Şimdi Ara

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü --- (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.169
Cevap
80
Favori
394.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ancak yarın olur onlarınkini almadım hiç aklıma gelmedi.. Umarım olur kemer görünümü..

s1Lv3r Yok denemedim kablonun usb driver'ı zaten kurulmadığı için ihtiyaç duymadım.. Cumartesi günü bu iş üstünde duracağız bakalım umarım düzelir.. Şuan usb sürücüsü kurulmadığından diye düşünüyoruz.
  • Akşam denemeye çalıştım hiç bir işlem yapamadım hiç bir yere bağlanamadı.
    Şuan uzun aramalarımın sonucunda 64-bit uyumlu programa rastladım.. Paylaşmak istedim.
    Umarım bende de sorunsuz çalışır. Programdan sonra kablo ile ilgli yüklemede yapıldı ilk defa.

Ross-Tech VCDS 908.1 64-Bit
  • Olmuyor 46 ya giremiyordum artık 09'a da giremiyorum neden böyle oluyor.. Kablo tamamen onaylanıyor TEST yapıldığında ama bağlanmıyor bi türlü..
  • Vagcom ile yaptığım bi kaç kodlama;

DWA kapı uyarı sesi ve Camları kumanda ile tek seferde kapatma.Buyrun Video

• @By Devvil

comfortline ve skoda ya bağlanamyı denedin mi oğuzhan olmadı 32 bit işletim sistemine dön artık başka çare kalmıyo
  • Yasin bey merhaba,
    Arka LED´leri Skyline seklinde kodlarken

Adres 09 [Santral Elektrik] -> Fonksiyon 07 [uzun Kodlama] -> Byte 9´da Dec 0 yapiyoruz demiştiniz.
    Byte 9 da Dec 0 nasıl yapılıyor? Yani Dec1 0x0 mı yapılacak kısaca anlatır mısınız?

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---
  • s1Lv3r bugun detaylı xpde denedim 46 komfor gene girilmiyor.. Comfortline + Trendline 2sinde de..
  • o zaman oğuzhan kablonu alıyım senden geriye başka seçenek kalmıyor kardeşim başka araç yok mu hiç sitenizde jetta caddy passat vs gibi rica etsen birinden golf 6 ya özgü bi durum mu acaba merak ettim
  • Valla bezdim golf'ündende vag'ındanda.. 350'ye bırakırım kabloyu..
  • orjinal mi kablon 345'e anlaşalım
  • Kablo orjinalde yazılım bulursan çalışır belki.. O derece orjinal..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozankaracan

Yasin bey merhaba,
    Arka LED´leri Skyline seklinde kodlarken

Adres 09 [Santral Elektrik] -> Fonksiyon 07 [uzun Kodlama] -> Byte 9´da Dec 0 yapiyoruz demiştiniz.
    Byte 9 da Dec 0 nasıl yapılıyor? Yani Dec1 0x0 mı yapılacak kısaca anlatır mısınız?

Deci yani 10 yazan yeri tiklayarak onu silip 0 yazdiktan sonra "ENTER" yap ve Kodu kayit et, islem bitti.

• @By Devvil

alıp torunlarıma saklıyacağım belki onlar çalıştığına tanık olur
  • Ahh senin işin bi düşer bana..
  • @By Devvil

düşer oğuzhan intikamı alırsın kardeşim
  • Bu Hafta sonu icin 2 Müsterim var,

Bugün Motor-Talk üyesi ve Passat Variant Comfortline sahibi olan birine kodlama yapacagim,
    Yarin yine Motor-Talk´dan ayri bir Üye geliyor, kendisinin Golf 4 aracina Kodlama bakacagiz neler yapiliyor diye (bu uzun is icin bir Kasa Bira getirecekmis ).

Yenilik bulursam buraya aktaracagim.

Saygilar Yasin
  • Yasin hocam merhaba,
    Verdiğin bilgilerle aracımdaki (aracım 2008 model 30 byte kontrol ünitesine sahip comfortline 140 hp jetta tsi) bir çok fonksiyonu aktif hale getirebildim, bunun için sonsuz teşekkürlerimi sunarım,fakat bir iki sorum olacak yanıtlarsan çok memnun olurum:

1- Rain Closing / Yagmur Yagdimi Camlarin kapanmasini kodladım fakat MFA da çıkmadı.Bunun nedeni Adres 46 [Komforsistemi] -> Fonksiyon 07 [uzun Kodlama] -> Byte 9´da Bit 1´i aktif ettiğim için mi?
    diğer ayarları da yaptım yani ( Adres 09 [Santral Elektrik] -> Fonksiyon 07 [Uzun Kodlama] -> RLS Kontrol Ünitesini secip oradaki Kodlama) hatta yeni kod senin verdiğin değerle aynı çıktı!! kodlamayı yapıp kaydeder etmez silecekler hafifçe kıpırdadılar :)

2-Dönüslerde Sis Farini Dönüs Fari olarak kullanma ..

