Şimdi Ara

V-Fren - Disk Fren

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Disk frenin neden tercih edilmediğine bir ek de ben yapayım: disklerde frenleme anında tekerleği durduran ters kuvvet jant göbeğine biniyor. Bu da lastikle jant göbeği arasındaki mesafenin uzun bir kuvvet kolu etkisi yaparak tellere yük bindirmesi demek. V frende ise frenleme yaptığınız jant yüzeyiyle lastiğin üst yüzeyi arasında 4-5 cm var sadece. Yani jant tellerine uygulanan ciddi bir kuvvet yok. Bu yüzden binici ağırlığıyla birlikte 120 kiloya vardığınız yüklü turlarda kesin tercih V fren olmalı.

Gürkan, aklıma takılan bir şeyi paylaşmak istiyorum; arazi şartları ne olursa olsun amortisörsüz bir çelik bisiklet (max 2.2 kilo kadro ağılıklı ve 26" jantlı) taşıdığın çantalarla oluşacak yanal kuvvetlere karşı daha sağlam durur ve uzun yolda konforlu olurdu (çeliğin esneme payı). 7005 alüminyum bana titreşimden başka bir şey çağrıştırmıyor. Ancak performans, hafiflik gibi konular göreceli ve tercihine saygı duyuyorum. Dünyanın bütün yolları sana açık olsun!

quote:

Barış disk fren bilgisi için teşekkürler. Teknik açıdan bu kadar detaylı bir şekilde bende bilmiyordum öğrenmiş oldum.

Japonya yolculuğum sırasında Tacikistan da pedallarken Benjamin ve Nathan'ın bisikletlerini bir süreliğine kullandım. Bozuk yollarda hakikaten her iki bisikletle de 20-30 km gitmek eziyet olmuştu. Bisikletleri değiştirdiğimizde her ikisininde ilk söylediği " senin bisiklet çok konforlu" Demirde ben o esnemeyi o yollarda görmedim.

Alüminyum bisiklet kullanmanın tek bir dezavantajı var. Her hangi bir şekilde kadro kırılırsa çöpe at gitsin çünkü oralarda alüminyum kaynağı bulmanın imkanı yok. Bu yüzdende uluslararası gezi yapan hemen hemen tüm tur bisikletleri demirden. Bakalım Kron'un bu modeli ne kadar dayanacak : )Bilgi için tekrar teşekkürler

quote:

"Tur bisikletlerinde disk fren tercih edilmemeli. Disk fren yüksek hızlarda ani duruşlar yapan bir sistemdir. Aynı performansı üst düzey V fren yani klasik fren sistemlerinde almakta mümkün. Benim düşüncem, yarışlara katılmıyorsanız disk fren almak gösterişten başka bir şey değil. Ayrıca bisikletle uzun turlar yapıyorsanız disk frenle yaşanacak sıkıntılar canınızı sıkar. Hidrolik borusu yağ kaçırabilir, hava yapabilir, balatalar ve hidrolik yağı bitebilir ve bunları gezdiğin coğrafyada yedek parçasını bulamama ihtimalinde yüksek. Disk frenden istemediğin sürtme sesi gelebilir ve daha birçok neden var. Fakat klasik bir V fren kullanıyorsan en ücra kasabalarda bile basit bir fren bulup takıp yola devam edebilirsin. Bisikletleri ile dünyayı gezen başka milletlerin gezginlerinde de disk fren kullanımı görmedim."

Kaynak :http://www.gurkangenc.com/dunya-turu-yazi/gurkan-gencin-dunya-turunda-kullandigi-ekipmanlar/61

Uzun turlar için v-fren öneriliyor genelde. Hidrolik kısa turlar ve arazi de downhill yapanlar için ideal.
    Umarım yararlı bir konu olmuştur..

• Hafta sonu ağırladığım Alman çiftin bir bisikletinde hidrolik V-Fren vardı. O da korkuyordu frenlere bir şey olmasından.
  • Köylere kasabalara gittiğimiz zaman V fren çok daha mantıklı. Almanlara selam yola. "Selamun aleyküm ağalar" dersin.
  • İyi marka-model tüm bisikletlerde disk fren var. Almaktan vaz mı geçeceğiz, yoksa sıfır bisiklet alıdıktan sonra tekrar para verip v-frene mi dönüştüreceğiz? Eğer dediğiniz gibi kısa yol - uzun yol ayrımı olsa opsiyonel yapmazlar mıydı fren seçeneğini? Ya da neden disk frende ısrar etsin üreticiler?

Bu konuda kafam cidden karışık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur NET

İyi marka-model tüm bisikletlerde disk fren var. Almaktan vaz mı geçeceğiz, yoksa sıfır bisiklet alıdıktan sonra tekrar para verip v-frene mi dönüştüreceğiz? Eğer dediğiniz gibi kısa yol - uzun yol ayrımı olsa opsiyonel yapmazlar mıydı fren seçeneğini? Ya da neden disk frende ısrar etsin üreticiler?

Dağ ve hibrit bisikletlerde var disk frenler. Bu tür bisikletlerin kullanım yeri arazi olduğu için üreticiler tarafından haklı olarak konuluyor.

Ama amortisörsüz gerçek şehir biskletlerine bakın, disk fren göremezsiniz hiçbirinde. Çünkü kullanım yeri şehir, dolayısıyla da diske gerek yok.

