Mobilde nasıl gözükmüyor? mutlaka bir yerde yazar tefas fonları veya diğer kurum fonları diye. |
Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (928. sayfa)

-
-
Fonu bulmak için pöorföy yöneticisi seçilmesi lazım yapı kredide sizin bankanızda da benzerdir önce kurumu sonra kurumun fonlarını bulursunuz.
-
-
Ben yeni keşfettim, bir kaç yazısını okudum,baya faydalı. sağolasın hocam.
-
Geçen yıl GPG fonu ile birlikte keşfetmiştim hocam. GPG getirisi çok yüksek olmasa da dolar üstü kazanç hedefliyor. Risk seviyesi 7 ama fonu defansif yönetiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yalnız GPG fonu değişken fon olduğu için %10 stopaj vergisi var.
GPG gibi olup da stopajsız fonlar da mevcut
-
Yanitiniz için teşekkür ederim. Arada bir şeytan dürtüyor, bist 30 veya bist 100 hisselerinden saglam sirketlerden alayim kalani da fon yapayim diye. Ancak o sorumluluğu almak istemiyor ve fonlara bırakıyorum kendimi. Fonlarda kalmaya devam edeceğim. Peki sahip oldugunuz fonlar veya fonlar dağılımını paylaşınız mı veya paylaşabilirmisiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Stopajı olmayan hangi fonlar var varmi bildiniz
içeriğinde GPG gibi yabancı hisseler veya yabancı borsa yatırım fonları olan fonlar şunlar.
OJT,IUH,DHM,ZSG,YJK,MJB
CPU,KCV,KSR,
-
Paramın %60 ı GZN fonunda. neden GZN çünkü
serbest fon,fon yöneticimin uyması gereken elini kolunu bağlayan çok az kural var. hem yerli hem yabancı hisselere yatırım yapıyor.
Ben nitelikli yatırımcı değilim GZN benzeri herkesin alabileceği bir fon var mı derseniz evet var. IPB o da hem yerli hem yabancı hisselere yatırım yapıyor. . duruma ve konjokture göre fon içindeki varlık dağılımını değiştirebiliyor.
CPU,KCV ve EYT fonları var. bir de acil nakite ihtiyaç duyduğumda hemen bozdurup çekebileceğim 7/24 alım satım yapılabilen IDL para piyasası fonu var,ama onda az bir miktar var 5000tl cik
-
Kötü gelmiş.
GPG'yi geçen yıl alırken ağırlıklı olarak Avrupa borsalarına yatırım yaptığı için portföyü çeşitlendirmek adına tercih etmiştim. Bir de aktif yönetildiği için satmadım. Şimdi portföydeki ağırlığı çok küçük kaldı zaten. Kısa bir süre önce diğer fonlarımı stopajsız olanlarla değiştirdim. Fonlar için stopaj muafiyeti süresinin dolmasına az kaldı. İnşallah tekrar uzatırlar.
Yahu arkadaş bir fon stopaja tabi mi değilmi anlamak için on yere bakmamız lazım. Çok mu zor tefasta stopaj oranının yazılması.
-
-
-
kaça kadar düşerse alınır acaba
-
Çoklu varlık fonları, değişken veya karma fon sayılıyor mu. Mesela KCV, CVK bunların stopajı sıfır değil o zaman.
Bu adam çok güven beriyor.Ve mantıklı yorumluyor.
-
Benim güvenim kalmadı artık.13 tane ana hissemi başka kuruma taşımıştım zaten.Ama Midas 'ı arayüzü kolay diye bırakamamıştım.Şimdi Piapiri hesabına atacağım oradaki hisseleri.Acar-Midas olarak değil Acar-Piapiri olarak devam ediyorum.2 tane seçtim çünkü ayrı ayrı takip etmek istedim artık.
-
Ana portföyümden önce KOCAER sonra Astor pay satışı açıkladı.Şimdilik değişim yapmayacağım.Her patron satışında korkacaksak işimiz var demektir.Ayrıca "satmak" var "satmak" var...Her satış kötü olmayabiliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X