Şimdi Ara

v for vendetta filmi hakkında yorumlarınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: suuuu

quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

quote:

Akıl, fikir dileme benim için... Bu yetilerib duayla kazanılmadığı senin üzerinde açıkça bellidir zaten.

Farklının tehlikeye dönüştüğü, ssadakat gibi saçma salak yasaların önem kazandığı, kendileri gibi düşünmeyen insanların "vatana ihanetten" yargılandığı, baskının arttığı, sorgusuz insan öldürme yetkisine sahip muhpirlerin sokaklarda gezdiği, her sözünün sonu "tanrı ingiltere'yi korusun" olan faşist bir liderin koltıkta otruduğu ülkede sen hala ne milliyetçiliği diyorsan ben sana uyumanı değil gözlerini açmayı öneririm.
    Git bu filmin çizgi romanları falan var, onları oku en azından da işin felsefesini kap bari.

Bak arkadaşım .
    Ben V-For Vendetta karakterindeki Adamın yaptıklarından dolayı milliyetçilik duygularım kıpır kıpır oldu diyorum.
    Bunun sebebide adamın milleti için yaptıkları insanların özgürlükleri için yaptıkları
    Bu sözümü anladın demi ?
    Şimdi bide bunu dinle ben gerçek olayı biliyorum .. Bunu bana defalarca aynı şeyi anlatmana gerek yok birazcık dediklerimi anlayarak yorum yapsan anlıyacaksın ama işte.
    Ben filmi yorumluyorum Allah aşkına sana söylüyorum senin anlattıkların filmde anlatılıyormu
    Git filme bak ondan sonra filmi bana yorumla.

Tekrar söylüyorum adamın milleti insanların özgürlüğü için yaptıkları beni etkiledi ve bunun la birlikte milliyetçilik duygularım (vatan-millet sevgisi) kıpırdadı içimde anlatabildim mi ?

Sen bir ideoloji karmaşası içerisindesin.Milliyetçilik demek, insan sevgisi demek değildir.Devlet sevgisidir ve bu iyisiyle kötüsüyle şartsız devlet otoritesini tanımaktır.
    Bu filmde ise devlet otoritesine karşı çıkılmakta. İngiltere'yi düşman işgalinden kurtarsalar seni anlarım.
    Ama burada İngiliz halkını İngilitere'den kurtarmakta bu anarşist karakter.
    Parlementoyu havaya uçurmakta, otoriteye karşı güç kullanımından bahsetmekte her sözünde "V"...Özgürlük duygum kabardı de, insan olduğumu hissettim de ama milliyetçilik duygularım kabardı deme, inan çok saçma bu söylem.

Güneşin doğmasına anlam veremeyip buun ilahi bir güze yorup kafasında güneş tanrısını imgeleyen ya da yağmura anlam veremeyip onu fırtına tanrısı ile ilişkilendiren, boğayı avlayamadıkları için gücünden dolayı onu tanrılaştıran ilkel insanlardan hiç bir farkınız yok...Her nemden bir milliyetçi dalga çıkarma moda oldu bu aralar.

açıkçası dediğin milliyetçilik kavramına inanmıyorum:
    millliyetçilik kavramının devletin başındakiler ne ise senin ona itaat etme anlamındada olduna inanmıyorum
    bence sen cok teslimiyetçi ve koyuncu bir düşünceden konuşuyorsun
    benim gözümde milliyetçilik milliyetinin en iyi şekilde yaşaması bağımsız özgür aynı zamanda devletine bağlı ve milleti temsil eden bir millet tarafından yönetim tarafından yönetilmekti
    ayrıca cidden hala filmi konuşmuyorsun belli kavramlardan dediklerini doğru çıkarmaya çalışıyorsun evet herşeyden bir milliyetçilik çıkartıyorum sorun mu ? bence değil orada filmde anlatılan adamda sonuna kadar milliyetçiydi zaten
    şurda yüz kişiden seksenine sorsan aynı olguya varır
    Allah aşkına bırak bunlarıda filmi tartışmaya bak belli biryerlerden haklı çıkmaya çalışmana gerek yok burada haklı veya haksızı aramıyoruz
    neyse iyi geceler

