıntı: mybo37

teşekkürler @mybo37

peki konu recovery den açılmışken şuna ne diyeceksin; yedekleri dvd ye bastık fakat, hardiski windowstan bölmek için aşağıdaki yazılımı yüklediğimde 14 gb gibi bir kısmın "unknown partition" olarak tanımlandığını gördüm. Yani burası bir recovery disk alanı olamaz ( ne demekse :) )

Bunu silsek nolur?

teşekkürler

VAIO-NS21M...değer mi???

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

teşekkürler @mybo37

peki konu recovery den açılmışken şuna ne diyeceksin; yedekleri dvd ye bastık fakat, hardiski windowstan bölmek için aşağıdaki yazılımı yüklediğimde 14 gb gibi bir kısmın "unknown partition" olarak tanımlandığını gördüm. Yani burası bir recovery disk alanı olamaz ( ne demekse :) )

Bunu silsek nolur?

teşekkürler

VAIO-NS21M...değer mi???

Alıntıları Göster
    buna cevap yazabilecek birileri yok mudur ?

• quote:

Alıntıları Göster
    ben cihazı ilk aldığımda sadece c vardı ve ilk yaptığım iş kurtarma dvd lerini oluşturmak oldu, akabinde bir de geri dönüşüm noktası ekledim vistadan :)
    Sonra yedeklerimi ne yapsam diye düşünürken google da vista dan hdd bölümleme diye arattım.
    ayrıca bir program kullanmadan bilgisayarım > sağ klik yönetten mevcut hdd üzerinde bölüm oluşturmanın mümkün olduğunu öğrendim. site içinde başka forumlara ait link yasan olabilir belki ama google dan arama yaparsan bulursun ;)
    partition magic gibi programlara ihtiyacın kalmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasoci -- 14 Mayıs 2009; 13:56:19 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

o 14gb lık kısım recovery için ayrılmış bölüm. benim vaio da da 12gb var mesela.

o bölümü silersen hdd yolu ile geri kurarma yazılımı çalıştırmazsın, sadece oluşturduğun dvd ler ile yapabilirsin. yarın bi gün dvd lere bişey olursa da bi daha hiç kullanamazsın. hem zaten hdd den kurtarma yapmak çok daha hızlı bi şekidle gerçekleşiyo dvd ye nazaran.

o bakımdan o 14 gb lık alana bence hiç dokunma.
    AMD RYZEN 5 [email protected] CPU | CORSAIR H100İ PRO RGB | ASUS ROG STRIX B350-F GAMING MOTHERBOARD | 2*16 GB GSKILL TRIDENT Z NEO 3200Mhz RAM | SAPPHIRE RX5600XT PULSE GPU | 250 GB SAMSUNG 970 EVO SSD | 500 GB SAMSUNG 870 EVO SSD| 250 GB SAMSUNG 840 EVO SSD | CORSAIR 4000D AIRFLOW CASE | CORSAIR RM650X 80+ GOLD PSU |GIGABYTE G32QC QHD 2K 165Hz HDR400 MONITOR | LOGITECH G613 WIRELESS MECHANICAL KEYBOARD | LOGITECH G403 LIGHTSPEED MOUSE | MICROSOFT XBOX ONE S GAMEPAD | ASUS ROG STRIX 2.4 GO HEADSET | LOGITECH C920 HD PRO WEBCAM | CREATIVE PEBBLE 2.0 SPEAKER | Rode NT-USB MINI MICROPHONE

• quote:

Orijinalden alıntı: trulli

quote:

o 14gb lık kısım recovery için ayrılmış bölüm. benim vaio da da 12gb var mesela.

o bölümü silersen hdd yolu ile geri kurarma yazılımı çalıştırmazsın, sadece oluşturduğun dvd ler ile yapabilirsin. yarın bi gün dvd lere bişey olursa da bi daha hiç kullanamazsın. hem zaten hdd den kurtarma yapmak çok daha hızlı bi şekidle gerçekleşiyo dvd ye nazaran.

o bakımdan o 14 gb lık alana bence hiç dokunma.

