Şimdi Ara

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü --- (59. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
2.192
Cevap
80
Favori
410.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Golf 7 si olup aracında ACC ve Front Assist olanlara tiyo olsun. Uygulamayı yaptık dün. lane assist ve sign assistin açılması engel teşkil etmiyor. Ayrıca ACC ile Sign Assistin de aralarında bir bağlantı yok hepsi birbirinden bağımsız çalışıyor.

yanlız kodları sırasıyla girerken lane assistte 3. sıradaki bu bölümde;

Select STG A5 (front / front view camera)
    STG Long Coding -> Function 07
    Bye 0
    Activate installed Bit 0 Lane Departure HCA

Byt 0 ve Bit 0 da problem yaşattı. Alman sitelerinden uzun araştırma ile bulduk çözümü. önce long coding ekranının en üstünde Lcode2 diye kısım var oradan coded bölümünü açıp aktif hale getirip exit yapıp sonra long coded içindeki byt 0 ve bit 0 a tıklıyoruz. ACC li araçta böyle sanırsam. bende ACC olmadığından kodları sırasıyle girebilmiştim herhangi bir engelleme ile karşılaşmamıştım.

ACC li araçta yukarıda anlattığım aynı şeyi sign assistin kodlamanın 2. sıradaki STGA5> Long Coding> byte 01, Bit 0 Enable (Traffic Sign Recognition (FTE) active) kısmında da yapacaz. orada da bir engelleme yaptı ancak sorunu bu şekil aştık.

ilgilenecek olana buradan duyrulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 22 Şubat 2015; 17:50:00 >

• SATURNUS2015 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bir kod istemedi.

Bu arada ben araç almaya giderken octi aklımda yoktu. Kesinlikle passat alacağım diye çıktım işten. Gaziantep'teki VW bayisine gittim, adamlar ne yüzüme baktı, ne bir çay ısmarladı, yanımda bile durmadılar araçlara bakarken. Sonra bende önüme gelene saydırdım, rezil ettim. Akabinde özür vs dilediler ve sonrasında bende çıkıp gittim. Hemen karşıda skoda bayi vardı, oraya gidip superb alacağım dedim kendi kendime. Orada aracı test ettim, 2,0TDi muazzamdı ama 1.6 105 beygir o kasaya az geliyor kanımca. Orada hiç ama hiç aklımda yokken octiyi denedim, ve çok hoşuma gitti. Alıp çıktım. 1 saat bile geçmedi aradan. Skoda bayisinde yemek bile yedirdiler (zorla), VW bayisinde ise resmen tok esnaf misali, sanki borç para istemeye gelmişim gibi beni karşıladılar. Tüm bayileri suçlamıyorum ama genelde bu VW satış sorunu çekmediğinden ve kurumsal bir insan kaynakları olmadığını düşündüğümden bu şekilde imiş TR genelinde. Bazı arkadaşlarım yaşıma göre, sirocco-leon tarzı araçlar önerdi ama ben kendimi bildim bileli spordan ziyade daha kemikli, sedan, geniş hacimli araçları seviyorum.

Bu arada octiye alıştıktan sonra ve iyice kullandıktan sonra sloganı olan "Simply Clever" sözüne imzamı basarım. İyi ki de o gün öyle oldu diyorum, çünkü çok ama çok memnunum. Yakıtı zaten bir efsane, mazot pahalı iken ilk uzun yolumda, "gaziantep-izmir" araç full dolu ve 3 kişi iken, 1079 km yol yaptım, tek depo yakıt ile. O günün kuru ile (yakıt çok daha pahalıydı, temmuz 2014), 19 kuruş yakmıştım, ortalama 4 lt /100 km. Klima 1 dakika bile kapanmadı. Pozantı ve uşak rampasını 160 gibi süratlerde çıktım. Konya ovasında 215 yaptım yer yer (bazıları 194 diyor son hıza, anlamıyorum). Hasılı çok memnunum. Ama yeni passatın hayalet göstergesi beni benden aldı. Yeni superb ise beni hayal kırıklığına uğrattı, gerçi herkes forumda sevmiş ama ben superb sınıfında d sınıf bir aracın spor olmamasından yanayım. Spor bir tarz yaratacaklarsa bunu octavia'ya yapmalılar bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzo27

Hocam bende bir kod istemedi.

