Şimdi Ara

V56 Universal LCD TV Controller Driver Board (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: omarkatip

Aşağı yukarı bu konudaki videoların bir çoğunu izledim. Sizin verdiğiniz dahil.

Sırayla yaptıklarım

1-dosyayı internetten indirdim lamv59

2-dosyayı usb ye attım

3- USB’yi karta taktım

4- karta güç verdim

Eksiklik nerede acaba?

aynı sıkıntı ben de de var. çözüm yolu bulabildiniz mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef çözüm bulamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V56 LCD TV Denetleyici Sürücüsü Kurulu için tam kiti 30pin 1ch-6bit 1 adet CCFL LVDS ekran LTN154AT01-A01 CLAA154WB03A 756161

aliexpress.com
    US $37.9 |v56 LCD TV Controller Driver Board full kit for 30pin 1ch 6bit 1pcs CCFL LVDS screen LTN154AT01 A01 CLAA154WB03A 756161| | | - AliExpress
    http://s.aliexpress.com/ZbQne6n6

(from AliExpress Android)

Ben yukarıdaki ürünü aldım. Satıcı benim mailime bin dosyasını da gönderdi. Videolarda izlediğim gibi ya da bu sayfada anlatıldığı şekilde yaptım. Ama flash belleği takıyorum. Elektriği veriyorum. Kırmızı ışık yaniyor. O kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: omarkatip

Maalesef çözüm bulamadım

V56 LCD TV Denetleyici Sürücüsü Kurulu için tam kiti 30pin 1ch-6bit 1 adet CCFL LVDS ekran LTN154AT01-A01 CLAA154WB03A 756161

aliexpress.com
    US $37.9 |v56 LCD TV Controller Driver Board full kit for 30pin 1ch 6bit 1pcs CCFL LVDS screen LTN154AT01 A01 CLAA154WB03A 756161| | | - AliExpress
    http://s.aliexpress.com/ZbQne6n6

(from AliExpress Android)

Ben yukarıdaki ürünü aldım. Satıcı benim mailime bin dosyasını da gönderdi. Videolarda izlediğim gibi ya da bu sayfada anlatıldığı şekilde yaptım. Ama flash belleği takıyorum. Elektriği veriyorum. Kırmızı ışık yaniyor. O kadar.

• bu karttan iki yıl önce 23.6" 1080 bir toshiba ekran için almıştım hala kullanmaktayım.
    öncelikle elinizdeki panele uygun lvds kablosu edinmeniz gerekiyor. benim kendi monitörümde kullanfığım kablo dual 8 bit ti bu arada.
    ikinci olarak panelinizin kaç volt olduğunu katoloğundan bakmanız gerekiyor. v56 bord üzerinde jumper ile panel voltaj ayarı var.

ikinci olarak elinizdeki panelin ölçü ve çözünürlüğüne uygun dosyası olması gerekli fat32 olarak biçimlendirdiğiniz flash diskinizin root una atın panel ve boardu bağladıktan sonra tam hatırlamıyorum ya enerji verin kart çalıştıktan sonra flash diskinizi takın yada flash ı takıp öyle enerji verin en az 2 veya 3 amper adaptör kullanın.

panele uygun dosyayı bulmak için bende çok uğraşmıştım en az 10 farklı dosya denemişimdir ama hala kullanırım bir sıkıntı görmedim

kolay gelsin :)
  • sezerkıran S kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkür ederim. Sıkıntı satıcının bana gönderdiği firmware fat32 USB bellege yüklüyorum. Flash belleği karta takip güç kablosunu takıyorum. Normalde kumanda aparatı üzerindeki kırmızı ışığın yanıp sönmesi lazım ve yeşile dönmesi fakat ışık kirmizida sabit kaliyor. Kart usbden yazılım yuklemiyor. Ama 3.5 5 volt olayına bı bakayım.

• http://sintrononline.com/index.php/catalog/product/view/id/32/s/sintron-hdmi-vga-audio-lcd-monitor-screen-controller-board-diy-kit-programable/

Lcd monitörün çalışma voltajı için jumper ayarını yapıyor

Birde adaptörü takmadan önce tuş takımından 7 . Yani enson tuşa basılı tutuyor gerçi kırmızı yazıyla 25/05/2016 dan sonrakifirmwarelerde tuşa basmaya gerek yok demiş. Ama yinede denemekte fayda olabilir

Bende sipariş verdim gelsin deneyeceğim

Konuyu hottlatmış oldum ama bundan sonra sıkıntı yaşayanlara yardımcı olur diye yazdım

Lcd monitörün tüm özelliklerini buradaki siteden öğrenebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yankibey -- 21 Şubat 2018; 1:21:6 >

• kartım geldi montajını yaptım harika çalışıyor firmware yüklemesindede problem çlkartmadı direkt yükledi şimdi bir tane sipariş daha verip balkonada bir tv yapacağım

V56 Universal LCD TV Controller Driver Board

• Bilgi için teşekkürler.Güzel çalışma olmuş. Maalesef ben beceredim.

