Şimdi Ara

UZUN DÖNEM MAAŞLARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
48.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Aytürk
    quote:

Orjinalden alıntı: signore
    Kısa dönem yapıp önünüze gelenden laf yiyecek yapıda biriyseniz, uzun dönem asteğmen olarak yapıp rütbelilerden hakaret işitmeniz de muhtemeldir, ki örneklerini çok gördüm.

Laf yiyecek yapıda olmaktan ziyade,lafı sindiremeyecek yapıda diyelim şuna.

Üstad arada fark var.Yani;

Çavuş olarak sizin üstünüzde görmemiş,ego yumağı,okumamanın ezikliğiyle yaşayan ve okuyanlara eziyet çektirmek isteyen üstleriniz,uzun dönem yaparkenki üstlerinizden sayıca çok daha fazla olacak.Muhtemelen siz yedek subay olduğunuzda üstleriniz zaten belli bir aşamayı geçmiş (eğitim olarak) kişiler olacağından,size saygıları da belli bir miktarda artacaktır.

Yani durum,uzun dönem yapacaksanız daha yumuşak olacaktır.

Ben size birşey söyleyeyim, aslında durum bunun tam tersi.

Kısa dönem olduğunuz zaman, statünüz özel. Kesinlikle uzun dönem normal askerlerle (ve çavuş olanları ile) bir değilsiniz. Hatta bir söylentiye göre diyelim bir Uzman Çavuş veya Astsubay ile olayınız oldu, mahkemeye çıkarken Subay olarak çıkıyorsunuz. Tam olarak böyle değilse bile, aynen böyleymiş gibi kısa dönemlerden çekinirler. Öyle Uzman Çavuş, Astsubay gelecek ve size hakaret edecek, kolay değil. Yazın dilekçeyi, verin bölük komutanına... Bakın nasıl gelip özür diliyorlar. Bölüm komuatını sizi engelleyemez de, dilekçenin işleme konmaması da büyük suç. Zaten böyle bir olayda Tabur komutanının da imzası gerekeceğinden, olayı dışarıya taşımazlar, çünkü Tabur komutanının taburunun sorunsuz olması da son derece önemli onun geleceği için.

Ayrıca kısa dönemlere misafir olarak bakarlar, sizin üzerinize hesap yapmazlar. 1 ay acemilik, 1 ay ustalığa alışma, son 1 ay askerlik bitti havaları, 1-2 ay kalıyor geriye.

Ancak asteğmen olduğunuz zaman, üstleriniz doğrudan Teğmen, Üsteğmen, Yüzbaşı. Yani belki Uzman Çavuş ve Astsubay'ın katiyen üzerine çıkıyorsunuz ama, daha beterlerinin altındasınız bu sefer. Özellikle Teğmen'ler çok kıskanç oluyorlar. Maaş aldığınız için görevinizi doğru dürüst yapmak durumundasınız.

Konuşulacak çok şey var... Maalesef çoğu kısa dönem haklarını bilmediği için sıkıntı çekiyor, eziliyor... Biz avukat arkadaşla elimizde İç Hizmet Kanunu kitabı ile gezerdik (daha doğrusu odamızda okurduk), bizi görenler "yine birine mi kızdınız" derlerdi :) Hatta Astsubay'lardan bize gelip mahkeme için dilekçe yazıran bile oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 2 Haziran 2008; 13:58:56 >

• O kitaptan bize de lazım üstad o zaman

Bilgilendirme için teşekkürler...
  • Bu yaşa kadar hiç düşünmedim ama yavaş yavaş düşünmeye başlıyorum.
    Arkadaşlar benim 2010 ağustos'a kadar tecilim var. Şimdiye kadar askere gitmeye hiç fırsatım olmadı. Elimde olmayan sebeplerle tabi.
    İlk defa beni engelleyecek hiç bir şey kalmadı. Gitmeyi düşünüyorum ama kısa çıkmama ihtimali beni çok düşündürüyor. Uzun çıkmasını istemiyorum.
    Ne önerirsiniz? Gideyim mi sonuna kadar bekleyeyim mi?
  • Bence en kısa sürede gidip gelmek ve askerliği akıldan çıkarmak gerekir. 2010 yılına kadar bekleyince kısa dönem çıkacağınızın garantisi yok. Benim çocukluğumdan beri askerlik kalkacak, 1 aya inecek söylentileri var. Ben de tecilini bozdurup gidenlerdenim, hayırlısı olsun deyip gittim, öyle de oldu :)