Alıntıları Göster
    ama o 14 gb lık alan %100 boş gözüküyor. oraya dvd ye yazdıklarımızı nasıl yükleriz acaba?

Anladığım kadarıyla 14 gb lık alandan şu anda recovery yapma şansımız yok, orayı doldurmak lazım ilk önce.

• quote:

quote:

...........

Merhaba "mybo37",
    LAptopu ilk aldığımda önceden kullandığım toshiba a100-847'e göre ısınma probleminin olmaması beni çok sevindirmişti ancak son bir haftadır ısının artması hissedilebilir derecede olması beni rahatsız ediyor. Cihazı alalı henüz 1,5 ay oldu teknosa forum bornova dan aldım. Toshiba da kullandığım "speedfan" programını kullanıyorum ve 65 derecenin üzerine çıkıyor bazen o sırada fan hızlanarak düşürüyo, genelde seyir 45 ila 55 derece arasında... bugün sol taraftaki deliklere 2000 watta çalışan elektrik süpürgesi bile dayadım, belki pamucak vs. girmiştir diye ama 10 dakika sonra yine ısınma arttı. ısı artınca alt tarafı yukarıya kaldırmış sekilde 20 sn tutunca ısı düşüyor ama bu kalıcı bi sorun mu? yoksa yapılabilecek bişey var mı??

cevabın için şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasoci

quote:

...........

Merhaba "mybo37",
    LAptopu ilk aldığımda önceden kullandığım toshiba a100-847'e göre ısınma probleminin olmaması beni çok sevindirmişti ancak son bir haftadır ısının artması hissedilebilir derecede olması beni rahatsız ediyor. Cihazı alalı henüz 1,5 ay oldu teknosa forum bornova dan aldım. Toshiba da kullandığım "speedfan" programını kullanıyorum ve 65 derecenin üzerine çıkıyor bazen o sırada fan hızlanarak düşürüyo, genelde seyir 45 ila 55 derece arasında... bugün sol taraftaki deliklere 2000 watta çalışan elektrik süpürgesi bile dayadım, belki pamucak vs. girmiştir diye ama 10 dakika sonra yine ısınma arttı. ısı artınca alt tarafı yukarıya kaldırmış sekilde 20 sn tutunca ısı düşüyor ama bu kalıcı bi sorun mu? yoksa yapılabilecek bişey var mı??

cevabın için şimdiden teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    ben de bu cihazla Hp Pavilion DV5-1225 arasında kaldım.. daha önceden de vaio kullanıyordum ama hp'nin core2duo olması ve ekran kartının paylaşımsız olması beni ikilemde bıraktı.. her iki model de yaklasık 1500tl şu an...
    konuyu acan arkadasla aynı paralalde kullanacagım ben de bilgisayarı.. gönlüm vaio'dan yana fakat hp'nin core 2 duo su ve paylaşımsız ekran kartı ciddi bir fark yaratır mı size ??
    yardımcı olursanız sevinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpio0311

ben de bu cihazla Hp Pavilion DV5-1225 arasında kaldım.. daha önceden de vaio kullanıyordum ama hp'nin core2duo olması ve ekran kartının paylaşımsız olması beni ikilemde bıraktı.. her iki model de yaklasık 1500tl şu an...
    konuyu acan arkadasla aynı paralalde kullanacagım ben de bilgisayarı.. gönlüm vaio'dan yana fakat hp'nin core 2 duo su ve paylaşımsız ekran kartı ciddi bir fark yaratır mı size ??

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: scorpio0311

Kesinlikle HP tabiki.Sony nin bu modeli intenet ve ofis programı dışında bir halta yaramaz.Paylaşımlı ekran kartı ,pentium işlemci ile kaplumbağa hızında gider.Şöyle can sıkıntısı dağıtayım 5 dakka oyun oynayayım desen oynayıp oynayacağına pişman olursun.Ama resim renk kalitesi LCD parlaklığı dersen ,Vaio nun eline su dökecek makina çıkmadı henüz.Lenovo led aydınlatmalı ekran yapmış sözde ama ondada ekranda baskın bir yeşil renk hakimiyeti var.Hele HP de ekran kalitesi hiç arama.ama donanım olarak Vaio NS 21M den 10 kat iyidir.