Adres 09 [Santral Elektrik] -> Fonksiyon 07 [Uzun Kodlama] -> Byte 23´te Bit 3-4´te Sis Fari üzerine dönüs farini sectim, bit 3-4 menüsünü açtığımda 00 satırı değil de 01 satırını seçtim (satırda right-left via fog vs gibi bir ifade vardı) gayet güzel yeni kodu kodladım sistem kaydetti fakat nedense sağ sol dönüşlerimde bu özellik çalışmadı.Acaba belli bir hızda mı çalışıyor yada hangi far konumunda çalışıyor, gerçi hepsini denedim olmadı.Bu arada bende bit 5 pasif durumdaydı onu da aktif ettim ama yine değişmedi.
    Not:Oysa Uzunlar yandimi Sis Lambalarin sönmesi gayet güzel kodladım ve bu özellik çalıştı.

Sağ-sol dönüşlerde sis farını neden çalıştıramadım bilmiyorum. (bendeki program 908 versiyon ve ingilizce) nerede hata yapıyorum, atladığım bir püf noktası varmı? hem rain closing de hemde Dönüslerde Sis Farini Dönüs Fari olarak kullanma özelliğinde kodlarken özellikle dikkat etmem gereken şeyler varsa yardımcı olur musun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozankaracan -- 27 Temmuz 2010; 14:16:23 >

• quote:

Yasin hocam merhaba,
    Verdiğin bilgilerle aracımdaki (aracım 2008 model 30 byte kontrol ünitesine sahip comfortline 140 hp jetta tsi) bir çok fonksiyonu aktif hale getirebildim, bunun için sonsuz teşekkürlerimi sunarım,fakat bir iki sorum olacak yanıtlarsan çok memnun olurum:

1- Rain Closing / Yagmur Yagdimi Camlarin kapanmasini kodladım fakat MFA da çıkmadı.Bunun nedeni Adres 46 [Komforsistemi] -> Fonksiyon 07 [uzun Kodlama] -> Byte 9´da Bit 1´i aktif ettiğim için mi?
    diğer ayarları da yaptım yani ( Adres 09 [Santral Elektrik] -> Fonksiyon 07 [Uzun Kodlama] -> RLS Kontrol Ünitesini secip oradaki Kodlama) hatta yeni kod senin verdiğin değerle aynı çıktı!! kodlamayı yapıp kaydeder etmez silecekler hafifçe kıpırdadılar :)

Adres 09 [Santral Elektrik] -> Fonksiyon 07 [Uzun Kodlama] -> Byte 23´te Bit 3-4´te Sis Fari üzerine dönüs farini sectim, bit 3-4 menüsünü açtığımda 00 satırı değil de 01 satırını seçtim (satırda right-left via fog vs gibi bir ifade vardı) gayet güzel yeni kodu kodladım sistem kaydetti fakat nedense sağ sol dönüşlerimde bu özellik çalışmadı.Acaba belli bir hızda mı çalışıyor yada hangi far konumunda çalışıyor, gerçi hepsini denedim olmadı.Bu arada bende bit 5 pasif durumdaydı onu da aktif ettim ama yine değişmedi.
    Not:Oysa Uzunlar yandimi Sis Lambalarin sönmesi gayet güzel kodladım ve bu özellik çalıştı.

Sağ-sol dönüşlerde sis farını neden çalıştıramadım bilmiyorum. (bendeki program 908 versiyon ve ingilizce) nerede hata yapıyorum, atladığım bir püf noktası varmı? hem rain closing de hemde Dönüslerde Sis Farini Dönüs Fari olarak kullanma özelliğinde kodlarken özellikle dikkat etmem gereken şeyler varsa yardımcı olur musun?

1. Rain Closing Menüsü MFA+ Komfor Menüsünde cikiyor, tabiki Bit 1´i kaldirdiginiz zaman (Bit 1´de sürekli aktif oluyor ve kapatamiyorsunuz, Bit 0´da sürekli kapali, istediyiniz zaman MFA+´dan aciyorsunuz)

2. Evet Dönüs farinda bir önemli Bit´i unutmusunuz, hatta bende unutmusum. Bunun icin özür diliyorum. Vakit olmadigi icin fazla Resimi degistiremedim. Benim arac´ta Bi-Xenon oldugu icin Bit´ler böyle kodlu (Bi-Xenon´da dönüs fari Farlarin icinde ekstra bir Ampül ile saglaniyor). Evet senin kodlama ile Dönüs Fari tabi calismaz cünkü Bit. Yine aynisini yapacaksin, Bit 3-4´de 01 Sisler üzerinden dönüs Farini sec ve sectikten sonra Bit 2´yide aktif et. Farlari ac Sinyal ver veya Direksyonu saga veya sola döndür sonra buraya mutlu bir sekilde Haber et calistigi icin .

Tekrar düzeltiyorum Kodlamayi;
    Adres 09 [Santral Elektrik] -> Fonksiyon 07 [Uzun Kodlama] -> Byte 23´te Bit 3-4´te Sis Fari üzerine dönüs farini secin
    Adres 09 [Santral Elektrik] -> Fonksiyon 07 [Uzun Kodlama] -> Byte 23´te Bit 2´yi aktif edin

Saygilar Yasin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinDE -- 27 Temmuz 2010; 18:19:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

quote:

Yasin hocam merhaba,

1. Rain Closing Menüsü MFA+ Komfor Menüsünde cikiyor, tabiki Bit 1´i kaldirdiginiz zaman (Bit 1´de sürekli aktif oluyor ve kapatamiyorsunuz, Bit 0´da sürekli kapali, istediyiniz zaman MFA+´dan aciyorsunuz)

2. Evet Dönüs farinda bir önemli Bit´i unutmusunuz, hatta bende unutmusum. Bunun icin özür diliyorum. Vakit olmadigi icin fazla Resimi degistiremedim. Benim arac´ta Bi-Xenon oldugu icin Bit´ler böyle kodlu (Bi-Xenon´da dönüs fari Farlarin icinde ekstra bir Ampül ile saglaniyor). Evet senin kodlama ile Dönüs Fari tabi calismaz cünkü Bit. Yine aynisini yapacaksin, Bit 3-4´de 01 Sisler üzerinden dönüs Farini sec ve sectikten sonra Bit 2´yide aktif et. Farlari ac Sinyal ver veya Direksyonu saga veya sola döndür sonra buraya mutlu bir sekilde Haber et calistigi icin .

Tekrar düzeltiyorum Kodlamayi;
    Adres 09 [Santral Elektrik] -> Fonksiyon 07 [Uzun Kodlama] -> Byte 23´te Bit 3-4´te Sis Fari üzerine dönüs farini secin
    Adres 09 [Santral Elektrik] -> Fonksiyon 07 [Uzun Kodlama] -> Byte 23´te Bit 2´yi aktif edin

Saygilar Yasin

Yasin hocam ilgin alakan için sonsuz teşekkürler.Bahsettiğin (unutulan) biti bende yakaladım.
    Senden yanıt beklerken bende boş duramadım ve 30 byte kontrol ünitesini kullandığını bildiğim skoda octaviaların vag kollarını araştırdım ve bingo!

"As you can see we have to change Byte 23, Bit 2 and Bit 3-4. Bit 2
    simply requires a tick in the check box and Bit 3-4 is a drop down list
    where you should select 08 Turn Lights via Fog Lights. "

bilgisine ulaştım (aşağıdaki foto) ve hemen uyguladım : sonuç tabiki başarılı oldu..
    Verdiğin bilgilerle bir çok özelliği aktif ettim sorunsuzca tekrar teşekkürler.

Bu arada vag.com uygulamasında Balıkesir Köydeş Bosch yetkili servisten Timuçin arkadaşım hertürlü teknik/cihaz desteğini benden esirgemedi.Yakınlarda bir yerlerdeyseniz güvenle destek alabilirsiniz kendisinden.
    Herkese iyi akşamlar dilerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozankaracan -- 2 Ağustos 2010; 15:04:36 >

• VagCom ustası Arkadaşlar özellikle Yasin Usta 2008 model 102 bg jetta primiline aracında Hangi özellikler aktif olur
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.