• Bu kartın 2 modeli var. biri v56 diğeri v59. yanlış dosyayı yüklerseniz eprom bozuluyor. yeni eprom alıp orjinal dosyayı yüklemek ve lehimlemek gerekiyor. yanlış dosya yüklemediyseniz sıkıntı çıkmıyor. benim başıma geldi yeni epromla problemi hallettim.

Kartı bozmamın sebebi panel 1ch mış fakat bendeki kablo 2ch olduğu için çalışmamış. bende denemelerde yanlış dosya yüklemişim.

2ch kablonun jakını ortadan keserek denedim ve çalıştırabildim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryher

Bu kartın 2 modeli var. biri v56 diğeri v59. yanlış dosyayı yüklerseniz eprom bozuluyor. yeni eprom alıp orjinal dosyayı yüklemek ve lehimlemek gerekiyor. yanlış dosya yüklemediyseniz sıkıntı çıkmıyor. benim başıma geldi yeni epromla problemi hallettim.

Kartı bozmamın sebebi panel 1ch mış fakat bendeki kablo 2ch olduğu için çalışmamış. bende denemelerde yanlış dosya yüklemişim.

2ch kablonun jakını ortadan keserek denedim ve çalıştırabildim.
    Elimde 2 adet v29 ve v59 model lcd driver board var birini ilk aldığımda inverter takarken kısa devre yaptı ve stand by modunda kaldı ikincisini sipariş verdim v59 olanı aldım firmware yükledim sorunsuz kullandım elimdeki panel eski olduğu için yeni bulduğum panel firmware yükleme yapmak için ch341a modeli ile deneme yaptım ve sonuç standby modunda kaldım cihaz açılma yapmıyor, kullanmış olduğunuz yükleme ve metodu ve eprom nedir bilgi verir misiniz

• festo104 F kullanıcısına yanıt
    Bendeki kart v56 modeli.

Resimde işaretlediğim entegre eprom. w25q32 yazıyor üzerinde. Eğer sorun bu ise epromu dikkatlice söküp eprom programlayıcı ile kontrol etmeniz gerekiyor. Epromun sorunlu olduğunu yazma işlemi yaparak anladım. Yazma işlemi sırasında sorunsuz gibi görünüyor fakat kontrol ettiğimde yazdırılmadığını farkettim.

Kullandığım programlayıcı ch341 eprom programlayıcı. Kullandığım programı hatırlamıyorum ama araştırırsanız uygun program bulabilirsiniz.

Dosyayı yeni aldığınız eproma yazdırmanız gerekli.

v56 modeli için kurtarma dosyası v56 dump

v59 modeli için kurtarma dosyası v59 dump

Dosyayı yazdırdıktan sonra epromu doğru bir şekilde lehimlemelisiniz. Eprom üzerindeki nokta, ok işaretinin olduğu yere gelecek.

Bundan sonra başka bir arıza yoksa kartın çalışması gerekir. USB bellek ile panelinize uygun dosyayı karta yükleyebilirsiniz.

Bu adresten elinizdeki panelin özelliklerini öğrenebilirsiniz.http://www.panelook.com/

Gerekli tüm açıklamaları burada yapmışlar.
    sites.google.com
    6. LCD as PC VGA,HDMI,AV,TV display TSUMV59 - LCD4hobby
    https://sites.google.com/site/lcd4hobby/6-lcd-as-pc-vga-hdmi-av-tv-display-tsumv59

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Takıldığınız yerleri çekinmeden sorun. Bildiğim kadarıyla cevaplarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryher -- 31 Mayıs 2018; 23:43:24 >

• Sunny 82 ekran tv icin almistim aliexpress ten.

Geldikten sonra saticiya yazilim dosyasini sordum,teknik destek bilgim yok dedi,calistiramazsaniz kismi iade yapalim dedi,baska bir siteden 2-3 yazilim denemesinden sonra goruntu alabildim,goruntu sikintili idi negatif film gibi,servis menusunden panel tipini secip duzelttim,1 ay kadar dır sorunsuz kullaniyorum,ha bu arada kismi iadeyi elbette almadim :)

• quote:

Bendeki kart v56 modeli.