• quote:

Genel olarak internet,office programları, film izlemek.Çok nadir photoshop amaçlı kullanacaksan daha fazla düşünmene gerek yok bence...
    Sony ürünlerinin tasarımı süper. ısınma sorunuda yok kesinlikle..
    Fiyat için İstanbul Bilişim e bi bak bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: tayguns

Genel olarak internet,office programları, film izlemek.Çok nadir photoshop amaçlı kullanacaksan daha fazla düşünmene gerek yok bence...
    Sony ürünlerinin tasarımı süper. ısınma sorunuda yok kesinlikle..
    Fiyat için İstanbul Bilişim e bi bak bence...

Alıntıları Göster
    bende de bu cihaz var

son derece menunum

ayrıca oyun ve işlemci hızı konusundaki yorumlara katılmıyorum

cod2 medal of honor serisi ve resident evil4 kurdum

hepsini orta çözünürlükte takılmadan oynuyor

belki ben oyun konusunda pek profesyonel değilim ancak oynatıyor mu evet oynatıyor

hız da gayet tatminkar gerek vista da gerek xp de kesinlikle takılma yapmıyor

şıklığına da diyecek bişey yok tabi ki

• quote:

Orijinalden alıntı: yogun54

bende de bu cihaz var

son derece menunum

ayrıca oyun ve işlemci hızı konusundaki yorumlara katılmıyorum

cod2 medal of honor serisi ve resident evil4 kurdum

hepsini orta çözünürlükte takılmadan oynuyor

belki ben oyun konusunda pek profesyonel değilim ancak oynatıyor mu evet oynatıyor

hız da gayet tatminkar gerek vista da gerek xp de kesinlikle takılma yapmıyor

şıklığına da diyecek bişey yok tabi ki

Alıntıları Göster
    Merhabalar Arkadaşlar,

NS21M modeli bu hafta ve önümüzdeki hafta kampanyada olan ürünlerimiz arasındadır.

Nakit Özel Fİyat: 1.332 TL. KDV Dahil

• quote:

Orijinalden alıntı: İstanbul Bilişim

Merhabalar Arkadaşlar,

NS21M modeli bu hafta ve önümüzdeki hafta kampanyada olan ürünlerimiz arasındadır.

Nakit Özel Fİyat: 1.332 TL. KDV Dahil

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ns 21s kullanıcısıyım bana recovery dvd lazım elinde olan arkadaş varsa neyse ücreti almak istiyorum
  • oyun filan kastırmayacaksan, ağır programlarla işin yoksa alınabilecek bir pc. sıcaklık sorunu yok işlemci boşta 40-45 yükte ise 50-55 gidip geliyor. şarjı ise güç tasarrufu modundan 3 saati geçiyor ki muazzam bir süredir bir laptop için. ekranını anlatmaya zaten gerek yok sony kalitesi işte. kullanım amacınız uygunsa tercih edilebilir. bol şanslar.

Orijinalden alıntı: spitzer

oyun filan kastırmayacaksan, ağır programlarla işin yoksa alınabilecek bir pc. sıcaklık sorunu yok işlemci boşta 40-45 yükte ise 50-55 gidip geliyor. şarjı ise güç tasarrufu modundan 3 saati geçiyor ki muazzam bir süredir bir laptop için. ekranını anlatmaya zaten gerek yok sony kalitesi işte. kullanım amacınız uygunsa tercih edilebilir. bol şanslar.
    arkadaşlar ekranın üst kısmına hafifçe dokunduğunuzda ekran camı ve kasanın sış yüzeyi arasında bir boşluk olduğunu hissediyorusnuz, bu normal mi?
    hatta şu anda ayn taraflarda da aynı sorun olduğunu hisettim, tırnağımı araya soksam ayıracak mışım gibi ,

acaba fazla mı paranoyak davranyorum :) bu normal midir.

2. soru ise şu; bataryada tam olarak hareksiz durmuyor. yani parmağınıla gevşekliği hissedebiliyoeusunuz, peki bu normal midir :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.