Şimdi Ara

Uzun süre spora gidenler nasıl motivasyon sağlıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: caga_89

Salondaki diger kekolarla birbirlerinin kollarını okşayarak

Konuya gelirsem, sporun zaten kendisi motivasyondur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Murphy's law
  • Spor yapmayan halim, olmak istediğim halim değildi. Aynada gördüğümden memnun değildim, karşı cinsin ve rakibim hemcinslerimin dikkatini fiziken çekmek istiyordum. Olabileceğim en iyi halim olmak, potansiyelimi sonuna kadar değerlendirmek istiyordum. Sporda sonuç almaya başlamadan önce(ve şuan) beni motive edenler bu fikirlerdi.

Hiç çok zayıf veya çok kilolu olmadım ama motivasyon vardı bir kere. Bir süre düzensiz ağırlık çalıştım, aylar sonra gittikçe tıknaz görünmeye başladığımı fark edince birden kilo vermeye karar verdim. Geçen yıl bu zamanlar yaklaşık 10 kilo verdim, şu an o zamanki kiloma yakınım fakat bb'i hiç bırakmadığım için istikrara borçluyum her şeyi. Spordan sonra kalçam çok biçimli oldu, üst vücudum çok güzel hacim aldı, sözün özü estetik görünüm kazandım. Erkeklerden bile övgüler alıyorum, vücuduma atılan kaçamak bakışlar yakalıyorum, daha üst tier kızlardan ilgi görüyorum. Daha dün gece beraber uyuduğum kız beni uzun süre görmemişti ve çok fazla kilo verdiğimi söyledi. Halbuki hepi topu 2-3 kilo fark ediyor, geri kalan tüm rol sporun.

Daha çok yolum var fakat aynada gördüğüm daha estetik vücut, tepkiler, dünkü halimden daha iyi olduğumu bilmem, sporun spor yapmamış olmaktan çok daha güzel ve çok da külfet olmayan bir alternatifin olması şu an devam etmemi sağlıyor. Sağlığım el verdikçe de bırakmayı düşünmüyorum.

• 2 buçuk yıl önce ilk başladığım zamanlarda 186 boy ve 65 kilo idim. Düşünebiliyomusun zayıflığı, güçsüzlüğü ? Şuan 186 ve 83 kiloyum hedefim ise 95 kilo fakat yağsız. Artık vücudumdaki ilerleme gözle görülür seviyelerde olduğu için her spora gittiğimde heyecanlı ve koşarak gidiyorum. Çünki artık insanlar giydiğim tişörtleri büyütmemi istiyorlar. Oysa eskiden ne giyiyorsam şimdide aynılarını giyiorum yani tişört küçülmüyor sen büyüyorsun. Sen büyüdükçe hedeflerin büyüyor , aldığın haz büyüyor, hele o ağırlıkları artırdığında, mesela deadlift yaparken bar elinin altında eğiliyor ya sağ ve sol taraftan aşşağıya doğru, onun verdiği haz gerçekten çok az şeyde var. Bi kere bedenini alıştırdın mı sıkıntı kalmıyor , insanlar nasıl sigarayı istemsizce yakıp içiyorlar , benim içinde bu iş böyle olmuş. Artık alışkanlık olmuş istemsiz bir şekilde vücut kendini oraya götürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tüng

quote:

Orijinalden alıntı: RUST CHOLE

aynada vede ağırlıklardaki değişimi görükçe daha çok hırslanıyosun he bide müzik onun dışında youtubeden ağırsağlamı takip edebilirsin baya yardımı dokunur

Hareketler filan sıkıcı gelmiyor mu yav?

onun psikolojisi ayrı hareket kaldırıken eğlenmek değil maksimum ağırlığını titreyerek bağırarak kaldırıp barı yere bıraktığında başarmışlığın getirdiği özgüven ve hırs o psikolojiyi anlamak için en az bi 8-9 ay gitmen gerek

Ergenlik dönemindeki kardeşlerimizin üstünden iyi paralar kazanıyorlar, çeşitli sallamasyon sebeplerle supplement kullanımını özendiriyorlar, yazıldığı spor salonunda adamdan program almak için ekstra ücret veriyorlar ve bu kardeşlerimizin büyük çoğunluğu 2 3 ay içinde bırakıyor.

Böyle bir ortamda uzun süre motivasyon sağlamak için öncelikle hırs ve inat olacak, tabi sportif hedefler varsa o ayrı bir mevzu oluyor.

Ben zaman zaman zorlanıyorum, işten çık eve git yemek ye spora git gel duş al rutini günümü sonlandırıyor. Ekstra bir şey için zamanım daralıyor. Evli olduğum için eşimle de vakit geçiriyorum.

Belli bir zaman sonra ister istemez motivasyonunun düşecek burada önerebileceğim tek şey arkadaş gurubu, eğer yanında arkadaşların olursa sıkılmaz ve yoluna devam edersin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.