Bu arada ben araç almaya giderken octi aklımda yoktu. Kesinlikle passat alacağım diye çıktım işten. Gaziantep'teki VW bayisine gittim, adamlar ne yüzüme baktı, ne bir çay ısmarladı, yanımda bile durmadılar araçlara bakarken. Sonra bende önüme gelene saydırdım, rezil ettim. Akabinde özür vs dilediler ve sonrasında bende çıkıp gittim. Hemen karşıda skoda bayi vardı, oraya gidip superb alacağım dedim kendi kendime. Orada aracı test ettim, 2,0TDi muazzamdı ama 1.6 105 beygir o kasaya az geliyor kanımca. Orada hiç ama hiç aklımda yokken octiyi denedim, ve çok hoşuma gitti. Alıp çıktım. 1 saat bile geçmedi aradan. Skoda bayisinde yemek bile yedirdiler (zorla), VW bayisinde ise resmen tok esnaf misali, sanki borç para istemeye gelmişim gibi beni karşıladılar. Tüm bayileri suçlamıyorum ama genelde bu VW satış sorunu çekmediğinden ve kurumsal bir insan kaynakları olmadığını düşündüğümden bu şekilde imiş TR genelinde. Bazı arkadaşlarım yaşıma göre, sirocco-leon tarzı araçlar önerdi ama ben kendimi bildim bileli spordan ziyade daha kemikli, sedan, geniş hacimli araçları seviyorum.

Bu arada octiye alıştıktan sonra ve iyice kullandıktan sonra sloganı olan "Simply Clever" sözüne imzamı basarım. İyi ki de o gün öyle oldu diyorum, çünkü çok ama çok memnunum. Yakıtı zaten bir efsane, mazot pahalı iken ilk uzun yolumda, "gaziantep-izmir" araç full dolu ve 3 kişi iken, 1079 km yol yaptım, tek depo yakıt ile. O günün kuru ile (yakıt çok daha pahalıydı, temmuz 2014), 19 kuruş yakmıştım, ortalama 4 lt /100 km. Klima 1 dakika bile kapanmadı. Pozantı ve uşak rampasını 160 gibi süratlerde çıktım. Konya ovasında 215 yaptım yer yer (bazıları 194 diyor son hıza, anlamıyorum). Hasılı çok memnunum. Ama yeni passatın hayalet göstergesi beni benden aldı. Yeni superb ise beni hayal kırıklığına uğrattı, gerçi herkes forumda sevmiş ama ben superb sınıfında d sınıf bir aracın spor olmamasından yanayım. Spor bir tarz yaratacaklarsa bunu octavia'ya yapmalılar bence.

katılıyorum. vw bayileri konusunda anlattıkların genelde yaşananlar. ama herkes için aynı değil tabi. ben Samsun özön bayinden aldım aracımı ve ilgi alaka çok iyiydi. öğle yemeklerini yedim, servisi, yedek parça kısımlarını komple gezdirip tanıttılar. kendini ailende gibi hissedersin ya ellerinden geleni yaptılar bunun için.

hayırlısı olsun. octavia güzel araç. göktuğ hocanın aracından biliyorum. hem kodları açtık hem de inceleme fırsatım olmuştu. kalite hissi çok iyi bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: aviregal

dostlar istanbul avrupa yakasında tanıdıgınız elektronikci varmı...bu gizli özellik dediklerini yüklüyecem.... tavsiye ettikleri ender elektorik var oda karsıda ....

http://enderelektronik.com.tr/oem-parcalar/volkswagen/passat/passat-b8-2015/gizli-ozellikler-passat-b8.html

hocam sana da bir cevap veremedik ama. bilmediğimizden. ne yaptınız bulabildiniz mi? Sahibinden.com dan baktım . gizli özellikleri açanların ilanları vardı ama dediğiniz bölgede yok. İzmitte var bir tane size en yakın 30 TL ye açıyormuş ama oraya gidene kadar karşıya gidersiniz daha garanti olur derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 22 Şubat 2015; 14:32:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SATURNUS2015

quote:

dostlar istanbul avrupa yakasında tanıdıgınız elektronikci varmı...bu gizli özellik dediklerini yüklüyecem.... tavsiye ettikleri ender elektorik var oda karsıda ....