Resimde işaretlediğim entegre eprom. w25q32 yazıyor üzerinde. Eğer sorun bu ise epromu dikkatlice söküp eprom programlayıcı ile kontrol etmeniz gerekiyor. Epromun sorunlu olduğunu yazma işlemi yaparak anladım. Yazma işlemi sırasında sorunsuz gibi görünüyor fakat kontrol ettiğimde yazdırılmadığını farkettim.

Kullandığım programlayıcı ch341 eprom programlayıcı. Kullandığım programı hatırlamıyorum ama araştırırsanız uygun program bulabilirsiniz.

Dosyayı yeni aldığınız eproma yazdırmanız gerekli.

v56 modeli için kurtarma dosyası v56 dump

v59 modeli için kurtarma dosyası v59 dump

Dosyayı yazdırdıktan sonra epromu doğru bir şekilde lehimlemelisiniz. Eprom üzerindeki nokta, ok işaretinin olduğu yere gelecek.

Bundan sonra başka bir arıza yoksa kartın çalışması gerekir. USB bellek ile panelinize uygun dosyayı karta yükleyebilirsiniz.

Bu adresten elinizdeki panelin özelliklerini öğrenebilirsiniz.http://www.panelook.com/

Gerekli tüm açıklamaları burada yapmışlar.https://sites.google.com/site/lcd4hobby/6-lcd-as-pc-vga-hdmi-av-tv-display-tsumv59

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Takıldığınız yerleri çekinmeden sorun. Bildiğim kadarıyla cevaplarım.
    3 farklı model farklı cihazlardan söktüğüm epromu denedim kurtarma yazımı attım dump yazılı olanı ch341a ile yazdırdım emin olamıyorum cihaza programda mı sıkıntı var acaba yoksa arıza mı var bilmiyorum lehimlemeyi çok dikkatli yapıyorum ileri düzey elektronik bilgim olmadığı için arıza olup olmadığını bilmiyorum sanırım, programı bulup paylaşırsanız sevinirim iyi günler

Epromu okuma işlemi yaptırabiliyormusunuz. Yani eprom içindeki verileri görebiliyormusunuz. Birde okuma yapabilir ama yazma işlemi yapmayabiliyor. Bu durumda eprom bozulmuş oluyor.

http://www.mediafire.com/download/v7yp367795dz877/CH341A-programmer-software-1.29.zip

Kullandığım program bu olması lazım. Kontrol edemiyorum şuan. Virüs taraması yaptırın sıkıntı çıkmasın.

• quote:

Epromu okuma işlemi yaptırabiliyormusunuz. Yani eprom içindeki verileri görebiliyormusunuz. Birde okuma yapabilir ama yazma işlemi yapmayabiliyor. Bu durumda eprom bozulmuş oluyor.
    Epromu okuyor yazılar gözüküyor fakat sanırım yazma işinde sıkıntı var yeni eprom sipariş verdim aliexpresten sizin eprom modelinden gelince deneme yapıcam olmazsa yenisini alıcam cihazın artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: festo104

Epromu okuyor yazılar gözüküyor fakat sanırım yazma işinde sıkıntı var yeni eprom sipariş verdim aliexpresten sizin eprom modelinden gelince deneme yapıcam olmazsa yenisini alıcam cihazın artık

Alıntıları Göster
    Yazma işlemi yapılmadığını anlamak için okuduğun verinin ilk adresindeki değerleri değiştir ve yazma işlemi yap. Tekrar okuma işlemi yap, gelen verinin ilk adresindeki değerler değişmemişse yazma yapılmadığını gösterir.

• Merhaba arkadaşlar bende aldım ama neye göre yazılım atıyoruz ekran kodu N154i2-L05 internette isme göre yazılım bulamafm

• quote:

Orijinalden alıntı: kosova89

Merhaba arkadaşlar bende aldım ama neye göre yazılım atıyoruz ekran kodu N154i2-L05 internette isme göre yazılım bulamafm

Panelinizin özellikleri bunlar
    www.panelook.com
    CMO N154I2-L05 Overview - Panelook.com
    http://www.panelook.com/N154I2-L05_Innolux_15.4_LCM_overview_2126.html
    ayrıca burdan da göreceğiniz üzere 1 kanal (Channel) 6 bit kablosunu da almanız gerekir. iyi geceler dilerim ;)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.