Şimdi Ara

Vadeli Hesap Açmayın.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 15 yaşındayım , ister dikkate alın ister almayın. vadeli hesapta kazanamazsınız. onun yerine altın hesabı açın. Örn vermek gerekirse;

2011 İş Bankası Vadeli Hesap Faizi %8.25
    2011 Sonu enflasyon: %10.45

1.000 tlyi 8.5 faizle bankaya yatırsak 1yıl sonunda
    1.085 tl paramız olur.

ama enflasyon 10.45 . 1.000 tl : 1104 tl oldu Yani ( Brüt Değerdir kesilen paralar dahil değildir.)

1104-1085 = 19 Tl Zararımız oldu . Paramız değer kaybetti . ( Brüt Değerdir kesilen paralar dahil değildir.)

Altın ise 1 Yıl Önce 445 Liraya Biriktirerek aldığım cumhuriyet altını 650-700 civarında seyrediyo buda %50 den fazla bir kar demektir. paramız anltın ile enflasyon karşısında değer kazandı,kaybetmedi... altın kazandırır . enflasyon çok yüksek olsa bile değerini korur enazından ...

bu benim tavsiyem size ,beni dinlemek yada dinlememek size kalmış.. sadece bilgilendirmek istedim.

iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cityzen -- 6 Şubat 2012; 4:35:49 >

• Arkadaşım 1000 liraya ne kadar faiz gelirki zaten. Zaten fazilerin durumu ortada Başbakan sağolsun çekiyor faizleri aşağıya
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanç_turasay

Arkadaşım 1000 liraya ne kadar faiz gelirki zaten. Zaten fazilerin durumu ortada Başbakan sağolsun çekiyor faizleri aşağıya

1000 lira örnek kardeşim. istersen 100.000 yatır gine zararın olur üstelik büyük meblağlarda daha büyük zarar olur. sadece kazançlı bir yatırım olmadığını göstermek istiyorum . hem paranızı veriyosunuz hem kaybediyosunuz...
    altın istatiklerine baktığımızda ise herzaman enflasyonun kat kat üzerinde olduğunu görüyoruz.
  • simdi suanki durum icin haklisin ama oyle altin kazandirir, yatir abi modunda gidersen elinde patlar...uzun suredir iyi gitmesi, her zaman yukselecegi anlamina gelmez...
  • vadeli hesapta para kazanılmazki?, öyle bir düşüncesi olan terk etsin zaten burayı.
  • milleti yanlış yönlendirmeyin, ne gördün ki hemen altın hesabı açın diyerek yorum yapabiliyorsun?

106 TL den 100 binlerce liralık alan çevrem var şuan çok ciddi zarardalar yani anlayacağınız, altının seneye 150 TL olacağının garantisini kim verebilir?

yükselmeye başlayan altın 1.760$ seviyesinde tutunamadı geri geliyor tekrar 1600 altına sarkar muhtemelen.99,5 tl yi gördü en yüksek bugün ise 97tl
    aradaki fark 1000TL de hiçbirşey ifade etmez ama 500bin tl de çok şey ifade eder emin ol...

altının bağlı olduğu pariteler var. Euro/Dolar arttıkça altın artıyor eyvallah ama Dolar/TL tekrar geri çekilmeye başlayıp 1,3 lere gelince ben o zaman bu altın alın diyenleri göreceğim...

mevduat hesabı nı ben de önermiyorum.(faize karşıyım) ama gidip gayrimenkule yatırım yapmak daha mantıklı eğer uzun vade planınız varsa...
  • vadeli hesap denilen şeyin mantığı paranın değer kaybını minumum düzeyde müşteriye yansıtmaktır zaten. öyle gidipte para şu kadar değer kaybetti, banka size bu kadar faiz verdi diye bir hesap olamaz zaten eğer öyle bir durum olsa banka neden bu işe girsin mantıklı düşün. bankanın senin parana ihtiyacı yok pazarlama stratejisi hep onlar. şu kadar paranıza şu kadar faiz veriyoruz der, hep kaybedersin. zaten işin manevi boyutu da var. en güzeli ağaoğlu gibi yatırımı toprak üstüne yapmak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.