Şimdi Ara

VAH ÜLKEM VAH !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben diyorum ki adam 20 edebiyat 60 matematikle hukuk kazanmış ee ne guzel diyor ???
    Söyleyin bana dünyanın neresinde sayısal yeteneği sözel yeteneğinden fazla olan insan hukuk okuyor ?
    60 net matematik yapan adamın yeri bellidir mühendis olur mimar olur.
    Kesinlikle hukuk yazan sayısalları eleştirmiyorum.Dandik bir üniversitede mühendislik okuyup işsiz kalmaktansa hukuk okumayi tercih ediyor. Ben de sayısal olup bu durumda olsam aynısı yapardım
    İlerde iki cümleyi bir araya getiremeyen insanları hukukçu olarak görebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B0A13291 -- 8 Ağustos 2017; 21:36:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sayısal yeteneği fazla olan hukuk okuyamaz gibi bir durum yok. Aksine hukuk gibi bölümlerde sayısal zeka da çok çok önemlidir. Bu sınav sistemi doğru yerleşim yapmıyor desen sana katılabilirdim.
    Hukuk ile matematik arasında, edebiyattan çok daha fazla bağ var. Matematiği limit türev integral olarak görmekten vazgeçin. Matematiği iyi birinin sayısal zekası da iyidir ve Hukukta bu önemlidir.
  • ne alaka. avatar mesaj uyumu
  • yazar ismi ezberleyince yetenekli mi oluyoz anlamadım. matematiksel zeka her insanda olmalı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonelyboy_59 -- 8 Ağustos 2017; 21:42:45 >
  • bu bölümler senin çalışma seviyeni ölçerek alıyor edebiyat yapmış matematik yapmış fasa fiso onlar sadece çalışma seviyeni ölçen aracılar. her kim hukuk fakültesine yerleşmişse o kişinin çalışma dirayeti vardır demektir ve o bölümü sonuna kadar hakediyodur

• Hocam zaten sistemi eleştirdim

Sistem sayısallari bu yöne itiyor

• Up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Benim Ülkem Neden Fakir?
    20 yıl önce açıldı
    Biz varya boşa yaşıyoruz.
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AĞLA
  • KUDUR
  • mat geo fizik fulleyip ezber dersi olan biyoloji okumak çok mantıklı sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: OUaTime

Sayısal yeteneği fazla olan hukuk okuyamaz gibi bir durum yok. Aksine hukuk gibi bölümlerde sayısal zeka da çok çok önemlidir. Bu sınav sistemi doğru yerleşim yapmıyor desen sana katılabilirdim.
    Hukuk ile matematik arasında, edebiyattan çok daha fazla bağ var. Matematiği limit türev integral olarak görmekten vazgeçin. Matematiği iyi birinin sayısal zekası da iyidir ve Hukukta bu önemlidir.

Ben de bunu hiç anlamadım. Hukukun TM değil, aksine TS olması gerekir. Analitik zeka önemli, buna katılıyorum. Ancak sorgulayıcı zekanın gerekli olduğu tek alan da hukuk değil, analitik zeka, sosyal bilgiler ve insan bilimleri olarak adlandırılan her bir bölüm için gerekli bir kıstastır. Bunu bir yana koyarsak, bir hukuk öğrencisinin en başta bilmesi gerekenler tarih, sosyoloji, felsefe gibi alanlardır. Hiçbir hukukçu bu unsurların hukuku meydana getirdiğini, hukukun da bu alanlara katkıda bulunduğunu göz ardı edemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Keke In Da House

quote:

Orijinalden alıntı: OUaTime

Sayısal yeteneği fazla olan hukuk okuyamaz gibi bir durum yok. Aksine hukuk gibi bölümlerde sayısal zeka da çok çok önemlidir. Bu sınav sistemi doğru yerleşim yapmıyor desen sana katılabilirdim.

Ben de bunu hiç anlamadım. Hukukun TM değil, aksine TS olması gerekir. Analitik zeka önemli, buna katılıyorum. Ancak sorgulayıcı zekanın gerekli olduğu tek alan da hukuk değil, analitik zeka, sosyal bilgiler ve insan bilimleri olarak adlandırılan her bir bölüm için gerekli bir kıstastır. Bunu bir yana koyarsak, bir hukuk öğrencisinin en başta bilmesi gerekenler tarih, sosyoloji, felsefe gibi alanlardır. Hiçbir hukukçu bu unsurların hukuku meydana getirdiğini, hukukun da bu alanlara katkıda bulunduğunu göz ardı edemez.

Ben de TS diye bir olayı anlayamıyorum zaten :) Benim düşünce yapıma göre matematik hayatın temelidir ve matematik bilmeyen insan olmamalıdır. türkçe-sosyal gibi bir bölümün açılma sebebi de matematik öğrenmek istemeyen, zor gelen insanların açıkta kalmaması. Bir arkeologun bile orta seviye matematik bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ha, bu ülkede böyle bir şey olur mu dersen sadece bu ülkede değil neredeyse hiçbir ülkede olmaz. Çünkü maalesef 7 milyarı aşkın insan var ve hiçbir devlet bunların hepsinin vasıflı olmasını istemez.

• Dünyanın hiçbir yerinde "sayısal" "sözel" kavramı yok. İyi diyebileceğimiz ülkelerde üniversiteler atılganlığa, girişimciliğe ve liderliğe önem veriyorlar. Derslerdeki başarı ikinci faktör oluyor.

Sistemi eleştiriyorsunuz ama yanlış argümanlar ile. Bir sorun olduğu aşikar ancak bu sorunun sizin yazdıklarınız ile bir bağlantısı yok.

• 24 edebiyat 50 mat, marmara hukuk geliyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torrentter -- 9 Ağustos 2017; 17:22:13 >
  • Matematiğim her daim edebiyattan iyiydi. Hukuku da mat sayesinde kazandığımı zaten biliyorum. Şu an 2. sınıfa geçtim hukukta. Gayet memnunum. Bölümümü de seviyorum. 1. Sınıf ortalamam da 86 civarı.

Kısacası lisedeki dandirik edebiyat dersiyle sözel yeteği ölçmeye çalışmak beyin yoksunluğudur. 3-5 yazarın duyulmadık kitaplarını ezberlemek hiç birşeyin göstergesi değildir. Hele bir de hukukla bağlantısı hiç yoktur. Zira hukuk ezber değildir. Ezber olduğunu sanmakta saçmalığın daniskasıdır. Avukat veya hakim-savcı olduğumuzda önümüze her gün aynı olayın geldiğini mi sanıyorsunuz? Önemli olan bilgini doğru zamanda doğru yerde kullanmayı bilmektir. Bu da analitik zekadan geçiyor zaten.

• Kendinizi kandırmayın. Sözel zeka diye bir şey yok, ezber yeteneği var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.