Asteğmen (uzun dönem) çıkma ihtimaliniz düşük, ben de hiç ama hiç uzun dönem istemiyordum. Ama çıksaydı da hayırlısı buymuş derdim. Sonunu görmeden yorum yapmamak lazım.
  • Teşekkürler.
    Sözleşmeli subay alımlarının artacağını ve uzun dönemlerin sadece belirli meslek grupları (doktor, hakim, savcı,..) için olacağını duymuştum. Bu nedenle beklemek daha mı iyi diye düşünüyorum sadece. Yoksa yazdıklarınızın tamamına katılıyorum.
    "Olanda hayır vardır." diyerek uzun ya da kısa ne çıkarsa çıksın hayır kabul edeceğiz. Ama kısa çıkmasını ve bunun hayırlı olmasını istiyorum.
  • Selam arkadaşlar. Bu konu benim kafamı da oldukça karıştırmakta. Yeni mezun oldum ve tecilim daha 1 sene var ama malum "yap-kurtul" mantığı ile aradan çıkartmak istiyorum askerliği. Fakat

quote:

Orjinalden alıntı: Aytürk

Ben de uzun dönem istiyorum.Mantıklı bulduğum yanları şunlar:

1-Bir arkadaşın da dediği gibi 6 ay gibi düşünürseniz ayda 2600 YTL'ye denk bir maaş geçiyor elinize.
    2-Ben 83 doğumluyum,89-90 doğumlu,ipe sapa gelememiş en son kazara uzman çavuş olmuş (ben de kısa dönem olsam çavuş oluyorum) bir salağın ego kokan hareketlerine dayanamam,olay çıkarmam muhtemel.
    3-Kısa dönemde yatakhane muhabbeti berbat (herkes öyle söylüyor) her kültürden adam olduğu için pislik de çok oluyor.Bunun yanında biraz da entellektüelseniz,kendinizi yalnız hissetmeniz kuvvetli bir ihtimal.
    4-Uzun dönem askerlikte muhtemelen mesleğinizi yapacaksınız ve hem tecrübe kazanacak,hem maaş alacak,hem de bir sürü angarya işten yırtacaksınız.
    5-Akşam 5'ten sonra nöbet harici sizi tutan hiç bir şey yok,kafanıza göre takılırsınız,kimse de bir şey diyemez.Elinizde telefon,her akşam internette takılabilirsiniz.
    6-Deniz kenarında bir yerlerdeyseniz,haftasonu tatile bile kaçabilirsiniz.
    7-Eğer mezuniyet sonrası iş kurmanız gerekiyorsa sıkı bir tasarrufla 10.000 YTL para ile evinize dönebilir,ya da bu parayla çeyizinizi toparlayabilirsiniz.

Yukarıdaki nedenler beni uzun döneme daha da yaklaştırdı.Uzun yapan arkadaşlarımın da hepsi rahat.Mesleğimiz veteriner hekimi olduğundan gıda komisyon Bşk. ya d aüyesi oluyor,analiz vb yapıyoruz.Yani gayet rahatız.Ama yukarıda yazdıklarım farklı meslek grupları için de geçerli..

bu arkadaşın da dediği gibi ben de ne hikmetse uzun yapmak istiyorum. Okurken zaten kredi almıştım onu başka türlü ödememin imkanı yok gibi duruyor. Bu arada televizyonda Milli savunma bakanı açıklama yapmıştı maaş 1700TL bu yüzden tercihlerde %21 artış oldu diye. Yani 1400 1900 arası değişen rakamlar duyuyorum ama Milli savunma bakanına güvenesim geliyor. Herneyse biraz para biriktirip döndüğümde dil öğrenimi için yurtdışına gitmeyi planlıyorum. Fakat 1 sene öğrenip gelmek değil amacım yüksek lisans yaparak öğrenmek yani orada yaşayarak. Bilmiyorum ne düşünürsünüz ama, malum kriz dönemindeyiz hiç kimse tecrübesiz eleman almıyor. Tecrübe de öyle 6 ay 1 sene değil "2-5 yıl arası tecrübeli" diye geçiyor ilanlarda. Çoğu ilan da 5+ yıl tecrübeli diyor. Tabi amcanız dayınız varsa bir yerlerde bir telefon bu sorunlar ortadan kalkar da öyle bir dayanağımız olmadığı için kendi ayaklarım üzerinde durmam gerekiyor. Beni yurtdışında dil öğrenimine iten başlıca sebepler:
    1- Yurtdışındaki en kötü üniversite burada en iyi üniversiteler olarak tanıdığımız Boğaziçi ve İTÜ'yü kaça katlar belli değil (Uydurmuyorum, Almanya'ya sık sık gidip gelen üniversitedeki hocamın sözü).
    2- Dil öğrenimi insana yeni bir vizyon kazandırıyor, eğer ki şansınız olup okuduğunuz yerde bir iş bulup bir miktar çalışırsanız Türkiye'de sizi epey idare edecek kadar paranız olur eğer geri dönerseniz.
    3- Farklı ülkeler gezmek farklı dilden farklı dinden farklı kültürden insanlar tanımak insanın dünyaya bakışını değiştirir. Sadece "Türk Mantığı" ile düşünmekten daha farklı ve yararlı bir şey yapmış olursunuz.
    5- Dünya sadece yaşadığınız yerden ibaret değil. Para yok para yok diye ağlanıp sızlanıyoruz ama zamanında yurtdışına binbir zorlukla çalışmaya giden insanlar şu an para babası. Elini taşın altına koymadan olmuyor. Biz bekliyoruz ki para gelsin bizi bulsun. Farklı bir şehir görmek orada yaşamak, hele de orda bir staj veya iş deneyimi edinmek insana çok şey katacaktır.
    6- Hiç bir üniversite vs. dereceniz olmasın, sadece dil bilerek gene benim dil bilmeden askerden döndüğümde herhangi bir yerde işe gireceğimden daha yüksek kazancınız olur. Çok beğendiğim iki örnek, birisi istanbul'dan bir taksici. Adamın yaş geçmiş 40 küsür falan, tanıdığı varmış ingilizce öğretmeni ve kurs sahibi. Öyle akşamları haftasonları fırsat buldukça takılıyormuş. Sonra adamın hoşuna gitmiş ve heveslenmiş bir şekilde gayret sarfederek öğrenmiş ingilizceyi. Sonra bir otelle anlaşmış dil biliyorum diyerek. Bu otele yurtdışından gelen misafir olduğunda havaalanına bu taksiciyi gönderiyorlarmış adam yolda muhabbeti koyultup misafirlerle anlaşıyormuş şehri dolaştırmak için. Zaten yabancılar direk bahşiş falan veriyorlarmış adam böyle ilgileniyor muhabbet ediyor diye. Otelin de prestiji artmış oluyor böylece. Adamın kazancı; bahşiş, otelden aldığı para, yolcularla anlaşarak şehiri dolaştırdığı para, havaalanına gidip gelirken kazandığı para. Adam şu an sefa sürüyormuş bildiğiniz... Bu hikayeyi de ingilizce hocası anlatmıştı öyle şehir efsanesi değil yani.
    Bu hikayeyi anlatan ingilzice öğretmeni de özel bir kursta çalışıyor ve aldığı parayı zaten az çok hepiniz tahmin edebiliyorsunuzdur bu tür işler paralı işler. Adam güney koreli bir şirketle kontakt kurmuş ve şu an o şirketin Türkiye'deki bi kolunda danışmanlık yapıyormuş. Adamların burada fabrikası varmış Avrupa'ya sevkiyatın daha kolay olması açısından. Bu hocanın da yaptığı tek şey akşamları işten geldiğinde mail trafiği, mail okumak mail göndermek. Haftada 1 gün de telefonla 4 saat kadar konuşmak. Ara sıra da üretim merkezini ziyaret ediyormuş fırsat olduğunda. Aldığı para aylık 2500$.
    Yani dil öğrenmek ve seyahat etmek insana çok şey kazandırıyor diye düşünmekteyim.

Bunu askerlikle bağdaştıracak olursak "Neden askerliği uzun dönem yapmak istiyorum ?" un nedenleri şu şekilde:
    1- Yeni mezunum ve iş bulmam imkansız (kendi sektörümde). BİM'de kasiyerlik yapmak istesem yaparım ama ben kendi sektörümde çalışmak istiyorum ve gördüğüm şey şu ki yüksek lisans yapanlar daha kolay iş bulmakta. Ben de bunu dil öğrenimi ile birleştirip bu olayı yurt dışında yapmaya karar verdim. Bunun için de para gerekli tabii ve bu parayı BİM'de çalışarak 2 senede çıkartacakken askerde 1 senede çıkartmayı düşünüyorum.
    2- Yukarıda alıntı yaptığım arkadşaın dediği gibi bir sürü angarya işten kurtulmuş olmak hedefim. 4 sene okul okuyup tuvalet temizlemek koyar adama.
    3- 6 ay yapıp gelmek elbette güzel bir şey askerliğin kısası makbuldur derler ama hazırda işim yok, zaten kredi çekmişim okurken onun borcu var, ALES'e girmedim burda yüksek lisansa giremem, e ne olcak 6 ay yapıp gelince? Yine evde oturmaya iş aramaya devam.. Bari diyorum para olsun bir miktar cebimde hadi kredi bir şekilde ödenir peder bey yardımcı olur falan da yurt dışına gitmek için de bi kıvılcım olmuş olur.
    4- Alıntı yaptığım arkadaşın 3,4,5,6. maddeleri

