Şimdi Ara

Uzun yolda gece yolculuğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
3
Favori
14.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 900 km lik bir yolu (Bursa-Adana) havaların sıcak olması, küçük kızımın gündüz yolculuğunda hiç durmaması,
    radar olmaması ve yolların daha boş olmasından dolayı gece gitmeyi düşünüyorum. (İlk defa kendi arabamla gidicem)
    Tecrübesi olan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aequor -- 2 Haziran 2010; 23:52:20 >

adana-bursa 3 defa yapmış birisi olarak ve adanalı

bursa-inegöl-domanic-kütahya-afyon-konya-ereğli-pozantı-adana istikametini tavsiye ederim yollar güzeldir ve tenhadır(ankara yoluna göre) ulukışla-ereğli yol çatına gelince hem yeni yapılan ücretiz yola girmelisiniz daha sonrada pozantıdan adanaya kadar otoban zaten bu arada aracınız lpgli ise konya çıkışında 1.85e ucuz lpgde var

Chery kimo 1.3 lusso
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihen

Yaklaşık 900 km lik bir yolu (Bursa-Adana) havaların sıcak olması, küçük kızımın gündüz yolculuğunda hiç durmaması,
    radar olmaması ve yolların daha boş olmasından dolayı gece gitmeyi düşünüyorum. (İlk defa kendi arabamla gidicem)
    Tecrübesi olan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

bunun istisnaları olabiliyor, hem cebiniz hem de kızınızın güvenliği için sınırları aşmadan seyretmenizi öneririm.

gündüze göre serin olsa da bir yerden sonra simsiyah boşluğa bakmak insanı daha çok yormaya başlıyor iyi dinlenip sizinle birlikte uyumadan muhabbet ederek gidecek birini yanınıza oturtmanızı tavsiye ederim.
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• hocam oncelikle,hayirli yolculuklar dileyelim.

deponuzu yolculuga cikmadan once bildiginiz yerden dodurun.

bir gece onceden guzelce dinlenin,vucudunuz rahat olsun. yolculuktan once ilik bir suyla dus almanizi tavsiye ederim.uykuyu aciyor vucuda bir direnc geliyor.

yola cikinca, yoruldukca dinlenmeye ozen gosterin, insan yorulunca gozleri dala biliyor.

uykunuz gelirse kesinlikle beklemeyin, en yakin temiz ve nezih mekan durun .

fazla surattan kacinin.

arabanizda kesinlikle yedek lastik,kriko takimi bulunsun.mumkunse molalarda sert kahvelerden icin.

ben uzun yola cikmadan ve cikinca bunlari uygulamaya calisiyorum.ise yariyormu? sukur yariyor. uzun ve gece yolculuklarindan en buyuk sorun uykudur.buna cok dikkat edin yarim saat gec gidin,sorunsuz gidin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubo -- 3 Haziran 2010; 0:01:24 >

• Ara sıra yüksek süratlere çıkıp kan akışını hızlandırmanı tavsiye ederim.Her ne kadar zararlı olsada 1 tane de redbull içsen fena olmaz
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı yolculuklar. Adana'ya bekleriz sayın fatihen arkadaşım ve Adanalı hemşehrim.

Balıkesir Bursa Eskşişehir Ankara Adana yolunu 36 defa gidip gelmeme rağmen otobüs şoförünü 2 defa Konya üzerinden gitmeye ve böylece 2 saat kazanmaya ikna edebildim, diğer yolculukların hepsi 17 saat sürdü (sabır deneme tahtası resmen).

Gece yolculuğunu bilhassa severim. Tavsiyem:

1. Ağır yemek yemeyin, ekmek arası domates/salatalık/kaşar peynir ve çay fevkalade tok tutar.
    2. Yanınıza sıcak termosta kahve alın, ılık su bulundurun, mutlaka 2 kutu sakız alın ve çiğneyin.
    3. İki veya üç saatte bir durun, araçtan inip bacaklarınızı çalıştırın, WC'ye gidin, motoru söndürmeyin.
    4. Yola çıkmadan önce depoyu doldurun, belgelerinizi kontrol edin, CD/MP3'lerinizi hazırlayın.
    5. Karşıdan gelenin farlarına BAKMAYIN, yaklaştığında sağ yol çizgisine bakın.
    6. Lastiklerin havasını kontrol edin, yüklü gelecekseniz 2 psi arttırın. Cam suyunu tamamlayın.
    7. Sırtınıza havlu koyun, rahat bir ayakkabı giyin, sandalet veya terlik bile olur.
    8. Yol Uyuşmasına hazırlıklı olun. Hep karanlığa bakmaktan gözleriniz yorulabilir.
    9. Arka koltuğun ayak bölgesine döşem, minder koyun, iki kişilik yatak yapın.
    0. Hayırlı yolculuklar dilerim. Kestane Şekerl (Kafkas) ve Yumuşacık Havluları unutmayın.

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

selam

bursa-inegöl-domanic-kütahya-afyon-konya-ereğli-pozantı-adana istikametini tavsiye ederim yollar güzeldir ve tenhadır(ankara yoluna göre) ulukışla-ereğli yol çatına gelince hem yeni yapılan ücretiz yola girmelisiniz daha sonrada pozantıdan adanaya kadar otoban zaten bu arada aracınız lpgli ise konya çıkışında 1.85e ucuz lpgde var

Hocam inegöl-domanic-kütahya arası dağ yolu oluyor. Direk bursa-inegöl-kütahya...... yolunu kullansa daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: E.S 43

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

selam

Hocam inegöl-domanic-kütahya arası dağ yolu oluyor. Direk bursa-inegöl-kütahya...... yolunu kullansa daha iyi olur.

evet çok haklısınız şimdi hatırladım tabi yıllar oldu 1az unuttum yolu bursa inegöl-bozhöyük-inönü-kütahya idi

Chery kimo 1.3 lusso

• Gece radarları da var çok dikkat edin ...

Kazalar genellikle yolculukların sonlarındaki dikkat dağınıklıklarından dolayı, eve varmaya yakın gerçekleşiyormuş diye duydum...

Çok sıkılırsanız anlık adrenalinizi arttırmak için hızınızı arttırabilirsiniz, fakat bunu anlık yapmanız doğru olacaktır... hatta ışıklı yollarda yapın ki gece köpeği kedisi belli olmaz, göremezsiniz...

yorulduğunuzda 5 dakika durup yüzünüzü yıkayıp çayınızı içip bacaklarınızı çalıştırıp tekrar yola çıkabilirsiniz...

Sakız da bol alın yanınıza, fakat ilk yarım saatten sonra sakız çiğnemeyi, ağız hareketlerini vücut otomatik hale getiriyormuş...

kahve için de nescafenin soğuk kahvelerini de deneyebilirsiniz...
  • Yapılan önerilere yeni bir şey eklemek isterim. Uzun yola çıkacağım zaman ben hep enerji içeceği alırım yanına. İçindeki kafein nedeniyle uyku getirmez, konsantrasyonu arttırır eh bir de bende psikolijik etkisiyle çok iyi geliyor. Hayırlı yolculuklar
  • Kajmer88 aşırı şekerli içiyorsan kan şekerin yükseliyor olabilir.

Ayrıca enerji içeceğinin fazlası da midede asit yapabilir dikkat edin. Her ihtimale karşı torpionuzda Rennie ya da Talcid bulundurun. O yolu bilmiyorsanız ve gece yolculuğuna çok önemli bir sebepten mecbur değilseniz katiyen gece gitmenizi önermem. Bir keresinde Ankara girişinde bölünmüş yolda sollama yaparken, farketmeden kavşak taslağının içine girmişim!!! yapımı tamamlanmamış ve işaretlemeleri yapılmamış kavşak ve onu yapan kavşaklar yüzünden kendimi karşı sol şeritte buldum. Kendimi nasıl yol arasındaki çukura attığımı hatırlamıyorum. Maalesef ki yollarımız mükemmel değil. En güzeli gece 3te yola çıkın, yolculuğun ilk saatlerinde ekstra dikkatli olacağınız için karanlık problem olmaz.

Radarı problem etmeniz de gerçekten çok düşündürücü. Hele ki yanınıza hayata yeni başlamış bir çocuğun da vebalini alarak.. Radar olsa da olmasa da hız sınırlarını aşmayın.

• Uzun yola çıkacağımda genelde gece 3-4 arasını tercih ediyorum. Akşam erken yatınca hem gece uykumu almış oluyorum hem de yollar bomboş oluyor özellikle şehir merkezinden çıkarken trafik gibi bir sorunu aşmış oluyorum genelde İstanbul-Antalya veya İstanbul-Karadeniz yaparım yolculuklarım 750-800 km civarında sürüyor gece 3-4 gibi çıkınca öğleye yakın ulaşıyorum gideceğim yere. Nescafeenin soğuk içilenleri var metal kutuda onları tavsiye ederim uzun yolda iyi oluyor 2 tane içiyorum genelde beni zinde tutuyor. Kimileri redbull tarzı ürünler kullanıyorlar o da işe yarar ama tadını sevmediğim için sadece bir kere denedim. Kahve lezzeti başka birde soğutucu çanta alıp içine buz aküleri koyuyorum yol boyunca içeceklerim soğuk kalıyor.

http://www.hepsiburada.com/campingaz-isothermic-18-litre-piknik-canta-buzluk/productDetails.aspx?categoryid=252831&productid=otbt002

• benimde en çok sevdiğim şeydir gece yolculuğu ama kolay uyuyan biri isen hiç halkışma bu işe tavsiyem sevdiğin dinlerken eşlik edebileceğin cd lerini veya mp3 çalarını yanına al müzik dinle çok keyifli oluyor ve uykuyu dağıtıyor
    özellikle son saatlere dikkat edin su bulundurun yanınızda su eksikliği dikkat dağınıklığı yapar dikkat dağınıklığı fark ederseniz araçtan inin ve aracın etrafında bir kaç tur yürüyün imkan varsa uzanın bir iki dakika umarım keyifli geçer hayırlı yolculuklar
  • valla sana yapacağım en büyük tavsiye şudur. eğer daha önce buna benzer bir mesafede veya en az 400-500 km lik bir mesafede gece yolculuğu yapmadıysan gece yolculugu yapma, gündüz git.

gece yolculugu sıkıntılı bir iştir. kimi adam vardır gündüz süper araç kullanır, neredeyse sıfır hata yapar, gece sapıtır. yolu göremez, gözünü ışık alır, gözü çabuk yorulur, vs vs. yani ilk seferde 900 km lik ciddi bir rakamı gitmek ciddi bir risktir.

ayrıca yolu biliyormusun, yani o yolda daha önce hiç araba kullandınmı. şahsen ben hiç bilmediğim bir yolda gece 900 km araç sürmek istemem. yolu bilmiyorsan yukarıda saydığım risklerin karesini alabilirsin.

ama illa ki gideceğim diyorsan sana yapabileceğim en büyük tavsiye şudur. gece yolculuklarında en büyük tehlike uykudur. uykun geldiği zaman sakın "100 km kaldı, 150 km kaldı sıkayım dişimi" deyip devam etme, çek bi yere 1 saat olsun uyu öyle devam et.

uyku kaçırmak için kola,kahve iyi seçeneklerdir. fakat abartma, kafeinin fazlası vucutta aceleci olma, tedirginlik, panik atak benzeri durumlar yaratır. kaş yapayım derken göz çıkarırsın.

son olarak yine üstüne basa basa eğer yolu da bilmiyorsan gece sakın ama sakın gitme diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kajmer88

Çoğu arkadaş kahve tavsiye etmiş. Aramızda kahve içince ( uyku varken ) daha bir uyuzlayan arkadaş yok mu? Ben uykum varken kahve içersem daha bir kötü oluyorum nedense?

valla üniversite yıllarında bende öyleydim, kocaman bir kupa koyu kahveyi içer bir güzel uyurdum
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.