Şimdi Ara

V for Vendetta'nın Efsane Repliği Esinlenme Sonucu mu Ortaya Çıkmış?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zamanında V, "Fikirler kurşun geçirmez!" demişti. Bakıyoruz;

''Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.''
    -Mustafa Kemal Atatürk

Bu bi rastlantı mıdır? Yoksa bir esinlenme söz konusu mudur?

• Vendetta anarşiyi öven ve halkın toplumdaki rolünün birleşmek ve baş kaldırmak olduğunu gösteren bir filmdir. Atatürk'ün bu sözleri yaptığı devrimleri geçersiz kılmaya çalışan girişimlere karşı söylemiştir. Pek de bir bağlantı yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: faruk

Vendetta anarşiyi öven ve halkın toplumdaki rolünün birleşmek ve baş kaldırmak olduğunu gösteren bir filmdir. Atatürk'ün bu sözleri yaptığı devrimleri geçersiz kılmaya çalışan girişimlere karşı söylemiştir. Pek de bir bağlantı yok.

Ben zaten fikirlerin değil, sadece cümlelerin birbirine benzediklerini söylüyorum.
  • Senin izlediğin yoldan gidersek Atatürk ve Stalin arasında da bir sürü ortak söz buluruz. Kelimeler yalın halleriyle anlam ifade etmez. Söylendiği yere de bakmak lazım.
  • Gerçeklerin gücünü bildiğim sürece kainatı bile fethedebilirim... en sevdiğim sözüdür
  • benzer sözü belkide onlarca lider daha söylemiştir
  • Güzel filmdir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fikirler şuan kurşun geçirmiyor mu ?
  • Fikirler kurşun geçirmez, fikirleri söyleyenleri değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kukubara

Fikirler kurşun geçirmez, fikirleri söyleyenleri değil.

ABooow

Bu arada söz güzel fakat ben bu filmi izlemedim kendimi çok cahil hissediyorum
  • quote:

benzer sözü belkide onlarca lider daha söylemiştir

olay bundan ibaret "Konu Dışı"lık bir konu.
  • uyarlanan eseri yazan şahıs Alan Moore dur.kendileri Karikatürist,Roman, kısa hikâye, senaryo yazarı,Müzisyen,Oyuncu.Sihirbazlık gibi bir sürü mesleğe sahip olmuş derin bir şahsiyettir ki bu sözü başka bir derin şahsiyetten etkilenmeden söyleyebileceği gibi etkilenme olasılığıda tartışılabilir ancak bu gereksiz olur.saygılarımla....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.