• @AnotheRDie senin kafa hakkaten karışmış film direkt olarak milliyetçilik ve ırkçılığa karşı olarak işleniyo. hatırladığım kadarıyla anlatılan ingilterenin gamalı haçla karışık bi bayrağı da vardı burdan bile düz mantık yürütülebilir. ama çok ta yadırgamadım 300 spartalı gibi bariz amerikan propagandası olan ucuz bi filmi izleyip gaza gelen insanlar var etrafımda.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

İnsanın milliyetçilik duygularını kıpırdatan bir film ve cok güzel ve ince düşünülmüş bir film.

Dünyada ilk anarşist hareket olarak nitelendirilen olay kahramınından konusunu alan, dünyanın en liberal kadrosu tarafından çekilmiş ve yönetilmiş, ünlü anarşist düşünürlerin alıntılarıyla dolu bu filmden milliyetçi bir kıpırtı nasıl aldın şaştım doğrusu...Sizin kafalar selamlaşırken birbirine sürtmekten frekansları karıştırıyo sanırım böyle ara sıra : )

• Anlıyorum seni, ama senin kafandaki ideoloji milliyetçilik değil.Yurtsever de, vatanperver de ama milliyetçilik çok farklıdır.
    Niçin değil gibi bir tartışmaya girmek istemiyorum umarım kendin bulursun doğrularını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suuuu -- 21 Aralık 2007; 0:24:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hayalét

V nin yüzünü göremedim o kafama takıldı hep.

+1

+ mukemmel bi filmdi bence
  • mükemmel bir filmi tabiki son yıllardaki favori filmim ne zmn görsem izlerim. v nin konuşmaları alıntılar mükemmel sırf o diyaloglar için kaç kez izlenir
  • Bu maskenin altında etten fazlası var bay Creddy bi fikir var ve fikirlere kurşun işlemez
  • Evet bncede süper film

Bu vikiden kafası karışanlar için:

"Milliyetçilik veya Ulusçuluk (İng: nationalism), kendilerini birleştiren dil, din, tarih veya kültür bağlarından dolayı millet veya ulus olarak tanımlanan bir topluluğun siyasi birliğini ve egemenliğini savunan siyasi görüş. Başka bir tanımla, ulus idealine bağlılığı evrensel ilkelere bağlılıktan ya da bireyin hak ve özgürlüklerinden daha önemli olduğunu savunan görüş."

Bireysel özgürlük ile milliyetçiliği nasıl bir araya getirdiniz ilgnç:s

Liberalizimin bittiği yerde milliyetçilik başlar ikisi bir araya gelmesi çoook zor .Gelse yane tam bir denge sağlansa zaten en iyi yönetim biçimi ortaya çıkar ki bunu hiç bi ülke başaramadı Yada ben bilmiyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 21 Aralık 2007; 1:23:06 >

• @anotherdie

sen karıştırmışın heralde milliyetçiliği adam hükümeti batırmaya çalışıyor ama milliyetçilikte bu yok diktatöre tam bir güven vardır diktatör ne derse o olur örnek : Adolf Hitler rusyaya bulaşmasaydı şuanda avrupanın çoğu almanyanındı .

v for vendetta filmde ise bir baş kaldırış anarşizm vardır. eğer filimde hükümet ingiliz hükümeti - ingiliz halkı olmayıp , başka bir ülke - ingiliz halkı olsaydı o zaman anlardım adam milletini bir arada tutup halkının özgürlüğünü sağlayacak olsaydı

açıklayıcı olmuşumdur umarım

dipnot : milliyetçilikle dalga geçirtmeyin kendini milliyetçi sananlar eğer milliyetçiliğin ne olduğunu bilmiyorsanız milliyetçiyimde demeyin sonra bizle dalgada geçerler , gülerlerde
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.