• Benim bisiklette dandik bi tektro v fren var. Düzgün çalışan bi v fren için ne kadar bütçe lazım??
  • quote:

Orijinalden alıntı: zdbrg

quote:

İyi marka-model tüm bisikletlerde disk fren var. Almaktan vaz mı geçeceğiz, yoksa sıfır bisiklet alıdıktan sonra tekrar para verip v-frene mi dönüştüreceğiz? Eğer dediğiniz gibi kısa yol - uzun yol ayrımı olsa opsiyonel yapmazlar mıydı fren seçeneğini? Ya da neden disk frende ısrar etsin üreticiler?

Dağ ve hibrit bisikletlerde var disk frenler. Bu tür bisikletlerin kullanım yeri arazi olduğu için üreticiler tarafından haklı olarak konuluyor.

Ama amortisörsüz gerçek şehir biskletlerine bakın, disk fren göremezsiniz hiçbirinde. Çünkü kullanım yeri şehir, dolayısıyla da diske gerek yok.

dağ bisikleti alacak biri için disk fren kaçınılmazsa o zaman sorun yok yani, doğru mu anladım. (dağ bisikleti alacağım neredeyse hepsi disk frenli o yüzden soruyorum)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kampana Fren Disk Fren Muhabbeti
    11 yıl önce açıldı
    Fren diski
    16 yıl önce açıldı
    hidrolik disk fren havası alma
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

dağ bisikleti alacak biri için disk fren kaçınılmazsa o zaman sorun yok yani, doğru mu anladım. (dağ bisikleti alacağım neredeyse hepsi disk frenli o yüzden soruyorum)

Disk frenin artısı dağda toprakta fren sistemi çamura bulansa bari performansından birşey kaybetmiyor. V frenler ise bu tür durumlarda sıkıntı yaratıyor. Yine aynı mantıkla v frenin yağmurda etkinliği azalıyor, disk bu sorunun önüne geçiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: synchro

Benim bisiklette dandik bi tektro v fren var. Düzgün çalışan bi v fren için ne kadar bütçe lazım??

711 de kullandığım sistem Tektro donanımlı.
    V-Fren ler ucuz oluyor yeter ki kalitesi ayarı bakımı iyi yapılsın.
    Papuc olarak Shimano ve ABS gayet ideal.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Disk frenin artısı dağda toprakta fren sistemi çamura bulansa bari performansından birşey kaybetmiyor. V frenler ise bu tür durumlarda sıkıntı yaratıyor. Yine aynı mantıkla v frenin yağmurda etkinliği azalıyor, disk bu sorunun önüne geçiyor.

Diski çamura bula bakayım fren seviyesine ne oluyor. Çamurda/yağmurda etkili olmasının sebebi çamurdan/sudan uzakta olması. Yoksa disk frenler v-frenlerden daha hassas. Hatta organik fren pabucu takılıysa bazı yağ sıçramalarında direk özelliklerini kaybediyorlar.

Dağ bisikleti alıyorsanız ve uzun yolda kullanmayı düşünüyorsanız alırken değiştirmeniz sizin için daha kolay olur. Ayrıca üstüne para vermez, çoğunlukla alırsınız. Ortalama bir disk fren sistemi 300-400 liradan aşağı olmazken en üst seviye v-fren sistemi 150-200 lirayı geçmiyor. Ben disk freni v-fren yaparken frenle jantları sattım (2. el ve diskte yağ sorunu vardı) 0 fren kolları, 0 fren bacakları ve 2. el jant takımı aldım. Fazladan para vermedım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

quote:

quote:

quote:

quote:

Diski çamura bula bakayım fren seviyesine ne oluyor. Çamurda/yağmurda etkili olmasının sebebi çamurdan/sudan uzakta olması. Yoksa disk frenler v-frenlerden daha hassas. Hatta organik fren pabucu takılıysa bazı yağ sıçramalarında direk özelliklerini kaybediyorlar.

Dağ bisikleti alıyorsanız ve uzun yolda kullanmayı düşünüyorsanız alırken değiştirmeniz sizin için daha kolay olur. Ayrıca üstüne para vermez, çoğunlukla alırsınız. Ortalama bir disk fren sistemi 300-400 liradan aşağı olmazken en üst seviye v-fren sistemi 150-200 lirayı geçmiyor. Ben disk freni v-fren yaparken frenle jantları sattım (2. el ve diskte yağ sorunu vardı) 0 fren kolları, 0 fren bacakları ve 2. el jant takımı aldım. Fazladan para vermedım.

mekanik disk almaktansa iyi fikirmiş.

• Bende v-frenden yanayım bozulunca tamiri çok kolay veya parça teminide daha kolay ,yanlız üst grup kadro ve amortisörlerde v-fren i tamamen sildiler canım buna çok sıkılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

Bende v-frenden yanayım bozulunca tamiri çok kolay veya parça teminide daha kolay ,yanlız üst grup kadro ve amortisörlerde v-fren i tamamen sildiler canım buna çok sıkılıyor

Aynen, istesek de V Fren'li iyi bir bisiklet alamıyoruz.
  • giiriş seviyesindeki bir disk frenle çok iyi bir v-breake frenin maliyeti aynıdır. Bence alt kalite disk yerine iyi bir v fren daha iyidir. Ve en büyük avantajı çantanda bulunduracağın 2 tane papuç ve 1 alyanla dağda bayırda frensiz kalma gibi bir riskten kurtuluyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.