Şimdi Ara

Uzun süredir Lens kullananlar lütfen yardım!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

4 senedir gözlük kullanıyorum,3 ay önce gözüme göre lens almıştım doktora gidip, 2 gün kullandım

2.gün akşamında tüm görüntü beyazlaşmaya başladı,tozlu gibi görüyordum,ben de çıkarttım,ertesi gün ise göz kapaklarımı açamadım,iltihap kapmış

ilaç kullandım düzeldi falan filan

şimdi tekrar lens kullanmak istiyorum fakat açıkçası lens lere bakmayı bilmiyorum,iltihap da büyük ihtimal bu yüzden oldu

Uzun süredir lens kullananlar kutusundan açılmış lensi direk takabilirmiyim?

lens losyonu nasıl kullanılır vs bu konular hakkında bilgi almak istiyorum

şimdiden teşekkürler arkadaşlar

• 4-5 senedir lens kullanıyorum,kutusundan çıkardığın anda hepen takabilirsin,saten kutusunda özel suyun içerisinde duruyor.Senin lensini bilemem fakat ben lensimi 10 gün 15 gün çıkarmadan yatıp kalkıyorum.Çıkardığın zaman ise eczaneden,doktordan aldığın,özel suyunu kutulara sıkıyorsun,lensini çıkarıyorsun,kutuya koyuyorsun.1 gün sonra tekrar takıyorsun.Genelde ben gece yatarken çıkarırım,sabah uyanınca takarım.
    Arada sırada kum gibi batar, ben de 1-2 ay kullanmam sonra tekrar kullanmaya başlarım.
    Günlük lensler daha iyi bence. Günlük kullan at ama biraz daha pahalı.
    Bu arada eğer iltahap gibi bişey olduya bence doktora git.
    Bende hic oyle bişey olmamıştı. Hele görememe beyazlama gibi bişey normal degil.
    Ama gozlukten sonra lens ile tekrar dogmus gibi oluyosun o ayrı :D
  • 6 senedir lens kullanıyorum, senin başına gelen büyük ihtimal konjuktivittir. Bir daha böyle birşey başına gelirse 2 hafta kullanma lensi. Kutusundan açılmış lensi direk takabilirsin. Kabını yıkamaya ve sölüsyonunu her gün değiştirmeye dikkat etmeye çalış. Şimdilik bu kadar.

Ben 1 aydır falan kullanıyorum, yeni sayılırım ama problem yaşamadım çok şükür.
    Yumuşak lens kullanıyorum, zaten numarası fazla yüksek değil (-0.75), o yüzden sürekli gözümde tutma ihtiyacı hissetmiyorum.

Dışarı çıkarken kullanırım sadece, eve gelince çıkartıyorum.

Takmadan ve çıkarmadan önce ellerinizi güzel yıkayın, hijyene dikkat edin. Gözünüzde lens varken tozlu ortamlara girmemeye çalışın, gözünüzü fazla ovuşturmayın.

Lens takmadan ve çıkarmadan önce kullanacağınız parmaklarınızı lens temizlik suyuyla ıslatın.

Lensi çıkardıktan sonra lens saklama kabına koyun, içindeki temizlik sıvısını da günlük olarak yenileyin.

Yumuşak - sert lenslerin bakımı farklıdır ona da dikkat etmek lazım.

• 2 senedir kullanıyorum.

Ondan önce 8 sene gözlük kullandım.

Konuya gelirsek, 1 ay kullanılabilen, ancak her akşam çıkartıp solüsyona yatırman gereken lenslerden kullanabilirsin. Sabah takacaksın, akşam çıkartacak ve bol solüsyona koyacaksın lensi. Bu işlemleri yapmadan önce ellerini sabunla yıka, sonra da iyice kurula. Ben 1 ay kullanım süresi olan lensi 45 gün falan kullanıyordum sorun olmuyordu. Kısmetse 10 gün içerisinde ameliyat olacağım, bitiyor gözlük/lens uğraşı benim için
  • 3-4 ay öncesye bahar alerjisinden de kaynaklanabilir, beni gözler de düzenli olarak her Mayıs ayında kırmızı beyaz olur. 10 yıldır lens kullanıyorum, bir çok kez gözüm mikrop kaptı, kullanmaktan vazgeçmedim ama sen sen ol:

Lens markalarını dene benim göz kimi zaman foçus, kimi zaman boş en lomp'a tepki veriyor
    fazla kurcalama
    montaj-remontaj sırasında elini iyi yıka durula ve kurula bunu peçeteyle yap-pamuk havlu kullanma-
    klimalı ortamdan uzak dur
    uyurken çıkart ama ben de çıkartmıyorum
    Yüzerken çıkart ben çıkartmıyorum
    Berber saçını yıkadıktan sonra kafanı kurularken havluyu yüzüne sürmesin bunu belirt
    el kol şakası yapılmasına izin verme,
    ''açıp kullanmamış olsan da'' 1 ay beklemiş lensleri kullanma
    kız arkadaşın gözünden çapak almaya çalışmasın lensi çizer yine ay yıldız olursun...

Efemoline--fucithalmic sürekli bulundur gözü topluyor dağıldığında, refresh suni gözyaşı kullanabilirsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykusuz1i -- 21 Eylül 2010; 23:46:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kotucenk

3-4 ay öncesye bahar alerjisinden de kaynaklanabilir, beni gözler de düzenli olarak her Mayıs ayında kırmızı beyaz olur. 10 yıldır lens kullanıyorum, bir çok kez gözüm mikrop kaptı, kullanmaktan vazgeçmedim ama sen sen ol:

Lens markalarını dene benim göz kimi zaman foçus, kimi zaman boş en lomp'a tepki veriyor
    fazla kurcalama
    montaj-remontaj sırasında elini iyi yıka durula ve kurula bunu peçeteyle yap-pamuk havlu kullanma-
    klimalı ortamdan uzak dur
    uyurken çıkart ama ben de çıkartmıyorum
    Yüzerken çıkart ben çıkartmıyorum
    Berber saçını yıkadıktan sonra kafanı kurularken havluyu yüzüne sürmesin bunu belirt
    el kol şakası yapılmasına izin verme,
    ''açıp kullanmamış olsan da'' 1 ay beklemiş lensleri kullanma
    kız arkadaşın gözünden çapak almaya çalışmasın lensi çizer yine ay yıldız olursun...

Efemoline--fucithalmic sürekli bulundur gözü topluyor dağıldığında, refresh suni gözyaşı kullanabilirsin :)

Bunu dikkate al

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.