Bi yardımcı oluverin beyler. Saygılı olduğunuz sürece herkese ve her fikire saygım vardır ne düşünüyorsanız onu yazın yalandan şeyler karalamayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1C924AAF0 -- 18 Temmuz 2009; 16:15:26 >

• letgo bölümün ne merak ettim, gerçi pek çok fakülte mezunu iş bulmakta zorlanıyor zaten. Bir de askere gitmek istiyorsan en erken aralık celbinde gidebilirsin, agustosta gitmek için son basvuru süresi 25 hazirandı sanırım. yolun açık olsun.
  • quote:

ARKADASLAR EGER UZUN CIKARSA ACEMÖI BIRLIGINDE MAAŞ ALINMIYOR DIYE BILIYORUM.DOGRU MU? DEGIL MI ?ARKADASLAR HESAP YAPARKEN 12 AY UZERINDEN YAPMIŞLAR.
  • evet arkadaşlar bu maaş 12 aymı veriliyor.... yoksa 9 ay veya dahamı az...
  • Merhaba Arkadaşlar

Ben askerliği 87 / 2 olarak Tunceli'nin bir ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığın'da yaptım.
    99 TL gibi bir maaş alıyordum.
    Komandolar bizden 50 kağıt daha fazla alıyorlar diye hatırlıyorum. Yani Jandarma Komandolar

12 ay boyunca aldım. Ama acemi birliğinde 14 - 15 TL gibi bir rakkam para alıyorduk

Bu arada Açılım değil Kan istiyoruz
    Apo itinin kellesini elimize vermeden açılım istemiyoruz.
  • Merhabalar...

Benimde bazi merak ettiklerim var, bilgili olan arkadaslar cevaplarsa cok memnum olurum..

Yurtdisinda buyumus ve askerligini Turkiyede yedek subay olarak yapan varmi?yedek subay olarak yapmak istemekteki amac,

bu surecte Turkiye'ye alisip Turkiye'de kalmak....arti yedek subay olarak yapinca, ailenle kalabilirmisin?

Butun bu sorduklarim esim icin,kendisi Bilgisayar muhendisi,ve America'da dogma buyume arti tabikide Turk vatandasi..

Amacimiz Turkiye'ye yerlesmek 1 yila kadar inshallah,esim'de askerligi yapmasi lazim, acikcasi biranda bedelli yapip 7-8 bin $ odemek istemiyoruz...

Eeee.Turkiye'de silbastan bir ev kurulcak kolay degil yani..

Tabi butun bunlar bir olasilik, egerki yedek subay olma ihtimali olursa diye soruyorum,lutfen bilgilendirin beni simdiden cok tesekkur ediyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: fthdgn

quote:

Orjinalden alıntı: PALADİUS_ARAGONES

Evet arkadaşlar kısmet olursa bu ağustosta askere gitmeyi planlıyorum ama hala kısa mı uzun mu seçmem gerektiğine karar veremedim .Kimisi kısa seç

askerliğin kısası makbuldür diyor, kimisi ise astek ol hem maaşını al( maaş ne kadar ? ) hem memur gibi yap askerliğini diyor.İşte bu yüzden sizden

yani askerliğini uzun dönem yapmış olanlardan bilgi almak istiyorum .

Şimdiden bilgi vereceklerden ALLAH razı olsun

kisa veya uzun donem olmak kesinlikle senin tercihinle belirlenen birsey degil. ilk olarak mesleginle sonra da ordunun ihtiyacina gore. senin ne tercih ettiginin sinavda ne yaptiginin hic bir onemi yok.

kisa donem olursa 5-6 ayda askerlik biter gider.
    uzun donem olursan sinifina ve yerine gore rahat veya zor olabilir.
    benim gibi olacagini bilsen kesinlikle uzun donem ol derim.
    benim maas: 1350ytl.
    yer: ankara da hastane
    sinif: ikmal (meslek kurasi yani kendi isim olan muhendisligi yapiyorum)
    sabah 8 aksam 17 mesai
    kalacak yer mukemmel (2kisilik oda, wc, banyo, dijiturk vs. hersey var)

meslekçi asteğmen olarak yaptın süper olmuş, bi sakıncası yoksa hangi okul ve bölümde okuduğuda yazabilirmisin ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.