Şimdi Ara

Uzun yol hazırlıkları başladı! Hangi çadır? Hangi çanta?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir aralar bisiklet bölümünde çok takılırdım, bayadır bisikeltten de forumdan da uzak kaldım. Okul bitti artık bol bol buralardayız.
    Yazın gelmesiyle birlikte uzun yol hazırlıkları da başladı yavaştan. Aslında bir miktar param vardı ama uzun süredir ertelediğim aksiyon kamerasına harcadım. Ee yola çıkacağız da kayıt almadan olur mu?

    Neyse konuya geleyim bir arkadaşımla 3 veya 4 günlük bir tura çıkacağız. Cepte para kalmadığı için minimum masrafla halletmemiz gerekecek malzemeleri. Ramazandan sonra çıkacağımız için yola, malzemeleri yurtdışından alma şansım var. Öncelikle çanta ve çadırla başlamak istiyorum.

    --Çadır olarak bu tavsiye edilmiş bazı yerlerde, kullanan var mıdır? Fiyat nasıl? Daha uygun fiyatlı bir çadır bulamaz mıyız?
    http://www.decathlon.com.tr/arpenaz-2-2-kiilik-kamp-cadiri-yeil-id_8293539.html

    --Çanta olarak bisikletsiz gezilerde de kullanmak adına sırt çantası önceliğimiz. 4 günlük bir turda kaç litrelik bir çanta yeterli olur? Model olarak tavsiyeniz var mıdır?

    --Elimde iki tane mat var, sağlam ve hafifler. İşimi görür diye düşünüyorum.

    Bunun dışında neler gerekecek, Uzun yol tecrübesi olanların her konuda tavsiyelerini bekliyorum.







  • Mühendis Kafası kullanıcısına yanıt
    O çadır tam bir f/p ürünüdür. Geçen yıl 70 liraya almıştım , şansınıza 2 hafta kadar önce Decathlon zam yaptı ürünlerine. Fiyat olarak fazla geldiyse zaten yaz ayları olduğu için tek tenteli BİM, Carrefour gibi yerlerde satılan çadırlar işinizi görecektir bence.

    Anladığım kadarıyla bagaj demiri yok bisiklette?
    Bagaj demiri taktırmanızı öneririm yoksa, sırtta o kadar yük bir süre sonra yoracaktır sizi. Bagaj demiri taktırırsanız iki tane postacı çantası kullansanız bile olur(ben öyle yapıyorum turlarda. bagaj demirinin iki yanına asıyorum).

    Yine Decathlon veya Carrefour tarzı yerlerden yaz için ince uyku tulumu alın. Almazsanız da yanınızda ince bir polar battaniye taşımanız iyi olur.
    Bisiklet için yedek iç lastik, yama takımı, pompa, alyan takımı falan taşıyın, yolda ne olacağı belli olmaz.

    Ha bi de giysilerinizi mümkün olduğunca az alın. İki tane alın, yıkayın yıkayın kullanın.
    Uzun kollu bir gömlek giyin yoldayken, yoksa cayır cayır yanarsınız Ya da güneş kremini eksik etmeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrsmrc -- 7 Haziran 2015; 19:35:46 >




  • mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Evet ben de 70 tl hatırlıyordum çadırı, 90 görünce şaşırdım. bakalım bim'i falan takip ediyorum düşerse uygun bir şey alırız. olmazsa yola çıkmadan alırım bu çadırı galiba.

    Bagaj demirini 5 10 liralık olanlardan almayı düşünüyorum, gerekirse yola çıkmadan kaynak vs. ile güçlendiririm. pahalı olanlar beni biraz aşıyor.

    Pazar malı omuz çantalarına bakayım ben o zaman. hoşuma giden bir şey bulursam alırım.

    Bu konunun uzun yola çıkmak isteyip de maddi olanakları bahane eden arkadaşlara bir rehber niteliğinde olmasını istiyorum. Bu nedenle ilerleyen zamanlarda edindiğim bilgilerle düzenleyeceğim. Yapacağım turda da bu konu üzerine düşeceğim. Umarım birilerinin işine yarar.




  • Mühendis Kafası kullanıcısına yanıt
    Tur hakkında ilerleyen zamanlarda ayrıntılı açıklama verirseniz çok iyi olur. Benim gibi tura çıkmaya korkan insanlar için hele.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendis Kafası kullanıcısına yanıt
    İki hafta önce gelmişti BİM'e ve A101'e. Migros falan takip edin, oralarda olabillir.

    Tur notlarınızı da bekliyoruz
  • @mrsmrc

    Yapma hocam ya Ben o sırada finallerle boğuşuyordum tabi. Kaçırdık desene. Neyse, hele bir çıkalım tura, güzel bir gezi yazısı ve harika bir video hazırlayacağım. Boşuna mı aldık kamerayı


    @ScientistMan

    Merak etmeyin hocam konuyu güncel tutacağım elimden geldiğince. Korkulacak bir şey yok aslında, yanınıza birini bulun iki üç günlük tur her türlü çıkar.


    Kafamızdaki yol hakkında da bir şeyler söyleyeyim;

    Yazı Tokat'ta geçirdiğim için tur da Tokat civarında olacak. 3 veya 4 gün sürecek. arkadaşım ve benim bütünleme sınavlarımız olduğu için bu iki hafta çok üzerine düşemeyeceğiz. Aylardır doğru düzgün bisiklet kullanmadığım için kondisyon eksiğim var. günde 80-100 km yol almayı düşünüyoruz. Ramazanda bol antrenmanlı gaçirip bayramdan yaklaşık bir hafta sonra yola çıkmayı düşünüyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mühendis Kafası -- 7 Haziran 2015; 20:33:31 >




  • Sırt çantasının ucuzuna kaçmayın benden tavsiye pişman olursunuz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl bir pişmanlık olur hocam? Şu anda sırt çantası veya bagaj konusunda kararsız sayılırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendis Kafası kullanıcısına yanıt
    Sürekli sırtınızda olacak Yük her saat geçtikçe daha zorlanırsınız bütçe fazla değilse ucuz olmayan orta kalite bir çanta alın
    Bagaj konusunda ucuz çelik birşey almanızı öneririm hasar görürse direk kaynak yaptırırsınız

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle sırt çantası yerine bisikletinize bagaj taktırıp heybe tercih edin bence. Yoksa o tur size eziyet olur saatlerce sırtınızda çanta ile çok zorlanırsınız. Arkadaşların dediğine ek olarak yemeği lokantada falan yemeyeceksiniz kamp ocağı alıp makarna tarzı şeyler pişirerek çok ucuza yemek işini halledebilirsiniz.
  • Ayni durumdayiz bizde. 4 arkadas ama bizimki 50 kat daha buyuk

    yunanistan italya san marino venedik slovenya bosna hersek karabag makedonya kosova bulgaristan turkiye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hangi bisikleti kullanıyorsunuz ?
  • @El Shaarawy AC Milan

    Hocam muhtemelen çelik bagajlardan alıp, yola çıkmadan kaynakla güçlendireceğim. Yolda hasar görüp keyfimizi kaçırmasın.

    @Kit Fisto

    Sırt çantası muhabbetine herkes karşı çıkıyor, galiba vazgeçtim hocam. Kamp ocağı aklımda vardı bir ara komple unutmuşum iyi hatırlattınız, teşekkür ederim.

    @Das Kartell 36

    Hocam siz baya aşmışsınız yav, ne ellisi, elli bin kat Kazasız belasız turlar diliyorum. Takipteyim, turdan sonra yazı, fotoğraf, video ne olursa bekliyorum.

    Ben de çok istiyorum uluslararası turlar yapmak fakat, ne yeterli tecrübem, ne de bütçem var. Ufaktan başladık şimdi, belli mi olur yıllar sonra haftalar süren turlar paylaşıyoruz.

    @BarzoCharlie

    Benim bisikletim Bianchi Speed 4000, kron xc150 muadili bir model. Arkadaşta da xc150 var. Bisikletlerimiz çok iyi değiller ama iş yapıyorlar. Arkadaşınki yeni sayılır, benimki de baya bakımlı olduğu için bizi yarı yolda bırakacaklarını sanmıyorum.




  • Mühendis Kafası kullanıcısına yanıt
    Bagaj için maksimum kilo sınırını geçmedikten sonra pek sıkıntı çıkmaz. Bağlantı yerlerini ara ara kontrol edin sadece, vidaları falan..
    Kamp ocağı demişken aldığım bi öneriyi sizle de paylaşayım. Bi tandıığım Aygaz'dan kamp ocağı almış uygun fiyata, beni idare ediyor diyor. Aklınızda bulunsun başka bulamazsanız bakarsınız böyle yerlere de.
  • mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Ahaha hocam ben de aygaz'dan almayı düşünüyordum zaten ocağı Gönül ister ki benzinli bir kamp ocağı alalım ama benim bisikletim + tur bütçem ocağın fiyatından daha ucuz

    Alacağım bagaj ise muhtemelen en ucuzu olacağı için herhangi bir kilo sınırı belirtmiş olsa dahi gerçeklik payından şüphe edeceğim. Aklımdaki işlemler çok zor değil ve fazla bir ağırlık artışı yaşatmayacak. Yaptığım zaman buradan paylaşırım yine.
  • çadıra yüzde 30 zam gelmiş oha decathlon oha.

    çadır iyi ama ben baya kullandım çok hoş çadır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sırt çantasından nefret ediyorum. günlük kullanırken bile sırt çantası asla takasım gelmiyor. sırf bbu yüzden cebe giren rüzgarlık falan aldım, kadroya iki tane çanta aldım. günlük sürüşlerde bunlarla idare ediyorum, uzun tularda bagajı monte ediyorum bagaj ile gidiyorum zaten. tur bitince bagajı gene söküyorum.

    bagajın da dezavantajı, bisikleti bagajsız durumdaki gibi çatır çutur kullanamıyosun. biraz daha nazik olmak gerekiyo. ama olsun uzun turlarda en azından güneş kremi-havlu-kuru yemiş tarzı şeyleri yanında taşımak mutlaka gerekiyo bu yüzden sırt çantası alacağıma bagajda taşırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 9 Haziran 2015; 10:49:15 >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Kaç gündür mesaj yazamıyorum foruma kusura bakmayın.

    Ben sırt çantam olmadan evden dışarı çıkmam. Hem ufak turlarda hem günlük dışarı çıktığımda sırt çantamı alırım. Taşıma konusunda sıkıntım yok yani. Ama hem yol uzun olacak hem yük fazla olacak beni bu düşündürüyor. Bir de dediğiniz gibi bagaj varken daha sakin kullanmak gerekiyor ki sırtında kocaman çanta varken de fazla aksiyona giremiyorsumuz zaten.



    Neyse çanta olayında bagaj konusunda anlaştık sanırım. Sırada ne var?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendis Kafası kullanıcısına yanıt
    uzun turdan kasıt çadırınızı falan kendiniz taşıyacaksınız sanırım demi? uyku tulumu? mat? ve diğer eşyalar.

    eğer böyle ise zaten bagaj şart.

    ben bu tarz bi uzun tur yapmadım ama birçok bisiklet turuna katıldım. bisiklet turlarında gün içinde yanınıza almak istediğiniz ıvır-zıvırlar dışındaki kaba eşyalarınızı siz taşımıyorsunuz, organizasyonun arabası oluyo o taşıyo.

    bu tarz turlara giderken ( örnek tur:http://forum.donanimhaber.com/m_93018193/tm.htm ) şunu yapıyorum: arka bagaja çadır-uyku tulumu-şişme mat'ı bağlıyorum (lastik ile bağlıyorum) diğer eşyalarımı sırta da takılabilen büyük spor çantama dolduruyorum. bahsettiğim çanta büyük bir çanta. bu çantayı sırtıma takıyorum. böylece tüm eşyalarımı yanıma almıp yola çıkıyorum. bu şekilde çok yol amlıyorum, genelde otobüse binmek için garaja kadar falan gidiyorum. ya da feribot ile gideceksem iskeleye kadar.

    tur başlangıç yerine ulaşımımı sağlayınca tüm kaba eşyaları tur organizatörlerine teslim ediyorum. ve bir daha da taşımıyorum onları. sadece tur bitince eve dönüşte kısa bi mesafe daha böyle yük dolu şekilde eve dönüyorum o kadar.


    tur yapmak isteyen, ama bu tarz eşyaları bulmak-taşımak zor gelen, arkadaş bulamayan varsa eğer, bu tarz bisiklet festivallerine katılmasını tavsiye ederim.



    sizin durumunuza gelince. her şeyi kendiniz taşıdığınız bir turda sırt çantasını önermem. bu tarz turlar için ideal olan şey minimum ölçüde şudur:

    1- bagaj alırsın.
    2- heybe alıp bagajın sağ ve soluna takıp eşyaları (çadır-uyku tulumu-mat hariç) heybeye doldurursun.
    3- eşya dolu heybeler bagajın sağ ve solunda iken, çadır-uyku tulumu-mat üçlüsünü bagajın üstüne koyar ve lastik ile tutturursun.

    bu yöntem minimum yöntemdir. bir çok kişi bu şekilde tur yapmıştır. ama idealde önerilen şey, hem öne hem arkaya bagaj takıp ağırlığı homojen yaymaktır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.