http://enderelektronik.com.tr/oem-parcalar/volkswagen/passat/passat-b8-2015/gizli-ozellikler-passat-b8.html

hocam sana da bir cevap veremedik ama. bilmediğimizden. ne yaptınız bulabildiniz mi? Sahibinden.com dan baktım . gizli özellikleri açanların ilanları vardı ama dediğiniz bölgede yok. İzmitte var bir tane size en yakın 30 TL ye açıyormuş ama oraya gidene kadar karşıya gidersiniz daha garanti olur derim.

dostum ilginizden dolayı tşk ederim ...yok hala gidemedim ama sitemizden masmas1514 isimli üyemiz özel mesaj attı...maslak oto sanayide gümüşok varmış onlarda yapıyorlarmış...ben bu hafta telefon acıcam yapıyorlarsa gidip yaptırıcam ..

ölümüm bile hamallık,
    cenaze alayına.....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SATURNUS2015

quote:

dostum ilginizden dolayı tşk ederim ...yok hala gidemedim ama sitemizden masmas1514 isimli üyemiz özel mesaj attı...maslak oto sanayide gümüşok varmış onlarda yapıyorlarmış...ben bu hafta telefon acıcam yapıyorlarsa gidip yaptırıcam ..

Çok iyi hocam. en azından nerede olduğunu sizden öğrenmiş olduk. şayet yapıyorlarsa bilgi verirsiniz herkesin işine yarar istanbul için.

• SATURNUS2015 kullanıcısına yanıt
    kesinlikle bilgi vericem...

ölümüm bile hamallık,
    cenaze alayına.....
  • Orhan abi ben bizim araçlar için dinamik direksiyon kodunu bulamadım.

Sende acaba golf 7 için dinamik direksiyon kodu var mı?

Orijinalden alıntı: ozzo27

Orhan abi ben bizim araçlar için dinamik direksiyon kodunu bulamadım.

Sende acaba golf 7 için dinamik direksiyon kodu var mı?

Yok hocam bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toncu79 -- 4 Mart 2015; 6:35:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Antalya`da A6 (C7) VIM acabilecek bir yer biliyor musunuz?
  • Arkadaşlar.Hatay ili civarında VW Tiguan marka aracımda gizli özellikleri ücret karşılığı açabilecek bir arkadaş var mı?Ayrıca yeni montaj yaptırdığım Rns 510 bluetooth modül ve geri görüş kamerasının da kodlanması gerekiyor.Yardım lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulo63 -- 13 Mart 2015; 19:04:09 >

Orijinalden alıntı: 41gokhan41

vag kablosu yerine normal obd 2 kablosu kullanabilir miyiz?

araç neydi. stemei de den bulalım modele ait kodlamaları ve hangi kablo destekliyor bulmaya çalışalım. konnektör sorunu olabilir.

Orijinalden alıntı: 41gokhan41

2015 golf 1.2 comfortline

sizin araca stemei CAN USB vag kablosu öneriyor hocam.

http://www.stemei.de/pages/coding/vw-golf-7.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 14 Mart 2015; 1:42:14 >

Orijinalden alıntı: M.C Seringen

Bu kontak açıldığında ibrelerin sona vurup gelmesi yeni araçlarda mı yapılıyor yoksa 98 model polom var bunda uygulamak istiyorum mümkün mü acaba ?

Sizin yapabileceğiniz kodlamalar bunlar. 3 adet işlem var. kadran selamlama yok içlerinde.

http://www.stemei.de/pages/coding/sonstige/vw-polo-6n.php
  • b6 passat 2010 model için otoban sinyal sayısınıda 5 e çıkarmak mümkünmü mümkünse kodu nedir? birde navigasyon yönlendirmesi yol bilgisayarında nasıl gösteriliyordu. önceden çıkıyordu serviste yazılım falan atıldıktan sonra çıkmamaya başladı kodu silindi sanırım.

Orijinalden alıntı: Kadyr

b6 passat 2010 model için otoban sinyal sayısınıda 5 e çıkarmak mümkünmü mümkünse kodu nedir? birde navigasyon yönlendirmesi yol bilgisayarında nasıl gösteriliyordu. önceden çıkıyordu serviste yazılım falan atıldıktan sonra çıkmamaya başladı kodu silindi sanırım.

valla hocam ne zor bir soru sormuşsun. nette aradım bulamadım kodu. stemeide de yok. B7 kodları var.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.