Zamanında V, "Fikirler kurşun geçirmez!" demişti. Bakıyoruz;
''Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.'' -Mustafa Kemal Atatürk
Bu bi rastlantı mıdır? Yoksa bir esinlenme söz konusu mudur?
Vendetta anarşiyi öven ve halkın toplumdaki rolünün birleşmek ve baş kaldırmak olduğunu gösteren bir filmdir. Atatürk'ün bu sözleri yaptığı devrimleri geçersiz kılmaya çalışan girişimlere karşı söylemiştir. Pek de bir bağlantı yok.
quote:
Orjinalden alıntı: faruk
Vendetta anarşiyi öven ve halkın toplumdaki rolünün birleşmek ve baş kaldırmak olduğunu gösteren bir filmdir. Atatürk'ün bu sözleri yaptığı devrimleri geçersiz kılmaya çalışan girişimlere karşı söylemiştir. Pek de bir bağlantı yok.
Ben zaten fikirlerin değil, sadece cümlelerin birbirine benzediklerini söylüyorum.
Senin izlediğin yoldan gidersek Atatürk ve Stalin arasında da bir sürü ortak söz buluruz. Kelimeler yalın halleriyle anlam ifade etmez. Söylendiği yere de bakmak lazım.
Gerçeklerin gücünü bildiğim sürece kainatı bile fethedebilirim... en sevdiğim sözüdür
benzer sözü belkide onlarca lider daha söylemiştir
Bu arada söz güzel fakat ben bu filmi izlemedim kendimi çok cahil hissediyorum
quote:
benzer sözü belkide onlarca lider daha söylemiştir
olay bundan ibaret "Konu Dışı"lık bir konu.
uyarlanan eseri yazan şahıs Alan Moore dur.kendileri Karikatürist,Roman, kısa hikâye, senaryo yazarı,Müzisyen,Oyuncu.Sihirbazlık gibi bir sürü mesleğe sahip olmuş derin bir şahsiyettir ki bu sözü başka bir derin şahsiyetten etkilenmeden söyleyebileceği gibi etkilenme olasılığıda tartışılabilir ancak bu gereksiz olur.saygılarımla....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme