Şimdi Ara

Uzun Yolda Sürmeyi Bilmeyen Bayramda Yola Çıkmasın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar herkese iyi bayramlar. Dün tatil Dönüşü Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde tek şeritli yolda amca kamyon solluyor benim serite gecmiş burun buruna geldik kamyon frene bast-ı amca kendi şeridine girdi. Bende düştüm Peşine Aradım 155 i şikayet ettim plakasını verdim 15 20 km aracı takip ettim trafik ekipleri aracı çevirdi fakat sürücü inkar etti araç kamerasınıda Yanıma almadığıma pişman oldum. Araçta şöför Hariç dört kişi vardı hepsinin kafa yerde tabi derken baktım kamyon geliyor bu kamyoncu olaya Şahit dedim Allahtan şöför olayı doğruladı ama ceza yazdıramadık karakola gidip şikayetçi olmak gerekiyor bende lanet okuyup oradan ayrıldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökovadan muğlaya çıkıyoruz o meşhur virajlı yoldan.keskin bir virajı döndük, sağdan tin tin giden bir vectra vardı bendede astra g biraz agresif kullanırım." aha şunu da geçeyim de sonraki keskin viraja biraz daha iyi gireyim iyice yavaşlarsam ( 25km/h falan ) kötü olur" dedim.

çıktık virajdan, bastım gaza. abartmadan hızlanıyorum, geçeceğim bu vectrayı. tam geçtim geçecem, sağa sinyal verdim.adam bastı, yol vermedi geçemedik.sonra kendi yavaşladı biraz, aşağı yukarı 150 derecelik viraja sol şeritten süratli bir şekilde girmek durumunda kaldım. arkamda f10 5 serisi tamponuma girmiş, frene bassam bana yapışacak. sağa geçsem tam sağ arka çamurluk hizamda vectra... E araba f10 kadar yol tutar mı tutamaz mı? bilemiyorum ama herif tamponda 2-3 metre mesafede. frenede basamıyorum, mecburen süratli şekilde en dıştan 150 derecelik viraja girmek zorunda kaldım.arkadakileri kustura kustura o virajı döndüm nihayetinde ama çok sövdüm .. Yol vermedi dangalak, hemde virajı göre göre! var mı böyle birşey..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Emir -- 19 Temmuz 2015; 18:51:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan0403

quote:

Orijinalden alıntı: PoloClassic75

Öyle muhakeme yeteneksiz öyle beyinsiz insanlar var ki yani hayret edilir.altında punto var orta şeritte 120 km/h ile ilerliyorum,sol şeride geçmek yerine arkama geçip sellektör yapıyor,içinde de ailesi var.ben seyrimi sürdürdüm hiç aldırış etmedim En sonunda söverek sol şeritten sollamaya kalktı beni bir yandan da küfrediyor bana bakarak,böyle de öküzlük olamaz.en sonunda arkasına takıldım bunun sol şeritte dibine kadar girdim çok az mesafe vardı sağa kaydı istemeyerek.bazılarına da böyle olacaksın arkadaş bu devirde.bir taneside ben sol şeritteyken türedi,140-160 ile giderken dikiz aynasından bir araba gördüm benim dibine kadar yaklaşmış arada 1 metre ya var ya yok ve bu olaylar olurken 145 km ile ilerliyoruz,böylelerine de frene bas çek yapacaksın,yaptım.arkadaş korkudan yaklaşamadı,sağa geçtim öyle gitti.her öküzle anladığı dilden konuşulması gerekiyor.trafikte şaka olmaz,beni de serseri bir tip sanmayın güvenliğim(iz) için bütün kurallara uyarım ve tedbirli giderim sürekli.sonunu bilmediğim risklere girmem.araç sürerken tedbiri de elden bırakmayın arkadaşlar.uygunsuz yollarda hız uğruna başka bayramları göremeyebilirsiniz,sizle birlikte diğer sürücülerde göremeyebilir.ne kendinizin ne de başkalarının hayatını karartmayın.herkese iyi bayramlar.

en sağ boşsa sağa geçeceksin olay bu kadar basit bayramda da kamyon tır olmuyor zaten orta şerit takıntını bırak yüzde yüz haksızsın

dediğinize katılmıyorum,bu bayramda olan bir şey değil ayrıca bayramda yollarda çok daha fazla tır oluyor.bir insan orta şeritte hız yapamaz ki gayet makul bir hızla gidiyordum orta şeritteyken.hız için sol şerit tercih edilmeli.en sağ boş değildi ve en sağ şeritten gitmek için fazla hızlıydım sizde bilirsiniz ki en sağ şeritten hızı düşük olan araçlar ve tırlar gider.orta şerit takıntım olduğundan değil hocam,bir insan sollamak istiyorsa eğer ortadakinden yol istemez,sol şeride geçip öyle öne geçer.hele orta şeritte giden kamyonlar var yol isteyen,onların orta şerit neyine ?

• dün haberlerde 70kişi ölen 300+ yaralı var demişti bugüne dahada artmıştır

• quote:

quote:

quote:

Öyle muhakeme yeteneksiz öyle beyinsiz insanlar var ki yani hayret edilir.altında punto var orta şeritte 120 km/h ile ilerliyorum,sol şeride geçmek yerine arkama geçip sellektör yapıyor,içinde de ailesi var.ben seyrimi sürdürdüm hiç aldırış etmedim En sonunda söverek sol şeritten sollamaya kalktı beni bir yandan da küfrediyor bana bakarak,böyle de öküzlük olamaz.en sonunda arkasına takıldım bunun sol şeritte dibine kadar girdim çok az mesafe vardı sağa kaydı istemeyerek.bazılarına da böyle olacaksın arkadaş bu devirde.bir taneside ben sol şeritteyken türedi,140-160 ile giderken dikiz aynasından bir araba gördüm benim dibine kadar yaklaşmış arada 1 metre ya var ya yok ve bu olaylar olurken 145 km ile ilerliyoruz,böylelerine de frene bas çek yapacaksın,yaptım.arkadaş korkudan yaklaşamadı,sağa geçtim öyle gitti.her öküzle anladığı dilden konuşulması gerekiyor.trafikte şaka olmaz,beni de serseri bir tip sanmayın güvenliğim(iz) için bütün kurallara uyarım ve tedbirli giderim sürekli.sonunu bilmediğim risklere girmem.araç sürerken tedbiri de elden bırakmayın arkadaşlar.uygunsuz yollarda hız uğruna başka bayramları göremeyebilirsiniz,sizle birlikte diğer sürücülerde göremeyebilir.ne kendinizin ne de başkalarının hayatını karartmayın.herkese iyi bayramlar.

en sağ boşsa sağa geçeceksin olay bu kadar basit bayramda da kamyon tır olmuyor zaten orta şerit takıntını bırak yüzde yüz haksızsın

dediğinize katılmıyorum,bu bayramda olan bir şey değil ayrıca bayramda yollarda çok daha fazla tır oluyor.bir insan orta şeritte hız yapamaz ki gayet makul bir hızla gidiyordum orta şeritteyken.hız için sol şerit tercih edilmeli.en sağ boş değildi ve en sağ şeritten gitmek için fazla hızlıydım sizde bilirsiniz ki en sağ şeritten hızı düşük olan araçlar ve tırlar gider.orta şerit takıntım olduğundan değil hocam,bir insan sollamak istiyorsa eğer ortadakinden yol istemez,sol şeride geçip öyle öne geçer.hele orta şeritte giden kamyonlar var yol isteyen,onların orta şerit neyine ?

sağ şerit her zaman bozuk zeminli oluyor, düzgün olsa geçeriz zaten ama kaymak gibi orta şerit varken sağ şeride bende geçmem, arkadan selektör yapan çok hızlıysa o geçsin sağdan

• Ya genelleme yapmayayım diyorum da abi su ticarilerden adam akıllı olanı yok mu ?

Yav Doblo 4-5 kisi + Yük gecmis sola ne ayna bakar ne otoban adabi bilir .

Bayramdaki kazaların cogu kendini şoför sanıp hemen sol seride atlayanlar + bazı gurbetçiler gümrükten geçince bir anda Avrupa daki o otoban Kültür'ünü unutuyor belki de altındaki araçla bisi yapıcak sanıyor .

• ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    Yemin ediyorum içimden geçenleri yazdınız.

Bugün memleket ziyareti bitti Eve dönüyorum 50 km yol Gidiş Geliş dar bir yol. Tam 1.5 saatte geldim yarım saatte geldiğim yolu. Sebebi ise Önümde acemi bayanlar, yaşlılar ya adam 40 la gidiyor arkasında 20 tane araba. Sollama yapacak bir düzlük buluyorsun zaten bayram günü kalabalık sen çıkana kadar araba geliyor. Bugün sinirden ter içinde kaldım arabada.

Bu adamların kul hakkı denen birşeyden haberi yok. Kaç Kişiyi riske attılar.

• konuyu açan arkadaş güzel yazmış ta ki 1,3 fındık motor saçmalğına kadar motorla ne ilgisi var ? bende 1,3 multijet 95 lik punto var gayette iyi gidiyor virajı bildikten takip mesafesini dikkat ettikten sonra 1,3 lede soldan pek ala gidersin ayrıca 1,3 95 likler birçok 1,6 atmosferlik motorlardan daha iyi gidiyor
  • okadar ölenler boşuna ölmüyor hocam doğal seleksiyon diye birşey var tek üzüldüğüm yanlarında götürdükleri suçsuz aileleri.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegai17

quote:

quote:

Aynen katılıyorum

140 senin icin yuksek hız olabilir

Ama bazıları icin degil.

Sag serit bos ise cekileceksin

ben zaten çekilecektim,dikkat çekmek istediğim nokta bu değil.adamın tampona kadar yapışması ne gerek var ? arada 1 metre bırakıyor.1 metre nedir ya kazık fren yapsam birşey olsa ikimiz de gebeririz o hızda.bu yüzden çekileceğim varsa da çekilmiyorum.bunu anlatmak istedim.

• Sorun fındık motoru olması değil
    fındık kadar beyni olması
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    hocam size sonuna kadar katılıyorum.
    kazalara dikkat edrseniz hatalı sollama-takip mesafesine uymama -aşırı hız dan kaynaklanıyor.buda sürücünün uzun yol tecrübesi olmamasına acemi olmasına dayanıyor
  • sol şeridin sollama şeridi olduğunu ve araç geçtikten sonra ortaya hatta orta hızlıysa en sağa çekilmesini bilmeyenler olduğu sürece otoyollarda saçmalıklar devam eder, az önce izmitten istanbula geldim, tüm yol en sağ şeritte toplamda 10 tane araç geçmişimdir o kadar, bayram dönüşü trafiğinde yolum boyunca en sağ şeritte neredeyse kimse yoktu, çünkü herkes en solda konvoy halinde gidiyordu

bu trafik böyle olması gerektiğinin tersi aktığı sürece de makas atan da olur en sağdan kapatıp giden de olur
  • öncelikle yazıya başlarken mahalle arasından mı daha çok korkarsınız yoksa uzun yoldan mı diye sorsanız ben mahalle arasından daha çok korkarım. Ve her zaman daha dikkatli giderim çoluk var çocuk var bisikletiyle motoruyla gezeni var her zaman daha sıkıntılıdır bana göre. Otobanda en çok korktuğum ise yola köpek çıkması ve çivi ve ya herhangi bir sebeple yüksek hızda lastiğimin patlamasıdır.
    ülkemizde trafik kültürü olmadığı aşikar. Ehliyet almak bu kadar kolay ve ehliyeti alınca bir daha kolay kolay el koyma diye bir şey yok. Gerçi sadece sıkıntı trafikte değil ülkemizde maalesef herhangi bir kültür yok. Sokakta herkes kabadayı oluyor evine misafirliğe gitsen belki de tam tersi adam.
    Her zaman takip mesafesi konusuna bende takarım ama insanlar bilinçsiz bir çözümü yok hatta arada yol vermeyenlere ayar olup bende yapıyorum bunu.
    Diğer bir sorun trafiğin insanları çileden çıkarması. Normalde her şeye çabuk kızan bir insan değilim ama trafikte bazı şeylere çok çabuk sinirleniyorum. Bunların başında aracını şeridinde tutamayanlar, 34 plakalı şirket araçları(dip gaz dip fren gezerler) ve önüm doluyken selektör yapanlar aslında sadece selektör yapan değil tampon dayayan demek lazım.
    Aslında bazen bunun işe yaradığını görüyorum selektör yaparak yolu tamamen açıp geçebilen olduğunu çok gördüm demek ki burada hata solda orta şeritte aynı hızla giden kişide. Onun yüzünden arkadaki trafikte tıkanıyor.
    Diğer bir konu, konu içindeki bazı arkadaşlar yavaş gidenlerden dert yanmışlar. Herkes hızlı gitmek zorunda değil, bazı insanlar bilmediği yollarda temkinli ve yavaş gider.Sende o yolu biliyorsundur hızlı gidilebilecek bir yer olduğunu biliyorsundur ama o bilmiyordur(örnek olarak dar yoldur çukur vs olabilir keskin viraj olabilir) çözüm; sollayabiliyorsan sollarsın. Bu yavaş gidenlere bende gıcık oluyorum ama ne yapalım kimseye sen neden hızlı gitmiyorsun diyecek halimde yok.
    Uzun lafın kısası burası bir çözüm yeri değil. Hepimiz yeri geldiğinde burada bahsedilen yanlışların bir kısmını yapabiliyoruz. Bunu önlemenin yolu şu an için eğitim ve kültür ama tem tersi yönde gidişat olduğu için çok zor. Daha kötülerine hazırlanın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: pegai17

quote:

quote:

Aynen katılıyorum

140 senin icin yuksek hız olabilir

Ama bazıları icin degil.

Sag serit bos ise cekileceksin

140 ile giden adam sağdan gidecekse 80 ile gitmek isteyen nereden gidecek?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bayramda İstanbul trafiği boşaldı rahatladık derken bu seferde diğer illerin acemi şoförleri geldi.Özellikle bu bayramda İstanbul dışı plaka çok daha fazlaydı.

Yol ortasında durup adres soran,kavşağı kaçırıp geri,geri gitmeye çalışan kısaca ne ararsan vardı.

Şahsen trafiğin yoğun olduğu zamanı arar oldum.Uzun yolu hiç düşünemiyorum.

Aklı olan Bayram günü trafiğe çıkmaz,çıkıyorsa'da sonuçlarına katlanır

Maalesef durum böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutck

Geçen gün sol şeritte giderken önümün dolu olmasına rağmen arkadan gelen hanzo selektör yapıyor sürekli bende ayar oldum verdim yolu geçti önüme sırf gıcık etmek için aynı onun yaptığı gibi geçtim arkasına yapıştırdım ardı ardına selektörleri.Önü dolu olan araca selektör yapılmıycağını kesin anlamıştır hanzo.

Aman sakın bulaşmayın böyle tiplere, Allah korusun canınızdan bile olursunuz, sakin kalmaya çalışın.
  • Özellikle bayram boyunca bende çok sıkıntı yaşadım yukarda arkadaşın da yazdığı gibi genelde yabancı plaka araçlar çok fazla hata yapıyo istanbul trafiğinde. Geri kaçıranlarmı dersin küt diye sağa sola kıranlarmı dersin arabayı düz yolda stop edenlermi ne ararsan vardı valla.
  • Ben de benzer bir konu açacağım, çok doluyum şu anda...

• quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

Adam yıl boyu, işine servisle gidip gelmiş.

Haftasonu aşağı mahalledeki AVM ye arabayla gidip gelmiş. Tüm yol tecrübesi bu.

Şimdi bu adam, bayram diye çoluğu çocuğu toplamış, arabaya doluşmuş yola çıkıyorlar. Bir de güneş gözlüğü takıyor zannedersin Schumacher!

Uzun yolda takip mesafesi denen olaydan bihaber. 120 km hızla gidiyoruz, adam arkaya yapışmış, aramızda 1 metre var yok, takip ediyor beni.

Sollama, şerit değiştirme bunları hayatında ilk kez yapıyor. 1.3 fındık motoruyla sollamaya , solu kapatmaya çalışıyor.

Arabayı nasıl yolda tutacağından haberi yok, kendisini mahalle arasında 40 km ile gidiyor zannediyor. Kangoyu , dobloyu 120 km hızla viraja sokuyor, araba içindeki çoluk çocukla bir sağa gidiyor, bir sola....

Yan ayna, dikiz aynası, sinyal, bunlar da hak getire. Orta şeritten yavaş yavaş sağa kayıyor, sağda ben varım, haberi yok. Şeritte tutamıyor aracı.

Camdan çöp atan mı dersin, elini kolunu çıkaran mı dersin.

Mahalle arası değil bu uzun yol. Bu bayramda da gene birileri yollarda ölecek, belli oldu!

Tam buna benzer bir yazı yazmayı düşünüyordum siz harfi harfine yazmışsıniz.

Uzunyolsofurlugubumilletteyok.net

3 şeritli otobanda sol orta ve sağ seritte herkes 90 ile giderse ne olur?
    a) Bu Araçlarin arkasında yigilma olur trafik akmaz.
    b) Makascilara gün doğar orgazmin doruklarina çıkarlar.
    c) Trafik mis gibi güvenle akar akar akar.
    d) Kaç ile gidecek lan deyyus Doblo Connect Kangoo sol şeridi hiç mi göremeyecek?
    e) Ağzımizi bozmayalim, yol şeritlerini bilinçli kullanalim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.